זקוקה לעצה....

שוקו לד

New member
זקוקה לעצה....

שלום. הסיפור שלי קצת ארוך, אבל אני בכל זאת אפרט את כולו. גם כדי לקבל עצות מועילות וגם כדי לפרוק, סוף סוף. אני מודה מאד למי שישרוד עד סופו ויגיב כי תגובותיכם באמת חשובות לי אני נשואה מזה 5 שנים, אם לתאומות בנות שנה. בעלי ואני היינו חברים שנתיים לפני שהתחתנו, שמתוכם חצי שנה גרנו ביחד. עד החתונה הכל היה מקסים. הייתה אהבה גדולה. היו בעיות (שאפרט בהמשך) אך ברוב תמימותי האמנתי שהאהבה תנצח את הכל והתחתנתי. הבעיות התחילו עם משפחתו של בעלי. אציין שאנחנו מגיעים מסביבה סוציו אקונומית שונה לחלוטין. אני גדלתי בבית מהמעמד הבינוני +, היחסים בין הורי היו והינם נורמטיביים לחלוטין. בעלי בא ממשפחה הרוסה, מצב סוציו אקונומי נמוך מאד. בגדול, ידוע לי שהאב היה נוכל ומכה, אני לא מכירה אותו כשפגשתי את בעלי הם כבר היו רק הוא, אמו ואחותו. כפי שציינתי, הבעיות התחילו מצד המשפחה של בעלי. בכל פעם שהיינו בחברתם, הרגשתי שמתייחסים אליי בזלזול רב ופשוט הרגשתי לא רצויה. היו גם מספר מקרים בהם אחותו קיללה אותי, סתם כך כי רבה עם בעלי, במטרה לפגוע בו (מבלי שהייתי קשורה לעניין). סביב החתונה היו גם מריבות רבות. אמא של בעלי לא רצתה שנתחתן וסירבה לעזור, הן כלכלית והן בהכנות לחתונה. כל כובד מימון החתונה נפל על הוריי, שלקחו הלוואות. עם הזמן, נערמו עוד ועוד מקרים בהם הרגשתי נפגעת ותדירות הביקורים אצל משפחתו של בעלי הלכה והתמעטה. בכל פעם כשהיינו חוזרים משם, היינו רבים.השלמתי עם זה שזו משפחתו ואני לא אוכל לשנות אותם, אך הפריע לי מאד שבעלי לא נוקט עמדה לצידי ומעלים עין מהערות עוקצניות ופוגעות. זה הגיע למצב, שבכל פעם שידעתי שנלך לשם, לא ישנתי לילות (אני בד"כ אדם מאד חזק, אבל מולם ספציפית הייתי נשברת. ממש פחדתי מהם). עד שהגיע היום שאמרתי די. או שתגן על כבודי, או שלא נלך לשם יותר. בעלי בחר לנתק את הקשר ולא להתעמת איתם. משם העניינים רק התדרדרו. מאז, בעלי מתנהג אליי בצורה מחפירה. כל ויכוח קטן מנופח על ידו ונגמר בעזיבתו את הבית, לעיתים אף ליומיים- שלושה. הוא לא עונה לטלפונים כדי לגרום לי לדאוג ולעיתים אף מאיים בהתאבדות. בסוף הוא תמיד חוזר ומבקש סליחה. ואני תמיד סולחת. היו מספר מקרים בהם ניסיתי להחזיר את הגלגל לאחור מול משפחתו, אך תמיד קיבלתי שוב את אותו יחס מזלזל ומעליב מצידם, מה שהביא אותי למסקנה שפשוט לא איכפת להם ממני, מבעלי או מהבנות. לדוג': למרות שהזמנתי את אמו של בעלי מספר פעמים לבקר בביתנו ולראות את נכדותיה, תמיד נעניתי בתשובות כגון אין לי זמן. לגיא אח"כ הייתה מספרת שהיא לא באה כי אני