זקוק לעזרה

• פותח הנושא begk
  • פורסם בתאריך

begk

New member
זקוק לעזרה

שלום לכולם זקוק לעצות ומידע כדי להתחיל ולגבש את התוכנית לקיץ (חופשת סמסטר....). הרעיון בגדול הוא לנחות – לצאת לטרק – לסיים את הטרק ולעלות על המטוס בחזרה! מאקסימום שטח , מינימום כסף והכי חשוב מאקסימום יופי (אנחנו אחרי פטגוניה ככה שאנחנו ממש מפחדים להתאכזב). אנחנו מעוניינים לטרק במשך חודש – חודש וחצי . פעם בשבוע לישון במקום שפוי (כלומר לא אוהל או בחניון מאוד מסודר) ושאר הזמן לישון הכי שטח שאפשר. המקומות שחשבנו עליהם : 1. הדולומיטים 2. הפירנאים 3. סקוטלנד 4. אנגליה (דרך פניין) 5. קנדה (הרוקיז) 6. טורקיה (דרך סנט פול) אז מה מטריד אותי : דבר ראשון מחירי כניסה לפארקים ועלות לינה ( בעיקר כמה עולה לשים אוהל ולישון . לא ניראה לי שנוכל לעמוד בלשלם 50 ₪ ללילה רק כדי להקים אוהל). דבר שני – סימון שבילים והאפשרות לעשות מסלול שלם ולא 4-5 ימים כל פעם במקום אחר דבר שלישי – אפשרות להגיע משדה התעופה לשטח במינימום זמן וכסף. ואחרון – יוקר מחייה (בגדול.... סך הכול ניצרוך אורז , מים ונייר טואלט....) ציוד כבר יש . תקציב – 15,000 לזוג כולל הכול . עברתי קצת על כתבות וטיפים אבל קישורים נוספים יתקבלו בברכה המון תודה ! מתי

Blueyes2

New member
ממליצה על טורקיה

מה שמאד מגביל אתכם זה ההוצאות.. נראה לי שאירופה יקר מדי וגם קנדה בשילוב עם הכרטיס טיסה..יש לכם בערך 3300 דולר לזוג.. לדעתי טורקיה מדהימה ויש מה לעשות בה חודש וחצי ובסכום הזה לא תצטרכו כ"כ להתקמצן . תוכלו לאכול במקומות נורמאליים ולישון באכסניות. אני הוצאתי 800$ בשלושה שבועות כולל כרטיס ככה שחודש וחצי יעלה בערך 1400$ . טיילתי בכל טורקיה ( מסלול מעגלי ) - פירטתי את המסלול בפורום לא מזמן..ונהנתי מכל רגע. חוץ מזה אתם יכולים בסכום כזה לטוס למזרח ( שם עוד לא הייתי אבל זה כיוון ) לחודשיים..

ר ו נ ן ג

New member
טרק ארוך בפירינאים, גם מאוד מומלץ

טרק שחוצה את הפירינאים נמשך כחודש וחצי, ממזרח למערב או להפך. ב GR-11 למשל, שמו של הטרק שעובר ברובו בצד הספרדי, מגיעים לעמקים וללינה בקמפינג אחת לכמה ימים, כשרוב הלילות ישנים בשטח באזורים הגבוהים יותר. יש לא מעט ספרים שאיתם תוכלו לתכנן את הטרק. בקיצור - מומלץ ביותר!

shaishoo

New member
הכל כולל הכל במקסימום 2-3000 לאיש

מה דעתכם על מסלול שלוקח חודש וחצי חודשיים, אומנם צריך לשבת על לוגיסטיקה אבל זה יעלה לכם בערך עשירית ממה שתכננתם... לפני שאתם מעוותים את הפרצוף כדי לכם לשקול את זה... מדובר על שביל ישראל, בתקופה הזאת אין בעיה עם החלק הדרומי שלו, החלק הצפוני קצת יאתגר אתכם.. זה יהיה זול ולפני שתרוצו לספר לכולם על החופשה בחול חבל לטרק בחול בלחץ זמן.. שביל ישראל מסומן, ברור, מדהים והכי חשוב תוכלו להתגאות שאתם בין הקבוצה הקטנה והאיכותית שעשתה את כל שביל ישראל בפעם אחת ולא במקטעים...

shaishoo

New member
שום בעייתי הטמנת מים !!

ההפך בתחילת החורף יותר מסוכן בגלל שיטפונות...

begk

New member
טרקים באירופה...

