זקוק לעזרה

בוש בוש

New member
זקוק לעזרה../images/Emo53.gif

שלום אני חדש בפורום אני בן 12 וחצי ויש לי שאלה אני לוקח רטלין בריכוז של 10 מ"ג הרטלין עזר לי מאוד שנתיים אבל אני חושב שכדאי להפסיק כי בזמן האחרון אני מרגיש שאני יכול להיסתדר ללא הרטלין מה לעשות

שריד

New member
איזה יופי שאתה רוצה להתקדם

האם בסופי שבוע אתה לוקח את הריטלין ? תראה...לגבי מינון ולקיחת תרופות רק רופא יכול לתת הוראות... אז מה שאני מציע... תפנה אל הרופא... גם בטלפון ותספר לו שאתה רוצה לנסות בלי הריטלין... אם תצליח להתמודד אז נהדר... אם תגלה שעדיין הריטלין עוזר לך אז יופי שיש לך עזרה כזו... בהצלחה שריד

בוש בוש

New member
לשריד

אני לא לוקח רטלין בשבתות ואני מרגיש אותו הדבר פעם בחצי שנה אני מנסה שבוע ללא רטלין וכל פעם אני מגיע לתוצאות טובות יותר נ.ב תודה על העזרה

שריד

New member
טוב מאוד שאתה לא מרגיש הבדל בהרגשה

אבל שאלה לי אליך: האם יש הבדל בתחומים שונים נוספים... כמו למשל
בזמן של הכנת השעורים...
במספר הפעמים שאתה צריך לקום להפסקה...
באורך התשובות לשאלות שנכתבות במחברת... אתה יודע הדברים האלו שכולם רואים... בברכה שריד

בוש בוש

New member
ההבדל בהרגשה...

רציתי לתקן את עצמי, ולומר שלפני שנה בערך ניסתי כמעט שבוע ללכת לבי"ס ללא ריטלין: ובסוף השבוע כשהמורה גילתה את זה אמרה שהיה שוני בהיתנהגות אבל אני מישתפר ומחזיק את עצמי קצר
בזמן של הכנת השעורים: לא יצא לי להכין שעורים בבית(אני מסיים אותם בכיתה
) במספר הפעמים שאתה צריך לקום להפסקה: בהשפעת הרטלין:אני לא מפסיק אף פעם אני משתדל ואם נישברתי אז אני נח דקה שתיים ללא הרטלין:אני קצת יותר פעיל ועושה הפסקה אחת של 5 דקות מקס' באורך התשובות לשאלות שנכתבות במחברת:אני תמיד מעדיף ליכתוב במקוצר "בקמצנות"(
) ביגלל שאני מתעיף מכתיבה מרובה(בערך אחרי 49 מילים(7 שורות))

שריד

New member
תשמע בוש בוש, אתה כותב מאוד ברור

וגם ספרתי את מספר המילים שכתבת, יש כאן הרבה יותר מ49 (בעצם כפול 110 מילים+-). ואם אני מחשיב את השעה המאוחרת אזי אתה כנראה כבר לא תחת השפעת הריטלין. מה לדעתך ניתן להסיק מהעובדות האלו? יום נאה לך שריד

הבעיה בכתיבה היא..

אני מיתעיף אחרי 49 מילים עם עיפרון במיקלדת אין לי בעיה למשל ביום אחד בניתי את האתר שלי שיש בו 20000 מילים(קודים וכל מיני דברים)בערך

שריד

New member
אתה בונה אתרים ? יפה אפשר לראות ?

וחוץ מזה, אם כל כך קל במחשב, אז בטח את השעורי בית אתה כותב במחשב לא ?

מה זה אומר, שאתה יכול בלעדיו ?