אומרת לה שהיא לא רצויה. והוא תמיד היה רב איתי, על אף שנכח בשיחות בהן הזמנתי אותה ושמע את תגובתה... כך נוצר מצב שאימו לא ראתה את הבנות מאז היו בנות חודש (!!!), ואני מצידי החלטתי שאם היא לא יודעת לקבל אותי בביתה וגם אין לה זמן לבוא לביתי, כנראה שלא חשוב לה כ"כ לפני שבוע הרימה אימו טלפון אליי וביקשה להזמין אותנו לחתונה של בתה (אחותו של בעלי). ראיתי זאת כהזדמנות נפלאה לנסות להשלים ולהתקרב, והסכמתי ללכת. ביום חמישי נערכה החינה וביום רביעי בערב הבהיר לי בעלי שאינו רוצה שאגיע כי מבחינתו אני לא רצויה שם. כמובן שנעלבתי עד עמקי נשמתי. הבנתי שיכול להיות שנאמר לו לגרום לי לא לבוא או שזו יוזמה שלו. בכל מקרה, כעסתי מאד על כך שהוא משתף פעולה עם עניין כזה, כך או כך. לאחר שביום חמישי חשבתי על כך רבות, החלטתי בסופו של דבר ללכת ע"מ לא להעמיק את הפער במידה ומדובר ביוזמה שלו, מתוך מחשבה שאם אמו או אחותו לא רוצות אותי שם, היה עליהם לומר לי זאת ישירות ולא דרכו אחרי שכבר נתנו לי הזמנה הלכתי והכל עבר כשורה. אמו באמת השתדלה לקבל אותי יפה ואני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שבאמת הרגשתי רצויה. עם זאת, הרגשתי שהעניינים ביני לבין בעלי לא נפתרו, כיוון שלדעתי לא ייתכן מצב, שבעל יגיד לאשתו "אני הולך בלעדייך, את לא רצויה". לי תמיד היה ברור שלארוע משפחתי הולכים ביחד, כמשפחה או שלא הולכים כלל. כשיצאנו ניסיתי לדבר איתו על כך, אבל הוא רק התעצבן ונסגר כלפיי. ביום שישי נקט בעלי בתרגיל העלמות נוסף ועד עתה לא שב הבייתה. אציין, כי מעבר למשפחתו, עברתי תקופות מאד קשות בחיים עמו בשנתיים האחרונות. התנהגויות שבעיני לא לגיטימיות בחיי נישואין. כגון: העלבתי מול חברים בפרהסיה (יש חברים שמסרבים להפגש איתנו כזוג כי לא נעים להם בחברתו)- אם ע"י פרצופים חמוצים ואם ע"י העלבות מילוליות, העלמויות לא מוסברות (הייתה גם בגידה אחת) וכדו'. כשאני מנסה ליצור עמו שיחה רגועה ולהבין מה מציק לו, אני נענית בתשובות בנימה אגרסיבית של "שום דבר", "הכל מצויין" וכדו'. אתמול, לאחר שנעלם, התקשרתי לאמו ע"מ לברר אם הוא אצלה (מתוך דאגה). ניצלתי את ההזדמנות ע"מ לטהר עימה את האווירה. כמובן שספגתי קיטונות של ביקורת והיא ידעה לסובב את הדברים כך, שאני זאת שלא בסדר כלפיו וכלפי משפחתו. אני, האמת, כבר לא יודעת כ"כ מה לחשוב. האם אני קשה מדי? האם תפיסתי לגבי זוגיות ומשפחתיות שגויה או שבקשותיי לגיטימיות? האם נותר משהו לעשות או שזה באמת הסוף? איך מתחילים מחדש לבד עם תאומות בנות שנה? אני לא מרגישה שאני מסוגלת לטפל בהן לבד, כלכלית ונפשית איך אני ממשיכה מכאן?

