זקוקה לעצתכן

anatbarshalom

New member
זקוקה לעצתכן

מישהי רוצה לקנות ממני 8 תליונים ושואלת אם אתן לה הנחה עליהם. אני מוכנה בכייף לעשות לה הנחה אבל אין לי מושג כמה (באחוזים)... מה מקובל? מה אתן הייתן עושות?

רות מלר

New member
יש יותר מדרך אחת

אחת- הנחה על המוצרים- מחיר יח' יהיה השניה- הנחה על המשלוח בדואר, כיוון שתארזי את כולם באותה החבילה (בידקי את התמחור לפני שאת מציעה) כמה הנחה- זו החלטה אישית שלך- כמה את רוצה להרוויח

onor

New member
זה לגמרי משתנה

אצלי למשל יש שמלות שאני יכולה לתת עליהם הנחה כי הם מעונה קודמת ולא יכולות עוד להימכר בארץ ולעומת זאת יש לי שמלות חדשות שלא משתלם לי לתת עליהם הנחה כי הם נמכרות בארץ. זה גם תלוי בעלות החומרים. תחשבי כמה את יכולה להוריד ועדיין להרוויח בצורה מספקת. בהצלחה!

anatbarshalom

New member
תודה רות, זו בדיוק השאלה: אני רוצה לתת לה הנח

הנחה באחוזים כי מחירי המשלוח שלי כבר מתייחסים להזמנה עם פריט נוסף. כלומר, להגיד לה שאם היא תקנה את כולן, היא תקבל %X הנחה על המחיר הסופי לא כולל משלוח. כמה נראה לכן לתת? 10%, 15%? יותר מזה?

RolyzCreations

New member
זה מאוד תלוי כמה הרווח שלך

ולכן רק את יכולה לדעת כמה אחוזי הנחה את יכולה "להרשות" לעצמך.

nbrosh

New member
במקרה הזה הן מצפות ב"כ להנחת ענקשל קרוב ל-30%

תראי אם זה משתלם. לפעמים כן...

גאיליי

New member
30%???

אני נותנת מעל קנייה של 700$ (!) הנחה של 10% ומעל 1400$ - 15%. היא קונה 8 תליונים!

nbrosh

New member
נו, מה אחרות מספרות?

יש כאן בנות שמכרו מספרים כאלה של פריטים. זה הנסיון הפרטי שלי: 10-15% פשוט שעשע אותן. 30% קרוב יותר למחיר סיטונאי, כמו חנות.

גאיליי

New member
ה- 10% מעל ל- 700% זה המחיר הסיטונאי

שלי. יש לי כמה לוקחות שקונות סביב ה- 15 סטים בבת אחת ואם הן לא מגיעות ל- 700 דולר הן לא מקבלות הנחה. נראה לי הסחפות על 8 תליונים לתת 30 אחוז הנחה. מה זה סין?

inbarshahak

New member
הנחות

בחו"ל לא נהוג הנחות מסיביות כמו שאנחנו עושים בארץ 30% לדעתי לחו"ל זה המון אפשר גם לנסות להציע תכשיט חינם מתנה בקנייה מעל איקס סכום מה שיוצא מזה זה שהלקוחה חושבת שהיא קיבלה מתנה בשווי מסויים ומבחינתך זה בעצם רק העלויות של התכשיט. אם את הולכת על אחוזים לדעתי לקולקצייה חדשה להשתדל לסיים ב-10% -15% קחי גם בחשבון שאם היא לקוחה לוחצת היא עשויה לבקש עוד אחרי שתתני את ההנחה אז עדיף שיהיה לך טווח ביטחון החנות שלי: http://www.etsy.com/shop/inbarshahak

לא מוכרים בכל מחיר

גאיליי צודקת לגבי זה שצריך להסתכל על המחיר של ההזמנה ולאו דווקא על מספר הפריטים. אם מישהו משמין 8 שרשראות של 20$ האחת ומישהו אחר מזמין 4 שרשראות של 50$ למי תיתנו הנחה? 30% זו הנחה ענקית. אני גם חושבת שהנחה כזו מוצדקת רק מעל לסכום מאוד גבוה. אם מישהו מוכן לקנות רק תמורת הנחה שהיא מעבר למה שנראה לי סביר ורווחי עבורי - אני פשוט אוותר על המכירה הזו.

nbrosh

New member
תראו הלקוחות שלנו כאן לא מפגרות

הן ראו שעשינו הנחנ של 10-15% לכבוד החג. גם על קניה יחידנית, נכון? לכן הן מצפות ליותר. אני חושבת שאם מישהיא זקוקה לכסף ולמכירות - כדאי לעשות חשבון ולתת את ההנחה. לא כולנו חנויות של מאות ואלפי מכירות.. ובישראל כשנותנים לחנות נותנים גם בחצי מחיר. בין 30% ל-10% יש הרבה מספרים: אפשר לנוע שם. לטעמי - חבל לפספס מכירה. אם החמרים כבר נקנו - הייתי הולכת על זה בגדול.

כל אחד ושיקולי העלות תועלת שלו

אני מעדיפה לא למכור מאשר למכור במחיר הפסד או כיסוי חומרים בלבד. רק אם יש לי פריטים שאני נתקעת איתם ורוצה להיפטר מהם, אני עשויה לשקול זאת. אבל כל אחד ושיקוליו כמובן.

גאיליי

New member
לא מסכימה.

ישראל זה ישראל וחו"ל זה חו"ל (לכן אני למשל לא מוכרת בכלל בישראל). הלקוחות שלי יודעים שאני מאוד ממעטת במבצעים של 10-15 אחוז, אני עושה את זה רק לפני חגי דצמבר וזה לא מונע מהם לקנות כל השנה. להיפך, דוקא בתקופת החגים אני מוכרת הכי מעט וזה כבר כמה שנים כך.

גאיליי

New member
ועוד דבר - מלאי לא הולך לאיבוד

העלתי לפני שבוע לחנות שלי בבוטיקה שרשרות שהכנתי לביז'ורקה בתחילת 2007. סתם העלתי, לא יודעת מה עבר לי בראש. תוך יומיים הן נמכרו. יש לי מחסן מלא בחרוזי זכוכית צ'כיים וכאלה ועוד ארון מלא בחרוזי סברובסקי שכבר 3 שנים לא נגעתי בהם. כך גם בובינות של גולדפילד אדום וצהוב וחוט כסף. שכבו גם 3 שנים בלי שנגעתי בהם. היום חזרתי להשתמש בהם. לא מתווכחת עם מה שנמכר :) אז זה שיש מלאי לא אומר שצריך להיפטר ממנו בכל מחיר. יבוא יומו!

לימיצ

New member
מכרת שרשאות מקולקציית הביז'ורקה??

מ-ע-ו-לה! לכל דבר מגיע יומו
כל הכבוד!

גאיליי

New member
את לא מאמינה, הייתי אפילו צריכה

לפתוח את מחברת התרשימים שלי כדי להכין עוד כמה חחח

למעלה