אז לפני הכול תודה על ההתייחסות. אני אשמח לקבל לפני הכול סדר גודל של עלויות לטרק כזה - - מחירי לינה בקמפינג לזוג (אפשר לישון באוהל ? חייבים מחסות הרים? כמה זה עולה ...) - מחירי כניסה לפארקים או אשרות שצריך להוציא - מחירי מזון בסיסי (אורז וכאלה - רק כדי שיהיה סדר גודל) אחרי העלויות וברגע שנידע לאן אפשרי ליסוע יהיה הרבה יותר קל לתכנן מסלול ושתי הערות קטנות: תודה על המידע על טורקיה והפירנאים . אשמח לקבל עוד מידע על העלויות בפירנאים . לגבי טורקיה - אני מעדיף הליכה אחת מרוכזת ורצופה אבל המון תודה. שביל ישראל לא עומד על הפרק מהמון סיבות . חוצמזה שזו לא העונה (בלי קשר למים , ללכת בחום הזה במדבר עם משקל על הגב ניראה לי חוויה מפוקפקת) הרי שאת רובו (לפחות בחלקים) כבר עשיתי ואליו תמיד אפשר להגיח כשיש קצת זמן. תודה על הרעיון בכל אופן תודה מראש מתי

ר ו נ ן ג

New member
פירינאים

אני חייב להודות שאני לא ממש זוכר עלויות לינה בקמפינגים, טיילתי שם בקיץ 98', אבל לדעתי לא מעבר ל50 ש"ח ללילה לזוג, באוהל. וכמו שכבר כתבתי, רק בחלק מהלילות הלינה תהיה בקמפינגים מסודרים, שאר הלילות בשטח ובחינם כמובן. מעבר לזה, הוצאות על אוכל - דומה למחירי הארץ, אני מעריך. יותר מאוחר אוכל להוסיף כמה תמונות, לפתיחת התיאבון...

argorn

New member
לא לא ... פיראניים יקר

אל תשלו את עצמכם . אם אתם מגיעים לשם עם רק 15000 שקל , זה ממש לא הרבה ביורו , והפיראניים זה חבל ארץ מדהים אבל כמו כל מקום יפה באירופה ... $$$$$$$ והרבה . אני ממליץ על טורקיה אם לכסף יש שיקול חזק בבחירת היעד .אמנם לא הייתי שם אבל נשמע מגניב , בפיראניים כן הייתי - זה מדהים אבל שוב ... יקר !

argorn

New member
מה קורה פה

המחשב לא הדפיס לי מילים ... בקיצור - רציתי לומר שבפיראניים הייתי - זה מדהים אבל יקר ! כל ענין המזון , לינה , תחבורה , הכל יקר באירופה המאוחדת ןלא משנה לאן תפנה . עכשיו כשאני אומר יקר למה אני מתכוון ? אם אתה מגיע לשם בתור ישראלי שמרוויח משכורת ממוצאת אז תחשוב שאירופאי ממוצע מרוויח פי כמעט שניים ממך , והוא לא חיי חיי זוהר .אמנם חיי טוב אבל אי אפשר לומר שהוא עשיר או אפילו מתקרב לזה . מה שכן ... הצד הספרדי של הפיראניים זול יותר מהצד הצרפתי , ולטעמי גם עדיף מבחינת נופים . בנוסף לכך אני חייב לצין שאני עשיתי את הכל עם רכב אז יכול להיותשאני לא ממש מעריך נכון את עלויות הטיול בשבילכם { לא משלמים דלק וכל זה } הכי טוב ... 900000

sela v

New member
לא הבנתי בדיוק

את ההערה על זה שעשית את זה עם רכב. האם ישנת בקמפינג? האם טירקת יותר מיום אחד עם לינה בשטח?

sela v

New member
האם זה יקר

גם למי שבוחר לישון בקמפינג? האם גם שמטרקים צריך לישון בקמפינג מוסדר? יש במאמרי הפורום סיכום קצר על טיול באזור זה.

ר ו נ ן ג

New member
קמפינג

כמו שכבר כתבתי, בטרקים החוצים את רכס הפירינאים GR-10 בצד הצרפתי ו GR-11 בצד הספרדי (המומלץ יותר), מגיעים לקמפינגים מוסדרים רק אחת לכמה ימים, בשאר הלילות הלינה חופשית בשטח. גם הלינה בקמפינגים לא נורא יקרה.

argorn

New member
הסבר ...

עניין הרכב טומן בחובו פלוסים רבים , אתה נגיש למלא מקומות ויכול לבחור בדיוק היכן תעשה טרק , ישנו ברכב כדי לחסור כסף על לינה וכל זה , פשוט חנינו בחניונים ציבוריים והלכנו לישון . מצד שני כל הוצאת הדלק זוהי וואחד הוצאה ולכן יש לשקול זאת לפי סוג הטיול . עכשיו אין שום הכרח לישון שם בקמפינג מסודר , אם מצאת מקום טוב להקים אוהל ואתה לא עובר על שום חוק סביבה הקיים במקום {הדלקת אש וכו } אין שום בעיה לישון בטבע - על אחריות המטייל ! [ גניבות של צוענים , חיות לא ממש חברותיות } לי בכל אופן לא יצא לעבור את זה .

