זקוקה לעצתכן

anatbarshalom

New member
תודה לכל המגיבות, יש פה כמה עניינים שנראים לי

רלוונטיים להחלטה שלי: *דבורה- לא למכור בכל מחיר- ברור,יש עלויות חומרים, עבודה ומעבר לזה הערכה עצמית שאני לא מוכנה למכור את העבודות שלי מתחת למחיר מסויים ואם אני לא אעריך את עבודותי, למה שהקונים שלי יעריכו? *אם היא חנות (ויכול להיות, למרות שהיא לא ציינה זאת), אז צריך להתחשב במחיר בו היא יכולה למכור. אם זה יימכר טוב, זה קשר שימשיך ולעומת זאת אם היא לא תמכור טוב בגלל המחיר, אז בטווח הקצר אולי הרווחתי אבל בטווח הארוך הפסדתי. *היא קניינית טובה, יש לה חשבון אטסי מיוני השנה וכבר יש לה יותר מ-160 פידבקים חיוביים כקונה, חבל לי להפסיד אותה בשביל כמה גרושים. * 30% נראה לי ה-מ-ו-ן אבל 10% יכול להיות לא מספיק כדי לפתות אותה לקנות את הכמות כולה (יש מצב שהיא פנתה לעוד מוכרים ותקבל שם הצעות יותר אטרקטיביות) *שרי- את מתייחסת ללקוחות שלך שהם כבר "אצלך בכיס" ואז באמת טווח המשחק שלך יכול להיות יותר רחב ואת יכולה לעמוד על שלך, פה מדובר בלקוחה חדשה ולכן נראה לי שההתייחסות טיפה שונה. (הלוואי שהיא תהיה לקוחה קבועה שלי בעקבות זאת...) *ענבר- חשבתי על מתנה אבל יש לי בסה"כ 9 תליונים שונים והיא רוצה 8 או 9 כך שהיא לוקחת הכל.... חשבתי להציע לה משהו מהציורים או כרטיסי הברכה או הצביעה שלי, אבל אין לי מושג אם זה יעניין אותה בכלל, ולהציע תליון זהה למשהו שהיא קונה נראה לי קצת חסר טעם, מה אתן אומרות, להציע משהו שונה??? בקיצור (או במקרה הזה, באירוך), אני מבולבלת ולא יודעת מה לענות לה. כבר היו לי מקרים שאנשים בקשו דברים מיוחדים או הצעות מחיר ואחרי התשובה שלי הם פשוט התאדו.... חבל לי לאדות אותה מחיי האטסי שלי. מה לעשות???????
*

lilo4

New member
אם ההצעה של מוצר מתנה נראית לך

את יכולה להגיד לה שאחד התליונים יהיה בחינם. אם בחרה 8 היא תשלם רק על 7, ולא להציע לה משהו אחר...

גאיליי

New member
אני בעד שהיא תשלם על כל ה- 8

ותקבל מתנה שתבחר בעלת החנות, כדי שבעתיד זו לא תהיה דרישה שלה. אני למשל מצ'פרת לקוחות גדולים שלי בתליונים שאני מכינה מפיוזינג. אם הם תכשיטנים לא תהיה להם בעיה להשתמש בהם. לעומת זאת לקוחות שקונים תכשיטים בסכום נכבד אני מצ'פרת בתכשיט תואם. למשל, הייתה לי לקוחה שקנתה שרשרת פעמונים (בבוטיקה) מאוד יקרה ועוד זוג עגילים מאוד יקר והיו לי בחנות עגילים תואמים לשרשרת הפעמונים שלא היו יקרים במיוחד, אז שלחתי לה אותם מתנה. זה נראה לי הרבה יותר אפקטיבי ומשתלם לעתיד.

RolyzCreations

New member
באופן אישי הייתי מציעה לה 15% הנחה

גם בגלל שכמו שנעמה כתבה הרבה חנויות במילא מציעות את ההנחה הזו בגלל החגים (כמוני). ובאמת חבל לפספס מכירה לא קטנה בגלל 5% לפה או לשם. זאת בהנחה שעדיין יהיה לך רווח סביר (סביר=מה שאת מרגישה איתו נוח) מהמכירה. כדי שלא יקרה מצב שהיא תתאדה כמו שכבר כתבת שקרה לך, הייתי מציעה לסיים את ההתכתבות עם פתח לגמישות (אם את מוכנה לכך כמובן). זה מה שאני הייתי עושה, אבל יכול להיות שאחרות היו פועלות אחרת.

גאיליי

New member
לא אני לא מדברת רק על לקוחות ותיקים

בשבוע שעבר נכנסה מישהי חדשה לחנות שלי וקנתה 14 סטים. כל כמה זמן "נופלת" עליי לקוחה כזו. אני הייתי מציעה לה 15 אחוז הנחה מקסימום, כי יש עכשיו המון מבצעים כאלו. אם היא קונה תכשיטים, תליונים, קשה לי להאמין שהיא תסתפק בכרטיסי ברכה. אני בכלל לא שואלת אותם איזה מתנה הם רוצים. למה לתת פתח בכלל לדברים כאלה. ואת יודעת מה, מרבית אלו שבאות בדרישות של הנחה על 8 תליונים בסופו של דבר לא יקנו. סתם מבלבלות את המוח. היא תבקש הנחה מעוד 20 חנויות ואני בספק אם היא בכלל תקנה ממישהי בסוף.

גאיליי

New member
ועוד דבר, אטסי לא נסגר מחר

תני לעצמך קרדיט כאמנית. היא תלך תבוא מישהי אחרת.

anatbarshalom

New member
בעקבות הצעותיכן וכל הדיון שהתפתח פה החלטתי

להציע לה הנחה של 15% ובנוסף, בלי להגיד לה כלום, אם היא תקנה, לצ'פר אותה בכרטיס ברכה או שניים בתוך החבילה. אעדכן אתכן בהתפצחויות. תודה על כל התמיכה
ומאגרי הידע והחכמה

רות מלר

New member
בהצלחה- ונקודה אחחרונה למחשבה

בואי נניח שהיא תקנה ותשוב בשבוע הבא ותרצה לרכוש 4 נוספים אפילו 8 נוספים זה אינו מחייב אותך לתת את אותו המחיר זיכרי- כל קניה היא התחלה של משא ומתן מחדש

nbrosh

New member
ספרי לנו, אני סקרנית

לפני כמה זמן פנתה אלי מישהיא ורצתה בערך את כל החנות. מיד ראיתי שהיא מבלבלת מוח מקצועית.. והעפתי אותה. אבל - זו לא הנטיה שלי. אני בעד למכור! ולפעמים - כםן להלחץ כלפי מטה. לטעמי - כל חודש צריך להיות רווחי.. בהצלחה.

למעלה