זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

יכול להיות שלא לכאן הבעיה שלי קשורה זה לא בכוונה אז בבקשה לא לכעוס. יש לי בעיה; אני מאז ומתמיד הייתי ביישנית ובנאדם סגור. הבעיה הזו התחילה מהבית שמאז ומתמיד הייתי הכי קטנה במשפחה ויש ביני לבין אחיי הגדולים הפרש גילאים גדול. אז ומאז ומתמיד לא הרגשתי קשורה ולא ניסו לתת לי את ההרגשה הזו. תמיד בבית הייתי יושבת עם המשפחה אבל לא הייתי בולטת ובקושי הייתי מדברת כי לא היה לי עם מי וכי ידעתי שאין מי שיירצה לשמוע את דעתי וככה לאט לאט נדחקתי לפינה. נכון להיום הדבר היחיד שמקשר אותי למשפחתי הם האחיינים שלי שאיתם אני באמת מנסה לתקשר ואני דווקא מצליחה. אבל גם כאן יש לי קושי מכיוון שגם כאן יש הפרש גילאים גדול ביני לבינם אז אני לא באמת מוצאת את מקומי במשפחה שלי. בעבר שהייתי יותר קטנה היתה לי תקופה שמרוב שהרגשתי חוסר שייכות למשפחתי התחלתי לחשוב שאני מאומצת ושבגלל זה אולי דחקו אותי הצידה. אבל טעיתי ואני כן שייכת למשפחה אבל בפועל אני לא רואה את זה בשטח. מגיל קטן לא חיזקו לי את הביטחון ולא לימדו אותי לחזק אותו כך שלאט לאט יצרתי לעצמי אופי שהוא לא בולט ושלא מצליח כלכך לתקשר עם אנשים כמו שהייתי רוצה. ואני מתכוונת לכך שאני מרגישה שאין לי היום את הכלים באופי כדי להכיר אנשים חדשים וליצור חברויות חדשות. המצב שלי הגיע לשיא השפל עד כדי כך שאין לי בכלל חברה ממש טובה ובמהלך ה4 חודשים האחרונים רק התנתקו והתנתקו לי קשרים עם חברות בזה אחר זה. אני מדברת היום הרבה יותר ממה שדיברתי פעם אבל אני מרגישה שזה רק כלי כדי שאוכל לתקשר עם אנשים, אבל לא כלי כדי לקדם ולפתח חברויות עם אנשים. כל המצב הזה שאני ביישנית ושקשה לי להתחבר לאנשים ולאנשים קשה להתחבר אליי ממש מתחיל להטריד אותי, זה הגיע למצב שממש לאחרונה התחלתי ללמוד לתואר במכללה והדאגה היחידה שעוברת לי בראש במשך כל זמן הלימודים ובבית זו השאלה - האם אצליח ליצור לעצמי סוף סוף חברויות חדשות וטובות? אני יודעת שאין פה תרופת קסם ושביטחון עצמי ויכולת תקשורת טובה עם אנשים זה כלי שנרכש. אבל אני כמעט בטוחה שזה משהו שניתן לעבוד עליו השאלה היא איך אני עושה את זה? וכאן אני זקוקה לעזרה שלכם שתעזרו לי להשתפר ולהיות בנאדם שכיף ונחמד להיות איתו. כי בסופו של דבר "לא טוב היות האדם לבדו". בבקשה תעזרו לי ובאמת כל תגובה תתקבל בברכה. באמת תודה רבה

להיות ביישן זה לא קל...

זה אומר שמפספסים הרבה דברים בחיים, ולפי מה שתיארת-הביישנות בהחלט פוגעת בחייך. את מודעת לכך וזה מצוין, כי את כבר צלחת את השלב הראשון
, ומה הלאה
אם מפריע-צריך לטפל בזה, לא
מה דעתך להשתתף בפרויקט הפורומי שלנו-כל אחד בחר לעצמו מטרה ומנסה לקדם אותה, מידי שבוע-שבועיים נפתחים שרשורי עדכון ועוזרים אחד לשני להתקדם. מה דעתך שהמטרה שלך תהיה לצאת מהביישנות, ואנחנו פה נעשה הכל כדי לעזור לך
אם התשובה חיובית, תנסי לחשוב מה יעזור לך לא להיות ביישנית ושתפי אותנו, אם תרצי בכך.

Caesarus

New member
אכן בעייה קשה

הדבר הראשון והכי חשוב , הוא שאת אכן בן אדם שכיף ונחמד להיות איתו , פשוט את עצמך לא מאמינה בזה עדיין וזה פוגע בך, השיטה הכי פשוטה היא לקחת עט ודף ולכתובת את התכונות הטובות שלך , אחרי שתעשי את זה ותזכירי לעצמך כל הזמן את התכונות האלה יחזור לך הביטחון העצמי שלך. תחילת לימודים זאת חוויה ממש קשה, כי פתאום אנחנו נופלים למקום שאנחנו לא מכירים אף אחד וזה ממש מלחיץ, לדעתי הכי טוב שתנסי כמה שפחות לדאוג בגלל זה ,כי בסופו של דבר חברויות זה משהוא שבא בטבעי לכן אני בטוח שבסוף תמצאי את מקומך. הכי חשוב -לא לדאוג

kvakva

New member
גם אני סבלתי בעבר מהבעיה...

