זקוקה לייעוץ ועזרה!

katykr

New member
זקוקה לייעוץ ועזרה!

שלום!! אינני יודעת אם זהו המקום הנכון לשאול בו את שאלתי אך אשמח אם אמצא מענה או לפחות הפנייה למקום אחר בו אוכל למצוא תשובה לשאלתי. אני בת 16 וחצי, ולפני יומיים קיבלתי צו ראשון. אני בת יחידה ואמי פשוט מסרבת להכיר בעובדה שאצטרך להתגייס. היא לא מסכימה שאבלה רחוק מהבית ליותר מיום אחד , במיוחד כשאין באפשרותה ליצור איתי קשר בכל שעה. יש לציין , שאמי סובלת מלחצים רבים המפריעים לה בתפקודה היומיומי, וכי סביר להניח לא תוכל לעמוד בלחץ שיפקוד אותה אם אתגייס. אני ומשפחתי מעוניינים להגיש בקשה לפטור מהצבא, האם אוכל לעשות זאת? אם כן אז איך ולמי לפנות?? עם זאת ארצה לציין שאני מעוניינת לעשות שירות לאומי או להתנדב בגוף כלשהו במקום לשרת בצבא.... בבקשה תעזרו לי!

יש פורומים לחיילים-ושם בטח ייעצו לך

אבל אם את בת יחידה במובן של "אין עוד אחים ואחיות" את תמיד יכולה לבקש בלשכת הגיוס לשרת קרוב לבית ואז ממילא תשני בבית כמעט כל יום חוץ מ3 השבועות של הטירונות. יש הבדל בין "אני" ובין" משפחתי" בבקשה עצמה. אבל הבחירה היא שלך כמובן ואם האמא סובלת מלחצים שמוכרים על ידי רופאים,או עובדים סוציאלים, מסמך מהם יכול לעזור לך גם.

katykr

New member
תודה.

ארצה לציין כי דעתי נטרלית לגבי הצבא, ולא אכפת לי להגיד גם שאני לא רוצה לשרת , איך אינני חושבת שזה יעזור. אני מעוניינת לעשות שרות לאומי יותר מללכת לצבא, האם יש אפשרות לעשות זאת בלי להצהיר שאני דתייה?

זהו שממש לא שואלים אזרח או טרום

אזרח/ית במדינת ישראל אם הוא או היא רוצים לשרת. או מעדיפים לעשות משהו חלופי. בנתיים יש כל מיני חובות כאלו כמו לשלם מיסים, כמו ללכת לצבא. מה שהמדינה כן איפשרה זה לבנות דתיות שלמדו בחינוך דתי,נוהגות באורח חיים דתי,יודעות לענות נכון על שאלות בתחום המסורת- לא לשרת בצבא ולהחליף את השירות הצבאי בשירות לאומי. לאחרונה נוספו כמה נערות דרוזיות לעניין מאותן סיבות של מסורת. אבל כל היתר -בנים ובנות צריכים לשרת בצבא. וכן,האם אפשר לרמות ולהתחמק ולזייף- ברור שכן. כמו הרבה דברים אחרים בחיים שאפשר לרמות בהם. השאלה היא אם את באמת רוצה לחיות בשקר . בחירה שלך.

AYELET1

New member
היי katykr . פורום למתגייסים:

כאן בפנים. ומעבר לזה, נראה לך הוגן, להטיל את חובת השרות על אחרים, ולא לשאת בה בעצמך? אמנם ישנם כאלו המצליחים להתחמק, אבל השאלה (כפי שציינה אחותו של שקספיר), אם תהיי מוכנה לחיות בשקר. אינני מתכוונת לקטרג או לבקר חלילה, אלא להעלות נקודה למחשבה.

katykr

New member
לא הבנתם את מה שנאמר..

אמרתי שאני לא מעוניינת להצהיר שאני דתייה ולחות בשקר ולכן שאלתי אם יש אפשרות לעשות שירות לאומי בלי להצהיר שאני דתיהה, כי אינני מעוניינת בכך. אני אישית חושבת שאם אעשה שירות לאומי אוכל לתרום יותר מאשר בתפקיד כלשהו בצבא, וגם אמי תהיה רגועה יותר. האם מישהו יכול לתת עצות בנוגע לזה?

katykr

New member
אישית שמעתי..

