זקוקה לייעוץ ועזרה!

AYELET1

New member
היום קיבלה בתי, בת ה-16 וחצי,

צו גיוס. בהתרגשות רבה, יש לציין
. הצו עצמו הוא לעוד 5 חדשים...

נערה דתיה יקרה

גם במסגרת השירות הצבאי ישנן יחידות שהן כולן על טהרת הנשים יש מה שנקרא עד לפני כמה שנים, אולי שינו את השם "יחידה לתרבות תורנית במסגרת יחידת מורות חיילות". זו מסגרת דתית לחלוטין כל הסגל הפיקודי הוא בנות הן עוסקות בחינוך של ילדים במסגרות שונות(החל מבתי ספר ,מועדוניות וכו) גרות בדירות של כמה חיילות יחד. לובשות חצאיות ארוכות ואפילו גרביים אטומים (נדמה לי שיש הגבלה על הצבעים המותר ללבוש).היחידה כולה בפיקוח של רבנים. הבעיתיות היחדיה אולי, היא החובה לשרת בעיירות נידחות ולא ליד הבית. אבל במסגרת יהודית, כשרה לחלוטין וכמובן שכל שבת ובחגים נמצאות בבית ההורים. אפשרות שנייה היא כמובן הדרכה בבסיסי הדרכה של בנות, בסיסי טירונות של בנות וכו´. יש שם גם אחוז גבוה של מכיו"ת דתיות, בגלל המסגרת הנשית. אבל שם הפקוח הוא של הרבנות הצבאית בלבד(נחשב כאילו פחות מאשר ה"רבנים" האזרחיים). ויש גם נערות דתיות -חיילות בכל מיני מסגרות אחרות, יש מערכת שלמה של רבנים צבאיים שתומכת בהן ובקיום אורח חיים הדתי בצבא. (כולל למשל שירות בתוך הרבנות הצבאית עצמה). אבל כמובן שמאד תלוי לאיזה זרם דתי את שייכת. הכרתי נערות בוגרות אולפנות למינהן, בני עקיבא וכו´-ששירתו בצבא. ולא נפגעה בנימה אחת מידת הדתיות שלהן. אבל כמובן שהבחירה במקרה זה היא לגמרי שלך, של ההורים שלך, ושל הזרם הרבני אליו את משתייכת.

נעמה ע.

New member
אז ככה:

בוודאי שאני מכירה את "האגף לתרבות תורנית". ואני אף משתייכת לזרם של האולפנות ובני-עקיבא שתיארת.. אלא מה, כל אחד מסתמך על אידאולוגיה שונה, רבנים שונים.. רוב הבנות לא הולכות לצבא. הבעיה היא לא בלשרת במקומות רחוקים- השרות לאומי זהה לגמרי לתרבות התורנית בכל הדברים, חוץ משבשרות את לא במסגרת צבאית. ואני מעדיפה לעשות את אותו דבר במסגרת שאין בה בעיה מלכתחילה.

נעמה יקרה-עם נערה דתיה ,אין לי כלל

ויכוח. זו בהחלט בחירה ערכית שלה. ומתוכן התשובה שלך את גם מכירה את המסגרות השונות שאכן מאד דומות. אחת עם מדים ואחת ללא. הבעיה שלי-כלל אינה עם נערה דתיה שזו אמונתה ודרכה בחיים,חינוכה ואורח חייה. אלא עם אותן אחרות שבוחרות להצהיר על דתיותן כדרך של רמאות והשתמטות לטובת אינטרסים אישיים שלהן. את זה -יש לי קושי לקבל. אגב אפילו שאני רחוקה מפציפזם, יש לי יותר כבוד למי שבא ופעיל בארגונים כאלו,אי אילו שנים לפני גיוסו. וכאשר מגיע לצבא מסרב לשרת מטעמי מצפון. אני לא מסכימה עם דיעותיו,אני חושבת שאין להן מקום כאן ובטח במציאות ימינו. אבל אני מכבדת אדם העומד על דיעותיו-גם אם הן ב180 מעלות רחוקות משלי. אני לא מכבדת (איזו מילה מעודנת) שקרנים רמאים ומשתמטים!

