זקוק להמלצה prog\electronic

ע י ד ו2

New member
לי

The Neverhood מזכיר את ה"דד ברדרס", ה"טייגר ליליז", והמוסיקה שמלווה את טום וויטס בשיריו. יש באלבום גרסת כיסוי לResolution #8 של הביטלס רק נדמה לי אצל הביטס קוראים לזהResolution #9 .

dpascal2

New member
אגב, אמור היה לצאת neverhood 2

והוא כבר היה בשלבי הכנה אבל אנשי השיווק זיהו את המגמה בענף משחקי המחשב (ריטוש מעיים אין, אמנות אאוט) והפרוייקט ניגנז. בנוסף גם הלכו ותפסו תאוצה המשחקים הבנויים על מנוע גראפי 3D שלעומתם משחק העובד בשיטת אנימציה low tech נראה *לכאורה* נחות. אני מניח שזה עוד מקרה מיני רבים המוכיח שאסתטיקה לא בהכרח נגזרת מקידמה. זה אפשרי אבל לא הכרח. טכנולוגיה היא בסך הכל עוד מכחול או כלי נגינה ותו לא.

epitaph

New member
זה מזכיר לי...

את הקטע שהיה אמור לצאת קווסט (איך אהבתי קווסטים) של Warcraft בשם Lord of the Clans אבל כל העסק נגנז גם באותה סיבה של מגמות טכנולוגיות שהופיעו במהירות בשיא בימים ההן, בגלל שהפיתוח של המשחק לקח יותר מדי זמן הוא כבר היה לא רלוונטי לדעתם בגלל האנימציה ה"ציורית" שלו. דווקא ריטוש מעיים היה שם, אבל הקידמה...הקידמה...אבל בסוף יצא מהפרוייקט הזה ספר מסתבר. אני שם כאן שלוש פתיחות של משחקים שאהובים עליי במיוחד ועם מוזיקה טובה (בגלל שלא הצלחתי למצוא את הטריילר למשחק שעליו דיברתי קודם ונגנז): Warcraft 3 (שלמעשה הוא המשך ישיר מאיפה שהפרויקט הגנוז היה אמור להסתיים) Final Fantasy 8 Red Alert (קלאסיקה, אין מה לעשות)

MajorWinters

New member
אגב סופר מריו.

אני לא אמהר להכריז עליו כמושפע-פרוג, ולהכנס לויכוח מפגר. אבל המוזיקה שלו היא לא טריווילית. יש בה קטעים מסובכים. ואני לא טוב בלספור משקלים, אבל גם אם זה 4 רבעים, יש בזה תחכום.

tomer5031

New member
היי הסגנון שלי דווקא יותר..

בכיוון של sega master system\neo geo\megadrive שנות השמונים עד אמצע שנות ה90 .. megaman rockman פסקול מצוין outrun zillion contra street fighter ex2 המוסיקה מאופינת בsynth רצחני אם אלמנטים של פיוזן,טקסטורות מדהימות אני אתן דוגמא להרכבים שמתקרבים לזה:eek:zric \ derek sherinan\tony macalpine evolution

Nadavcat

New member
וואו,

המוזיקה של Super Mario World ליוותה אותי מגיל צעיר מאד (מאד!) לדעתי זו מוזיקה מדהימה, מאד מאד לא פשוטה. אפילו רציתי לבנות הרכב שינגן את המוזיקה הזאת :) מגניב שאפשר להוריד הכל באתר של Xoc הזה.

הסבר קצר על האתר הזה

לאתר קוראים Internet Archive (הכתובת הראשית שלו היא http://www.archive.org). בלי להתפלסף, אפשר לומר שזה כמו "במה חדשה" רק שזה בינלאומי ובהיקף עצום. האתר מאפשר ליוצרים במוסיקה (אודיו), וידאו וטקסט לחלוק עם כל העולם את היצירה שלהם, בלי לשלם כלום על האיחסון, ובמקביל הם מקבלים את זה יפה ומסודר בהרבה פורמטים שונים להורדה. את שאר עבודת השיווק האמנים עושים בעצמם. בנוסף, האתר עובד בשיתוף הדוק עם תנועת ה-creative commons שמהווה אלטרנטיבה מאורגנת בתחום זכויות היוצרים, ומאפשרת לאמנים לשתף עם העולם את היצירה שלהם בחינם בלי שיאבדו את הזכויות על יצירתם. (וכדרך אגב גם מתאפשר כך שיתוף מסודר של יצירות חופשיות שתוקף זכויות היוצרים שלהם פג או לא קיים מסיבה אחרת). Xoc הוא רק אחד מתוך מספר עצום של אמנים, להקות ואספנים שחולקים באתר הזה את האמנות שלהם. זה באמת אתר מדהים. ככל שמבלים בו יותר זמן, מגלים יותר דברים נפלאים, והכל בחינם. The best things in life are free אני, למשל, העליתי לשם את היצירה שלי "מה זה רוק מתקדם?".