שבצו הראשון שממלאים שאלונים במחשבים שואלים אם את מעוניינת לשרת או לא.... הבעיה היא שנראה לי שהם לא מתייחסים בכלל לתשובה...

מתיייחסים לרמת המוטיבציה שלך-

זה הכל. זה רק יכול "לקלקל" לך אם את רוצה לשרת שירות משמעותי. וזה חסר חשיבות אם את לא רוצה לשרת במילא. ברור שאת מעדיפה שלא לשרת ושזה יהיה חוקי וישר. אבל בנתיים החובה לשרת -אינה בחירה.

katykr

New member
שאלה נוספת...

אמרו לי שבימינו זו לא ממש בעיה להשתחרר ושלפעמים אם אומרים שלא רוצים לשרת, משחררים על סעיף "עודף בנות"... האם מישהו שמע על זה?

אני מתחילה להרגיש כמו דובר צה"ל -

"עודף בנות" זו סיבה שנותנים לנערה שהנתונים האישיים שלה נמוכים (תיכון? בגרות? עבודה קבועה אם לא? לא נמצאת בשום מסגרת?),עבריינות, תיק במשטרה ועוד כל מיני דברים. וכאשר בנוסף לכך-גם המוטיבציה נמוכה. אז אומרים לה שמקבלת שחרור על "עודף בנות". אבל הרצון לשרת או לא לשרת-הוא רק פרמטר נוסף לשאר הדברים שמובאים בחשבון. וכן-זו לא בעיה להשתחרר, אם רוצים לרמות! יש לי הצעה מעשית עבורך- אולי במקום לחשוב "איך לא לשרת?" תחשבי איך לשרת באופן שתצליחי להתמודד יותר בקלות עם החובה לשרת? יכול לעזור לך אח"כ .

גלי®

New member
אני דווקא מחבבת אותך בתפקיד דו"צ ..

נדמה לי שהמגמה הקיימת כיום , היא לא "להכריח" את אלו שלא רוצים לשרת ... והאמת ? נראה לי עדיף ... מי צריך שאחד כזה , מלא בעיות , "יוכרח" להתגייס ובטירונות יתקע לעצמו כדור בראש ... איזה תועלת זה מביא ולמי ? הבהרה : כל מי שקפץ מכסאו וחשב שאני בעד השתמטות משירות סדיר - טועה , ובגדול ! אני רק חושבת , שיש כאלו שעדיף לצבא בלעדיהם ...

AYELET1

New member
הנקודה היא שהרבה לא רוצים לשרת

ומשרתים, בגלל החובה, בגלל המצפון, בגלל ש"כולם עושים את זה" ושאר סיבות. לא כל מי שלא משתגע מהרעיון לשרת בה"ל, הוא מועמד פוטנציאלי לכדור בראש! שחרור די גורף, כפי שאכן מתבצע כיום, מעורר לא מעט התמרמרות בקרב אלו שאינם משתחררים...

להלן תגובתו של דובר צה"ל אחרי

בדיקה עם מי שהיה הפסיכולוג הראשי של צה"ל , שקוראים לו שלמה גל אם אני לא טועה וראיתי אותו בדיוק לפני כמה ימים בתוכנית של גבי גזית שעסקה במתאבדים בצה"ל. וגם מתוך היכרות מקצועית עם הנושא. אחוז המתאבדים בין החיילים בצבא. זהה לאחוז בקולג´ים בארה"ב. דומה לאחוז של שכבת הגיל של16-18 ו21-23. כלומר, שיתכן שלא הצבא הוא הגורם המכריע בעניין. אבל- בכל מקרה לא הייתי קושרת את חוסר הרצון לשרת, בסיכון אובדני. חוסר הרצון לשרת נובע מכל מיני סיבות אחרות-חלקן משינוי בתפיסת הייעוד האישי,(יותר כדאניקיות ומה יצא לי מזה) פחות קונזנזוס על המטרות הלאומיות(שאבוי לנו לדבר עליהןדווקא היום), חשיפה רבה של התקשורת ,ועוד... כן. יש כאלו שבהחלט עדיף לצבא בלעדיהם. אלו שלא יכולים לתרום לו. (או מחמת נתונים נמוכים, בעיות משפחתיות, בעיות אישיות, רפואיות ועוד). ואולי הוא גם צריך לתגמל אחרת מי שכן נותן שלוש שנים מחייו לטובת הצבא. וכן-אני מאמינה שבמציאות של היום, שירות דיפרנצאלי, הוא נכון יותר גם לצבא וגם לפרט. אבל אפחד לא שואל אותנו, נכון?

