זקוק לעזרה

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

רק רגש

New member
השאלה ממש נכונה לגבי העוף

עד למאה ה-17 מותר היה חלב ועוף בותה מאה החליט מישהו בר סמכה שיש בעיניין אפשרות למראית עין ומישהו חלילה עלול לחשוב שאוכלים בשר עם חלב ומאז האיסור. לפי הכתוב בתורה לא רואה את האיסור הנ"ל

לא נכון!!!!

מעולם לא הותר חלב ועוף!!!!!!! לא לפני נמאה 17 ולא אחרי! אמנם הטעות הרווחת היא לשמור שש שעות ... ואין זה נכון (לפחות לא לפי שולחן ערוך - יורה דעת - אשכנז). אך מכאן ועד היתר לאכול יחד המרחק רב. אל תטעה אם אתה ממש לא מבין עד הסוף אמנם בתורה האיסור לא מפורש אך לפי חכמי הגמרא (שאין עוררין על חכמתם ןידיעותיהם) יש איסור לאכול יחד את שניהם.

עוף לא נחשב לבשר? ממתי?

יודעת שהייתי נשואה..אוי אוי אם הילד רצה עוף וגם חלב.. ממתי עוף אינו בשר? אומרים שדג אינו בשר..למרות שיש בשר..ככה העיניים שלי רואות..בשר על עוף על דג.. מה ההגדרה לבשר?

בעלי חיים 4 רגליים

הבנתי..אז מה יש על העוף? זה לא שרירים? מה יש על הדג? מה זה שאוכלים שם? עכשיו שאוכלת בעיקר דגים..מה אני אוכלת? בלבלתני לגמרי כי חשבתי שזה נחשב לפרוטיאין וכיוון שיש כאן בעיית כולסטרול.. אז אוכל גם עוף-חשבתי בשר.. וניגמר לי עם הסטייקים שאתה קורא להם בשר.. אז איזה בשר נשאר לי לאכול?

חחחחח

זה מזכיר לי את המייל שרץ ברשת. על הדוגמנית שאמרה שהיא צמחונית ואוכלת עוף. והסבירה.. עוף זה לא בשר זה ציפור. נראה לי שאני אוכל סטק עסיסי היום, אני גם צמחונית

romiki

New member
הייתי פעם ב-10 מפגשים

של הקבלה....שאלתי את אותה שאלה בדיוק, וכך ענו לי. עוף הוא לא בהמה, וכמו שמותר לאכול דגים עם חלב, גם מותר לאכול עוף עם חלב... אבל שמא וחס וחלילה... תאכל עוף עם חלב, ומישהו יראה אותך אוכל זאת ויחשוב שאתה אוכל בשר עם חלב....ואז יחשוב בעצם שחטאת. אז בגלל המחשבה הזו, ובגלל שמישהו יוכל לנצל זאת ובאמת לאכול בשר עם חלב ולאמר שהוא אוכל עוף עם חלב....אז א ס ו ר. אתה הבנת את זה

אני הבנתי את זה...

זה כומו ש... מותר לי להרגיש שאני לא סובלת מישו... אבל... כדי שלא יחשבו שאני חוטאת בחוסר חברותיות,קבלה והבנת האחר או חלילה סוציאמטיות... אני אתחבקק ואתנשקק איתו בפרהסיה. שלא יחשבו עליי...היבנתי נכון

Kטלנית

New member
רומי מאמי...

אם זה התשובה בקבלה... ועוד אחרי 10 מפגשים
..... באשר אבדנו אבדנו....
אולי זה מה שקורה כשעושים מזה מסחר'ה ....

maof

New member
לא להאמין...../images/Emo12.gif

"ויקח חמאה וחלב ובן-הבקר אשר עשה ויתן לפניהם והוא-עומד עליהם תחת העץ ויאכלו"(בראשית, יח', ח:) מדובר באברהם אבינו שקיבל אורחים בביתו...הוא לא ידע שאסור
מעוף

והטעם שאברהם עומד עליהם

שכן הדין הוא שאסור לשים בשר על שולחן שיש חשש שיאכלו עליו גבינה אחר שיאכלו בשר. ואפילו אם יושבים ע"י השולחן שני בני אדם, והאחד רוצה לאכול בשר והשני גבינה, אסור לעשות כן אם הם מכירים זה את זה, משום שאינם מתביישים זה מזה, ועלול האחד להושיט ידו לצלחת חבירו ולקחת קצת. ולפי שאברהם הביא להם חמאה וחלב ובשר, עמד שם אברהם, כי בכך יתביישו מפניו ולא יושיטו יד לאכול זה מזה. ואם אחד יבקש לאכול גבינה אחר בשר, יזכירו. ובלמדנו כל זה אנו רואים עד כמה היתה ידו של אברהם פתוחה לכבד הבריות. (מתוך "מעם לועז")

למעלה