זקוקה לעצה

ברור שיש

קמיקזה מתבגר ששטוף חוצפה ויהירות מסתכן להחריב הכל כי הוא עכשיו עובד את הזין שלו, על העיני ועל הראסי

דווקא ממך ציפיתי ליותר

כפי שזה נשמע מכאן, הסיפור הוא די בנאלי <עלק עולם פרטי
>. אחרי שיש הכל - משפחה נורמטיבית לפי הפרוטוקול, עבודה בהייטק, אישה כוסית, הבחור גילה שיש לו גם מיניות פרועה <וכנראה לא לגמרי ונילית, או קינקית בכיוונים אחרים
> ואין לו ביצים לפתוח את זה בבית לדיון <פן ינודה מאהבתה וקבלתה מטעמי חוסר שפיות>. לכן היא לא צריכה להיות סוהרת - הסוציאליזציה וההאגו השברירי הם הכלא האמיתי
.

אייבורי

New member
כל אחד וראות עיניו

אני רואה כוסית לשעבר שאיבדה את מקום העבודה הבכיר שלה
ובמקום להתעסק בעצמה
עושה מהומות שהבחור נסע לקראבי ולא קיבל אישור ממנה.
כאילו הערך העצמי שלה תלוי בעובד הנוסע המתמיד.
בנוסף, היא מתנהגת כמו פרינססה ילדותית להחריד מונעת מאגו שברירי.
הולכת לאמא שלו (כאילו היא הבוסית לשעבר) הולכת לבוס בעבודה
ומנסה לגבש קואליציית בוסים.

תאמיני לי, כונפות עדיף.

natali169

New member
איזה סוהרת?!

גבר קרוב לחמישים, עם קרחת וכרס. ובכלא שלו אין דלתות. על סבר הפנים אין ויכוח.
שונאת כוסברה

אייבורי

New member
נו

רוצה לבוא לבוס שלי לעשות פאדיחות
רוצה לדבר עם אמא שלי

אני מבין שלהיות מובטלת זה קשה, בטח אחרי תפקיד בכיר ומלא כוח.
אבל אם בעלך יהיה מובטל, מי יפרנס את שלשת הזעטוטים.

אני חושב שבמקום להתעסק באגו שלך, כדאי שתתחילי לחשוב קצת.

chenby

New member
לי יש רק שאלה

את רוצה להתגרש ממנו?
כי לפי המעשים שלך (וזה לא קשור לזה שאת צודקת בכעס שלך) את עושה הכל כדי להוביל לשם.
מה את מצפה ממנו שיעשה כדי שתהיו בשלום שוב?
(אני באמת שואלת)

natali169

New member
מה הייתי רוצה

אני מצפה לצעדים בוני אמון. לחרטה אמיתית. לא חרטה. הוא התנצל בלי סוף ובאותה נשימה אמר לא מבין מה כבר עשיתי. רוצה שיחלוק איתי. במקום, הוא מקיף את עצמו בעוד ועוד חומות. עוד סודות, עוד קודים.
ולכל מי שכתב בזלזול. לא, אני לא משועממת, אמנם בבית, אך לומדת, עושה פרילנס ונהנית מחופש שלא היה לי הרבה זמן. זה לא בא ממקום של הוא נהנה ואני לא. הוא הולך כל בקר לעבודה.
ו-כן, סיפרתי לכולם כי ידעתי שזה מחרפן אותו. לשבור את התדמית המושלמת. אם בארזים. וכולם הסכימו איתי. כולם.
אני לא רוצה להתגרש. הוא יקר לי. כנראה בגלל זה זה כ"כ קשה לי.

dovk

New member
אם הוא יקר לך ואת לא רוצה להתגרש -

פני ליעוץ זוגי (אני כמו תקליט מקולקל, הא?, אבל מלשות?) - בלבוא ולצעוק כאן, בלעשות טרור לא משמרים דברים טובים שיש.

אנחנו לא יודעים כאן כלום על חיי הנישואין שלכם, לא שמענו את הצד שלו ואין לנו בסיס אמיתי לתת לך עצות בונות (מקווה שזה מה שאת מחפשת...?).

אבל יועץ זוגי מנוסה וטוב יעזור לך להבין מה קורה לך בקשר הזה, ויתן לך כלים לצאת מהמשבר לכיוון הרבה יותר טוב. בין השורות נראה שיש אצלכם כעסים מתחת לפני השטח...?

