זקוקה לעצה

בעיקר משום

שאת לומדת מעניינת ומאתגרת ורוצה ללמוד (ואני מוכנה לעשות (כמעט) הכל בשביל התלמידים המעניינים שלי) אנסה להתייחס לכל מה שהעלית :)

לא מעט האשימו אותי בעבר (היום פחות גם כי אני פחות אומרת וגם כי אולי נמאס להם) בדיבורים תיאורטיים. אני יכולה לצווח עד מחר שבאמא שלי שתחיה, מעולם לא כתבתי על משהו שלא הפכתי למעשה, פשוט משום שאם לא עשיתי משהו ולא התניסתי בו, אני לא יודעת לומר עליו משהו. אני מקבלת לגמרי שחלק מתפיסות העולם שלי ודרך חיי, שמעוגנים עד הקצה באופרציה מעשית, נראים לרבים כמו איזה סיפור בדיוני. אין לי מה לעשות כנגד זה ואני גם לא מתכוונת ואין לי שום עניין להתווכח עם מישהו על משהו בחיים האלה שלי.
אני כן מסמנת איזה כיוון, מקום, חשיבה, התבוננות שעדיין יוצאת דופן ומקבלת את זה שהחיים שלי במסגרות אחרות שבניתי בהחלט מובילים אנשים לשאול אם אני אמיתית.

לגבי הפינות. כבר יותר מ 10 שנים שאני חוקרת את הצמתים האלה שזוגות מגיעים אליהם. התחלתי מצומת כזה שאני הגעתי אליו וזה התגלגל והתפתח למחקר עצמי שלווה בעשרות תצפיות, ריאיונות ושיחות. שמעתי ושוחחתי עם עשרות גברים ונשים וקראתי המון בנושא. זה עדיין לא אומר שהתובנות שהגעתי אליהן והתפיסה אותה גיבשתי היא התפיסה הנכונה או האמיתית או היחידה שיש. זה עדיין לא אומר שאני כבר יודעת הכל ושהצדק או מה שלא יקראו לו נמצא לצדי. ממש לא. אלה התובנות שלי, זאת איזושהי אמת אישית ופנימית שלי, שהתגבשה לאורך השנים וזאת תפיסה ואמונה שאני מחזיקה בהן ואין בהן כדי לומר משהו על מישהו אחר.

על פניו, אני מסכימה מאד עם יובל הררי שמדבר על חברה החיה על פי סדר מדומיין. כל סדר וארגון הקשורים לאנושות וקיימים על פני האדמה הם סדרים שהאדם יצר. הם לא כתובים בשום מקום מקדמת דנא ולא ירדו על האנושות כ'כזה ראה וקדש'. כך שכשמאמינים שאם האדם יצר סדר מסוים, האדם גם יכול ליצור סדר אחר, הכל נראה לגמרי אחרת.

את האמונות שלנו אנחנו מאתגרים יום יום ושעה שעה. מי חשב לפני 30 שנה שמשפחה בישראל תוכל לכלול גם אבא אבא וילד או אמא אמא וילדים שיש להם אב אחד או שהם מאבות שונים? מי חשב לפני 30 שנה שכל כך הרבה אנשים יבחרו לסיים את פרק א' של נישואיהם וליצור פרק ב' שהוא אחר לגמרי בפורמט שלו ולא כולל מגורים משותפים וחיים אחד בתחת של השני יום יום לילה לילה? מי חשב לפני 30 שנה שיהיה כזה דבר פורום אינטרנטי שאנשים ישאלו ויספרו באופן כל כך גלוי ובוטה על חייהם האינטימיים ועל תנוחות הסקס המועדפות עליהן? החיים הם דינמיים ומשתנים, גם אם בפרספקטיבה של אתמול היום מחר ואפילו בעוד שנה אנחנו לא ממש מבחינים בשינוי הזה.

לכן, אני לא מתרגשת מהבוז שאת רוחשת ל"חוכמת החיים שלי" משום שאין שום דבר רע או לא בסדר במה שאני למדתי ומבינה היום לעצמי, לעומת מה שידעתי והבנתי לפני 10, 20, 30 שנה. וזה בסדר גמור שלכל אחד בנקודת הזמן שלו תהיה חוכמת חיים משלו ואם תרצי או לא תרצי, היא משתנה ולעולם תשתנה משום שככה זה, זאת המתנה הגדולה של החיים, הלמידה שמתרחשת והשינוי שמתחולל בנו עם השנים.

