זקוקה לעצות

KonichiWa

New member
זקוקה לעצות

היי, אני בת 21 מזדהה כביסקסואלית עם עצמי בערך 3 שנים. יש בת זוג כבר שנה וחצי עוד מעט. והיא גם הראשונה שלי. וכאן מתחיל הפחד שלי, (היא לא יודעת שהיא הראשונה היא די בטוחה שהייתי קודם עם בחורים בגלל חוסר בטחון ואי הבנה מאוד גדולים בתחילת הקשר שהיו באשמתי). אני לא יודעת אם זה אצל כל הבי אבל אני יודעת שאצלי איפשהו תמיד יש דילמה מאוד גדולה עם העניין שכביכול אני "בוחרת" להקשות על עצמי בחיים כאשר "יש" לי אלטרנטיבה שלא כמו לקהילה ההומו-לסבית. יש בי איזה משהו שמקנן בי ואומר לי אפילו לא ניסית בחורים וישר קפצת לקשר עם בחורה שנהיה עם הזמן יותר ויותר רציני מבלי שאפילו נתת לאלטרנטיבה היותר "קלה" צ'אנס. אמא שלי כל הזמן אומרת לי לחפש בחור ואני עונה לה שאני כרגע בקשר ושזה לא רלוונטי ושהרי אם היה לי חבר עכשיו ולא חברה היא לא היתה אומרת לי ללכת לבגוד, ושאם טוב לי כרגע אז אין לי צורך לחפש דברים אבל ברגע שהשיחה נגמרת המחשבות האלה מחלחלות לתוכי עמוק פנימה. הבת זוג שלי היא לסבית מוצהרת כבר משחר בגרותה ולכן לא קשה לה לקבל את אורח חייה כי זה או זה או כלום בשבילה. כשהיא מדברת איתי על מגורים משותפים,בית משותף,מיסוד ומשפחה (כי זה באמת נהיה רציני) אז עדיין קשה לי קצת לקבל את המחשבה על תא משפחתי כזה, של שתי נשים עם כל ההשלכות שמסביב זה משהו שלה אין כי אצלה אין עוד אופציה חוץ מלבנות בית עם אישה. אני יודעת שאני עדיין צעירה אבל הקשר בינינו באמת מאוד רציני והרי ככל שהזמן יעבור הוא רק ימשיך באותה הדרך, ולרוב טוב לי אבל אני לא מפסיקה לחשוב האם אני עשה טעות, האם ויתרתי על חיים אחרים מבלי לנסות...היא יודעת קצת על הפחדים שלי שחלקם גם קשורים בזה שעדיין לא קיבלתי את עצמי במאה אחוז וישנה בלילות שלמה. עוד משהו שתורם לזה זה כל הקטע של יחסי מין. יש לי קטע כזה גם כשאני איתה וגם באוננות כאשר אני מגיעה לקטע שאני כבר רוצה לגמור או מנסה להתרכז וכו' אני לרוב חושבת על זין, או על בחור. ואני די סגורה על העובדה שאני נמשכת לבחורות ולבת זוג שלי בפרט אבל משום מה אני צריכה לחשוב על איבר מין זכרי כדי לחוות פורקן, האם זה יכול לומר שאני לא "באמת" בי? שאולי כל זה זו תופעה פסיכולוגית או סוציולוגית או בלבול? אני מותשת ומיואשת מכל העסק הזה... יש למישהו עצה? גם בנושא הזוגיות וגם בנושא של הסקס? HELP

Blackice

New member
עצה בנושא הזוגיות

(כי אני לא באמת מבין בסקס של בנות.) תראי, את בת 21. אני בן 25 וקשה לי לחשוב על בית משותף וילדים- אז זה לגמרי טבעי שלך יהיה מוזר, מפחיד, ומלא חששות. יש אנשים שכבר בגיל 18 יכולים להתמסד עם בני זוג ולהקים משפחה.. אני לא אחד כזה (כי אני חושב שמשפחה זה משהו שמצריך המון מחוייבות וודאות ודברים שצריכים הרבה שנים..), ויכול להיות שגם את לא. וזה טבעי לחשוש. בדרך כלל, כאשר אנשים שקרובים לנו מייעצים משהו, אפילו אם אנחנו לא מאמינים בזה ויודעים שזה שטות- יש לזה דרך לחלחל ולעורר ספקות. את אוהבת אותה? טוב לך איתה? אז את כבר במצב יותר טוב מחלק מהזוגות הסטירייטים הנשואים הנורמטיביים. נורמטיביות לא מבטיח מערכת יחסים טובה. אני מרגיש מהכתיבה שלך שהסיבה שיש לך ספקות, שיש לך הרהורים בנוגע לדרך ה"קלה", היא שעדיין לא השלמת עם הנטייה המינית שלך, גם אחרי 3 שנים של מערכת יחסים רצינית עם אישה. לזה.. שווה להתייחס, לברר עם עצמך מה מפריע לך לקבל את המיניות שלך במלואה. אולי אם תפתרי את זה, תגלי שגם תפתרי את הבעיה של הסקס (שכאמור, אני לא מבין בה...) אני כן יכול להתחבר מאוד לתחושות של "אולי אני לא 'באמת' בי, אולי זה רק בלבול, אולי אני מנסה לגרום לעצמי שאני כזה בשביל להרגיש מיוחד..". החברה סביבנו מאוד דיכוטומית בנוגע לנטייה מינית וכל הזמן שולחת לנו מסרים שהנטייה שלנו לא לגיטימית, ואז אנחנו נתפסים לשטויות ומתחילים להרהר אולי כל הסביבה צודקת ואני טועה. מה לעשות, שבנושא הזה הסביבה טועה. אני אוהב גברים, אני אוהב נשים, פה נגמר הסיפור. ולא, זה לא צריך להיות 50-50, זה לא חייב להיות כל הזמן, זה לא חייב להיות כלפי כולם- אבל אני בפירוש לא סטרייט, ובפירוש לא הומו. וההגדרה שהכי מתאימה- היא בי.

