זקוקה לעזרה

לילי173

New member
זקוקה לעזרה

לי 2 ילדים. הריון שלישי התסיים במות עובר ברחם, בבדיקות גילו קרישיות יתר. מאז מזה כשנתיים מנסה להרות ללא הצלחה. המחזור שלי היה לעולם סדיר לחלוטין 28 ימים בדיוק. רק בחצי שנה האחרונה התחילו לי כאבי מחזור באגן התחתון לא יכולה לזוז כמה ימים ללא משככי כאבים דבר שלא קרה קודם. הטפול היחידי שנתן לי הרופא זה איקקלומין ואני לא יודעת להגיד בוודאות אם הכאבים היו קודם לטיפול או נגרמו ממנו. בחודשיים האחרונים המחזור נהיה לחלוטין לא סדיר יותר מ 28 והאחרון אף הגיע ל 35 יום, כאבי חזה קשים לפני מחזור. ובמחזור עצמו הכאבים החמירו יש עכשיו כאב חד מצד ימין קשה לי ממש לתפקד בימים האלו אני חצי בן אדם כאב וחולשה בכל הגוף כמו מחלה. בעקבות הכאבים במחזור הקודם פניתי לרוא נשים אחר בבדיקת אולטרסאונד הוא אומר שרואה ציסטה עכורה עם דם בשחלה הימנית וחושב שיש לי אנדו', שאני אחכה עוד חודש לראות אם נעלם, אבל גם במחזור הנוכחי הכאבים לא עברו נראה לי אף החמירו מעט. האם לכם זה נשמע זמני או באמת אנדו'? אני מוכנה לללכת לרפואה פרטית לאבחון מדויק מי הרופא הכי מומלץ שעלי לפנות אליו? מדברים שקראתי באינטרנט פתרונות לבעיה מתחלקים בין נשים שרוצות הריון ללא רוצות, הבנתי שטיפולי פוריות מחמירים את המצב ובכלל הסיכויים להרות קלושים. כפי שכתבתי לי כבר יש ילדים ואני לא מוכנה לסיכונים וסבל נוראי , נראה לי שמכלול הבעיות מביא אותי להפרד מהחלום על ילד שלישי. בבקשה תשובה לסעיפים שציינתי ומה עליו לעשות עכשיו אני ממש אבודה.

זואילי

New member
הי לילי ../images/Emo140.gif

האם את מטופלת אצל רופא פוריות? כי שנתיים של נסיונות זה לא לגניקולוג "רגיל". כמה סבבים עשית עם איקקלומין? כי בואי נשים רגע בצד את זה שזו תרופה שממש לא טובה לאנדואית, אסור לעשות מעל 3 סבבים של איק', והרבה גניקולוגים רגילים נוטים לתת את זה כאילו מדובר באופטלגין. בכל אופן, הסתכלי בטאגליינס על השאלון ותראי אם משהו משם מצלצל מוכר. ולדעתי כדאי לך לקבוע תור לפרופ' שולמן ממומלצי רופאי הפוריות שפה בפורום.

לילי173

New member
תשובה

הרופא המטפל שלי בקופה הוא דר אברהם ברמה"ש הוא זה שנתן איקקלומין ומיצידו גם החודש היה ממשיך לתת. רופא מחליף שלו שבדק אותי לפני חוזש אמר שהוא חושד באנדו' עקב הכאבים ואיך שהציסטה נראית. לפני שנתיים ניגשתי לפרו' קופרמינץ עכב המקרה ובעית הקרשיות שעלתה, הוא הסביר על טיפול בקלקסן ואמר לחזור בהריון מה שטרם קרה. איך אני אמורה להמשיך מכאן : 1. לאבחן קודם בוודאות מה יש לי כלומר ללכת לרופא שיכול לאבחן בוודאות אם זו ציסטה מהכדורים או באמת אנדו' שאולי החמיר מהכדורים? ואז להחליט ם להמשיך עם נושא ההריון או לא. אם כן מי הרופא שעלי ללכת אליו? 2. למצוא רופא שיכול לעזור לי בכל הבעיות יחד (לאבחן בוודאות מה זה הציסטה, לייעץ ו/או לטפל בנושא פוריות וגם יש את נושא הקרישיות)? מי הרופא במקרה הזה שעלי לפנות אליו? אני מאד חסרת אונים לא יודעת אם לחזור לאברהם? קופרמינץ? או רופא אחר ממה שרשמתי שתמליצו לי עליו לבינתיים אני סובלת בשקט במקום להתקדם ולהבדק.

