זקוקה לעזרה דחופה

• פותח הנושא eveu
  • פורסם בתאריך

eveu

New member
זקוקה לעזרה דחופה

חברה טובה שנמצאת כבר למעלה מחודש במצב שהוא לדעתי מצב דיכאוני (מחשבות שליליות, תחושות של חוסר מוצא, בעיות שינה ועוד). טוענת שאין לה כוחות לעזור לעצמה . מעוניינת בטיפול אך בקשה ממנה שאעזור לה לקדם. הייתה בטיפול בעבר שעזר לנושאים מסויימים אך כעת צצו חדשים. ממה שנראה לי והיא מסכימה כרגע הכי דחוף לטפל בדיכאון. מבקשת המלצה לאן עלינו לפנות כדי לקבל עזרה. לחברתי יש כרגע בעיה כספית ולכן זה לא יכול להיות מטפל יקר. אשמח גם להמלצה על מטפלים טובים מאיזור המרכז. תודה מראש

שירשולי

New member
ממליצה

לפי דעתי היא זקןקה לפסיכיאטר היא יכולה לחפש באינטרנט בפורומים של פסיכולוגיה ופסיכיאטריה שם של רופא מהמרכז אני לא מכירה כיאני מהדרום שיהיה רק בריאות .

ממליצה לפנות לקופ"ח-

יש טיפולים מסובסדים ומוזלים, אם היא לא רוצה ישירות לפנות לקופת חולים אפשר לחפש באינטרנט פסיכולוגים מהאיזור שעובדים עם קופת החולים ולבחור לעצמה ולהתקשר ויסבירו לה מה צריך לעשות. כל הכבוד לך שאת שם לצד חברתך

eveu

New member
תודה רבה אבל...

הבעיה הנוספת איתה זה שהיא לא רוצה לעשות זאת דרך קופ"ח כי היא חוששת שיהיה רישום של הבעיה. נסיתי להסביר לה שבגלל המצב שלה היא בעצם חוסמת את כל האפשרויות לקבל עזרה אבל לא כ"כ הגעתי אליה. הסברתי שהאפשרויות יהיו פרטי או דרך קופ"ח אבל קשה להגיע אליה במצב בו היא נמצאת. מה עושים?

efriend

New member
גם רופא משפחה יכול לרשום תרופות נגד דיכאון

ואז אין על זה את הכותרת "המפחידה" של פסיכיאטר

MyTaoWay

New member
כמה שאלות -

קודם כל את חברה טובה ! כל הכבוד !
שאלות, מה לדעתך (מהצד שאת רואה את זה) גרם לה להכנס למצב הזה? פרידה מחבר? ההורים? לימודים? עבודה? מה היא עושה בחיים? היא עובדת? האם היא מרוצה בעבודה? וחבר יש לה? איך היחסים בינהם ?

eveu

New member
תודה בטוחה שהיא הייתה עושה זאת עבורי

אין מה לעשות, כולנו עוברים תקופות קשות בחיים...לגבי מה שגרר אותה לזה קשה לומר. כנראה היה לה עומס גדול מדי לאחרונה - היא התחילה עבודה חדשה, מערכת יחסים חדשה ולדעתי זה שהיא הולכת כבר תרופה לקבוצה של פסיכודרמה ממש לא עוזר. זאת אומרת, אני לא נגד השיטה אבל לה זה לא תורם. זה מעלה בעיות על פני השטח ולא נותן פתרון. בעיקרון הבעיות קשורות לקשר לא כ"כ בריא עם ההורים שמוביל גם לקשיים במערכות יחסים זוגיות. מצד שני יש פחד גדול מלהשאר לבד ללא זוגיות. האמת שהכל קשור להכל. כרגע אני לא רואה טעם שהיא תלך לטיפול שיתחיל לחפור עמוק בשורשי הבעיה. היא כבר הייתה בכזה וזה לא כ"כ תרם. במצב שלה אין לה זמן לזה. היא צריכה מישהו שיעזור לה באופן מיידי להתמודד עם החרדות והדכאון. אח"כ היא כבר תוכל לבחור שיטת טיפול ולהתחיל משהו ארוך טווח...זאת דעתי כמובן. אשמח לקבל דעות נוספות והפניות קצת יותר קונקרטיות. אני חושבת שמעצם זה שהיא נחשפה בפניי, בכתה ובקשה עזרה זה כבר משהו. אמנם היא שללה כל מה שהצעתי אבל השבעתי אותה שאם אני הולכת ועושה את ה"עבודה" בשבילה המינימום הוא שהיא תשתף פעולה ולא תשלול הכל והיא הסכימה.

שירשולי

New member
שתלך....

שתלך לפסיכיאטר פרטי יש בכל מקום וסודיות מובטחת ואיין רושום והם מאבחנים בדיוק מה יש לה[אוליי דיכאון זמני או משהוא אחר שתפנה למומחה לעזרה ואייזה כייף שיש לה חברה כמוך. תבורכי

תראי..

כמו שאת מתארת את המצב נראה שטיפול דרך קופ"ח זה מה שרלוונטי עבורה. אני לא בטוחה שזה גורם "נזק" (בצורת רישום וכו') בטווח הארוך. אני לפני כמה זמן ניסיתי לפנות לטיפול דרך קופ"ח ומה שהייתי צריכה לעשות הוא רק להתקשר למוקד, הם רק שלחו לי במייל רשימה של מטפלים ואני כבר יצרתי קשר עם מטפל. לא נראה לי שבדרך הזאת זה נרשם איפשהו.. וגם אם כן יש חובת שמירה על סודיות רפואית. האמת שבזמנו גם יצא לי להיות בטיפולים מסובסדים במסגרות אחרות כמו אל"י למשל. אולי אפשר למצוא עוד מסגרות כאלו שהן לאו דווקא קופת חולים. פסיכודרמה היא באמת שיטה קצת בעייתית במקרים רבים. לא רק מהבחינה שזה לא פותר בעיות אלא גם כי שיטת העבודה לא משאירה הרבה מקום לכל אחד בקבוצה כי בכל פגישה יש רק אדם אחד שסביבו מתרכזת העבודה. אם היא רוצה גם פתרון בתכל'ס, הייתי ממליצה על טיפול קוגנטיבי התנהגותי. אבל שוב, במצב כלכלי קשה צריך להתחשב בנסיבות וללכת על מה שאפשר. קשה להמליץ על משהו קונקרטי כשהמצב הוא כמו שאת מתארת.

למעלה