זקוקה לייעוץ

l i b e r t y

New member
זקוקה לייעוץ

שנתיים.שנתיים אף אחד לא הקים אותי מהמיטה. שנתיים אף אחד לא האמין בי,לא חשב שאני שווה משהו. שנתיים אף אחד לא דיבר איתי,ייעץ לי,דירבן אותי.שנתיים. שנתיים של סבל,עצבות ,תסכול,חוסר אונים. שנתיים לא חיבקו אותי או אמרו לי מילה טובה. אני הקמתי את עצמי מהמיטה, דירבנתי את עצמי לצאת החוצה. דיברתי וייעצתי לעצמי שאני כן שווה משהו,שאני מסוגלת. והתחלתי לעבוד על שינוי. שינוי באורח החיים,שינוי בחשיבה,שינוי שהתבטא לא רק נפשית -גם פיזית. התחלתי לפרוח,התחלתי להתקדם התחלתי להשיג דברים בחיים והכל בזכותי... אבל פתאום עכשיו,כולם לוקחים קרדיט על השינוי הזה. אמא שלי בעיקר. היא מספרת לכולם שבזכותה אני התקדמתי,שהיא דירבנה אותי, שהיא ייעצה לי ואמרה לי שאני מסוגלת...הלוואי.הלוואי שזה היה כך. אבל לצערי, זה לא קרוב למציאות. ללא אמצעים,כוח נפשי או חשק קמתי והתחלתי לזוז . אחרי שנה שבה נשברתי לא מעט פעמים - הצלחתי. אני הצלחתי! והיא,החצופה הזאת ,לוקחת לעצמה את כל הקרדיט ומחמיאה לעצמה. היא לא יודעת שבגלל אדישותה והיחס המזלזל נזקקתי לטיפול פסיכולוגי. איך לאכול את זה ?? אני פונה אליכם כי אני בנאדם מאוד רוחני שמשתדלת להיות רגועה ולקבל דברים באהבה והבנה אבל אמא שלי מתסכלת אותי ואני לא מצליחה לקבל אותה או את המעשים שלה והיא גורמת לי ,לא פעם,לעצבים לאנרגיות שליליות ,כעס וטינה כלפייה ובכלל וזה מאוד מתסכל... אנא ייעצו לי מה לעשות להבא במקרים דומים שקורים לעיתים תכופות. איך לשמור על אורך רוח ?

את הקמת את עצמך וזה כל מה שחשוב!

הכעס והמרירות יחזירו אותך בדיוק למקום בו היית. לא תמיד את רואה או יודעת מה האחר שם. לא תמיד האחר מוכן להודות באזלת יד מול ציבור אנשים. אם יש בך חמלה זו האיכות להשתמש בה על אדם שאולי לא ידע כיצד להתכוון אליך אך ודדאי ניסה בדרך שידע - ואולי לא התאימה לך. אמא שלך איננה קוסמת אלא היא 'אמא', כל שיש לה ולך זה העבר, מה חוויתן מרגע ההולדת והלאה והדפוסים לבית אבא ואמא לדורותיהם. אם תוכלי לפתח את החמלה אולי את תוכלי לעזור בעתיד לילדיך ולאנשים אחרים. זכרי לפתח היבט של אופטימיות, לשיר כמה שיותר - לא את שירי הדיכאון של אביב גפן או של אכזבות באהבה אלא רק את השמחים ותמיד תתני לעצמך מחמאות על העוצמה הפנימית שלך (אם תוכלי להימנע זמן מה מהצבעים המדכאים: כחול, סגול, שחור, אפור זה גם יעזור. שבת שלום וישר כוח! אסתיה

dgan

New member
תמשיכי להאמין בעצמך..