אולי תוכל להסביר איך מי שצריך ריטלין מרגיש שאפשר בלעדיו, יכול להיות שלמדת דרכים להתגבר על בעיות ריכוז ? (אם זה מה שהיה...) ואם כן - בבקשה... ספר לנו שנוכל ללמוד... גם. ו... נדמה לי, שרק מי שנתן לך ריטלין, יכול להחליט שלא צריך אותו, לא ? (ברור שאתה יכול להחליט שאתה לא רוצה..) אני לא מומחית לריטלין בכלל... אבל מסוקרנת מהרעיון שלך.. אם תסכים לספר קצת... תודה.

spidergirl

New member
לפעמים עם הגיל

התסמינים יותר בשליטה ויש כאלה שמפסיקים ליטול ריטלין. יותר קל לשבת בכיתה, סף התסכול עולה. חבל שאני לא מגיעה לגיל הזה
לכן אני אומרת - תנסה, הייתי מציעה לבדוק פרמטרים כמו: קשב וריכוז - וודא עם עצמך בסוף השיעור אם החומר נהיר לך בכל המקצועות. אם אתה מספיק לעשות שיעורי בית כמו בעבר או שפתאום הכל מסורבל יותר ומצטברות מטלות. התנהגות - אם האימפולסיביות גואה או שיש צרות שלא התעוררו הרבה זמן. שים לב לנטיה לתרץ לעצמנו (היום הייתי עייף, השבוע הזה לא מייצג, הגיע לו לחטוף מכות...זה הוא אשם). בהצלחה!!

בוש בוש

New member
איך אפשר בלעדיו../images/Emo35.gif

בעזרת ההורים שלי והמחנכת(וכמובן הרטלין) הבנתי שאני מקבל תמיכה מכולם וזה מחזק אדם. אני חושב שהבעיה של הפרעות הקשב והריכוז היא בעיה מחשבתית ביכלל: לא שאני חושב שזה פגם זה פשוט דבר שאם נילחם בישבילו נוכל כולנו להפסיק את הבעיות שמפריעות לנו. כשאני שוכח לקחת רטלין אני מכריח את עצמי להיתרכז ומישתמש בכלים שקיבלתי מ: אמא,אבא,אחיות ,פסיכולוגים ורופאים כמו: לנקות את הראש מישטויות ולנסות להיתעלם מידברים שיכולים להפריע לי לי יש בעיה שכל חפץ שהו יכול להסית אותי מריכוז לכן אחותי נתנה לי עצה : לנקות את השולחן ולהשאיר רק עיפרון ומחברת כך שום דבר לא יסיח את דעתי

spidergirl

New member
עד כאן

כאן אני לא מסכימה איתך בכלל. תמיכה זה טוב ויפה ואני שמחה שאתה זוכה לה אבל ADHD היא לא בעיה מחשבתית, בטח לא תוצר של חוסר תמיכה. זהו ליקוי נוירולוגי. לא עוזר לי שום דבר - אני לא מצליחה להקשיב בלי ריטלין. לנקות את הראש משטויות? הראש ה- ADHD הוא אוטוסטדרת מחשבות, עם הרבה נתיבים מקבילים. לנקות את השולחן? אז אני כבר אמצא כתם על הקיר או אתחיל להפעיל את הדמיון. ועוד דבר - למרות ההפרעה, יתכן בהחלט שתצליח בבית הספר ללא ריטלין כמו רבים מאיתנו, אבל האנרגיה המושקעת בלהתרכז היא אדירה ולא נשאר ריכוז בשביל שאר הדברים ואז הולכים חפצים לאיבוד, נתקלים בדברים ומשימות טריוויאליות הופכות להיות מורכבות. אתה צעיר ולא זוכר בטח איך זה להתנהל בלי ריטלין לאורך זמן - אבל כדי שתבחין בהבדל, נסה, תמיד אפשר לחזור. ו...תבחין בין עצות תאורטיות שנותנים לך לבין כלים אמיתיים. לא לימדו אותך לעשות מדיטציה כדי להתרכז, רק אמרו לך לנקות את הראש משטויות.

