זקוקה לעצתכם ..

A2468Z

New member
זקוקה לעצתכם ..

הנני בחורה בת 26 שבזמנו עשתה טעות וכחיילת משוחחרת נרשמה לאחד ממכוני הבגריות "לחמן" שילמתי שם את מיטב כספי כ20 אלף ש""ח שממש לא היו לי . במהלך הלימודים הבנתי שתמורה בעד האגרה רחוקה מזה . כיתות צפופות,מורים גרועים , ועוד כמה סיבות מאכזבות אשר גרמו לי לנשור מהמערכת שילמתי ולא קיבלתי כלום בתמורה . (היום המצב כבהתחלה לפני שנירשמתי רק פחות 20 אלף שקל) מבחינתם יש חוזה יבש שאין כסף חזרה או אפשרות לחזור ללמוד מכיוון שיש חוק התיישנות (עברו כולה 3 שנים) האם יש לי קייס ...לתביעה מישפטית מולם ?...?.. איך מתחילים את התהליך?.....ולמי לפנות ??? תודה :>

לא ברור לי למה חיכית 3 שנים,

ומה ציפית? לשיעור פרטי? לימוד באולם ספורט? אלה דברים שהיית צריכה לברר ולהחליט לפני שנרשמת ושלמת. אני לא הייתי משלמת סכום כזה בלי ללכת למכון שנרשמתי אליו- לפגוש מורים, לשאול תלךמידים, להכנס לשיעור לדוגמה. ככה את קונה חתול בשק?!

r0asso

New member
היא ביקשה עצה לא נזיפה...

אני חושב שפה לא תקבלי תשובה כמו שצריך בכל מיקרה בלי קשר לחוזה זה סכום מטורף הקורס עולה משהו בסביבות 5-7 אלף אולי לפחות תצליחי להחזיר חלק מהסכום יש את הפורום דיני חוזים אולי שם יוכלו לעזור לך בהצלחה

נכון, אמנם אני חושבת

שאדם לא יכול רק לבוא בטענות למה הצד השני לא בסדר, אלא גם לחשוב מה הוא עשה. היום אנשים ישר רוצים לתבוע, ישר רצים לבית משפט בלי לחשוב על האחריות שלהם. מתנצלת אם פגעתי בשואלת

KINGAR

New member
צריך לקרוא את החוזה

שאת חתומה עליו. ככל הנראה לחמן נשענים על מה שכתוב בחוזה,כך שלא נראה לי שיש לך הרבה סיכוים לזכות בתביעה. בכל אופן הנה קישור לפורם יעוץ משפטי

במקביל

לתביעה והתיעצות עם משפטן או עו"ד אני מציע שתגשי אליהם להנהלה עם כל המסמכים ותראי אם אי אפשר להגיע איתם לאיזושהי פשרה בין אם לימודים או החזר ,לפעמים מכונים ועסקים ינהגו לפנים משורת הדין רק כדי לא לקלקל מוניטין ...אבל קטונתי.

לדעתי פני להנהלה

קודם נהלי שיחה עם מנהל הסניף בו את מעוניינת ללמוד. היה לי מקרה דומה עם לחמן אבל אחרי דין ודברים עימם קיבלתי אחרי שלוש שנים קורס חוזר חינם במתמטיקה 5 יחידות. לדעתי אין לך קייס לדרוש כסף בחזרה, כמו כן את תפסידי יותר משאבים ואנרגיות על תביעות מאשר הרווח שאולי תקבלי. הם עמדו בחוזה מבחינתם וסיפקו לך את השירות, את לא התלוננת ובחרת כצעד חד צדדי לא לממש את השירות שנתנו לך מבלי אפילו לבטל את השתתפותך באופן מוסדר - לפחות לפי מה שכתבת כאן. לכן אני ממליצה שלפני שאת חושבת על תביעות, דברי עם מנהל הסניף ואם הוא לא מוכן לסייע אז אפילו קבעי שיחה עם פונקציה בכירה יותר (מנהל תחום לימודי - יש לתפקיד שם שונה בכל מכון) ואני נוטה ללהאמין שהם יבואו לקראתך ויאפשרו לך לממש לפחות כמה קורסים חוזרים בחינם. המון הצלחה ואם את צריכה המלצות למורים בלחמן, את יכולה לפנות אלי.

למעלה