זקוק לעזרה

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

phantom

New member
אגב,

מדובר בעיוות ההוראה והקשחה של החוק שאלוהים ציווה. הכוונה המקורית היתה שאין לשחוט ולאכול גדי כאשר הוא עדיין יונק. "היהודים" הצליחו להפוך את זה שאסור לאכול בשר וחלב... למרות שבשנה האחרונה, זרם דתי חשוב הקרוי "הדוגמניות" הודיע שניתן לאכול פרגיות עם חלב, כי פרגית היא לא בשר... בתיאבון

ואו איזה כיף לנו

אנחנו צוחקים על דוגמניות...... מעניין איך נראית גרושתך, ו... זו שיש לך (או אין) היום..... ומדוע כיף לך לצחוק על אילו שלעולם לא תוכל להריח את זיעתם! אגב ידען גדול בתורה אתה ממש לא אז אל תנסה להוכיח כמה מבין אתה..... את נראה מגוחך

destiny36

New member
אוהב היום כבר בישלת? ../images/Emo8.gif

קוראת את כעסך ומחייכת
פעם הודעות שכאלה היו מרתיחות אותי. כפירה בכלל היתה מעלה לי את הסעיף. ולצחוק על הדת היה מקומם אותי. כאחת ששומרת מסורת ולא אוכלת חלב ובשר יחד או ליד. יכולה להגיד שלמדתי דבר אחד חשוב. כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה. ובקשר לתורה, לפעמים גם אני לא מבינה הכל ונראה שיש דברים סותרים ונסתרים, אבל איך אומרים "נסתרות דרכי האל"..אשרי המאמין.."איש איש באמונתו יחיה".

או../images/Emo70.gif

פעם עניין של "נעשה ונשמע"...היה מכעיס אותי... היה מזכיר לי קיצת טימטום. היום...אני סלחנית יותר...כי יודעת...זה בעצם בא מתוך חוסר הבנה בסיסית. עכשיו שנייה לפני גמני אכפור... יכולה אולי...במטותא ממך...להסביר לי...למה ב'מת אסור ת'קוקוריקו לערבבת עם חלב? ככה תשובה מחוכמת...לא בנוסח "נעשה ונשמע",אלא משו בעל חשיבה מהותית יותר,כומו "נשמע ונעשה"?

destiny36

New member
את מתחכמת

אבל לי אין תשובה מחוכמת/מתוחכמת כרגע. אילו היתה לי הייתי בטח תוקעת אותה מזמן לפותח ההודעה
אישית לא דתיה אישית לא מבינה בתורה אישית גם לא נוהגת לפיה מה שכן גם מהתורה אני לוקחת את מה שמתאים לי.

בואי נודניקית בואי

אני אנסה לעזור לך פעם לפני שנים רבות שהייתה רוחניות רבה בכל העולם היה הכל ברור יותר. ראשית - אדם המאמין באל ומבין שזה ציווי חייב לבצעו! אבל ... אם בכל זאת קשה לך לבצע ללא כל סיבה..... אני מקווה שרוחניות לא זרה לך.... לכל פרט (כולל דומם) בעולמינו יש אנרגיה, נשמה כלשהי. גם לבשר וכן גם לחלב. כמו שבפיסיקה לכל פעולה יש תגובה גם ברוח יש לכל פעולה תגובה. עוף, בשר... בחייהם הייתה להם נשמה מסוג מסויים שהעירוב שלה עם האנרגיה של החלב יוצרת ריאקציה בעייתית לנשמתו של היהודי (בלבד!!!) לכן אגב גויים לא מחוייבים בהלכות כשרות. מעבר לזה יש דברים שאנו לא ממש בקיאים בהם קשה מאוד להסביר רוח בפורום לכן זה המעט שאני יכול אם עזרתי סבבה אם לא. אולי אנסה שוב שבוע טוב

דנסי...

אני ממש לא כועס, אפילו לא מעט. ו... אני ממש רציני אם הבחור לא מבין טקסט פשוט הוא באמת זקוק לסיוע! הודעתו היא לא "הודעת כפירה" הודעתו היא "אני מנסה להוכיח שאני לא ממש חכם" והוא באמת מצליח להוכיח זאת. את צודקת לגבי "איש איש באמונתו..."

מצוטטת

New member
נו../images/Emo70.gif

ואתה מה....מנסה להראות כאן? כי דברים של מהות ממש לא מצאתי... מילא אם היית רושם כאן עובדות אם היית "מבשל" לי מונולוג של ידע בעבורם הייתי מוכנה ל"בלוע"... באמת לא הבנתי את האמירה הזו ש'ך "הודעתו היא "אני מנסה להוכיח שאני לא ממש חכם" האם זה ניסיון של המרדת הכותבים , או לחילופין כי תפס לך השיעמום האישי........ ברחל בתך הקטנה....למה להעמיס עלי כזה קושישל אי הבנה ואגב סתם לסקרנות אופו אתה כאן בהשתקפות הזו שאתה מנסה לעשות לכותב...... או שזו סתם חולשה של רגע להוציא רגרסיות ע"ח איזה כותב???

יערית

New member
ברור

ככה זה שמתעסקים בתפל ולא בעיקר שזה לתבל את האוכל שיהיה ערב לחיכנו,סליחה לחיכו

יערית

New member
../images/Emo18.gif

הוא בא מבית טוב רחמנותתתתתתתתתתתתתתתת,שומר כשרות טוב יותר ממני
{מבטיחה לחזור בתשובה,עד אז.....4 שעות שמירה
לפחות}

יערית

New member