אצלי זה בא ממקום אחר קצת, אני בת יחידה וגדלתי במשפחה מאוד אוהבת ותומכת,הייתי בין הבולטות בכיתה מבחינה חברתית ולימודית עד ש... בגיל 12 עליתי לארץ... ללא שפה, ללא שום ידע על התנהגות ומנטליות בארץ, ללא שום חבר ( אז עוד לא היה אינטרנט) ועם המון רצון לא להציק להורים עם הבעיות שלי כי גם להם באותה תקופה היה ממש לא קל. מהיום הראשון בבית הספר הרגשתי זרה, ראיתי שצוחקים ממני, אבל ממש לא הבנתי למה וכמובן שלא יכולתי להשיב ( לא ידעתי עברית). הרגשתי בודדה ואומללה, מהר מאוד נסגרתי בתוכי. בהפסקות הייתי לוקחת את הסנדביץ' שלי והולכת לאכול אותו בשרותים בשביל לברוח מההצקות...זה נמשך 3 שנים עד שעברתי לתיכון בעיר אחרת. גם שם לא היה קל, לא התחברתי עם אף אחד בכיתה, אבל לפחות מצאתי לעצמי 2 שכנות שאנחנו חברות עד היום. הפעם הראשונה ששמעתי את עצמי מדברת היתה רק בצבא. תאמיני או לא, אבל היה לי מאוד מוזר לשמוע את הקול של עצמי!!! פתאום הבנתי שאין לי שום מיומנות להתחבר עם אנשים אחרים, שכחתי איך עושים את זה. הבטחון העצמי שלי מאוד ירד בעקבות כל ההצקות של בית ספר. באמת התחלתי לחשוב שאני מגעילה ורע והיה לי מאוד ברור שאף אחד לא רוצה להיות חבר שלי. היום אני בת 29 , נשוא לבעל מדהים ואמא לילדה. יש לי תואר ראשון ואני עובדת במקצוע מעניין. עדיין יש לי חוסר בטחון עצמי, אבל אין לי בעיה לדבר אם אנשים זרים. לדעתי מה שעזר לי באמת זה הדברים שבהם כן הצלחתי בחיים. כל הצלחה הכי קטנה נתנה לי טיפה שמילא את כלי הביטחון. שיהיה לך המון בהצלחה! אני בטוחה שהכל יסתדר!

thankful

New member
הבעייה הזו זכורה לי (האמת בנס) כבעייה "טובה"

להלן פירוטון : כשנשאלתי בראיון עבודה בשנת 2000 על תכונות שאינן חיוביות , אמרתי "ביישן" . אז , כנראה , אשת משאבי האנוש פירשה זאת כ "לא מתאים לעבודה עם לקוחות" - זו התשובה שקיבלתי מחבר שלי שעבד שם אז . בסופו של דבר , עם הרבה נס הגעתי לראיון שני באותו המקום - ובעזרת לא מעט דמיון מודרך (שהיה לי כבר בראיון הראשון עם אותה אשת משאבי האנוש באותו המקום) - התקבלתי לעבודה . זאת היתה ועודנה העבודה היחידה שלי בהייטק מאז ועד היום ................................................ (קיטור !)

tailka

New member
מה שעזר לי

זה לקום ולעשות את מה שעושה לי טוב לקום בוקר שזו גם במיקרה או שלא במיקרה עבודה מול קהל - אני מאמנת בחדר כושר ומדריכת ספורט לילדים והאמת שהעבודה ע הילדים בנתה לי את הביטחון משהו בזה שהם יקבלו אותי כמו שאני אפילו עם קמתי על צד שמאל ואני נראת כמו פיתה עירקית עשה אותי טיפה יותר פתוחה לעולם וטיפה פחות בישניית הדבר השני זה להחליט במקומות מסויימים להחליט שאני שמה על עצמי מסיכה נגיד כשאני עם המשפחה המורכבת אני מחייכת (מנסה) מדברת על הא ועל דא (לא שיחות עומק על מהות החיים..) אבל משפחה זה חשוב כי לא טוב היות האדם לבדו.. והדבר השלישי זה אולי להבין שזה מה שאני ביישנית אז עכשיו התחלתי ללמוד בסמינר שזה מקום מאוד חם ומחבק אבל עדיין מלא אנשים חדשים ומה יגידו עליי ומה יאמרו עליי והיום בכלל אמרתי משהו לא קשור בשיעור וכולם צחקו וישר אכלתי סרט אבל וואלה אני ביישנית ו..בעברית כמו בעברית הכל קשור באיך שאת מציגה את הדברים לוקח לי זמן להתחמם- להכיר את השטח להבין מי נגד מי עם מי טוב לי להיות ועם מי לא. .. או איך המדריכה שלי הגדירה את זה..... טמפרמנט איטי תמיד תזכרי קופסא מסריחה באה עם קופסא יפה שמריחה מבושם יוקרתי ואי אפשר לקבל את המתנות ... תחשבי כמה מוזר היה בעולם עם הכל היה מריח מבושם כל הזמן... חיבוק גדול

למעלה