זקוקה לעזרה

שרונוש16

New member
זקוקה לעזרה

התגייסתי לפני כשנה וחצי לתפקיד ג׳ובניקי במתכונת יומיות קל״ב..הרגשתי שאני לא ממצא את עצמי והיה לי נורא חשוב לתרום בתפקיד משמעותי.,אחרי כמה חודשים ביקשתי לעבור ללחימה והבקשה אושרה..הבעיה היא כזאת, יש לי בעיות בבית, ההורים שלי גרושים ולאמא שלי יש 100% נכות ובעיות נפשיות...כשעברתי ללחימה אחים שלי היו בבית אך לפני כמה חודשים הם עזבו את הבית ונותק הקשר מה שמחייב את העזרה שלי...בטירונות לפני שהגעתי לגדוד אושר לי התש 2 אך רופא היחידה המליץ על 3...ביחידה הנוחכית לא מבינים אותי והמפקדים שלי מתנכלים לי ואני סובלת נורא...רופא היחידה אמר שאני לא צריכה להישאר בגדוד והמצב אכן חמור...אך המגד והמפקדים שלי לא מגלים הבנה בתירוץ שאין סדכ בגדוד ובעיה שלי שבאתי מג׳וב ללחימה וביזבזתי להם הקצאה...האם יש עוד גורם שאני יוכל לפנות אליו לעזרה?! המצב באמת חמור ואני ואימי נואשות עקב היחס הבלתי מתחשב מהגדוד...תודה..

זיתרענן

New member
יש לך הת"ש 2 או 3?

בעקרון ברגע שיש לך 3 את כבר לא תהיי בתפקיד לחימה.

את יכולה לערער במקרה של החמרת מצב או להגיש שוב בקשה אם עברו 3 חודשים מהבקשה הקודמת.
קחי בחשבון שיאמרו לך שיש מצב שיורידו גם את ההת"ש 2 אולם אני לא נתקלתי מעולם במקרה כזה בו זה אכן קרה. מה גם שאת אומרת שעזרתך הרבה יותר נחוצה כעת..
כדי לעשות זאת, פני אל משקי"ת הת"ש.
בהצלחה

שרונוש16

New member
...

אני פונה...כרגע יש לי 2 ואני צריכה 3...אף אחד לא ממש עוזר ולמשקית תש אין ממש מה לעשות

זיתרענן

New member
תערערי

על הקביעה הת"ש 2.
או החמרת מצב...
(תלוי כמה זמן עבר מאז הקביעה)

שרונוש16

New member
...

אז התאים ההתש 2, אחרי 8 חודשים החמיר המצב ואני צריכה 3, אבל מה הטעם לערער כשהמגד ממליץ שלילי?

זיתרענן

New member
כי המג"ד לא קובע

הוא רק גורם ממליץ.
ובהחלט יש מצב שיתנו אחרת ממה שהוא חושב

lana24

New member
אוי

הייתי במצב ממש דומה
ובסוף פרשתי מלחימה גם אם היה לי חשוב נורא לתרום.. משפחה אצלי בא קודמת להכל
אני חושבת שהגורם היחיד שיכול לעזור לך זה משקית תש וסבלנות
פשוט להציק ולהציק ולהציק, הקטע הוא שהמפקדים לא תומכים מכיוון שבקרבי לפעמים יש מצבים שדורשים אותך שמה בבסיס
פשוט תמשיכי להציק לתש ולמפקדים שלך גם

שרונוש16

New member
...

אני מציקה אז המשקיתש מתעלמת ומתעצבנת..המפקדים לא מוכנים לעזור, והמגד מבין את הבעיה, ויודע שהמצב חמור אך בעיה שלי שחתמתי ואין לי סדכ...ככה שלא אכפת לו מהמשפחה שלי..אני מחפשת דרך אחרת שהיא לא הגדוד...יוהלן, מפקד האגד...השאלה איך מגיעים אליהם

אם אף אחד לא מתייחס אליך...

תשלחי קבילה לנציב קבילות חיילים,חלק מהזכות שלך בתור חיילת זה לקבל טיפול ת"ש בבעיות שלך,את אומרת שהמשק"ית ת"ש לא מתפקדת,שלאף אחד לא מזיז מה קורה בבית שלך נכון?אז תערבי את נציב קבילות ותראי פתאום איך בין רגע הכל ייפתר(אני אומרת לך מניסיון אישי)
תכנסי לאתר שלהם,יש אתר עם מוקד לשאלות האם יש סיבה לקבול או לא וידריכו אותך איך לעשות את זה ומה לשלוח,ולדעתי יהיה הרבה יותר טוב גם אם אמא שלך תגיש את הקבילה ולא את(יש אפשרות כזאת,את רק צריכה לחתום עליה)כי הבעיה נוגעת בה וזה שלא נותנים לך לעזור לה.

באמת שאין לך מושג כמה נציב קבילות מזעזע את המערכת,תאמיני לי שרק מזה שהם יתקשרו למפקד/ת בסיס שלך ויתחילו לברר יתחילו כבר לשים לב אליך אני אומרת לך מניסיון!

בהצלחה!

