זקוקה לעיצה

belly

New member
זקוקה לעיצה

שלום רב, אדבר ישר ולעניין: חברתי הטובה בת 29 ולעולם לא יצאה או קיימה יחסים אינטמיים (אפילו לא נשיקה על הלחי) עם גבר. היא איננה לסבית (ואם היתה הייתי רגועה) אלא סובלת מפחד אימים מלהיות עם גבר-לדבר עם גבר או להיות לבד עם אחד. כחברה טובה שלה ניסיתי לדבר אל ליבה, להכיר לה בחורים אך ברגע האמת, כאשר אחד מהם הביע עניין היא נעלמה. אני מכירה אותה היא סובלת מחרדה שאיני מבינה מהיכן באה אך אני יודעת שזה לא נורמאלי, בחורה בת 29 ... היא סובלת מדימוי עצמי נמוך (היא נראת טוב מאוד) ומפחדים תהומיים מגברים. לא זכורה לה התעללות מינית כלשהיא בעברה או משהו שיכול להסביר את הפחד. אני מבקשת לדעת אם ישנו טיפול או קבוצות תמיכה לבעיה כמו שלה, אני חרדה לה ומבקשת לעזור לה. מאוד מאוד מודה על תשובה.

גרא.

New member
נשים לא מעטות,נמצאות באותה סירה,

בה חברתך שטה..חלקן עוזר עוז לבסוף,ופונה לטיפול שמאד מתבקש במקרה כזה. חברתך יכולה לפנות לטיפול קליני פרטני,דרך קופת החולים שלה,או באופן פרטי (ויקר הרבה יותר).אבל למיטב הבנתי,כדאי לה תחילה להצטרף לקבוצה טיפולית מעורבת,גברים/נשים,המתמקדת ביחסי אנוש.אפשר למצוא קבוצות כאלה הנפתחות חדשים לבקרים במדורים מיוחדים לכך בעיתונות,כמו ב"עכבר העיר" באזור המרכז..או ב"עכברים" אחרים באזורים סמוכים.כמו כן כדאי לחפש בירחון "חיים אחרים",יש שם פרסום רב לקבוצות בנושאים שונים,שאולי כן ידברו אליה.

תשובה אפשרית

שלום לך! אני חדשה פה, וזו ההודעה הראשונה שלי. אז ככה: כפי שהבחור/ה אמר/ה לך, הבעיה די שכיחה. אומנם לא הפחד של לשהות במחיצת גבר לבד בחדר סגור, אלא קירבה אינטימית. כדי להבין מהיכן שורש הבעיה, יש להפנים כמה דברים: העובדה שאנשים רבים נוטים לקשר מראה חיצוני עם ביטחון עצמי באופן אינסנקטיבי מוטעית, ויש לעשות הפרדה בין השניים. חברתך יכולה להיות יפהפיה עולמית, אך עדיין לסבול מחוסר ביטחון- וחשוב מכך- לא תמיד חוסר הבטחון הוא שמוביל לחרדה מגברים. הדבר השני שעלייך להבין הוא, שבעיה מסוג זה בד"כ נובעת מדבר מרכזי אחד- יחסיה של חברתך עם אביה במהלך ילדותה. הפסיכיאטרים נוטים לשייך את עיצוב אישיות הנשי לאופי מערכת היחסים שניהלה האישה בילדותה עם אביה. יש לו השפעה מכרעת על גימורו הסופי. הדבר האחרון הוא- שאין קשר להצלחתה בתחוצים אחרים (כגון:עבודה, חברות ומשפחה), והביטחון אותו היא מפגינה בחוץ. והכי חשוב- לגילה אין משמעות. פחד מגבר הוא אינו דבר "ילדותי". כאמור,בעיה זו היא שכיחה- עדות מכריעה לכך ניתן לראות בקבוצות התמיכה בבתי-חולים מסוימים בארץ בהן יש קבוצות תמיכה לנשים אשר אינן מסוגלות להגיד ליסי- מין מלאים עם חדירה- דבר הנובע מחשש זה (למרות שנכונה העובדה שמרביתן סובלות מבעיה זו עקב חשש מהחדירה עצמה- אך יש חלק הסובל מהנושא הנדון, והוא שמביאן לבעיה זו). ולבעיה עצמה- ממה היא נובעת? פתרונות אפשריים: השלב הסופי של התפתחותנו המינית המוקדמת, הקורה בגיל שלוש או ארבע, הוא ה"פאלי- אדיפאלי", והוא בא אחרי השלב האנאלי. במהלך השלב האדיפלי אנו נעשים מודעים להבדלי המין וחשים קשר גובר ומתלהט כלפי ההורה מן המין הנגדי. זה מכין אותנו לקראת הרצון המאוחר יותר להינות ממין עם בן המין השני. מישאלתנו שההורה מן המיןשני יהיה כולו שלנו מלווה במשאלה שהמחרה שלנו, ההורה בן אותו המין, ייעלם לנצח. אנו חשים אשמה הן על המישאלה לגזול את ההורה מבן- זוגנו ההולם, והן על המישאלה לחסל את הורנו בן- מיננו. אם לא השתחררנו רגשית במידה מספקת מתלות בהורים, אנו נשארים קשורים מדי למיאלותינו האדיפליות. כמבוגרים נדמיין באופן לא- מודע שבן זוגנו המיני הוא ההורה הנחשק מילדות, ונחוש אשמים על שהפרנו את הטאבו הנוקשה ביותר של החברה. המישאלה להפוך את השותף המיני המאוחר להורה מהמין השני, שעליו הרעפנו את תחושותינו האירוטיות הילדותיות, קיימת בכולנו. איננו יכולים להימלט ממנה. זוהי מישאלה נורמאלית ונחוצה בשלב מוקדם של התפתחותנו המינית. יש אנשים שאינם מסוגלים להעביר את תשוקתם המינית למישהו מהמין הנגדי, כי הם עדיין כבולים מדי- ע"י פחד וחימה, כמו גם תשוקה ואהבה- להורה. וכמובן, כבולים ע"י אשמה. עוד אפשרות: קולות העבר הקיימים בכולנו חזקים יותר מן החירות המינית החדשה. אנו נשארים לכודים בפנטזיות מיניות המונעות מאיתנו לבטא את עצמנו מינית ללא אשמה. כילדים לימדו אותנו לחוש בושה בתיפקוד גופנו- הפרשות, כמיהות מיניות, פעולות מיניות. ספגנו מהורינו את בושתם למין. תחילה אנו לומדים על מין מאמנו ואבינו. הם עשויים לטעון שהם משוחררים מינית, אך אינם חשים בנוח עם הרעיון, אשמתם מועברת בדרכים נעלמות המשפיעות על הילדים. רוב האשמה שמבוגרים חשים בשל מאווים מיניים נובעת מן האיסורים שהוטלו עליהם בילדותם. אני מקווה שהבנת מכל זה ממה זה יכול לנבוע. מה שנותר לך עכשיו זה להפנות את חברתך לייעוץ ולקבלת הכוונה. חשוב להבהיר- אינני פסיכולוגית!

