זקוק למידע

ינון ק

New member
זקוק למידע

שלום לכולם קיבלתי קוקטל האכלת יד בן שנה שמו סיימון שלא קיבל כל כך יחס מבעליו הקודמים הוא אצלי כחודש ימים ויש לי כמה שאלות בנושא הגידול אשמח ואודה מאוד לקבל תשובות א.סיימון עף חופשי כנפיו לא גזורים האם מומלץ ליגזור ואם כן איך עושים את זה ב.כשאני מכניס יד לכלוב הוא מפוחד ממני ולא עולה לי על היד רק אחרי שהוא מטייל בכלוב כדקה הוא מחליט שעכשיו זה בסדר . כשהוא על ידי ואני רוצה ללטף אותו עם ידי השניה הוא מפחד ועף מדוע ג.איך אפשר להקנות לו ביטחון? חוץ מזה סיימון תוכי שמח הוא שורק הרבה ומחקה את שריקותי. אשמח לכל מידע נוסף שתוכלו לשתף.

contessa

New member
אני לא מומחית אבל

אני לא ממליצה על גזירת כנפיים, היו לי תוכים גזורי כנפיים והיו לי שלא, יותר נהניתי לראות אותם מתעופפים בחופשיות. אולי פשוט ייקח לו עוד זמן להתרגל אליך ואולי פשוט הוא יישאר תוכי די עצמאי שכזה, אני לא חושבת שכדאי להשתמש באמצעים כוחניים כמו לגזור את הכנפיים ולהשאיר אותו תלוי בחסדייך. אולי תנסה לקרב אליו את היד יותר לאט ומקדימה כדי שהוא ייראה שזו היד שלך. בהצלחה

טיקיי

New member
אני נגד גזירה...

במיוחד אם הוא רגיל לעוף ופתאום לא יהיו לו כנפיים והוא לא יוכל, הוא לדעתי עלול לקבל איזה טראומה וליפול הרבה... כי הוא לא יבין למה הוא לא מצליח לעוף... זאת לא דעה מקצועית, אבל לפי ההיגיון... גם הקוקוטייל שלי עף וזה ממש לא מפריע לי...

mali24

New member
../images/Emo118.gif לגזור דחוף!!! ../images/Emo118.gif

תשמע, גזירת הכנפיים היא לא התעללות, התוכי לומד להשתמש ברגליו, הגזירה נעשית לבטחונו בלבד!!!! גם אני הייתי נגד גזירת הכנפיים, אבל לי (לפני כשנה בערך), עפה הקוקטיילית מהחלון (אני גרה בבניין רב-קומות, בקומה 3), רצנו מהר למטה לחפש אותה ומצאתי אותה בפה של חתול, כולה בתוך פיו חוץ מהקצה של הזנב שלה (10 דקות מאז שהיא עפה), משכתי לו בזנב והוא שחרר אותה, לא הייתה עלייה אפילו שריטה, אחרי יומיים היא התחילה לפרפר בכלוב, זה היה שבת ורצנו איתה לוטרינר שאמר שהיא כנראה סבלה מנזקים פנימיים. איך שנכנסנו הבייתה- היא מתה לנו מול העיניים. זה כואב בטירוף!!!!!!!! אתה לא מסוגל לדמיין לעצמך איך נקשרים לתוכי קטן וחמוד כזה!!! רק שתבין, היא לא ברחה כי היה לה רע או משהו כזה, פשוט נפל משהו שהשמיע קול חזק ומהבּהלה היא קפצה... התוכים מאוד רגישים ולכן, כל קול קטן מבהיל אותם. אני מציעה לך לעשות נסיון: קח ספר עבה וזרוק אותו לרצפה, קרוב לתוכי ותראה את התגובה... תוכי מבויית לא יוכל לשרוד בטבע אם ייברח, לכן זה לבטחונו האישי בלבד!!! אם אינך יודע לגזור את הכנפיים בעצמך, לך לחנות תוכים והם יעשו זאת עבורך, אפילו ללא תשלום.... המלצה חמה!!!! תשתמש בה...
מדונה שלי זה בשבילך.......

מסקנה:

לא להשאיר חלון פתוח. אני מעדיף שהתוכים שלי לא יהיו קצוצי כנפיים ופשוט כשהם משוחררים אני מכוון את התריסים בצורה כזאת שהם לא יוכלו לצאת. אפשר גם לקנות רשתות ולשים על החלון... אפשר לעשות הרבה דברים שישמרו על בטחונם של התוכי אפילו עם כנפיים לא קצוצות..