תראי, אני לא יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת שאנשים "לעד יחיו הרבה יותר פשוט". א' אני לא מסכימה שאין שינוי אצל אנשים ולראיה, הסיפור של שני החבר'ה האלה הוא וואחד שינוי שהם עוברים. הם ממש לא יחיו יותר באופן "פשוט". הם נדרשים לבירור עצמי, פרטי וזוגי עצום והם אולי עוד לא יודעים עד כמה הסיפור הזה הולך לשנות להם את החיים "הפשוטים" לכאורה שבהם חיו. וב', אני לא בטוחה שמה שאת קוראת לו "פשוט" הוא יותר פשוט מהאופן שבו אני חיה וקוראת לו "פשוט". אני גם לא מסכימה איתך שאנשים לא חיים במחקר מתמיד של החיים שלהם. הם כן, ועוד איך, הם אולי לא קוראים לזה כך ולא מודעים לזה, אבל כל אחד מהרגע שנולד חי בתהליך מתמיד ובלתי פוסק של מחקר עצמי שלו על העולם ועל חייו. אולי אם הם כן היו מודעים ומקדישים לזה קצה של מחשבה, הם אפילו היו נהנים מהתהליך הזה. גם זאת אופציה.

לא מעניין אותי לחטט בסיפור שלהם ולנסות לפרשן את מי שהוא ומי שהיא (גם כשאמא שלי מנתחת בהתלהבות את כל החברים והחברות שלה ואת החיים הדפוקים שלהם אני מתאזרת בסבלנות ומחכה עד הסוף באהבה ובחמלה). היא זאת שהגיעה לשפוך את הג'יפה שממלאת לה בימים אלה את החיים ולכן התייחסתי אליה. אין לנו אפשרות באמת לדעת מה יש ומה אין בחיים שלהם וגם מה שאנחנו אומרים הוא לא יותר משמץ של סדרת הנחות והשערות המבוססות על עצמנו ועל חיינו שלנו. שימי לב שהיו בעיקר שתי תימות מרכזיות בתגובות של האנשים, על פי האמונות ותפיסות העולם השונות. לא שמענו אותו ואנחנו רק יכולים להיות ניזונים ממה שהיא אומרת וכדאי לזכור באיזה מצב היא נמצאת. כך שאני הייתי נזהרת מאד מלומר משהו יותר מדי אישי עליה או עליו. אני רק יכולה להתייחס לסיטואציה ולמה שנראה לי (בלבד) כמבסס את החיים המשותפים שלהם. וגם זה, מתוך הסתייגות רבה.
אולי את יודעת ואולי את עדיין לא, אבל לחיים יש כיוון אחד. בהתחלה אנחנו פחות יודעים ופחות מבינים ועם השנים הידע וההבנה מתרחבים והופכים עמוקים, מתוך ההתנסות והחוויות שלנו. לכן, ברוב רובם של המקרים זה לא ריאלי לדעת הכל בתחילת החיים המשותפים. את עדיין לא יודעת אפילו מה לשאול ומה עלול להתרחש. זה נכון שהדברים נמצאים ברבדים העמוקים שלנו אבל הם עדיין לא חשופים ולא ממש ניתן לדעת לאן הם יתפתחו.

מאד ברור לי שלפעמים מה שאני כותבת עובר מעל או בצד או מתחת לאנשים והם לא יורדים לסוף דעתי. נו טוב, מה לעשות. אבל תתפלאי, היו ויש מספיק מקרים שאנשים כן הקשיבו, חזרו לברר יותר לעומק ואפילו לקחו (מאד) לתשומת ליבם. דייני.

בסוף, אסקי, כל אדם בוחר לחיות את חייו בדרכו. יהיו כאלה שישאלו שאלות ויהיו כאלה שיסתפקו בלשאול את הרב. יהיו כאלה שילכו לידעונים ויהיו כאלה שיבקשו תהליך עם יותר אחריות אישית. יש מקום להכל ולכולם וכל אחד יבחר לעצמו מה שמתחשק לו.

שיהיה לך חג שמח שם בניכר :)

Aski7

New member
אני לא!!!