בחיאאאת, לכי לייעוץ, תזמיני אותו... (הוא ממש לא חייב להצטרף. אם הוא לא יבוא ברצון, תתחילי לבד, תראי לאן זה לוקח אותך..., אבל בטח ובטח תפסיקי לטרר לו את החיים... לגבר קל מדי להחליט שלא בראש שלו להמשיך ככה...).

בהצלחה

chenby

New member
מסכימה עם דוב

לכי ליועץ זוגי, אבל לעשות דברים שכל כך ברור שתתחרטי עליהם אחר כך, למה ללכלך? למה להוציא את הכביסה החוצה? גם הורים גם חברים?
את מוציאה רע רק את עצמך.
כי אחרי שתסלחי לו - אז תצאי עוד יותר מפגרת.. סליחה..
אני במקומך הייתי מתקשרת לכל אחד מהם ומבקשת סליחה על שהכנסתי אותם למשהו כל כך פרטי, ושההתנהגות שלך לא היתה במקום.
תעשי את זה קודם כל (זה מה שאני הייתי עושה) את תצאי גדולה ואז תקבעי ייעוץ זוגי. את רוצה שהוא יביע חרטה? מעולה. האם את באמת מוכנה לקבל אותה? כי לפי דרך הפעולה שלך את נהנית להיות כועסת.
אז שזה לא ישרת אותך יותר ותפתחי את עצמך להיות אדם סולח באמת.
לכי ליעוץ. זה לא מעניין שכולם הסכימו אתך. תתקשרי ותתקני את הטעות שלך קודם כל. כי את אחראית קודם כל אם לא רק על עצמך.

חירטוט

המעשה שעשית הוא רע ומכוער.
העלבון הכוסי שלך כנראה ציעף את מחשבתך והוביל אותך למקומות הכי נמוכים אליהם אפשר להגיע.
ואחאי כל זה את רוצה ממנו "צעדים בוני אמון"? (מה זה בכלל?)

פייר, גם אני לא מבינה מה כבר הוא לא עשה בסדר. הוא לא ילד שלך ולא רכוש שלך והוא יכול לעשות עם עצמו מה שהוא רוצה עם רשותך ובלי רשותך. זה לא עניין של לבקש רשות. העובדה שהוא הסתיר ממך כל כך הרבה זמן החלטות ומעשים והשאיר אותם במרחב הפרטי שלו, ועוד יותר מכך, בחר לחלוק אותם עם חבריו, מלמדת כנראה על כך שיש פער בין איך שאת תופסת את עצמך ובין איך שהוא תופס אותך בתוך המערכת שלכם.

"לתת חבל" זה לא יותר מתפיסה מצטדקת, מצומצמת וחסרת ביטחון של התבוננות על העצמי. אף אחד לא נותן חבל ואף אחד לא מקבל חבל. אנשים שחיים את החיים שלהם מתוך ביטחון וחופש פנימי לא מתעסקים עם חבלים ועם התחשבנויות על אורך החבל.

החומות שהוא ממשיך להקיף את עצמו הן חומות מפני הנזקים שאולי את עוד עלולה לגרום. ייתכן שהן דרך ליצור ממך את המרחק הרגשי כדי לא להיפגע עוד יותר מהדריכה שלך עליו.

אייבורי עוד היה רך איתך.

את אמיתית???

את לא מבינה מה הוא לא עשה בסדר?
נכון- הוא לא ילד שלה ולא רכוש שלה, הוא **רק*** בן-הזוג שלה, רק בעלה!
ולא, הוא לא יכול לעשות עם עצמו כל מה שהוא רוצה בלי רשותה, לא הכל..!

ברור שיש מרחב מחיה, ויש איזורים פרטיים ועצמאיים לכל אחד וברור שזה בסדר.
העניין הוא שגם היא חשבה עד עכשיו שזה בסדר ובאמת אפשרה לו את המרחב החופשי הזה, בלי לבלוש ובלי לרגל ובפרגון גדול.
אבל הוא, במקום להעריך אותה זלזל בחופש שהיא נתנה לו וכן, בגד באמון.

את בכלל נשואה? היית נשואה? ניהלת פעם מערכת יחסים זוגית ארוכת טווח עם מחויבות? או שאת מעל כל זה (בציניות..)?

