זקוק למידע

אמ...

אני דווקא החלטתי לא לגזור יותר נראה לי עצוב שהדררה זוחלת אלי וממש מתאמצת להגיע בעוד שהקוקטיילית פשוט עפה לי על החזה לחיבוק לדעתי לגזוז זה משהו שמומלץ בהתחלה,כדי שהסתגלו ואח"כ עדיף פשוט שלא לגזוז,לדעתי הם יעופו לבד אליך זה יותר נחמד ככה,ולדעתי זה גם יכול להאריך להם קצת את החיים במילא לא מוציאים אותם מהבית .

נעה גל

New member
עד שיום אחד, לגמרי בטעות, יעוף לך

אחד התוכים דרך החלון... ואז תגלי, לצערך, שאי גזירה של נוצות הכנפיים דווקא מקצרת את החיים לתוכי. זה מסוג הדברים שכנראה צריך לחוות אותם כדי להבין. הוטרינר שמטפל בתוכים שלי והתלבטתי איתו בסוגיית לגזור/לא לגזור, אמר לי שמכל אלה שלא גוזרים שהוא מכיר, תוך שנתיים הם איבדו את התוכי בתעופה דרך החלון/דלת משהו שנשכח פתוח. בכל מקרה, אני חושבת שלפחות בהתחלה כדאי לא לגזור כנפיים על מנת שגוזל ילמד לעוף כמו שצריך. אח"כ לדעתי, כדי לגזור את נוצות התעופה. מי שיודע לעשות זאת כמו שצריך, יודע להשאיר לתוכי יכולת תמרון קלה (מבלי שהוא יפול על הריצפה בלי יכולת לנווט את עצמו).

נעה גל

New member
גם לי יש רשתות, אז מה? רשת אי אפשר

לשכוח כשהיא פתוחה? יותר מכך, בוא אני אספר לך משהו, קוקוטיל ממוצע יכול לעשות חור ממש גדול ברשת תוך כמה דקות של "עבודה" (אתה מוזמן לבוא אלי לראות), שלא לדבר על יכולת הנזק של תוכים אחרים לרשתות. כמו שנאמר... רשת זה לא קיר.

אין טעם להתווכח

אבל עובדתית: 1.הרשת תמיד, אבל תמיד סגורה (אף אחד לא פותח אותה אפילו לשנייה) 2.הדררה שמתפסת עליה גם במשך 3 חודשים לא הצליחה לעשות חור ברשת הזו עם כמה שהיא מנסה (ומקור של דררה חזק יותר משל קוקטלית). אין מקום לויכוח מי שלא רוצה לקצוץ כנפיים ודואג לרשת עמידה, יכול להסיר מלבו דאגה שהתוכי יברח החוצה. ועוד דבר גם תוכי קצוץ כנפיים יכול להגיע לחלון לנסות לעוף וליפול למטה. אז קיצוץ כנפיים או לא קיצוץ כנפיים תמיד צריך לדאוג שהחלון יהיה סגור בצורה כלשהי.

אני אוסיף..

הדררה לא מתפסת על הרשת,היא מתפשת על הוילון והיא אוהבת אותו מספיק כדי להית נאמנה לו,וכמובן הדררה לא מסתובבת חופשיה בלעדי אני לא יודעת מה איתכם,אבל אצלי זה עובד,ואני מעדיפה שזה ישאר ככה..

עוד משהו

זה מובן מאליו שלא משנה תוכי קצוץ או לא קצוץ אני לא ממליץ להשאיר בלי השגחה חופשי בבית. כשיוצאים מהבית רצוי להכניס אותם לכלוב. אבל אם נמצאים בבית, אני לא רואה סיבה לא לתת להם לעוף חופשיים עם כנפיים לא קצוצות.

Crazy Snail

New member
מישהו מוכן להראות לי

איך נראה תוכי קצוץ כנף ואיך נראה תוכי עם כנף שלמה? אני פשוט רוצה לראות איך הצורה שלו גם משתנה...

מומלץ

ורצוי על ידי וטרינר או מישהו שמבין .הקשר בינכם מתפתח בעיקר אמון ובטחון הדדי וזה דורש זמן וסבלנות .לגבי גזירת נוצות הכנפיים יש קישור.

למעלה