גרא.

New member
הסבר תיאורטי כללי לסבה להופעת.

סמפטומים רגשיים והתנהגותיים שונים,למרות שהוא מייצג דעה של פסיכולוג, או קבוצת פסיכולוגים מפורסמים,אינו יכול בהכרח,אם בכלל להתאים למקרה פרטי.וודאי לא זה שבגינו נעשתה הפנייה.לכן בייעוץ פסיכולוגי,ממעטים עד כמה שאפשר להסביר תופעה בתיאוריה זו או אחרת,אלא,יש נסיון להתייחס לגופה של הבעייה.כי זה מה שבעצם מבקשת הנועצת לדעת.לכן קתרינה הנמה,תודה תודה על ההתערבות,זה חשוב,אבל נסי יותר להתמקד בבעייה של אותה אישה,וכיצד להניע אותה לקבל טיפול.רצוי יותר מאשר הסבר כל כך ארוך,שעד שמגיעים לסופו אפשר לשכוח את ההתחלה.לילה טוב.

belly

New member
תודה ועוד שאלה

אני "שמחה" לדעת כי חברתי אינה היחידה ועל הסיבות האפשריות לבעיתה אך עדיין איני יודעת לאן להפנותה. חפשתי באינטרנט סדנאות שונות אך לא מצאתי דבר, האם תוכל (או מישהו אחר)להפנותני למקומות צפסיפים אשר מטפלים בבעיות כגון אלו (רבות הן הסדנאות ולכן אינני יודעת מה יהיה הכי מתאים לה) או שאפנה אותה לטיםול פסיכולוגי פרטני? שוב, תודה מראש.

גרא.

New member
כפי שציינה "קתרינה הנמה",יש קבוצות

נשים ליד בתי החולים,אולי רק בחלקם,הנפגשות ומנסות להתמודד עם אותן בעיות בסדנה טיפולית.לכן כמובן כדאי פשוט לשאול באזור מגורייך,ויתכן שתגיעי לקבוצה כזאת.ישנן כמה קליניקות גדולות בארץ,העוסקות בהפרעות לחיי המין.כדאי לעקוב אחר הפירסומות.נתקלתי לא פעם,במדורים בעיתוני הערב,כמו ידיעות/מעריב,העונים ישירות לפונים בסוגיות מיניות שונות.כיוון שאיני סכסולוג,וזה לא תחום התמחותי,איני יודע ,ואיני יכול להגיב לגופה של השאלה אלא רק להמליץ על טיפול מתאים.אפשר גם לפנות לויצ"ו,או לנעמת,יתכן ויש לאירגונים הללו ידע לגבי קבוצות כאלה.ובכל מקרה,תמיד נשארת לך האופצייה להגיע לטיפול אצל פסיכולוג קליני.

למעלה