seeyou

New member
כאשר לא מטפלים בבעיה מהתחלה

היא לא נעלמת....היא רק מחמירה. את העבר לא ניתן לשנות. לכולנו יש מטרות בחיים וסדר עדיפויות אני חושב שאצלך המטרה היא להציל את הנישואים בכול מחיר. גם בת דודה שלי הייתה במצב דומה ורק אחרי הלידה השלישית הבינה שאין עם מי לבנות משפחה. כתבת הרבה על הצד השלילי שבבעלך ואף מילה טובה עליו. מה מחזיק אותך? הצד הכלכלי? החיים הם קצרים-אין לך הרבה זמן לעשות את כול הטעויות שרוב הנשים עושות. במצבים דומים. לפעמים משפצים בית כאשר יש לו בסיס טוב,אחרת חבל על הזמן ,יותר זול להרוס ולבנות מחדש. בכול מיקרה החלטה היא רק בידיים שלך חייט טוב מודד 10 פעמים לפני שגוזר פעם אחת. יוסי נ.ב: לפעמים יותר טוב לבד מאשר בחברה לא טובה

שוקו לד

New member
הבהרות

קודם כל תודה על ההתייחסות. אני כרגע מאד מבולבלת ומאד זקוקה לדעות נוספות. אתה צודק בכך שאחד הערכים החשובים בחיי הוא הצלת הנישואין בכל מחיר. אני גם מרגישה שויתרתי על הרבה מהסטנדרטים שהצבתי לעצמי בקשר בשביל להחזיק את הנישואין הללו. אני מצטערת אם השתמע שאין צדדים חיוביים בבעלי כי זה לא נכון. הוא אבא נהדר לבנות ויודע להית מאד אוהב ומעניק כשהוא רוצה. חשוב לי שהבנות שלי יגדלו במסגרת משפחתית יציבה, שיהיה להם אבא לידן ולא בשלט רחוק לכן שאלתי אם ניתן עוד לעשות משהו ע"מ להציל את הקשר? האם אני שוגה בהתייחסותי לדברים שקורים, האם עליי להבליג ולתת לדברים לזרום הלאה או שהנושאים שהעליתי באמת עקרוניים? האם יש כזה דבר נישואין מושלמים, או שאני אוותר על אלו בשביל לגלות בסבב בית שמה שאני מחפשת לא קיים בעצם?

a l t h e a

New member
לדעתי

את לוקחת על עצמך אחריות לדברים והתנהגויות שאת לא יכולה להיות אחראית להן. ההתנהגות הלא יפה של המשפחה של בעלך, זו בעיה שלהם, שהם צריכים לפתור. את יכולה לקבל את זה, או לא לקבל את זה. את תבחרי אם להעלב או להחליק את זה. ההתנהגות המוזרה של בעלך שבזמן משבר נעלם למספר ימים, היא בעיה שהוא צריך לפתור, ללמוד להתמודד ולא לברוח. את צריכה לדעתי ללמוד לקבל את מה שיש, או להחליט שזה לא מתאים לך. ואם את מחליטה לקבל את מה שיש, אזי, אין לך יותר סיבה לכעוס. הכל סדר. לא כך?

seeyou

New member
שאלות טובות!../images/Emo45.gif

נתחיל בזה. מאוד חשוב מה שאת כתבת:"צדדים חיוביים בבעלי כי זה לא נכון. הוא אבא נהדר לבנות ויודע להיות מאד אוהב ומעניק כשהוא רוצה". עכשיו מה שנישאר זה איך או מה לעשות על מנת שיגרום לו לרצות להתנהג יפה. חשוב לך שהבנות יגדלו במסגרת משפחתית יציבה? "מסגרת משפחתית יציבה" זה דבר יחסי מאחר וקיים מתח רב עם משפחתו. האם עליך להבליג ולתת לדברים לזרום הלאה ? רק את יכולה לקבוע מה חשוב לך להגשים את המטרה שלך ""מסגרת משפחתית יציבה", או האגו שלך. הנושאים שהעלית הם באמת עקרוניים-אבל הרבה אנשים סובלים בגלל עמידתם על עקרונות משכנתה או במכולת לא משלמים עם עקרונות. מצד שני ,אם תתפרסי כמו שטיח לא להתלונן כאשר דורכים עליך! את הגבול הדק בין שני המצבים את חייבת למצוא בעצמך. האם יש כזה דבר נישואין מושלמים? כמו ""מסגרת משפחתית יציבה", גם "נישואין מושלמים" זה דבר יחסי! בכול משפחה יש דעות סותרות עד ניגודי אינטרסים! חיי הנישואים הם בין שני אנשים שונים, שבאים לרוב,מרקע שונה ומחינוך שונה, עם ערכים שונים, המנסים יחד להקים מערכת יחסים במשותף,תוך פשרות. יוסי