בזה לחכמת חייך!!
אני מעריכה אותך ולכן אני מציגה לך (בדרך היותר פשוטה והפחותת ניסיון שלי) את הראייה שלי, כדי שתוכלי להציג לי דווקא זווית אחרת שאני יוכל לבחון ולהבין איך הגעת אליה למה ומאיפה...ולראות אם אני מסוגלת כבר להבין אותה.
וסביר להניח שלא היתי עושה זאת אם לא הייתי מאמינה באמת ובתמים שאת ניסית על בשרך וזה עובד לך..(מכרת לי בעבר כבר שזה ובד לך)
אני פשוט לא מאמינה שלכולם יש היכולת להגיע לשם.. אני גם לא בטוחה שאנשים בוחרים לצמוח ולהתמודד עם הדברים כפי שהם וזה רק תוצאה של החיים שזרקו אותם לאורך כל הדרך לשינויים..
אני לא מאמינה שהרבה אנשים אחרי משבר לוקחים מושכות לידיים ומתחילים לעבוד.. אני מרגישה שהם ממשיכים להזרק...
ואי שם יש אנשים מעטים שכן..

והשינוי שאני מדברת עליו הוא תמיד יחסי ולכן זה לא נכון להשוות נקודת פתיחה לפני מאה שנה והיום כשאני מדברת ומתייחסת לעשור.. אנשים לטעמי מתפתחים וזזים אבל הם נצמדים למה שהם מכירים בחוזקה.. גם אם זה כבר לא עושה להם טוב ( כמובן שאין לי הוכחה אמיתית או סטטיסטיקה כלשהי להציג ואני מסתמכת על מה שהעין שלי קולטת כשאני מתצפתת).

בכל מקרה כתמיד מעניין להתדיין איתך.
ואני מעריכה את ההשקעה
חג שמח!!!!

אם כך

זאת הייתה פרשנות שגויה שלי ואני מתנצלת.

אני הולכת להגיד לך משהו שאולי יקומם אותך ואולי יעצבן או ירגיז אבל אני לא רק מאמינה בו, אלא יודעת אותו לגמרי על בשרי.
אני יכולה להציג לך זווית כזאת או אחרת, חדה, קהה או רחבה. היא בהחלט תהיה מבוססת על התנסותי האישית ועל מהלך חיי באשר הוא. יהיו סיבות ומהלכים ומצבים ותהליכים ש"הולידו" את זוית הראייה הזאת ואת כנראה תוכלי מבחינה קוגניטיבית להבין מה שאני אומרת משום שאת בחורה אינטליגנטית. אבל עם כל הרצון והתשוקה, כנראה שלא תוכלי להבין את הדברים בגופך, בנפשך ובתודעתך. מהסיבה הפשוטה שעד שלא חווים אותם, באמת שקשה מאד להבין. זה כמו שתספרי לאישה שאין לה ילדים מה זה ללדת או לטפל בתינוק. תתארי לה את כל השינויים הפיזיולוגיים, הנפשיים, הרגשיים והפיזיים. תדקדקי ותדייקי. היא אולי תדע לדקלם את זה אבל היא לא תדע את הדברים הללו במובן העמוק והמהותי עד שהיא תחווה אותם בעצמה.
זה מן מנגנון כזה מתוחכם של החיים, משום שאם צעירים היו יודעים לגמרי ומבינים במהות את חיי המבוגרים, הם לא היו מסוגלים לקבל החלטות הרות גורל כאלה, כמו להתחתן וללדת ילדים. הרי כולם יודעים היום ברמת הידיעה כמה זה מורכב ומתיש ומסובך ובכל זאת תעשיית החתונות מגלגלת מליארדים ותעשיית מוצרי התינוקות עוד יותר.

ואם כבר אנחנו בעניין דיוקים, לא מכרתי לך דבר, אסקי. אני לא מוכרת לאף אחד דבר. אני מקסימום מציינת, אומר, מספרת ומשתפת. אני ממש לא מצפה שמישהו יקנה ממני משהו. כל מה שקשור בעולם הידע וההבנה של העולם לא מיתרגם אצלי למונחים של רכוש או כסף, קנייה או מכירה (למרות שבהחלט אנחנו מפרשים ומתבוננים ומנתחים את החיים שלנו באמצעות דימויים ומטאפורות ומושגים כלכליים).