SPnage

New member
רעיון קצת אחר

בטח לא חשבתם על זה אפילו אבל תרשו לי להציע יעד קצת שונה - מונגוליה. אני אקדים ואומר שזו אולי המדינה מספר אחת בעולם למי שרוצה לעשות טרקים, או כמו שכתוב בלונלי 'תרמילאים שרוצים את זה ישר לווריד'. בכל המדינה מה שיש לעשות זה בעיקר טרקים, אינספור אפשרויות ועשרות פארקים, בצפון אגמים והרים ורק במערב אפשר להעביר כמה שבועות. זה גם יתאים לכם למחיר, אפשר להסתדר בכמה מאות דולרים בחודש לאדם ואם אתם רק עושים טרקים בכלל כלום. אפשר לעצור ולהקים אוהל איפה שרוצים. בקיצור כמו שכבר אמרתי זו המדינה מספר אחת בעולם לטרקים וטיולי שטח. שווה לפחות לחשוב על זה.

begk

New member
רעיון מצויין

האמת היא שאפילו כמעט עשינו זאת בקיץ. כבר היינו בביג'ין אבל חברה שלי חטפה משהו שהחזיר אותנו לארץ.בכל אופן זאת פרוצדורה יקרה מדי , המקום לא מסומן מספיק ואין מספיק מידע ואמצעי בטיחות למיקרה שמשהו קורה. לגבי אירופה - תודה על החומר על הפירנאים . נישמע מעניין. - האם מותר לישון שם בשטח או שזה אסור כמו בדולומיטים ( לפחות ככה הבנתי)? אם למישהו יש מידע על עלויות בדולומיטים ובסקטולנד ( ויותר חשוב - כמה מהזמן אפשר לישון באוהל ) אני אשמח מאוד. האם מישהו יודע על מסלול ארוך שעובר בדולומיטים (בסגנון ה gr 11 )? נ.ב אני אשלח לסלע בקרוב את כל הקישורים שמצאתי ( ויש המון..) אז אם מישהו אחר מתעניין הוא יוכל לבדוק שם. תודה לכולם מתי

סקוטלנד

אני מכירה כמה גרמנים שעשו טרק בסקוטלנד - יש שם מספר טרקים שיכולים לקחת כמה ימים עד כמה שבועות. בכל אופן, אני לא בטוחה אם מותר לישון בשטח או לא. לינה בהוסטל היא בערך 10-12 פאונד ללילה, ולינה באתר קמפינג היא בערך 6-8 פאונד. עלות האוכל שם היא בערך כמו פה, אולי טיפה יותר יקר. תמיד תוכלו למצוא סופרמרקטים ממש זולים כמו lidel ועוד כמה, פשוט תשאל אנשים על סופרמרקטים זולים והם כבר יכוונו אותך. הסקוטים הם די קמצנים, ככה שכל מי שתשאל ברחוב אמור לדעת איפה הסופר הכי זול
העלות הגדולה שלכם תהייה בטיסה ללונדון וההגעה לסקוטלנד - אפשר ברכבת, אוטובוס או בטיסה. אני חושבת שסלע ידע להגיד לך איך להשיג טיסות זולות לסקוטלנד. הרכבת ממש יקרה, ואין לך מה לחשוב עליה אפילו. בסקוטלנד די קל להגיע לרוב המקומות עם אוטובוס, מקסימום הולכים כמה קילומטרים עד תחילת המסלול - בכל מקרה ההליכה תהייה באיזור יפהפיה
קצת לינקים על טרקים בסקוטלנד: http://www.undiscoveredscotland.co.uk/ http://www.b-mercer.demon.co.uk/ http://www.west-highland-way.co.uk/

אוי, שכחתי את הפואנטה

הגרמנים שכתבתי שעשו את ה-west highland way ממש התקיימו על מעט כסף. הפעם היחידה שהשתמשו באוטובוס היה כדי להגיע לתחילת המסלול, משם והלאה הם פשוט חצו את סקוטלנד לרוחבה. במשך היום היו אוכלים סנדביצ'ים, ובערב מבשלים להם (וגם לי...). אני לא בטוחה אם הם נשארו לישון בשטח או לא, אני די בטוחה שכן ושאין עם זה בעיה. אבל תקבל יותר מידע בלינקים שנתתי לך.

למעלה