מלכוד 42

New member
מה בכל זאת מחזיק אותך?

הוא מתנהג אליך בצורה מזלזלת. משפחתו לא מכבדת אותך. הוא בוגד בך. הוא נעלם למספר ימים ולא מסביר. החברים שלך לא יכולים לסבול אותו. הוא מעליב אותך בציבור. הוא מעליב אותך כשאתם לבד. הוא משקר. ובמקרה, הוא אבא של התאומות שלך. למה את נשארת איתו? מכל מה שתיארת, אני לא מצליח לראות סיכוי איך הוא משתנה. (והוא הרי לא יישתנה. את יודעת את זה). פשוט, הפער בין ההתנהגות שלו לבין התנהגות זוגית כפי שאת רואה אותה, הוא פשוט גדול מדי. את עדיין צעירה. תמשיכי הלאה, בלעדיו.

lilaaa1

New member
וואו....

עשה לי ממש רע לקרוא את מה שכתבת. לדעתי הצ'אנס האחרון להציל כאן משהו תלוי באיך שתקחי את הדברים לידייך ותציבי את הדרישות והגבולות שלך. כלומר דיי עם התיטויים מתחת לשטיח, תפסי את בעלך לשיחה רצינית ותסבירי לו שככה זה לא יימשך,תסבירי את כל אשר עובר עלייך, ואם הוא מעוניין בקשר אז כדי שזה ישתנה, תפנו לייעוץ אם צריך. אם הוא לא מעוניין בקשר אזי אין כבר לאן ללכת, זה אבוד, תמשיכי בחייך עם כל הצער וכל הקושי, לא מגיע לך לסבול ככה.

עלמתי היקרה,

בעלך גדל בבית הרוס, ואת דפוסי התנהגותם של הוריו העתיק לביתכם. את באה ממקום אחר ושונה. נראה לי שהוא פשוט אינו מסוגל להתנהג כמו בן אדם, ולא בגלל שאינו רוצה, הוא פשוט לא יודע אחרת. לדעתי, אינך צריכה לאכול מרורים לא ממנו ולא ממשפחתו. נושא המשפחולוגיה מוכר לי היטב. אני פשוט תפסתי מרחק מהוריו של בעלי (למרות שאנו גרים באותה החצר במושב), ומרגע שהחלטתי שהם לא קיימים עבורי- זה פשוט עבד נהדר. עברתי לידם כאילו הם אוויר וחייה את חיי לפי רצוני. עשיתי לבעלי סקנדלים לא מעטים על יחסם אלי ולילדי, ואל יחסו הנהדר להוריו ומעולם זה לא השתפר. אביו נפטר לפני 3 שנים, כך שצרה אחת נספגה לה! אמו זקנה סיעודית ועכשיו שהיא זקוקה לי, אני לא קיימת בשבילה. מצידי היא יכולה למות עכשיו. סיגלתי לעצמי עור של פיל ושמתי עליהם פס גדול ורחב. הורי מעולם לא הסתדרו איתם, אבל זה ממש לא הפריע לי. להם תמיד היה חשוב הכסף יותר מיחסי משפחה. אבל וואלאק ידעתי שיבוא יום והכסף לא יפתור להם את הקשיים של הזקנה, ויש אלוהים בשמיים שמשלם לכל אחד עד הסוף המר. הצעתי החמה אלייך, תהיי חזקה!! תתעלמי מהמשפחה שלו וגם תניחי לבעלך. שיילך לכל הרוחות!!! יש לך את הבנות המתוקות, תהיי אמא טובה. את עובדת? אל דאגה, הכל ייסתדר מצויין. את אדם בזכות עצמך ואל תהיי תלותית באף גבר. תהיי עצמאית ולמדי לתפקד בעצמך. כרגע את זקוקה לתעצומות נפש גדולים כדי להשרד. וזה מה שחשוב. תודיעי לבן זוגך שהחגיגה נגמרה!! ואם הוא מעוניין להיות איתכם שיתנהג כמו גבר. ואל תסכימי שיידבר אלייך כמו לנחותה!! כי זה מה שהוא מרגיש ומוציא עלייך. בשום אופן אל תסכימי, ולא חשובה הסיבה. מי שרוצה שיכבדו אותו - צריך לכבד אחרים. המשך יבוא.... חושבת עלייך...