נכון, לא כולם בוחרים להעמיק ולבחון את חייהם ולא כולם מוכנים להקדיש לכך זמן, משאבים כלכליים ועבודה. אין מה לעשות וזה גם בסדר, שלא כולם יהיו מאותו שטאנץ. אבל יש כאלה שכן ואני מכירה לא מעט כאלה.
גם התפיסה ש"החיים זרקו אותי" היא תפיסה לגיטימית. היא פשוט מובילה למסלול מסוים וצריך לדעת זאת. לכל מסלול שאנחנו בוחרים יש יתרונות ויש חסרונות, יש רווחים ויש הפסדים. למזלנו, לאדם יש אמצעים לבצע חשיבה, שיקול דעת והסקת מסקנות והוא בהחלט רשאי להשתמש בהם.

ולגבי השינוי, זה גם חלק מפרספקטיבה שמקבלים עם הגיל. זה נכון שהיום אנחנו מתייחסים למימד הזמן באופן שונה מאשר בעבר. זה נכון שקצב השינויים היום הוא גבוה פי כמה מקצב השינויים שחלו בעבר (בכל התחומים). אבל עדיין, יש תהליכים שאנחנו חייבים להתבונן עליהם בפרספקטיבה קצת יותר רחבה ורחוקה כדי להבין אותם. לכן, זה יהיה שגוי ולא נכון, לדעתי, לומר שאם אנחנו לא רואים שינוי מאתמול להיום סימן שלא חל שינוי משום שמה שהתרחש לפני 30 שנה הוא רחוק מדי ולכן לא נתחשב בו.
וזה שאנשים נצמדים למוכר, גם את זה אנחנו יודעים. מה שאני אומרת הוא, שהאופציות והמגוון של מצבים מוכרים שאנשים נצמדים אליהם הם רבים יותר מאשר היו בעבר, לפחות מבחינת הנראות והלגיטימיות שלהם.
ומי שרוצה להצמד ולט לזוז מהחיים המחורבנים שלו, בסדר, שיישאר בהם. את ממש לא צריכה לקחת על זה אחריות, הא?

Aski7

New member
האמת

שזה ממש לא מקומם..
אני מבינה את זה לגמרי..
אני כן מרגישה שאני יכולה להבין כמעט כאילו חוויתי את זה אבל זה לא בדיוק לגמרי.. כי לא באמת חוויתי.
אני לא מנסה למהר ולחיות כמו מבוגרים.
אני פשוט סקרנית!!!
אני רוצה לדעת איך אנשים חושבים, מה הם עושים?
ואז אני מסתכלת עלי ומנסה להבין מאיפה למדתי להתנהל בקשר איך שאני מתנהלת.. מאיפה למדתי שמה שנכון זה ככה..
והאם אני עושה דברים כי בחרתי בהם ואני מאמינה בהם והחלטתי או סתם כי זה מה שאני מכירה?
אני פה מאינטרסים ;)
לא רק כדי לעזור..

את אכן צודקת השימוש במושגים כלכליים הרבה יותר בולט אצלי, אולי כי בזה אני מתעסקת.. אבל בסופו של דבר תמיד יש לי הרגשה שמישהו מוכר משהו: תדמית, רעיון, את שווי ערכו.. וכו..
נכון או לא? לא יודעת עוד לא יצא לי לחשוב על זה..