כשנגיע למצב הבטחוני של שוייצריה -

מוכל לחשוב על שירות דיפרנציאלי, וכשנגיע לתקיב הבטחון של ארה"ב - לתגמול הולם לכל מי שתורם יותר. בינתיים הצבא זקוק לחיילים ולכל אחד ניתן למצוא תעסוקה מועילה - מי בשירות היחידות המובחרות, ומי בתחזוקה או במטבח... בשעתו היה אצלנו אחד שטען, כי המצפון שלו לא מרשה לו להחזיק נשק, אז "איפשרנו" לו לצבוע את העצים בבסיס האופי בלבן ( ללא נישק ) ולעבוד במטבח ( גם ללא נשק ). ארטיסטים יש בכל מקום ואם ניתן לא לשרת ולנצל את התקופה ללימודים או להרויח כסף, יש כאלה שלא יסרבו... אך במדינ ה קטנה כמו שלנו, כשכל דקה באים בדרישות למדינה, לדעתי, על כל נער להקציב כמה שנים מהחיים שלו גם לטובת הכלל, ובימים טרופים אלה, מדובר בשירות בטחוני. ולא נראה לי, כי מזאת נובעות הבעיות הנפשיות ( אם הן באמת לא הצגה למען שיחרור מוקדם והן באמת אמיתיות ) , הן כנראה באו עוד מקודם, מהבית.

דיון על שירות דיפרנצאלי??

עדי אילת היקר/ה קודם כל מסכימה מראש שבעיה נפשית קיימת באישיות האדם, (מהבית)ולא מתחילה בשירות. אבל מחקרים הוכיחו כי כניסה למסגרות מלחיצות, יכולה להלחיץ יותר מי שיציבותו הנפשית פחות חזקה (כולל אוניברסיטה למשל). וכן-חלק מהבעיה היא "ההתחזות" של נערים לבעלי בעיות נפשיות כדי להשתמט בשירות הצבאי, וכדי לקבל רווחים משניים. זה חלק משמעותי של הבעיה , שמחצית קציני בריאות הנפש בצבא עוסקים באיבחון ומיון(אמיתי/מתחזה) ולא בטיפול או מתן מענה למי שצריך חיזוק. אבל-בלי קשר לשוויץ או ארה"ב-יש בצה"ל חיילים קרביים נחוצים מאד יש חיילים שאינם קרביים, שנחוצים מאד ונותנים מענה לשירותים(גם הלוחם צריך נעליים וצריך לאכול) אבל... יש כאלו שכמות הבעיות האישיות/רפואיות/משפחתיות שלהן כל כך משמעותית, שהשירות הוא עיקרון במדינה (חובת השירות) והתועלת שהם מביאים היא שולית מול העלות שלהם למערכת. דוגמית קטנה, חייל שהכרתי פעם, תושב עיירת פיתוח גבולית. נשוי לנערה בת 17, אב לתינוק ואשתו בהריון שני- הצבא שילם לו תמיכה משפחתית בגובה של שכר מינימום במשק. הוא שוחרר משמירות, הוא שירת כמעט חצאי ימים ושבועות, ובבדיקה כלכלית יבשה של עלות -תועלת לא היה כדאי להחזיק אותו בשירות. אבל הוא רצה לשרת. לא אידאולוגית, לא כדי להיות שייך למדינה. אלא כי במקום מגוריו האבטלה גדולה, וכאן הייתה לו הכנסה סבירה מול עבודה מינימלית. שירות דיפרנצאלי, משמעותו בעיניי- שכל אחד שתורם יותר, יקבל יותר(כן,זה עידן ה"כדאיות" גם) והתעדוף הזה למרות שהוא כלכלי, הוא יבטא את הערך שהמדינה מייחסת לשירות. ומי שבאמת מיותר לצבא- שלא ישרת. אלא אם יתנדב לשרת. ותגמול-אינו חייב להיות בעל ערך כספי. אלא "הוקרת תודה, תיעדוף" למשל- בוגר שירות ביחידה קרבית(לוחם או אפסנאי לא חשוב, בהתאם ליכולתו ונתוניו) אבל מי ששירת שלש שנים ביחידה קרבית והייתה לו מוטיבציה לתרום, יקבל נניח בונוס של X נקודות תיעדוף בכניסה למוסדות אקדמאיים. Y נקודות תעדוף בקבלת משכנתא (הרי חלק מחישובי המשכנתא הן למשל לפי הכנסת ההורים, או מספר הילדים, אז שירות צבאי ביחידה קרבית, יכול להיות לא פחות חשוב מ10 אחים בבית). אפשרות אחרת לא לקבל ללימודים אקדמאים במוסדות שמקבלים תקציב מהמדינה, מי שלא הגיע לגיל 21 (בנים) ו20(בנות). או לא לתת לטוס לחו"ל במחירים של "סטודנטים" או "צעירים" למי שלא שירת... וכן הלאה- זה רק עניין ערכי של "הוקרת תודה " או של חשיבות שהמדינה מעניקה למי שמשרת שירות משמעותי. אבל בשביל זה, המדינה צריכה להחליט שזה חלק מסולם העדיפויות הלאומי שלה. שהערך של שירות צבאי הוא משמעותי עבורה. וכיום-זה לא בדיוק כך.