michal66

New member
גבי יקירתי..ההבדל בינך לבין שוקו לד

הוא שבעלך עמד איתן איתך ולא נגדך, וידע לחלק את אהבתו בין הוריו לבין משפחתו הפרטית. במקרה של שוקו לד, זה לא כך. אפשר להתעלם מהמשפחה של הצד השני,אבל אם אין שיתוף פעולה מבן הזוג זה לא יעזור בכלום.

seeyou

New member
זה נכון מה שאת כותבת-אבל

לפני השיחה הרצינית עם בעלה היא חייבת לבדוק תחילה עם המשפחה שלה בקשר לתמיחה אפשרית ,מכול הבחינות. אני מסכים שאין סיבה-נראת לעין שהיא תסבול-ומאוחר יותר גם הילדים... אני מניח שישנם סיבות שהיא לא מגלה לנו אשר גורמים לה להשאר. יוסי

שוקו לד

New member
המון תודה לכולם על ההתייחסות

קראתי את כל התגובות והן מאד חשובות לי לגבי סיבה להישאר- אני מניחה שהבעיה שלי היא הפחד מהעתיד. אני באמת באמת מפחדת לקום וללכת. מפחדת ממה שיקרה איתי ועוד יותר- מההשלכות על הבנות שלי. אין לי בעיה עם המשפחה שלי, מבחינתם אני אקבל את כל הסיוע שאפשר. כרגע אני לא עובדת (בגלל הבנות- אני איתן בבית) וגם סטודנטית. יש לי עבודה בחצי משרה מהבית, אך לא משהו שאני יכולה לסמוך עליו ע"מ שאוכל להחזיק משפחה לבדי. גם הפחד מלגדל תאומות לבד הוא גדול, כיוון שמדובר במשימה לא קלה גם כך, בזוג, אז לבד? ואולי באיזשהו מקום אני מאמינה שהדברים ישתנו, או לפחות האמנתי עד היום עד עתה בעלי לא חזר הבייתה ואני לא ניסיתי היום כלל להתקשר אליו. אני מניחה שהדעתי למסקנה (שכולכם חיזקתם בי אותה) שאין יותר בשביל מה להישאר. אין מה לשקם ואין עם מי לבנות. מחר בבוקר אני אפנה לעו"ד, ואני מקווה שלא אתחרט לבסוף על ההליכה בדרכי החדשה המון המון תודה לכולכם. אתם באמת נפלאים. אשמח לשמוע עוד דעות לפני מחר ומבטיחה גם לעדכן

michal66

New member
נתי יקירתי....../images/Emo24.gif

נכון שהעתיד מפחיד, אבל אל תשכחי שגם כעת את בעצם לבד. הוא לא נמצא שם בשבילך או בשביל הבנות וכל פעם הוא קם ונעלם לכמה ימים. גם עבור הבנות נראה לי יותר בריא עכשיו מאשר לסחוב עוד כמה שנים ואז להתגרש. עכשיו הן צעירות והן תגדלנה למציאות הזו שאבא לא גר איתן בבית. כתבת שיש לך משפחה שיכולה לעזור לתמוך,אני ממליצה לך לא לעשות את הצעד הזה לבד. קחי איתך בן/בת משפחה או חברה טובה שאת סומכת ומרגישה בנוח. שולחת לך ים של כוחות וקרני
לאנרגיות חיוביות.