בכוח הפנימי שלך ביכולת שלך אל תחזירי את עצמך במחשבות לסבל ולתסכול המחשבה בוראת מציאות את משאירה את עצמך באותו תדר של אכזבה.. של מצוקה.. כשאת חושבת על התקופות של הקושי והמרירות המשכת הלאה... פרחת.. הצלחת.. התקדמת.. שמרי על החיוך משברים הם חלק מהדרך.. צעד קדימה שניים אחורה.. זהו תהליך אמא היא אמא היא אמא היא אוהבת אותך, ודואגת לך.. וחשוב לה שתדעי זאת.. תאהבי אותה על שהיא שם לידך.. אולי את לא מרגישה שהיא בשבילך.. אבל היא לידך.. לשמור על אורך רוח.. פשוט לחייך.. לספור עד 10 או 100 לפני שמגיבים.. את מרגישה שאף אחד לא הקים אותך מהמיטה.. זה הלימוד שלך.. לאזור ולאסוף את כל הכוח ולקום מהמיטה לבד.. כי רק את יכולה לרפא את חייך!

keoser

New member
כל הכבוד!! ../images/Emo24.gif

קודם כל, קבלי את אהבתי והערכתי הכנה על האומץ שהיה לך לקחת אחריות על החיים של עצמך, ולמצוא את האושר שלך. כל הכבוד לך על זה, מעטים עושים זאת בעצמם.
קודם כל -- תדעי שאמא שלך עושה את המיטב שהיא יודעת לעשות. היא לא רוצה לגרום לך רע בגלל מה שהיא אומרת, את יכולה לנסות לדבר איתה על זה. לפעמים ייתכן וזה פשוט לא יעזור, ואז השינוי יצטרך לבוא רק ממך, ויש לך את הכוח לבצעו. אם לא בא לך לדבר איתה על זה בכלל, קודם כל, תדעי שיש בה חלק שמרגיש שהוא צריך "לחיות" באמצעות הגאווה בך. אולי בזכותך (!) היא מקבלת אהבה? אולי היא מרגישה שאם הבת שלה הצליחה בחיים, אנשים יעריכו אותה יותר ויאהבו אותה על זה? תנסי לראות מאיפה זה בא, את תוכלי להרגיש חמלה באותה שניה. תנסי להיות בנעליים שלה, הרי היא לא מתכוונת להזיק לך. הפגיעה הזו, באה מעצמך (הרי את נפגעת). אם לא היה בך חלק שדורש את הקרדיט הזו (מסיבות אלו או אחרות) זה לא היה מפריע לך. את יכולה גם לעבוד עם זה. אני יכול להמליץ לך על 2 תרגילים אנרגטיים שאת יכולה לבצע, אם תרצי, קריעת חוזה, והחזרת כוחות. במידה ותרצי, אני אסביר על שניהם. שוב, כל הכבוד לך
על היוזמה והפגנת האחריות. באהבה, יוסי.

keoser

New member
חיחי :)

תשני את הקודם כל השני לשנית או משהו כזה, לא שמתי
:)

לוחםאור

New member
עצה

אם עשית כזו דרך, והכל טוב ויפה, מה לעזאזל אכפת לך מה אמא שלך אומרת, ואם אבא/אח/דוד שלך יקום ויגיד שזה בעצם בזכותו כל השינוי שעשית, אז מה? אז תלכי להתעצבן עליהם? ואם השכן יגיד שזה בזכותו?? ההעצה שיש לי בשבילך היא שפשוט יש מקומות שלא צריך להסתכל אליהם, ויש דברים שפשוט לא צריך להתייחס אליהם. הכי פשוט בעולם...

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo42.gif l i b e r t y ../images/Emo42.gif

בנוסף למה שהציעה לך אסתיה-(שאני סומכת שתי ידי על כך), אני מציעה לך לשים לב מהם הדברים ש'מרגיזים' אותך או 'מעצבנים' אותך בהתנהגותה של אמך. כולנו השתקפויות האחד של השני והאנשים הקרובים לנו, משקפים את התכונות שלנו, הנסתרות מעיננו. את אלו שקשה לנו לקבל בעצמנו ואנו נוטים לבקר אצל אחרים. קבלתם של האחרים, על תכונותיהם אלו וסליחה/חמלה כלפיהם על תכונותיהם אלו, עוזרת לנו להכיר ולקבל 'תכונות' אלו אצל עצמנו וכך, על ידי קבלה, סליחה וחמלה לעצמך,תוכלי גם לשנות את התכונות הללו
L&L TALYA

למעלה