זקוקה לעצות דחוף!

V i n a

New member
../images/Emo20.gif ליאן

אם לא היית עוברת התעללות מינית - הייתי אומרת לך שמה שאת עוברת נשמע כמו גיל 25 טיפוסי. יחד עם זאת- כל שאר החרדות שמתלוות להתלבטויות הנורמטיביות בחלקן - מעידות על ההשפעה העצומה שיש למקרה הנוראי שחווית בילדותך ולמה שמתרחש בחייך כיום. ניצול\התעללות מינית, בעיקר בגיל צעיר כ"כ, שותלת, וזה לא סוד, זרעים הרסניים ואף משפיעה באופן בלתי ניתן לערעור על סגנון החיים שיחיה אותו אדם - כבוגר. הדרך הנכונה היא לטפל בגיל צעיר ולתקן את העיוות שחל. לא טיפלת, ובמשך השנים- לבעיה העיקרית שלך צמחו שורשים וענפים (החרדות, והחרדות מחרדות), ועכשיו הטראומה מתפרסת על חלק לא מבוטל מהחיים שלך. על חלק לא מבוטל ממי שאת. לכן, אל תרגישי אשמה על מה שאת חווה כרגע. בשילוב עם הגיל שלך, זה רק צפוי שבאיזשהו שלב תתעוררי ותביני שהטראומה הזו מקשה עלייך בחיים. מקשה עלייך בתפקוד היומיומי, במערכות יחסים, כמעט בכל אספקט של חייך כבוגרת. לכן, מצטרפת אל מי שתמך בדיעה של טיפול פסיכולוגי עקבי, ורק לאחר מכן להחליט החלטות בנוגע לחיי הזוגיות. טיפול אמיתי לוקח יותר משבוע, לעתים קרובות גם יותר משנה. אם את חושבת שיהיה לא הוגן מצידך "לגרור" את בן זוגך תקופה כה ארוכה כשאת אפילו לא בטוחה איך את מרגישה כלפיו כעת - אז שחררי אותו.. הוא נשמע בחור תומך ומבין, ואם תסבירי לו את הסיבה האמיתית לעזיבה ותדברי גלויות - אולי תופתעי מתגובתו. אני לא אתפלא אם הוא יאמר שהוא מוכן לחכות לך, ואני בטוחה שהוא ירגיש הקלה גדולה לדעת שלא הוא הבעיה העיקרית, ושאת לא חושבת עליו באופן הזה.. גם אם תיפרדו- לא יקרה כלום.. זה אפילו עדיף בשבילך. את חייבת להתמקד בך ובהחלמה שלך וזה לוקח זמן. מה שלא תחליטי לעשות- דעי שאת חייבת להמשיך בדרך הנכונה שעלית עליה ולהתמסר לטיפול . זו הדרך הנכונה, ולאחר מכן- הדברים ייראו קצת יותר ברורים. התלבטויות תמיד יהיו בחיים, אבל להיפטר מחרדות זה תמיד טוב. בהצלחה !

ליאן117

New member
תודה לכולם

אני עדיין מתקשה לחשוב על לעזוב את בן זוגי, נכון שקשה לי איתו, אך קשה לי גם בלעדיו. בתקופות היותר טובות שיש לי קצת שקט נפשי אז הכל באמת וורוד וטוב לי איתו, אבל כששוב עולות המחשבות האובססיביות, והחרדות והבילבול, אז זה הופך להיות סיוט, גם שלו אבל בעיקר שלי. אני רוצה לציין שאין לי פלאשבקים מהעבר או משהו כזה, אני לא נזכרת בסיטואציה שהייתה כשעברתי את התעללות, המחשבות הם יותר בכיוון של "מה צופן לי העתיד והאם אהיה מאושרת"... יחד עם זאת אני גם חוששת ממה ייקרה אם אתחתן איתו, ואלי יש מישהו יותר טוב, בקיצור- חוסר יציבות טוטאלית, וחוסר ביטחון נורא. אני מודעת לכל החסרונות שלי ואני מקווה ומאמינה שהטיפול יעזור לי. תודה לכולכם על ההקשבה:)

kmiki

New member
ליאן, אם אני לא טועה

אז לא התכוונו כאן שאת צריכה לעזוב אותו ולהיות נטולת זוגיות, פשוט לא להתעמק בעתיד יותר מדי, יש לך את הפריבילגיה שאת עדיין צעירה מאד, ולא מריכה למהר. את יכולה להשאר איתו, אבל בלי מחוייבות לחתונה ולהמשיך לטפל בעצמך.

בת 25 לגמרי סטנדרטית

שהדבר היחיד שמבדיל אותה מבנות מינה הוא שיש לה סיפור ששומר עליה - אומרים לאנשים "התעללות מינית" ומיד הם עוברים לדבר בלחש, להרכין את הראש ולהנהן בהסכמה, הבנה ואמפתיה אחרי כל מה שאת אומרת. לא יודע כמה חמורה וכואבת ההתעללות שעברת ולא מעוניין לנסות לנחש - כן יודע שהגיע הזמן לעשות את מה שצריך, כולל לקבל עזרה מקצועית, כדי להשאיר את הסיפור הזה מאחורייך ולהתחיל להתמודד עם החיים פנים אל פנים. קחי את זה בתור משימה ראשונה, לפני ענייני הזוגיות ולפני הכל בלי זה לא תצליחי להתקדם לשום מקום.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לקחת יום אחד בכל פעם

אני הולך בעיקרון בכיוון של מפלצת וגארוטה. צריך לתת לזוגיות הזאת את הזמן שלה, ולא להיכנס לשאלות של העתיד. הן גדולות מדי ואין אפשרות כרגע להחליט החלטות כאלה. בעיקר בעיקר אני רוצה להפנות את תשומת ליבך למה שנקרא "זמן הווה". כלומר, לתת יותר תשומת לב לרגע שבו את נמצאת עכשיו, ולא לעבר או לעתיד. אני כמובן בעד התיחסות לעבר, וחישב הלעתיד - אבל בפרופורציה!!! החיים מתרחשים רק בזמן אחד, והוא זמן הווה. משפט שאני תמיד אומר לעצמי בתקופות קשות - וברוך השםף לא חסרות כאלה - הוא: one day at a time. לקחת כל פעם יום אחד. כשתעשי כך, גם העבר והעתיד ימצאו את מקומם יותר בקלות.

למעלה