שאלה לי אלייך - מה התלונות שלו נגדך

ברור שגם הוא לא מרוצה ממשהו ביניכם. ברגע הראשון שקראתי את דברייך חשבתי מה היא עושה אתו בכלל, למה היא נשארת עם אדם כזה. האמנם אין סיבה להתנהגותו המכוערת כלפייך? האם הכל ביניכם בסדר והוא סתם כך נעלם לך לכמה ימים. לא נתת דוגמאות למה מכעיס אותו, מה מביא אותו להתנהגותו, מה הסיבה שאמו לא רצתה שתתחתנו. אם הוא אבא טוב ונוהג בך "לפעמים" בסדר ולפעמים לא מה הסיבה שמביאה אותו להיות לא נחמד אליך? סתם קופץ לו הפיוז? חשבת שהאהבת תנצח, את מה את מי? האמנם הייתם במלחמה שבה היה צורך לנצח. זו גישה מוטעת לתת לאהבה לעשות את העבודה. אהבה צריך לטפח, לתחזק להרחיב את הבסיס, אם לא היא נעלמת מבלי שנרגיש. רוב הזוגות עוברים משבר אחרי לידה ואחרי תאומים כנראה שהמשבר כפול.

אלמוגית

במלחמה מסוג זה אין מנצח. שני הצדדים יוצאים עם נזק איך שלא יהיה. אבל במקרה הזה, היא בטוח תצא עם ידה על העליונה מכל הבחינות. מה פתאום הוא הולך ובא לפי הקריזות? מה פתאום משפחתו חשובה לו יותר מאשתו וילדיו? באיזו זכות הוא מתנהג אליה כמו לנחותה? כל אלה סיבות נהדרות לרצות להפטר מהצרה הזו. ויפה שעה אחת קודם. ברור לי שהלבד מפחיד והחוסר בטחון משתק לזמן מה, אבל הבחורה בוגרת ורצינית ומגיע לה הרבה יותר. אין פה אהבה. יש פה גבר קטן, חלש, חסר אופי וחוט שידרה.

גבי יקרה היא כתבה שחשבה שהאהבה

תנצח. לא אני אמרתי זאת. שנית את צודקת בכל מה שאמרת אבל אני שאלתי אותה מה חלקה בזוגיות. למה לדעתה הוא נוהג בה בצורה כזו. העלתי שאלות שלדעתי יסבירו טוב יותר את מהות הריב ביניהם. רק אח'כ אפשר לתת לה עצות . גם את שואלת שאלות בתשובתך אלי ומי יענה לך עליהן? רק היא יכולה לענות. גבר קטן חלש חסר אופי וחוט שידרה אולי צריך אשה חזקה בעלת אופי וחוט שדרה שתרסן אותו.

אלמוגית שלי,

אין לך וויכוח איתי. נראה לי פשוט שהפרטים האלה לא חשובים לנו. היא שאלה די בגדול ולא נכנסה לפרטים קטנים. למטבע בטוח יש שני צדדים. את כל הסיפור רק הם יודעים.