Aski7

New member
בגלל שקצת

הספקתי להכיר אותך אני יודעת מה את חושבת ומאמינה.
וכבר לדעתי הסכמנו שזה לא מתאים לכולם.
אבל אני כן לא מבינה אם אין מבחינתך קשר בין נישואים ומחויבות בכלל?
ומחויבות לא חייבת להיות נאמנות פיזית.
מחויבות זה גם מחויבות לרכוש משותף, ילדים משותפים וכל דבר שבן הזוג אמור להיות חלק בהחלטה בו.
מכאן אם הוא טס לא הגיוני שיתאם איתה תאריכים? שלה מתאים להיות הבייביסיט היחידה?
כי לפי הגישה הזו שכל אחד יעשה מה שבא לו: הוא בתאילנד היא טסה עם חברות להוואי ולילדים אין מה לאכול כשהם לבד בבית.. כי ההורים ״חופשים ואנשים בוגרים שלא חייבים דיווח״ אבל הם כל כך לא מתואמים.
לדעתי אי קבלת החלטות כאלה ביחד יגרור מרמור של אחד הצדדים ומאבקי כח..
במיוחד כשהוא טס על חשבונם!
נראה את תגובתו כשיחזור ולה תהיה מכונית מרצדס חדשה מהחסכונות שלהם.

לי נראה שלבחור אין גבולות בכלל.
הוא די אגואיסט.. אני דווקא רואה את זה כמישהו שלא לוקח את דעתה ברצינות בגלל שהיא אף פעם לא שמה שום גבול.
הוא אומר לעצמו ״אני כבר אטפל בה.. היא תבין״ ובתכלס עכשיו הוא כועס שהיא העיזה לנסות לשים את הגבול.

אסקי יקירתי

זה כל כך פשטני ורדוד בעיניי להתייחס לסיפור כזה כאל שאלת מתאים לך ביומן שאני אסע? זה כל מה שאת מצליחה לראות בסיפור הזה?

וכשבמציאות המדומיינת של החברה זורקים לחלל הוירטואלי את המושג "מחויבות" (בטח כשהוא בא עם נוכחות של רבי וטבעת ברזומה), למה בדיוק מתכוונים? אצל כולם זה אותו דבר? יש איזה מניואל ברור וקבוע שאם חורגים ממנו עומדים למשפט?

שימי לב, מתחת לתחת של החיי נישואים הטובים והשלווים שלה התנהלו שלושה עולמות. אחד מהם היא לא הכירה כלל. ולמה? למה היא בכלל לא מכירה את הבעל שלה שקידש והתחייב וכל החרטא הזה? כי הוא לא צייץ ולא סיפר לה. למה? כי הוא לא מצא אותה ראויה כנראה לספר ולשתף אותה. למה? לא יודעת, על זה היא לא מדברת כי זה לא מעניין אותה. זה בכלל לא אישיו מבחינתה ואני לא בטוחה שהיא בכלל תשאל את עצמה את השאלה האמיצה והעדינה הזאת. רובנו כל כך תקועים בתחת של עצמנו שהכיוון הוא ממנו אלי והעניין הוא - הוא שיקר לי. בדרך כלל לא תשמעי את הכיוון ההפוך - מה בי גרם לו לא לספר לי את האמת? אותה שאלה רק מכיוונים שונים לגמרי עם משמעות שונה לגמרי.

לעצמי אני רק יכולה לשער שאולי זה משום שהוא הרגיש באינטואיציה שלו שמה שהיא תשפוך עליו אם היא תדע, יהיה משהו שתואם את התיאור החינני והמלבב של כל הקיא שהיא השפריצה לכל עבר. ויש כאן עוד פרט אחד שלי הוא נראה מטושטש מאד - על מה היא בכלל זועמת וממה היא נעלבת כל כך? שהוא התחרבש עם כמה ימים לפה או לשם בחו"ל ושומו שמיים הסתכל בפורנו פיכס? שמעת כאן משהו על הכרס והקרחת שזיינו מישהי אחרת ולא את הכוסית מחמד שלו? (שאז, עאלק, יותר מובן שירדו האש והגופרית מהשמיים).