וכן כבר הבנתי שזה לא אחריותי

גארוטה

New member
אני מקווה בשבילך

שאת מבינה שאתם כבר לא באמת מתעסקים בסיבות למשבר אלא באגו ובאגו בלבד
וזה השלב המסוכן, מכיוון שבשלב הזה אתם כבר לא שומעים אחד את השניה, בטח לא מקשיבים
ומנסים להבין וכל מה שמעניין אתכם זה מי צודק, מי יכנע קודם, מי יגיד את המילה האחרונה, יו ניים איט.
מבינה את הכאב שלך, לא מבינה את הוצאת הכביסה המלוכלכת החוצה ושיתוף של כל העולם במערכת
היחסים שלכם. זו דרך שאין ממנה חזרה, זה לשרוף את כל הגשרים וזה לא מוסיף כבוד לאף אחד מכם.
במשך שנים עודדת דפוס התנהגות מסויים וחיית איתו בשלום. אולי כי זה התאים לך וכי היית עסוקה ומוערכת
וזה היה מתאים ונוח ועכשיו שאת נמצאת בסטטוס אחר, מובטלת ובבית (שזה לא קל ונעים בכלל ואפילו נורא)
כבר לא מתאים לך לעמוד מהצד ולהסתכל איך הוא בולע את העולם, לבד, בלעדייך. פתאום את שואלת, בודקת,
מציבה גבולות, הוא לא יודע איך לאכול את זה אבל במקום להבין הוא בועט, האגו משתלט, הגבר גבר שעד עכשיו
הרגיש אבו עלי ליד החברים צריך פתאום לתת הסברים ויאלללה מלחמה, שניכם כבר לא רואים בעיניים וממשיכים
לירות את כל הנשק שיש ברשותכם, מוכנים להתאבד אבל שה"אויב" ימות גם.
אתם כבר במדרון תלול מאד, יש לך עדיין אפשרות לשים ברקס.

בהצלחה

אני לא בטוחה מה בעלך עשה או לא עשה...

אבל את כבר ירית בכולם ופגעת בכל כיוון אפשרי. הורים, חברים, הכל.
את מובטלת ומשתגעת לך בבית והחלטת לבדוק מה קורה עם בעלך,
ולא נראה לך הכיוון שלו אז הוצאת רובה הרגת.
לא פלא שהחליף סיסמאות וכו' איבדת פרופורציה.
טוב, אולי עדיף ככה. אולי באמת חייתם בשקר...
עכשיו רק להתגרש ולאסור על ילדים לראות אותו ומתכון האומללות מושלם.
קדימה לעבודה!

Amazona

New member
רוצה לדעת את כל האמת?

תמחצי לו את האצבעות בדלת

זה עובד! ראיתי בסופרנוס.

hrui2008

New member
3 גברים נוסעים לנופש לאיים הקריבים

נו , מה יש להם לעשות שם ?
הם גם בטח מתנזרים ממין 3 שבועות...נכון ?

אני דווקא חושב שהגבת באופן ראוי

העברת באופן חד משמעי את המסר שהוא:

את מעניקה הרבה אמון וכבוד, אבל אם מורחים אותך בהיתממויות ילדותיות ומפגרות כמו "לא חשבתי שזה חשוב", אז את מגיבה קשה.

מצוין שהפצת את זה והבכת אותו, וגם העלמת הדרכון חיננית בעיני (כי היא לא גורמת באמת נזק, אלא רק מעבירה עמדה, הוא הרי יכול לעשות דרכון חדש).

השאלה מה עכשיו? לדעתי אחרי ההפגזה הרב מימדית שלך, אל תחפשי עכשיו חרטה מילולית בכוח, כי בסוף עוד תקבלי אותה ואז החרטה שלו תהיה שווה כקליפת השום. אל תנסי לכפות עליו תגובה מיידית בהווה לפי רצונך המדויק, כי אז תקבלי תגובה מזויפת.

אני מניח שהוא הבין את המסר, תני לדברים לשקוע. רק העתיד יוכיח אם הוא רוצה לעשות מאמץ מצידו למען הזוגיות הזו, או שהוא יחליט לצפצף.

natali169

New member
הבעיה היא הבינתיים

תודה על התגובה המבינה. זה מחזק. בכל מקרה, כדי להבהיר, יידעתי אותו מראש על כל השיחות שאני עומדת לעשות עם מקורביו, לרבות אשת הבוס שהיא חברה שלי. גם היא בלופ.
הוא כבר הביע חרטה, אך אני לא מאמינה לו. מבחינתו רק לשמר את המצב הקודם, כי הוא נהנה בו מכל העולמות. אם היה חכם ומנסה לבנות אמון, היה מתנהג הפוך על הפוך. בואי תבדקי, אין מה למצוא, כי אני לא מסתיר דבר. ובמקום - הוא ממשיך לדבוק באסטרטגיית העולם הפרטי והאישי שלו. אסטרטגיה מגוחכת בעיניי בזוגיות. בודאי בזוגיות כ"כ מאפשרת ולא חופרת.