מר מוח,

התשובה שלך רחוקה מליעץ ולעזור. לתוכי אסור לעוף בתוך הבית. חוץ מהחלונות והדלתות יש בית תמונות, יש מנורות, יש פינות של ארון יש חוטי חשמל ויש קירות (אני לא מציא לך לרוץ לתוך קיר ולראות מה יקרה)והכי חשוב אין מקומות נחיתה. תוכי שעף במקום קטן כמו חדר, מתעייף מהר מאד ונלחץ, הוא גם מחפש כל הזמן מקומות נחיתה. אוהד

דווקא

הקוקוטיילית מוצאת אחלה מקומות רכים לנחות עליהן.. וראיתי בעוד מספר מקומות תוכים שיודעים לשמור על עצמם למרות שהכנפיים לא קצוצות... ובאותה מידה גם בן אדם יכול למעוד ולהתקל עם הראש בפינת שולחן, אז תקצוץ לו את הרגליים שלא יוכל ללכת?

174M4R

New member
תקשיב....

גזירת נוצות לתוכים הם כמו גזירת השיער שלנו... פשוט לומדים להסתדר בלי זה.. בן אדם לא מסתובב בבית במהירות של תוכי שעף, בן אדם יכול לעצור מהר מתי שהוא רוצה ותוכי לא, בן אדם יותר חכם מתוכי. תאמין לי שתוכים לומדים טוב מאוד להסתדר בבית בלי לעוף. כמו של הדר (או שזה אייל?) יש תוכי בלי רגל אחת והוא מסתדר מצוין.

איתמר אני זה אייל...

ויש לי תוכי קטוע רגל , הקוואקר והוא לא מסתדר בלי לעוף... ויש להדר אצלה קוקוטילית שכן עפה והיא מסתדרת יפה בלי להפצע... אני פשוט חושב שזה יותרכייף שהם מעופפים ואני לא רואה בזה סכנה גדולה מזה שהם יקפצו מהכלוב לרצפה ואח"כ לא יצליחו לחזור... או ינחתו על משהו.. מהקפיצה. עם תעופה יש להם עוד שליטה על מה הם קופצים ונוחתים

נ.ב

הכוונה שלי היא לא לוויכוח מי צודק ומי לא אני פושט כותב את דעתי שלא תחשבו שאני מנסה להטיף או להתיימר להיות מומחה לגבי תוכים קצוצים או לא קצוצים. ואני מאמין ששום דבר לא מוחלט אז אני מאמין שגם קציצת כנפיים, וגם כנפיים לא קצוצות בשניהם יש את הסיכונים

ולגבי הקוואקר קטוע הרגל

זה ממש מסוכן ואני אסביר אני יכול לא לשים לב שהוא קפץ מהכלוב לרצפה, ואז אם אני ארד מהרצפה ולא אשים לב אני יכול בטעות לדרוך עליו אם היו לו כנפיים הוא לא היה קופץ ונוחת לרצפה וגם אם כן אז הוא ישר היה יכול לעוף למעלה בחזרה.

contessa

New member
אוף.. הזכרת לי דברים עצובים

בכל מקרה, גם תוכים מעופפים מסתובבים על הרפה לצערי.. עכשיו התוכית שלי קצוצה ואני נורא מפחדת מזה ומייחלת כבר לגדילת הכנפיים שלה, אבל גם זה לא מבטיח כלום..
אבל לפחות מוריד את הסיכויים, זאת סיבה מספיק טובה בשבילי לא לגזור כנפיים!

eari

New member
אממ...

אני חושב שלכל דעה יש יתרון וחיסרון, ומה עדיף? לדעתי אחרי כל מה שנאמר פה כל אחד יעשה את החישובים שלו עם הסכנות שקרובות לתוכי שלו ולפי זה יחליט אם לגזור או לא מה שבטוח כלם צודקים כל אחד מהסיבות שלו. נ.ב. אייל הזכרת כמה פעמים את הקווקאר קטוע הרגל שיש לך איך זה קרה שנקטעה לו הרגל?

ממממ...

אני והדר הבאנו אותו מכפר הס, אמרו לנו שם שהוא הסתבך עם חוט ונקטעה הרגל. לי זה נראה יותר שהוא עבר איזו התעללות אבל אי אפשר לדעת בוודאות.

למעלה