זקוק להוכחה

abir10

New member
זקוק להוכחה

מצאתי שיטה למציאת סכום של מספרים עד מספר מסויים. והשיטה היא: לקחת את המספר לכפול אותו במספר העוקב לו ולחלק בשתיים. אשמח אם מישהו יצליח להוכיח טענה זאת.

arifell

New member
זה הוכח, נראה לי שמוכיחים את זה

בספר של אלגברה של בני גורן

abir10

New member
אין לי את הספר

אתה יכול להביא את ההוכחה? כי אין לי את הספר.

arifell

New member
גם לי אין, הפסקתי להסתכל עליו לפני

שנתיים, בערך חוץ מכשאחי הקטן שואל אותי שאלות משם

Dolrad

New member
אפשר באינדוקציה פשוטה

אם תחכה אני אעלה אותה...

yontanbn

New member
הוכחה

אנחנו רוצים להוכיח:
1+2+...+n = n(n+1)/2​
נשים לב, שאם נסכום בסדר אחר נקבל:
1+n + 2+(n-1) + 3+(n-2) + ...​
כלומר, זה בעצם שווה לף
(n+1) + (n+1) + (n+1) + ...​
השאלה היא רק כמה פעמים אנחנו סוכמים. אם n זוגי, אנחנו מקבלים בפשטות n/2 פעמים, ומקבלים את הנוסחה שלך. אם n אי-זוגי, אז יש לנו (n-1) חלקי 2 פעמים את הסכימה הזאת, ועוד פעם אחת שמופיע לבדו (n+1) חלקי 2, ואם נפשט, נקבל:
(n-1)/2 * (n+1) + (n+1)/2 = (n+1)/2 * (n-1 + 1) = n(n+1)/2​
ושוב קיבלנו את מה שרצינו.

Harmania

New member
הוכחה נוספת...

נדגום את התרגיל: 1+1+1+1+5=9 הוכחה: 5-9=1+1+1+1 כשלמעשה:1+1+1+1=4! ומכך משתמע כי: 5+4=9 ולמעשה 1*4+5=9 ומכך משתמעת התשובה הנ"ל: 4+5=9 פרוזאק Anyone?

לאביר וליונתן

הנה עוד הצעה שתחסוך את הצורך להפריד למקרה של זוגי או אי-זוגי. אם כבר טרחנו ושינינו את סדר המחוברים, בוא נשנה כך : מצד אחד הסכום הוא :
1+2+3+.......... +n​
מצד שני אם נהפוך את הסדר הסכום הוא :
n+(n-1)+(n-2)+............ +1​
אם נחבר את שתי השורות, נקבל שכל זוג איברים מסתכם ל n+1 . ברור שיש n מחוברים כאלה, ולכן הסכום הוא (n(n+1 ונשאר עוד לחלק ל 2 .

זה מזכיר את הסיפור על

המתמטיקאי (רון, אתה בטח יכול להשלים ת´שם...) שכילד בכיתה א´ הציק למורה לחשבון בשאלות. אז המורה פעם התעצבן עליו ואמר לו "חשב את סכום כל המיספרים מ1 עד 100" אחרי דקה הילדוד אמר 5050. המורה היה המום. וכך הומצאה (התגלתה יותר נכון) הנוסחה בפעם הראשונה.

Harmania

New member
אני חולקת עליך...

1+2+3=6 שהרי זו עצרת הפוכה מכפל ל-3 ומכך משתמע: n+(4x+2)=unknown answer ובכדי לגלות תשובה זו, אנו משתמשים במשוואות!!.. וכך בעצם:4nx+2=0 וזו התשובה הנכונה:nx=6 שהרי מעבירים אגפים...

gsaara

New member
סידרה חשבונית

מדובר בסכום סידרה חשבונית: a1 = 1, d = 1 יש n אברים. ואז פשוט להפעיל את נוסחת הסכום כפי שהיא מופיעה בדפי הנוסחאות בבגרות.

למעלה