שוקו לד

New member
אלמוגית וגבי היקרות,

היי לכן, אין לי בעיה לרדת לפרטים, הלוא בשביל זה אני כאן לנסות לקבל תשובות מעשיות, אובייקטיביות ולא חד צדדיות עד כמה שאפשר אלמוגית- את בהחלט שואלת אותי שאלות חשובות שאין לי מענה עליהן. בשנה האחרונה, בכל פעם שאני מנסה לנהל שיחה על מה מציק לו, הוא מתחמק וננעל. כיצד אני יכולה לנסות להציל ולשנות, כשאני יודעת שמשהו מציק לו ואיני מבינה מה? ראי לדוגמא את הדוגמא מאתמול. כל מה שרציתי זה לעשות לו טוב בכך שאבוא לאירוע משפחתי של משפחתו וזו תגובתו- אני באמת מנסה להבין מה לא עשיתי בסדר ולא מבינה. ובטח שאיני מבינה מה מצדיק בריחה מהבית, מזה לילה שני מבלי להרים אפילו טלפון או לענות לטלפונים שלי אליו גבי- כתבת לי מקודם שאת דפוסי ההתנהגות הוא מביא עימו מביתו. אני חושבת שזו אכן הסיבה להכל. הכי מציק בכל הסיפור הוא שהוא לא מבין מה לא בסדר בהתנהגותו כשכתבתי שהאהבה תנצח- התכוונתי שחשבתי שע"י אהבה אפשר להתגבר על כל המשברים. שבזכות האהבה, הבעיות מול משפחתו יפתרו. בודאי שלא התכוונתי למלחמה כלשהי ככל שאני חושבת על זה יותר, אני פשוט מרגישה שככל הנראה נכנסתי למיטה חולה, ולכן כעת אני יוצאת גוססת לפי העלמותו האחרונה, נראה שגם הוא מכוון לגירושין. רק חבל לי שהדרך בה הוא פועל פוגעת בבנותיו (את הלילה הקודם העברתי בנסיון להתגבר על ההתעורריות הליליות בהן הן בוכות וצועקות אבא אבא. גם הלילה זה התחיל)

שוקו לד

New member
שכחתי להוסיף-

אלמוגית- כתבת לי שגבר חסר חוט שידרה צריך אשה חזקה שתרסן אותו חשבתי על המשפט הזה ואכן נראה שהוא נכון רק לכיוון ההפוך. אני אשה מאד חזקה נפשית, שמאמינה שצריך להתייצב מול כל בעיה ולנסות לפתור אותה. אני באמת לא מאמינה בבריחה כפתרון. בעלי, לעומתי, הוא בהחלט טיפוס שלא יודע להתמודד עם דברים ובוחר בבריחה מהמציאות אני זוכרת שפעם אחת התלונות שלו כלפיי הייתה, שאני חזקה מדי נפשית בשבילו, כלומר קשה לו להתמודד עם אשה חזקה כמוני אולי פה שורש העניין???

שוקו לד

בחיים הוא לא יבין מה לא בסדר! המוח שלו אטום! הביני! את מדברת אליו בשפה שהוא לא מבין. חבל על הזמן. תדללי כמו שאומרים. והאהבה נגמרת מותק. כן,

נירילי

New member
אינני מסכימה לחלוטין

כיצג גבי את שוללת עד כדי כך אדם ,אינך מבינה שהנחרצות שלך היא היא דיני נפשות ,היתכן שאת טועה ,לא סתם הם ניפגשו ,אני מאמינה שיש לכך מטרה ,כל כך מהר אתם שולחים פה אנשים להתגרש ,האדם הזה חש בית הרוס מה הוא ,נוסף לכך כניראה הוא חש אלימות מצד משפחתו ההרוסה ,נפשו מצולקת מאוד ,ובוודאי הוא סובל מאוד מאוד ,אני מייעצת לאישתו ,דווקא שכל כך קשה ,דווקא שניראה שאפסה התקווה ,אל תרפי ,איספי אותו אלייך ,עדני את פינותייך ,אל תהיי כל כך חזקה נפשית כדברייך ,הביעי לעיתים גם חולשה נפשית ,ובעצם הפוך על הפוך התנהגותו יכולה להשתנות ב180 מעלות ,אני מאוד מאוד מפחדת מאנשים שהם כל כך חזקים ובעלי ביטחון רב כל כך ,דווקא החלשים מושכים אותי יותר ,הם יותר מסקרנים אותי ,כאשר אדם מנסה להרע לי אני שואלת את עצמי מאיפה זה בא ,כל אדם נושא כאב ,הושיטי יד ,השליכי את האגו ,אל תישמרי טינה לעולם ,אני מאמינה בכוחותייך נירילי

למעלה