זואילי

New member
לילי

ד"ר אברהם, הוא גניקולוג "רגיל"? כי לכל גניקולוג כתוב בכרטיס שלו שהוא מומחה לגניקולוגיה, מיילדות ופריון. זה לא רופא פריון. רופא פריון הוא אחד שעושה שאיבה והחזרה (IVF). לכזה את צריכה ללכת. טוב מאוד שהיית אצל קופרמינץ ואכן יש המוני נשים שמטופלות בקלקסן בזמן טיפולי הפוריות ובהריון וזה לפעמים עושה את ההבדל. מציעה לך 2 דברים, 1. ללכת לייעוץ למרפאת האנדו בתה"ש ולשמוע מה הם יגידו. 2. להחליף את רופא האיקקלומין שלך ולהגיע לרופא פוריות. בפורום אנחנו ממליצות על פרופ' שולמן, פרופ' משיח, פרופ' זיידמן ואני ממליצה על פרופ' שיף. אלו רופאים פרטיים. תקראי פה בפורום, יש עוד רופאים נוספים שבנות מטופלות אצלהן והן ממליצות. לגבי בי"ח ציבורי - שמעתי על מח' פריון במאיר שהיא טובה (לא טופלתי שם) וכמובן מח' הפריוןן בתה"ש. לסבול בשקט זה לא לעניין. ולהסתובב סחור סחור שנתיים זה גם לא כייף גדול. אנחנו פה איתך

galim29

New member
לגבי ד"ר אברהם../images/Emo31.gif

אני טופלתי אצלו שנים. הוא מאוד נחמד ונחשב לרופא טוב. אישית אני מאוד לא מרוצה ממנו ולא ממליצה עליו. הגעתי אליו עם כאבים במשך שנים (ואני מדברת איתך על כאבים מהיום שהתחיל לי המחזור בגיל 13 עד כאבים היסטריים בסביבות גיל 20 פלוס ואשפוזים חזורים ונשנים על רקע אותם כאבים עד האבחון כשהייתי בת 29 וגם אז לא הוא זה שאבחן או תמך בהשערה ועברתי דרך מסויטת עד שטופלתי כמו שצריך בתל השומר והגעתי לד"ר סוריאנו שמבחינתי הוא המלאך שלי עד היום) והוא לא העלה את האפשרות של אנדו אפילו כאופציה. יותר מזה, כשכבר הגעתי אחרי האשפוז האחרון עם השערה לאנדו הוא אמר שאין מצב שזה אנדומטריוזיס ולא חושבת שאפילו נתן לי לעשות את הבדיקת דם CA-125. אני מודעת לזה שיש לו שם טוב אבל לדעתי כרופא שיש לו הבנה באנדומטריוזיס יש לו עוד דרך ארוכה מאוד. מצטרפת להמלצת זואילי להגיע לתל השומר וללכת לאחד הרופאים המומלצים שלנו.

הבדיקה

יכולה לעזור בהעלאת החשד לאנדו'. ערכים גבוהים יכולים להצביע על חשד גבוה לאנדו' אבל ערכים תקינים אינם שוללים אנדו'.

galim29

New member
../images/Emo45.gif למייקי

ובמקרה שלך לא נראה לי שיש צורך בבדיקה. מאחר וכבר מצאו ציסטה לא קטנה במיוחד שצריך להוציא אותה. אני מתקשה להבין את הצורך העז לנסות וללא לעשות את הניתוח שאין מנוס ממנו אצלך. אולי כדאי שתנסי להסביר לעצמך את הצורך הזה ולנסות לפתור את זה יותר מכל דבר אחר כרגע.... לאסוף מידע ה בסדר ואפילו רצוי אבל לא תמיד המידע הזה מתאים לך ספציפית. אני בטוחה שסוריאנו ישב איתך והסביר לך את המשמעות של גודל הציסטה. ואם כבר עשית את המרחק והגעת אליו אז עשית את רוב העבודה הקשה. לי נראה שאת צריכה ללכת יותר בכיוון של למצוא דרך להשלים את הניתוח ולבוא אליו מוכנה נפשית ולהחלמה. ולא לחפש דרכים לא לעשות אותו. גם אם היא תקטן וספק אם זה יקרה, עדיין היא תהיה שם ועדיין הנזקים שיקרו לך יכולים לגדול ולתפוח. אנחנו מבינות את הפחד מניתוח אבל לחפש דרכים לצאת מזה זאת לא הדרך. תשאלי את מייקי שהתחמקה (מסיבות מוצדקות) והבינה שאין דרך אחרת. את בידיים הכי טובות שיש אבל גם סוריאנו הוא לא אלוהים ואין צורך שתדחי את הניתוח ותגיעי אליו במצב שכבר יהיה מאוד קשה לתקן את הנזק שייעשה לך בגוף, במיוחד אם את מנסה להיכנס להריון. חג שמח