Metheny

Member
אחח מוזיקה של משחקי מחשב....

בהחלט אהבתי מאוד את המוזיקה ב-Starcraft ו-Dune 2. עוד אציין את: Transport Tycoon Ascendancy Warcraft 2 Flight Of The Amazon Queen ובטוח שכחתי עוד... כמו שאמרתם, אמצע שנות ה-90 זה התקופה הטובה (גם מבחינת המשחקים עצמם...)

zambush

New member
וגם...

Civilization 2 Heroes על כל חלקיו עם זאת ברור שאין על Dune2 זה גם משחק ענק (ובודאי לתקופתו) וגם מוסיקה אדירה שלא מפסיקה לרדוף אותי כבר 15 שנה

Mr Mustard

New member
Heroes 2, בלי ספק

אני זוכר שאני וחבר שלי היינו יושבים מול המחשב בלי לעשות כלום- רק כדי לשמוע את המוזיקה של הפתיחה.

Civilization 3

מה שיפה במוסיקה של Civilization, לפחות בחלקים המאוחרים של הסדרה, זה שהמוסיקה "מתפתחת" בהתאם לעידן שבו אתה משחק. אם המשחק שלך מתרחש כרגע בסביבות 1400 לספירה, המוסיקה של המשחק תהיה ימי-ביניימית, ואם אתה ב-1995 אז זה כבר הופך לגרוב אלקטרוני מגניב לגמרי. והכל ברמת הפקה מעולה ועם המון רגש. ב-Civilization 4 יש עוד יותר התעסקות עם זה, כשהמנוע נהיה תלת-מימדי, ויש שלוש "רמות" של פסקול: בזום-אין מקסימלי יש מוסיקה בהתאם לאיזור במפה שאתה משוטט בו; בזום אמצעי, זה שמשתמשים בו רוב המשחק, יש את המוסיקה של התקופה; וכשלוקחים למעלה לאטמוספירה (מה שמאוד מזכיר את Google Earth) שומעים את שריקת הרוחות, שזה מקסים. רעיון גדול ואפשר לעשות עוד הרבה...

HelterSkelter1

New member
איזה משחק מדהים זה היה...

אני זוכר שהייתי משחק המון בציביליזציה 2, ואחר כך בCivilization: Call To Power, שפותח בחברה אחרת, אך היה מאוד מרשים בזמנו. בציביליזציה 2 זכור לי שהמוזקה לא הייתה מקורית למשחק, אלא אסופת קטעים, שמשתנים בהתאם להתפתחויות (נגיד מארש אבל אם החרבת ציביליזציה אחרת).

Nadavcat

New member
Civ הראשון היה יצירת מופת.

השני היה יותר טוב כי הוא פיתח את כל מה שהיה בראשון בצורה מעולה. ה3 ו4 כבר עמדו הרבה יותר על גרפיקה ודברים כאלה של משחקים עכשויים, וחבל...

zambush

New member
זה לא בהתאם לשנה, אלא להתפתחות...

להתפתחות הטכנולוגית של הסיביליזציה שלך. נניח שאתה בשנת 1995 אבל עם טכנולוגיה של העידן הפרהיסטורי, המוסיקה שתשמע תהיה עדיין שבט אפריקאי, בונגו ובלגאנים

צודק :)

אבל נראה לי שהאסתטיקה והסגנון (לבוש, בניינים וכו') משתנים לפי השנה בלי קשר להתפתחות שלך, לא?

Metheny

Member
מסכים

המוזיקה ב- Civ 3 מעולה. במיוחד אהבתי את המוזיקה של התקופה המודרנית. יש שם קטע פיוז'ן מעולה!

בדיוק :)

ModernFull זה שם הקובץ, מעניין מי עשה אותו. הפתיחה של Civ4 ממש מגניבה, דרך אגב...

למעלה