שרונוש16

New member
תודה על העזרה,

אבל על מה אני יקבול? מותר למגד להמליץ שלילי על הטופס כי אין לו סדכ, הוא גם ימציא תרוצים ללמה זה התעכב, ומי אני מול המגד? וברגע שתוגש קבילה יתנקמו בי בכל הכח.,ואני מפחדת, אני לא יכולה להרשות לעצמי לשבת ריתוקים על ימין ועל שמאל..,

טישיוס

New member
לא, אסור לו

מותר לו להמליץ שלילי, אבל לא מתוך נימוק של חוסר סד"כ.
את יכולה לקבול אם הטיפול מתעכב מעבר למותר בפקודות, את יכולה לקבול אם המג"ד אמר לך "אל תגישי, כי אני אמליץ שלילי בגלל שאין לי סד"כ".

אגב, זה לא שאת צריכה להגיד תודה אם ממליצים לך חיובי יותר מכל חייל אחר כי הלכת לקרבי (זה קצת כמו להגיד שלילד מאומץ אסור לכעוס על הההורים שלו, כי הוא צריך להגיד תודה שהם לקחו אותו)...

לפני קבילות ועניינים כדאי לך להתחיל בלהגיש בקשה חדשה אם לא הגשת כזו, ולשאול את מהשיקת תש בדיוק איפה עומדת הבקשה אם כן הגשת.

שרונוש16

New member
..

אני לא חושבת שזה עילה לקבילה כי הם מפילים את העיכוב עליי...המגד כל פעם דורש לראות עוד מסמכים למרות שהבאתי מעל ומעבר...כדי לאפשר דחייה של הבקשה ולהשאיר אותי כמה שיותר זמן...אם אני יגיש קבילה המגד מן הסתם לא יגיד שזה בגלל שבעיה שלי שבאתי להיות לוחמת וביזבזתי הקצאה...הוא כל הזמן מחפש לראות איפה יש החמרה במצב שלה מהרגע שעברתי ללחימה ועד עכשיו כדי לראות אם זה מוצדק לפסול לחימה על זה בכלל..ואני לא מבינה מה זה משנה החמרה או לא...המצב קשה כרגע ומצריך אותי בבית...

בגלל זה אמרתי לך שתתקשרי לקו

הפתוח של נציב קבילות,יש להם שם קצינים שעונים כל ערב,צריך להתקשר הרבה ולוקח זמן לתפוס אותם אבל בסוף כשתופסים הם יקשיבו ויסבירו לך בדיוק הכל!הם יגידו לך אם יש לך סיבה לקבול או לא,מה לרשום בקבילה ופשוט מספרים להם מה הסיפור והם מייעצים לך.
זה המספר:
טלפון אזרחי - 03-6977344
טלפון מטכ"לי - 0399-7433
תתקשרי לשם והם ייעצו ויכוונו אותך בדיוק ויסבירו לך הכל!

בימים א'-ה', בשעות: 17:30 עד 20:00
ביום ו', בשעות: 08:00 עד 13:00

ובתור מישהי שהייתה במצב שלך ורצתה להרחיב את ההת"ש 2 שלה להת"ש3 ועשתה את זה,חוסר סד"כ זו ממש לא סיבה מוצדקת לפסול את הבקשה שלך,ומה שלי הסבירה המש"קית ת"ש שברגע שרופא המליץ על ההת"ש בגלל בעיה רפואית של אחד מקרובי המשפחה לא ממש יסתכלו על המלצות המפקד,יסתכלו אבל ירצו לראות סיבה אמיתית וזה שאין סד"כ זאת לא סיבה הגיונית באף מקום.אז אל תתני להם לשחק בך.
כמו שמי שמעליי פה ייעצה לך,לכי למשק"ית ת"ש תבררי מה קורה עם הבקשה שלך,תלחצי עליה שתקבע ביקור בית עם המפקד/ת שלך ,אם את רואה שגם היא מורחת אותך וקורה שיש משק"יות ת"ש בלאי את יכולה לקבול גם אותה על טיפול לקוי,יש מספר ימים מסוים לאחר שנפתחת בקשה שחייבים לסגור אותה אז תלחצי עליה גם אם זה אומר להציק לה עשר פעמיים ביום לגבי הבקשה שלך אל תתביישי!
ושוב שתביני שלמגד שלך אין זכות להגיד דברים כאלה,המצב שלך בבית החמיר הוא לא יודע מה הולך אצלך,אל תתני לו לתת לך להרגיש ככה...אני מבינה אותך גם אותי לא הבינו בבסיס שלי לגבי בעיות הת"ש שלי ולגבי השהייה שלי בבית,ראו בזה חתירה לחפשנות....אל תתני לו לגרום לך להרגיש ככה....
אני ממליצה בכל מקרה להתקשר למספר שנתתי לך פה,תדברי שם הם מאוד יעזרו לך ובמקביל לברר עם המש"קית ת"ש מה קורה....לא יעזור?קבילה!!ואת תראי איך הדברים יפתרו ברגע!תאמיני לי ואני מבינה את החשש הזה שיתנכלו אליך אבל מה יותר חשוב זה שתשיגי את הזמן חזרה בבית או הפחד הזה?