כל הסמטוכה שלהם היא כנראה לא מהיום ולא מהרגע שהמטוס המריא. היא שם מהתחלה, כולל הבוס, אשת הבוס והאמא. מאד ייתכן שהסיפור שהיא מספרת כאן הוא של לחש בחש בחיים שמבעבע כבר 14 שנה (נתתי להם שנתיים זכות). כנראה שגם מבלי שיהיו מודעים שזה מה שמתרגש ומתרחש מתחת לשלווה. היא מיקמה עצמה בדיוק במיקום שאיפשר לכל זה להתרחש בדיוק כמו שהוא מיקם את עצמו. הם לגמרי אפשרו וארגנו אחד לשני את המקום הזה. כל אחד טווה את הערסל לאחר.
והפער העצום הזה שבין "מגיע לו שירגיש מושפל ודרוך" לבין "אני לא רוצה להתגרש" ועוד יותר מזה "הוא יקר לי" מעורר חשד. בטח שהוא יקר לה, הוא מאפשר לה להרגיש מה זה צודקת ופגועה וסוף סוף לעשות את מה שהיא באמת כנראה יודעת לעשות, חוץ מאשר לתת חבלים ולטפל יפה בבית ילדים עבודה. ואנחנו יודעים שהעלבון והקורבנות הן תחושות מרוממות ומאדירות. לא בקלות היא תוותר עכשיו על המתנה שהוא הביא לה מחו"ל.

אני לא נגד קבלת החלטות יחד. להיפך, אני מאד בעד. אבל את המקום הבטוח והחופשי הזה של לקבל החלטות לא רק מתוך כך שאני רואה את התחת שלי אלא מוכנה לתת מקום באמת רחב שיש בו חופש ואין בו פחד גם לבן הזוג שלי, צריך להרוויח. זה לא בא בילד אין עם חבילת הרבי שמלה תסרוקת טבעת. צריך לעבוד קשה כדי לחלץ את הדבר האמיתי מתוך הפסאדה שמכרו לנו.
ואני מסתכלת עליהן כבר הרבה שנים, על הפינות האלה שאליהן מגיעים אנשים בתוך מערכות יחסים ועליהן אני שואלת ואותן אני מפרקת. הפינות האלה הם המקומות הכי מעניינים משום שאליהן מתנקז הכל ושם נמצאת המציאות האמיתית ולא הבדיה.
זהו בדיוק המקום של המהות של החיים בפורמט החברתי הנפוץ של זוגיות ואת רואה בעצמך שעם כל הסיפורי אגדות והמציאות שהחברה בחרה לדמיין בשביל פרטיה, בכל כך הרבה פעמים זה לא עובד. ואם זה כל כך הרבה פעמים נכשל, אז אולי נשאל על זה משהו? אולי נבדוק שוב את האמונות שלנו? אולי נברר קצת יותר לעומק האם זה באמת הסיפור האמיתי, זה שאנחנו מספרים לעצמנו?

Aski7

New member
כבר למדתי משהו..

אני קראתי (כמה פעמים) ובהחלט מבינה על מה את מדברת, מסכימה עם המון דברים.. ובכל זאת:
"הפינות האלה הם המקומות הכי מעניינים משום שאליהן מתנקז הכל ושם נמצאת המציאות האמיתית ולא הבדיה.
זהו בדיוק המקום של המהות של החיים בפורמט החברתי הנפוץ של זוגיות ואת רואה בעצמך שעם כל הסיפורי אגדות והמציאות שהחברה בחרה לדמיין בשביל פרטיה, בכל כך הרבה פעמים זה לא עובד. ואם זה כל כך הרבה פעמים נכשל, אז אולי נשאל על זה משהו? אולי נבדוק שוב את האמונות שלנו? אולי נברר קצת יותר לעומק האם זה באמת הסיפור האמיתי, זה שאנחנו מספרים לעצמנו?"