kitfox

New member
:)

הי, קודם כל, תנסי לא לקחת את זה כל-כך קשה - צאי מנקודת הנחה שללא קשר לביסקסואליות - מאחר וזהו קשר ראשון שלך יהיו לך עוד קשרים בעתיד - גברים, נשים, Whatever. שנית, טוב לך עכשיו? יופי. למה להטריד את עצמך בבעיות שעוד לא הופיעו ואולי גם לא יופיעו? תתמקדי בהווה ובחיים שלך עכשיו ותהני מהם. אם היתה לי חברה בגיל 21, הסיכויים שהייתי מצפה ממנה להחליט לחיות רק איתי בגיל כזה הם קלושים. זה גיל שהוא סה"כ 3 שנים מסיום תיכון... ממש ילדודס =] . אז אם לא מתמסדים עכשיו (או בכלל), למה לדאוג סתם? למרות זאת, אציג דבר נוסף - אם את ביסקסואלית ואת חושבת על גברים - אין ספק שאת *צריכה* לפחות להתנסות - אבל לא בכוח. זה יכול לפרק לך את הקשר? אם כן אז זה שיקול שלך וברוכה הבאה לעולם המתוסבך של הביסקסואלים - מה לעשות שבת זוגך לא אוהבת גברים ואת כן? דילמה. תתנחמי בעובדה ש"צרת רבים חצי נחמה" - את לא הראשונה להיתקל בבעיה הזו. אולי יש כאן מישהי שעברה את זה ותוכל לענות לך. אני מנחש שלפחות שמעת פעם על האיימיש מארה"ב? לא אפרט עליהם, בואי פשוט נגיד שיש להם אורח חיים מאוד מוגדר, אבל לשם ההגינות, הם עושים דבר ש"מוציא אותם ידי חובה": בהגיע הנער\ה לגיל 18 אומרים להם שהם יכולים לצאת לתקופה לראות העולם שבחוץ ואז להחליט - לחיות בחוץ לתמיד או לחזור לקהילה לתמיד? מה כן - יש להם הזדמנות להחכים. טוב, בסדר, ראיתי את זה בזווית העין באיזו חצי דקת ריאלטי פעם (גוועאלד!) - אבל העיקרון הוא מה שחשוב. אני לא מכיר אותך, כך שתקראי בעין ביקורתית את כל מה שכתבתי ואל תמהרי ישר להסכים. תחשבי על זה. לדעתי - אלא אם "היא האחת" - ואני בספק שאת יכולה להגיד את זה על מישהו\י דבר כזה בגילך - יהיו לך עוד קשרים בעתיד ואז, תוכלי לענות לעצמך על הפרק הגברי בחייך. רוב האנשים צריכים להתנסות בהרבה קשרים לפני שהם מתמסדים, לראייה אחוז הגירושין הגבוה - גם של אנשים שעברו הרבה קשרים וגם של כאלה שמיהרו מדי. *לדעתי האישית, אם היא באמת אוהבת אותך ואת אותה, היא תיתן לך להתנסות כמו האיימיש כדי שלא תתחרטי על זה בעוד כך וכך שנים. אבל שוב, איני מכיר אותך ולא אותה. מה שתחליטי - שיהיה בהצלחה ובין אם רע ובין אם טוב - Take it easy - צריך להתנסות. *למה לא סיפרת לה שהיא הראשונה שלך? *בנושא הסקס - אני מנחש שכל עוד לא מימשת את הפנטזיה - היא תמשיך להתקיים בדמיון שלך. מי יודע? אולי בכלל לא תהני עם גברים? אולי בכלל תחליטי שעדיפים לך גברים? או גם וגם? לא תנסי - לא תדעי - ובסוף תתחרטי - לדעתי. :) ואל תשכחי! אל תכריחי את עצמך להיות עם גברים כמו שאת לא מכריחה את עצמך להיות עם נשים! אחרת כל החוויה תהרס! :) טוב, די, אפסיק עכשיו. :)

Bi Free

New member
מנסה לעזור

שלום אומנם אני מזדהה כבי רק כמעט שנה, אבל אני מזדהה עם מה שכתבת. לא הייתה לי חברה לפני שהתחלתי להפגש עם גברים וגם ההורים שלי שאלו אותי למה אתה לא מנסה גם בנות? (הרי אני אומר שאני עדיין נמשך אליהן אז למה לא ללכת על האופציה הקלה יותר?) אני עונה שכרגע יותר מעניין אותי קשר עם גבר ואני נמשך אליהם יותר. זה בסדר גם לי קשה לדמיין כרגע מיסוד קשר לכל בחיים למרות שאני כן מחפש קשר לטווח ארוך. לגבי הסקס אני לא בטוח כמה אני יכול לעזור אבל גם אני לפעמים מפנט על נשים כשאני לבד.

למעלה