זקוק להמלצה prog\electronic

tomer5031

New member
זקוק להמלצה prog\electronic

היי אני מחפש הרכב אינסטרומנטלי שמנגן מוסיקה בסגנון של משחקים יפנים! כמו konami kukeiha club -לדעתי זו מוסיקה מדהימה ומלודית אבל לא שמעתי על הרבה הרכבים כאלה [אם מישהוא זוכר את המוסיקה הישנה של סגה מעין פיוז'ן אטממוספרי כזה] בכל אופן אם מישהוא מכיר כאלה הרכבים אשמח להמלצות

הרשה נא לי

אני באופן אישי מאוד אוהב את הכיוון שאת/ה מדבר/ת עליו, והרבה מזה חלחל וממשיך לחלחל לתוך המוסיקה של סימפוזיון. לא יודע אם יצא לך לשמוע את המוסיקה שלנו, אבל יש באתר דגימות וגם קטע להורדה ולדעתי אפשר להרגיש שם בצלילות את ההשפעות. סתם ככה מסקרנות, איזו תקופה בהסטוריה של משחקי המחשב עושה לך את זה במיוחד? אצלי זה תחילת שנות התשעים עם האטרף הלא נורמלי שבשיאו היה Dune2 ואחריו גם Syndicate ו-UFO ו-UGH ו-Bumpy ועוד רבים אחרים... ואם כבר הזכרתי את Dune2, ואם כבר שאלת לגבי הרכבים אחרים שעושים את זה, קניתי דיסק של ריצ'רד פינחס שנקרא Chronolyse, וברשת היה כתוב עליו שזה מבוסס על הספר Dune. מן הסתם זה לא קשור למוסיקה של המשחק Dune2 אבל זה מעניין. מומלץ גם ההרכב Lard Free באלבום I'm Around About Midnight. ולסגנון תזזיתי יותר אפשר תמיד ללכת לג'נטל ג'ייאנט ובמיוחד פראנק זאפה. עכשיו, חוץ מזה יש את הבחור הזה Xoc שניגן בעצמו את כל הפסקול של Super Mario World בערוצים, בביצוע מעולה ואחלה הקלטה, ואפשר להוריד את זה בחינם.

kurush

New member
אין ספק

שתור הזהב של המוסיקה במשחקי מחשב היתה באמצע שנות ה-90. Dune (הראשון והשני), UFO ו-Syndicate היו בין המשחקים הראשונים שהשתמשו במוסיקה מולחנת בצורה מכוונת ורצינית, ולא סתם תווי FM אקראיים, והמוסיקה בהם מהווה חלק בלתי נפרד מהאווירה הכללית. אפשר גם לציין את C&C ו-Diablo הראשון, אבל פה כבר מדובר במוסיקה מוקלטת ממש ולא בסינטזת FM כמו שיש במשחקים היותר ישנים - וזה מה שבאמת יפה בהם :)

היום זה קורה בקטנטנה

במשחקים הגדולים שבמיינסטרים זה קורה פחות, אם בכלל, אבל במשחקים הקטנים שזוכים רק לתהילת משרדים שקטה אפשר למצוא לא רק שרידים מהתקופה ההיא אלא ממש המשך של המסורת. (למשל המשחקים של Reflexive Arcade). ה"בעיה", אם נקרא לזה ככה, זה שלמלחינים של המשחקים הקטנים האלה אין את הסבלנות שהיתה לאלו של תחילת שנות התשעים, וברוב המקרים המוסיקה מורכבת מלופים קצרים מאוד שחוזרים על עצמם שוב ושוב. וזה מאוד חבל לי. מהנסיון המועט שהיה לי בכתיבה למשחקי מחשב פיקטיביים, זה אמנם דורש הרבה סבלנות ומאמץ לכתוב את הסגנון הזה לאורך זמן, אבל לא רק שזה אפשרי, אלא שזה חלל נהדר ליצור בו וזה מאוד מפתיע מה אפשר לגלות כשמנסים להאריך את הסאונד וה-feel הזה לפרקי זמן ארוכים יותר.

epitaph

New member
בליזארד היו משקיעים בזה המון...

אם אני זוכר נכון. אהבתי במיוחד את Starcraft עם האווירה הספייסית ויציאות הקאנטרי...

pasteran

New member
ה"נעימה" של סטארקרפט

עדיין מתנגנת בראשי לעתים קרובות. יצירת מופת. יותר אפלה מנעימה. בכלל העלילה של סטארקראפט אולי הטובה ביותר. וגם המשחק עצמו טוב מאוד. והפסקול של סינדיקט גם זוכר לחיוב רב וממש התאים למה שקורה על המסך.

ומה עם Star Control ?

מוסיקה נפלאה היתה גם למרוץ המכוניות Lotus שהיה גם יפהפה והיתה לו אחלה שליטה במכוניות. יש אותו להורדה במספר אתרים ברשת אבל לא הצלחתי להפעיל אף אחד מהעותקים שנגישים. מישהו מקומבן?

dpascal2

New member
אריק. מכיר Neverhood ?

משחק מלפני למעלה מ-10 שנים הבנוי על אנימצית פלסטלינה (old school). יצירתי, מטורף, מקאברי וקורע מצחוק בו זמנית לאורך כל שניה. למרות מנוע גראפי שפשוט לא קיים (עובד ע"פ פריימים שצולמו מראש ונשמרו בשלמותם בזיכרון) זהו לטעמי משחק המחשב הגדול ביותר מעולם. לא פחות טוב מהמשחק עצמו הוא הפס קול המטורף (בלוז אוונגארד ?) שעומד בזכות עצמו (ואף נמכר) גם כדיסק אודיו. חובה להוריד באימיול.

dpascal2

New member
Terry Scott Taylor

יצר את הדיסק הזה שנקרא Neverhood Songs. ישמע מוזר כי זה לא ממש דומה , אבל הוא די מזכיר לי את החוויה המוזיקלית של להאזין לרזידנטס. זה כמו שוטים קטנים וחזקים של אספרסו קצר ומשובח. הדיסק מכיל קטעים קצרצרים, מפוצצי הומור עם כמה הברקות הלחנה שנגמרים תמיד עם טעם של עוד. אתה מוזמן להוריד ממני בסולסיק אבל זה מאוד נפוץ שם. פשוט תחפש סטרינג "neverhood". מה שכן המוסיקה היא חלק בלתי נפרד מהאנימציה, וזה ניכר בכך שכניסות של כלים מתואמות עם הפריימים של האנימציה. אני מניח שהמוסיקה לבדה אינה שלימה כמו החוויה הקולית-ויזואלית השלמה שאתה חווה תוך משחק.

Mr Mustard

New member
כרגע הורדתי

עוד לא הספקתי לשמוע, אבל זה נראה מעניין. משהו כמו 35 שירים- כל אחד בערך דקה.

Mr Mustard

New member
אוקיי! שמעתי!

שמעתי את זה כפסקול לספר "פחד ותיעוב בלאס וגאס", זה התאים כמו כפפה. פשוט מדהים! ממש בלוז שעושה צחוק מעצמו בלי סוף, בהחלט מהנה ועדיין קשה לי לעכל שזה פסקול למשחק מחשב.

למעלה