פמפמפמפם... פמפמפמפם...

(מתוך סימפונייה מסתורית כלשהו) אני הייתי מעדיפה לשרת בשירות לאומי בגלל פציפיזם. אני בת 14 ויודעת שאני לא מסכימה עם איך שהם מטפלים בזה. להיפך. אני ממש נגד. אני חילונייה. מה את אומרת עלי? ~Na´atz the Crow~

smd

New member
אימא וצבא הגנה לישראל

לביתי בת ה16.5, אבי לחם ב1948 אימי לחמה אז גם, אחיותיי שרתו בצהל ולא איבדו שם את בטוליהן, אחי ואני גם, בני עתה משרת וגיסי הצעיר משרת ביחידה נבחרת. אימא אני פונה אלייך, עתה היא רק בת 16 ו... יש לה זמן להנות מהחיים ועד שיגיע המועד תני לך שקט נפשי, עוד אומר לך אימא, מי כמוני יודע איזה נכס זה אימא אימי בחיים ואישתי אימא, גם אני מגדל שתי בנות והן תהיינה בצבא שלנו כי, ב 1939 לא היה מי יגן על העם היהודי עכשיו יש אז לשרת בצהל זו לא חובה זוהי זכות. תני לבת לזכות בזכות ובעזרת השם נשמח אישתי ואני להיות אורחים בחתונתה עם האיששהיא ראוייה לו מכל. ואולי זה יהיה בני? לך ביתי אומר, אל לך לריב עם אימא בנושא הזה, תני לה את הזמן לחשוב ולהחליט. לידתך לא הייתה קלה לה ופוחדת היא לאבד, לכן תני לה חברה ולא להיות כועסת. ממני האב של ילדיי.

Putzi

New member
dont worry!!|../images/Emo24.gif

היי...אני מבינה את מה שעובר עליך...את צריכה לזכור שאת בת יחידה וזה ברור וטבעי ומובן שאמא שלך תגן עליך יתר על המידה. יש לך כמה אפשרויות: 1.להצהיר שאת פצפיסטית ושיש לך מצפון להתגייס,ישחררו אותך על פרופיל 21 שזה לא משהו בכלל אז עזבי את זה. 2.את יכולה לטעון שאת לא שפויה...לא נראה לי שיאמינו לך..וגם זה ידפוק אותך לכל החיים אחר כך. 3.להצהיר שאת ממשפחה דתיה ושאת דתיה בעצמך ושאת לא יכולה להתגייס ממצפון ומסורת..וכך גם תצאי נורמלית והכל יהיה בסדר. יש גם שרות לאומי חילוני ולא רק לדתיות. מקווה שעזרתי...שיהיה בהצלחה:))))))) פוצי

גליה13

New member
אני ממש לא חושבת שאנחנו פורום

שצריך לתת גיבוי- או במה לדרכי השתמטות!

גליה ממתי 13? לא היית 12???גדלת?

אבל אני לא חושבת ש"לא לדבר" על משהו-משמעותו שהוא לא קיים. כמו שהיה דיון רציני ומשמעותי על סמים ונוער והושמעו דיעות שונות. מותר גם לחשוב שזה נכון להשתט משירות צבאי ואפשר ורצוי וראוי גם לענות על אמירות כאלו. אבל בין לתת מקום לביטוי עמדות לבין גיבוי יש פער גדול מאד!