קארניו

New member
הבעייה היא שאת לא עוצרת בלהט ההשתוללות שלך

ושואלת את עצמך 2 שאלות:
1. למה ועל מה התבססת שהטעה אותך לחשוב שהזוגיות שלך מושלמת?
2. למה בחרת לישון ולרמות את עצמך עד עכשיו?

כשתקחי אחריות גם עלייך אני מבטיחה לך שתרגעי ותנסי לשקם את הזוגיות ולא להשמיד אותה.

קארניו

New member
המסר היחידי שהיא העבירה הוא

כעס ילדותי ובלתי נשלט בגלל חלום שקרי שהיא המציאה על הזוגיות שלהם ושהתנפץ לה מול הפרצוף.
והתגובה שלה היא הרסנית לא פחות מההתנהגות שלו .

ילדותיות אינה דבר רע בהכרח

לפעמים ילדותיות מסייעת בהעברת המסר.

חוץ מזה כל נשוי יודע שאין דבר יותר ילדותי מזוג נשוי שמתווכח גם על השטויות הכי קטנות. אין שום רע בכך.

השאלה היא אם היא מתכוונת להיות תקועה שם ולהפוך את העברת המסר ל'דרך חיים', ואז היא פשוט תפקשש הכל. היא רוצה שהוא ייכנע ויפסיק לחשוב עצמאית.
מקסימום היא תקבל הסכמה חיצונית, אבל הוא יסתיר ממנה, ויסתיר יותר טוב מאשר בפעם הקודמת.

קארניו

New member
תגובה ילדותית אימפולסיבית היא דבר רע רע רע

במיוחד כשהיא הוציאה את הכביסה החוצה ולכלכה על בן הזוג שלה לפני הבוס ואמו.זה מעשה מרושע ומשולח רסן שמוכיח על חוסר אונים משווע ברמה אימבצילית.

natali169

New member
למה מעשה מרושע??

כי זה חושף את מגעיליותו בפני מי שקרוב אליו?! כי זו האמת?! כי זה מטיל אחריות לבלאגן גם על הבוס שלו שהיה אדריכל הטיול המיותר הזה? !למה להציג כל הזמן פסאדה מושלמת? ! למה שאנשים שחושבים שהוא מ-ד-ה-י-ם לא ידעו שיש שם גם צד דוחה ומכוער כלפי בן הזוג? ! נמאס מכל השקרים והעמדת הפנים.
כשנותנים למישהו אחר להזמין בשבילך כרטיסים לחו"ל מבלי לערב את אישתך, מחשבון של מישהו אחר, צריכים לקחת בחשבון שהכעס יצא על מי שהזמין את הכרטיסים. או עליך. הוא ידע שאני פונה אפריורית. וזה מהסיבה הפשוטה שהוא שתק ולא שיתף, ואני רציתי לדעת מאין כל הסיפור התחיל. מי יזם את הטמטום הזה. עכשיו אני יודעת. הוא יכול היה למנוע את זה לו דיבר. זו זכותי המלאה. יש לנו מחוייבות זה לזו שהוא ניצל לרעה. אז די עם ההתייפיפות. זה בכלל לא היה אימפולסיבי, זה היה מאוד בשיקול דעת. ובקור רוח. מתוך מודעות מלאה שהנאמנות של האנשים שבחרתי לשתף נתונה אליו ולא אליי, ובכל זאת בחרתי לשתף אותם. הם משפיעים עליו, הבוס שלו קשור אינהרנטית להרפתקה הזו, ואכפת לו מה הם אומרים. ממש לא באימפלס.
ונכון, זה הגיע מחוסר אונים נוראי.

Aski7

New member
אני לא יודעת

אם מצעד בושה של בעלך מול חבריו ישיג דווקא משהו חוץ מזה שיקטלגו אותך כאישה היסטרית ויחדיו יתאמצו יותר להסתיר להבא.. או שפשוט לא הבנתי באיזה אופן פנית אליהם ומה אמרת.
אני כן בעד שלא תוותרי על מה שאת מצפה.
בעלך צריך להיות מונע מתוך רצון לא לפגוע בך ולא כי הוא מפחד ממה שתעשי.
ולכן הייתי חושבת עוד קצת מה הצעד הבא.
איך את משיגה מטרות שלך ולא ״מחזירה״ לו.

למעלה