ועוד משהו,אני לא מעודדת דברים כאלה,אבל באמת שאם לא תהייה לך ברירה,תבקשי לראות קב"ן יש לו אפשרות להחזיר אותך לג'וב,תגידי לו שהמצב בבית משפיע עליך לרעה בגלל שאת רחוקה ולא עוזרת ותדברי איתו על הכל והוא יוכל לעזור גם...

כל דבר שאת צריכה מוזמנת לשלוח מסר.בהצלחה!

שרונוש16

New member
מסתבר

עכשיו שהרופא והמגד מפילים את זה אחד על השני, הרופא מודה שהמצב חמור ומצריך אותי כל יום בבית אבל אי אפשר לבוא ללחימה ואז לצאת והוא לא רואה החמרה של המצב למרות שכתוב במפורש ולא אכפת לו שכשהתגייסתי ללחימה אחים שלי גרו איתנו ועכשיו נותק הקשר והמגד אומר מה שהרופא אומר

אין דבר כזה אי אפשר...

שלא ימרחו אותך ויסבנו אותך בתירוצים בשקל,תדברי עם המשק"ית ת"ש ותצרפי מכתב שמסביר את כל התרחשות הדברים...הרופא בסה"כ צריך להמליץ או לא על העלת ת"ש ויש אלפי מקרים של דברים שמשתנים הם סתם מורחים אותך וסוחבים אותך...
איפה המש"קית ת"ש בכל הסיפור?היא אמורה לנדנד להם ולפעול לטובתך דיברת איתה?מה היא אומרת?

ניסית להתקשר לטלפון שהבאתי לך,אני לא יודעת כ"כ מה להגיד הם הכי ידעו מה להגיד ולכוון אותך איך לפעול.

שרונוש16

New member
המשקית תש

המשקית תש חושבת שאני צריכה לצאת מהגדוד אך גם רואה את הצד שלהם שגם הם צודקים והח רואים את טובת הגדוד ושאני צריכה לקחת אחראיות, אם המצב היה קשה למה באתי מהתחלה?

שרונוש16

New member
עוד משהו

הם חושבים שזה תירוץ, שניסיתי להיות לוחמת וראיתי שזה חרא אז אני מחפשת דרכים לצאת...למרות שיש עשרות מסמכים רפואיים של אמא שלי ונערך ביקור בית,..ומלא תודה על העזרה

מה זה השטויות האלה רואה את טובת

הגדוד?זה לא התפקיד שלה!!התפקיד שלה הוא לעזור לך ולסדר את ענייני הבקשה שלה,אם זה יאושר או לא זאת כבר לא החלטה שלה איזו חצופה!!

באיזה תהליכים את נמצאת עכשיו?הגשת כבר את הבקשה להרחבת ההת"ש?היה ביקור בית?
שוב אני ממליצה תתקשרי למספר שהבאתי לך של קבילות החיילים ותתייעצי איתם כי אני לא שירתתי בקרבי ואני לא יודעת איך הולך שם מבחינת נהלים והכל....

שרונוש16

New member
שאלה

המפקד הישיר והמשקית תש ממליצים חיובי, הטופס יוגש מחר כשהמגד והרופא ממליצים שלילי...לא יודעת איזה סיבה יכתבו שם, אני יודעת שהסיבה שהם אומרים לי זה שבעיה שלי שעברתי מג׳וב ללחימה...לנציב קבילות יש סמכות להוציא אותי מהגדוד? עד כמה הוא יוכל להשפיע?

טוב אם זה חצי חצי כככה...

אז אני לא יודעת מה יקרה,תלוי מה הם יכתבו בנימוק תלוי במי שיצטרך להחליט....אבל לא הכל אבוד.אני מאמינה שאם הנימוק של המגד ושל הרופא לא תהייה טובה והיא תהייה :"חוסר סד"כ" לא ישימו עליה וכן יסתכלו על ההמלצה של המפקד שלך ושל המש"קית ת"ש,כי בתכלס הם אלה שהכי באים איתך באינטרקציה.
בכל מקרה הייתי ממליצה לך לצרף מכתב אישי שמפרט את כל ההחמרה והתהליך ולנמק את הסיבה למה את רוצה לוותר על קרבי,אני בטוחה שזה יעזור.

שוב אני לא יודעת לגבי הנציב קבילות,תתקשרי למספר שם ותתייעצי שם אבל יש להם המון דרכים לעזור,אם זה לזרז את התהליכים אם זה לתת הוראה לבחון את המקרה שלך מחדש.....יש להם המון אפשרויות לעזור,יש להם המון כוח,אף אחד לא אוהב שהם מתערבים באיזה מקרה כי הם באמת הופכים את כל המקום עד היסוד,זה קרה לי עם פטור כלשהו שלא נתנו לי למרות שהגיע לי,וברגע שעירבתי אותם הפכו את המרפאה ומפקד המרפאה התקשר אליי!!!ובסוף נתנו לי את הפטור.אז תתקשרי ותבררי שם.הכי טוב.

למעלה