לילי173

New member
תודה תודה

זו כזו הרגשה נוראית להרגיש אבודה ושאף אחד לא מטפל בך יותר גרוע שאת לא יודעת למי לפנות שיבדוק אותך. צודקת לגמרי לגבי אברהם האמת שהגעתי אליו באמת בגלל שהמליצו אבל הוא חסר סבלנות וחבל ששוחב אותי שנתיים בטפשותי ובהסכמתי התתמימה פשוט מחכה שהריון יגיע מאליו כי הרי כבר הייתי קודם. עוד כמה שאלות בבקשה: 1. חוץ מבדיקת הדם האם האבחנה תעשה רק ע"ס בדיקת אולטרסאונד איך אידע בוודאותשהאבחנה נכונה גם במקרה שכן וגם שלא? 2. האם כדאי לי ללכת לסוראנו באופן פרטי לשם האבחנה?התורים בתה"ש ארוכים ? בטח שם לא הוא בודק? 3. אם האבחנה לאנדו' האם סיכויי להרות קלושים? לעומת הסיכונים וההורמונים הרבים?הריאם הגבתי לתרופה אחת כל כך גרוע מה הלאה? 4. האם קופרמינץ נחשב גם מומחה פריון?שמעתי גם על דר לברן ? 3. שמות כל הרופאים מוכרים לי משמועות אבל מי מבין כולם הכי הייתן ממליצות על בעיות מורכבות כל כך שיוכל קודם כל לאבחן גם אם זה אנדו' ואז ייעץ לי ויעזור להחליט עם להמשיך בנושא הפריון או להפסיק. 5. האם זה שאני הולכת לרופא זה אומר שהוא ממשיך אחכ לטפל בי בבי"ח בו הוא עובד או שכל המשך הטיםול הוא פרטי? 6.

קצת תשובות

אבחנה סופית וודאית של אנדומטריוזיס מתבצעת רק בלפרוסקופיה, כאשר מוצאים המוקדים ונשלחים לביופסיה. ניתן לאבחן בUS ציסטות של אנדומטריוזיס, מוקדים נוספים יכול להיות שיורגשו בבדיקה ידנית אבל יתכן שלא יורגשו ובפועל יש מוקדים נוספים. גם אם אובחנת עם אנדומטריוזיס זה לא אומר שלא תוכלי להרות, יש כאן הרבה בנות שהרו עם אנדומטריוזיס (עייני בשרשור של הריונות הפורום המופיע בטאגליינס). כמו שזואילי כתבה לך קודם, אם כרגע את מנסה להרות מומלץ לפנות לרופא פריון המבין גם באנדומטריוזיס כגון: שולמן, משיח, שיף.

galim29

New member
תשובות

1. אולטרסאונד סביר להניח לא יראה אנדו. רק לפרסקופיה מאבחנת בוודאות. 2. אם את לחוצה ללכת עכשיו אז לכי אליו פרטי. אם לא, המרפאה בתל השומר מצויינת. בגלל שזה בית חולים אי אפשר להבטיח שתיכנסי אליו אבל זה או אליו או לשיינמן שגן רופא טוב. בכל מקרה סוריאנו הוא מנהל המרפאה והכול עובר דרכו. 3. האנדו הוא תעלומה מבחינת ההריון. יש פה המון מקרים של הרינוות טבעיים, עם הפריות, טיפולי פוריות, אימוצים. אי אפשר לנבא וגם לא כדאי. כל אחת כשלעצמה. 4. לא מכירה אף אחד מהם אבל לא רלוונטי לגבי כרגע ההריון אז זה הגיוני. 5. מי אמר שהבעיה שלך מורכבת? אל תמהרי עם מחשבות כאלו. כל הרופאים מצוינים. זה עניין של כימיה עם רופא. פשוט תבחרי אחד ותיגשי. אלו רופאי פוריות. וסביר להניח שתצטרככי גם להיות בקשר עם המרפאה/סוריאנו וגם עם רופא הפוריות שתבחרי.. 6. לא הבנתי את השאלה -אם תלכי אל סוריאנו פרטי אז תמשיכי פרטי אם דרך בית החולים אז זה יהיה במסגרת הזאת.

למעלה