חלק מזה נראה לי כמו דיבורים תיאורטים שלא טובים יותר מה״איך זה אמור להיות״ שרוב האוכלוסיה מספרת לעצמה.. את אולי יכולה להגיד מה אידיאלי שיהיה, מה חקרת בפינות הנסתרות האלה ומצאת ולהרשים אותי ואת הפורום בחכמת חייך,
אבל בסופו של יום אם נסתכל על רוב האנשים הם לעד יחיו הרבה יותר פשוט, הרבה יותר אימפולסיבי והרבה יותר לפי מה שהם מכירים..
ורובם לא יוצאים למסעות ניסויים בחייהם, רובם לעד יתקעו באותן התבניות עם אותן הבעיות והתזוזות שלהם יהיו מאוד קטנות לקראת המקום ה״שונה״ הזה. וגם אם יגיעו אליו זה לא יהיה בצעד אחד.
ולאן אני חוטרת?
לטעמי: הפלת עליה תיק שאין ביכולתה להבין ושהוא לא בטוח נכון..וזה לא יעזור!! כי מבחינתה (ותתפלאי גם מבחינת בעלה כי אחרת הוא לא היה בוחר בה כנראה) זה יותר פשוט..זה הרבה יותר פשוט.
אני מסכימה איתך זה פשטני להסתכל על זה כ: ״מתאים לך שאני אסע ביומן?״.. ועם זאת זה לא מה שאני רואה..
אני רואה שני אנשים שלא משדרים על אותם גלים,
שהיא: באמת ובתמים מרגישה שהוא עבר על ההסכם הלא כתוב שלהם (שכמובן לטענתך היא זאת שלא ראויה מלכתחילה היתה להיות חשופה לצד שלו בחוזה) שהוא "מכר לה" והיא בחרה "לקנות"..ואף אחד לא יודע למה הם התכוונו ומה כל אחד הבין.
היא לא היתה מודעת לעולם הנוסף ואכן לטענתי היא תצטרך לשאול שאלות על עצמה ואיך ומה בה עצמה גרם לו לא לספר לה..
ואולי היא תצטרך לשאול: מה גרם לה לבחור גבר שמרגיש צורך להחביא? ש"מפחד" להיות פתוח וגלוי לגבי מי שהוא..
אני חושבת שאת (אולי בגלל תגובתה הקפריזיונרית והשתלטנית שלה) ראית רק את אשמתה ושכחת => (אם כבר מדברים על אידיאלי ומה שנכון או לא עובד) לשאול איפה האחריות שלו להבהיר לה מה הרצונות והציפיות שלו? איפה האחריות באותה נקודה שם בהתחלה עם הרבי וכל השמיח להגיד לה מה בדיוק היא מקבלת, מה בדיוק הוא רוצה? לדעתי היושר הזה זה ערך הרבה יותר חשוב ויקר מכל דבר אחר (כן גם יותר ממודעות עצמית..)
לפי איך שאני רואה את זה: הוא רימה אותה, הוא אשלה אותה ו"מכר" לה..והיא, היא בחרה לקבל ולאכול את זה...
וכשלא הייתה לה ברירה כבר אלא לראות את האמת אז היא התחילה לעשות סצינות ולטלטל את הספינה..
ומשהו בי דווקא בגלל שהיא בחרה ללכת לאמו ולבוס שלו ולאישתו של הבוס מרמז לי שהבעל הקטן הוא בעצם- מתקפל ומתרפס בפני כל אחד בעל סמכות כלשהי ועדין במקום של ילד קטן ואוגיאסט שמפחד מאמא/אישתו..(ולכן היא גם פנתה לאמו)
בשום דבר שהיא תיארה אני לא שומעת על גבר רציני שיודע את מקומו ומה הוא רוצה (אחרת היה שם אותה במקומה מזמן)..אלא ילד שבודק גבולות.

באשר לתגובתה: אני נגד להוציא כביסה מלוכלכת החוצה למשפחה וחברים ואחותו של השכן..אני חושבת שזה היה טיפשי ומוציא גם אותה כטיפשה אבל: אם היא הייתה מחכימה לא לעשות את זה היא הייתה מבינה שהיא צריכה לעזוב אותו..כי הוא לא עשוי מהחומר שהיא חשבה שהוא עשוי.
ורק התחושה שהיא פגע בו וירדה לרמה מספיק נמוכה וקרובה לשלו תעזור לה לסלוח לו. ככה הם נשארים שניהם באותו המקום ..וזה מקל עליהם להישאר יחד, (ולא לעשות את העבודה הקשה ליה דיברת..).

סליחה שלקח לי יומיים לענות זה קריסמס פה!!!

ואם שכחתי להתייחס למשהו זה כי אני נרדמת על המקלדת.

Aski7

New member
עליה* וגם:

שכחתי בקשר למחויבות:
דווקא להיפך בגלל שאין החלטה מהי ה"מחוייבות" האוניברסלית..ומה היא אומרת: עלינו להתייחס להסכם הזה שביניהם כקובע.. כי כל זוג והגבולות שלו, והעקרונות שלו.
אם לא היה ביניהם או לפחות בעיניה המחשבה שהמחויבות שלהם כוללת אחריות הדדית כלכלית אז היא לא היתה מעלה בפוסט הפותח משפט בסגנון של: "בלי לשאול אותי אם ההוצאה מקובלת עליי..."

למעלה