עובדות ועמדות

הצהרה על פציפיזם-לא נותנת פרופיל 21. אבל גם לא ממש מתקבלת בצבא ובטח לא לגבי בנות המקסימום יהיה פטור ממיטווח בטירונות. פרופיל 21 מקבלים על בעיה רפואית או נפשית אמיתית או זיוף מוצלח של אחת כזו. טענה שאת לא שפויה-לא תופסת כטענה עצמית אלא אם יובאו אישורים פסיכיאטרים מתאימים המגבים את הטענה. את אומרת שאפשר להצהיר על דתיות, הצהרה שיקרית ויש סיכוי שלא יגייסו אותה. נכון. אפשר גם להתחתן אפשר גם להתחתן בנישואים פיקטיביים למינהם אפשר גם להמציא הורה חולה מחלה סופנית אפשר גם.... ממש לא חוכמה לדעת איך אפשר לרמות ולהשתמט ולזייף ולשקר אפשר גם להמשיך עם זה הלאה- למה לגמור עם השיטות האלו בלשכת גיוס? ולמה לסיים את זה רק בשקרים וזיופים ורמאויות? אפשר להתקדם יותר טוב בחיים, אם מרמים עוד קצת ועוד קצת. באמת למה שתשרת בצבא? שיהיו אחרים שישרתו(ותשרתנה) שיהיו אחרים ש"יבזבזו" שלש שנים על מטרה מעורפלת כמו מדינה וצבא שיחיו שלוש שנים, (או שנתיים לבנות) רחוק מהבית, באי נוחות מסויימת, בהתמודדות עם קשיים. באמת למה לעשות את זה אם אפשר לדאוג לתחת הפרטי שלי? וביני ובינך מה זה כבר , זה רק לרמות ,לשקר, לזייף, להונות, לנצל אחרים, לדאוג לעצמך, ממש לא משמעותי נכון? הידד לרמאות .

liofek

New member
לשכת הגיוס זה המקום

כל הבעיות ניפתרות בלשכת הגיוס שם מטפלים בכל בעיה שמועלת. את פשוט חייבת לספר על הבעיה שלך כשתגיעי לשם ולדעתי יתייחסו אליך ברצינות.

liorz1984

New member
זאת החלטה שלך ורק שלך

בתור אחד שעומד להתגייס בחודשים הקרובים, אני רוצה להגיד לך שאמא שלך היא אנוכית ולא מתחשבת. את צריכה לעשות מה שאת רוצה ואך ורק זה, כי אם לא כך את תיהי היחידה שתסבול מזה, ולא אמא שלך. אישית אני חושב שהשירות בצבא הוא מאוד מאתגר וטומן בחובו חוויות רבות שישארו איתך לכל החיים. אם את מעוניינת להאכיל זקנים בשירות לאומי (לא שזה דבר רע.. להפך) אז בהצלחה

AYELET1

New member
אני תוהה ליאור, מאין הזלזול התהומי

הזה בשרות לאומי, ועוד יותר מחסרי ישע בחברה! להאכיל זקנים חסרי ישע, זו מלאכה קשה וחשובה. אם הייתי יודעת , שבנות השרות הלאומי עושות את זה, ובמשך שנתיים, ללא קיצורים, לא היה משנה, לי אישית, כל כך באיזו מסגרת הן תורמות את תרומתן לחברה!!! כנראה בעייתם של אותם קשישים הזקוקים לעזרה, זה היחס המזלזל הכללי, שאתה שיקפת אותו יפה כל כך בתשובתך! דיברת על אנוכיות? סה"כ מדבריך עולה, שאתה עצמך מתגייס לצבא בשביל חוויותך האישיות, ממליץ לעשות אך ורק מה שרוצים באופן אישי, מה זה אם לא אנוכיות?! ולסיכום, מתי אתה היית הורה? מאין אתה יודע עד כמה אמה תסבול, למה וכמה? אני חושבת שעל כל אחד להתגייס לצבא (או לבצע שירות מקביל, שאותו תיארה נעמה), וישנן מסגרות לבנים/בנות יחידים. מפה ועד תשובה פסקנית ומזלזלת בכל אלטרנטיבה אחרת, כולל בעלי מום וחסרי ישע , המצויים בכל מקום (ויכולים ליהיות , בבוא הזמן, גם הוריך!) כפי שאתה נתת, המרחק רב!

למעלה