בוש בוש

New member
אני יודע

גם הדימיון שלי מפותח אומרים לי שזו ברכה אבל זו גם קללה קשה אני מפחד מהרבה דברים ביגלל הדימיון שלי. אבל לא אמרתי שאני מרוכז נטו תמיד הייה משהו שיסיח את דעתי אבל באוטוסטדרת הגדולה הזות כלול/ה גם מי שאני מקשיב לו/לה אז זה בדרך כלל מה שהני עושה כי אני אוהב לישמוע דברים חדשים ליתר דיוק כל צליל מסיח אותי ויש לי שאלה: כשהמורה מדברת בכיתה מה הקול הכי בולט? וחוץ מיזה אני מקשיב אבל אני גם משחק בדברים(היום ניסיתי להשאיר את הדברים על השולחן)למשל הקשבתי למורה ושיחקתי בעטים. בקשר למדיטציה זה לא חיב להיות משהו מיוחד אני יודע להרגע את עצמי עד רמה כזות שאני מצליח ליצור סירטוט גראפי מדויק להפלאי של האזור שלי(כש אני רוצה לעשות משהו)ואז המוח פותח לי אפשרויות ואני בוחר באפשרות הכי נוחה לי למשל ביום הראשון ללימודים הישתמשתי בזה והינה נוח לי איפה שאני יושב. אני לא מצפה שתביני את זה כי קרה לי משהו שביזכותו אני מצליח לעשות את זה אבל אני לא אפרט כאן(אני מיתעיף מליכתוב את זה)

zivadina

New member
שלום בוש בוש, ילד של הפורום.

(כי אמו היא חברת פורום, ולא נגלה מיהי...) אני יכולה לספר לך שבני הבינוני ניסה תמיד להפסיק עם הריטלין, ותמיד חזר אליו. עכשיו בני הצעיר (12) מבקש להפסיק. דווקא הבת הגדולה, שאובחנה רק בגיל 16.5, הקפידה לקחת את הכדור כל הזמן. אני כותבת על הנסיונות האלה כדי להסביר, מהי הסיבה שאני מסכימה עם הקביעה ש-ADHD לא עובר, אלא שההתנהגות משתפרת עם הגיל. כלומר, בעיית הקשב והרכוז נשארת, למרות שהיא מסתתרת מתחת להתנהגות טובה יותר. בנוסף, הדרישות הלימודיות נהיות קשות יותר, ואם לא לוקחים כדור, לא מצליחים לללמוד טוב כפי שאפשר, ואז מתחילים לגלוש למטה לאט אבל בטוח... אצלנו, כאשר הבן הפסיק עם הריטלין, היינו מספרים למורה, כדי שתעקוב אחרי ההתנהגות שלו בכתה ואחרי ההישגים שלו בלימודים. אני חושבת שכדאי לך לבקש מן ההורים לנסות את זה, ואז תבוא לספר לנו מה קורה, להתראות בהמשך.

שרה16

New member
גם אצלנו יש הפסקה (3 חודשים כמעט)

בינתיים אין שום תלונות מהמורים, ויש מאיות. הנער מתאמץ יותר כדי להשיג אותם,אבל לא נכנס ללחץ. אני מגישה דפי משוב של הנאורולוג למחנכת (שלא יודעת בינתיים שהילד בלי..)ונראה לפי הדפים איך הלאה..(כאשר המגמה לתת רק לקראת ובזמן מבחנים) הנער בן 13 -לאחר 6 שנים (4שנים 10, ו2שנים SR)

שרה16

New member
לאחר שהוכן דף שקלול בעד ונגד

ולאחר שנמצא כי המאמץ להתרכז בלי, לוקח ממנו יותר מידי אנרגיות...חזר היום לSR . הוא הגיע לכך בעצמו,ועכשיו הוא לוקח מתוך מודעות . העיקר שהוא יודע ש:זה לא ממכר! לא היו שום תופעות מוזרות ב -3 חודשים שלא לקח. ניתן להפסיק שוב בשלב מאוחר יותר לפי ההרגשה הפנימית.

zivadina

New member
מה זה דף משוב, שרה16?

הלוואי שגם לנו הייתה אפשרות לקבל דף משוב כזה בכל פעם שהילד סרב לקחת ריטלין. את מוכנה לשלוח לנו העתק של הדף? את יכולה לשלוח אלי בדוא"ל. שלחתי לך אותו במסר אישי. תודה.

למעלה