גליה12

New member
לדעתי כל אחד חייב לשרת נקודה.

אדם שלא יכול לאחוז נשק ולהלחם מסיבה זו או אחרת- תמצא לו דרך לשרת את המדינה-כחיל לא לוחם, כחילת ביחדיה שאינה מעורבת וכו´. ובמקרה שסיבות אמיתיות מונעות ממנו לשרת כלל- שיצטרף לשרות לאומי- שאם הוא נעשה כשורה (שנתים לבנות 3 לבנים ותחת פיקוח הדוק) הוא דרך נאותה לאנשים שמסיבות אוביקטיביות אינם יכולים לשרת- וכן אני כוללת בזה גם אזרחים ואזרחיות דתיים/חרדיים וגם כאלה שאינם יהודים. לא יתכן שאחד יתרום את זמנו (שלא לדבר על דמו) למדינה ובו בזמן השני יבלה וירויח. ולא יתכן שבמסווה זה או אחר 30% (כך אומרים) מהאוכלוסיה לא יתרמו את חלקם- . וכשנהיה שוויצריה במהרה בימנו אמן- הכל ישתנה.

נעמה ע.

New member
היי, גם אני קיבלתי צו עכשיו... ../images/Emo13.gif

אני מתכוונת ללכת לשרות לאומי ולא לצבא בגלל שאני דתיה, אז בתור אחת שמכירה את זה אני יכולה להגדי לך ששרות לאומי לא יפתור לך את הבעיה- זה רחוק מהבית ואין הרבה חופשות באותה המידה... אלא אם כן את מוצאת משהו ממש קל"בניקי. שיהיה לך בהצלחה.

גליה13

New member
את מוכנה לשתף אותנו ולומר למה

בחרת ללכת לשרות לאומי ולא לצבא?

katykr

New member
שירות לאומי

לפי מה שהבנתי אפשר לעשות גם ממש קרוב לבית, בבית החולים הקרוב, או במרכז הקשיש הקרוב וכו´ לפי מה שהבנתי ניתנת לכל מי שעושה שירות לאוי זכות בחירה של איפה לעשות את השירות הלאומי.

נעמה ע.

New member
אז ככה..

(קודם כל, אני מקווה שהיותי מתחת לגיל 40 לא מפריעה את שלוותכם ההורית פה...). לבנות דתיות יש בעיה לשרת במסגרת צבאית. יש בצבא בעיה צניעותית מאוד חמורה, של עירוב בין גברים ונשים- ואל תשכחו שמדובר בבנות שלא התנסו בקשר עם בנים עד גיל 18.. בעיה הלכתית נוספת היא שאסור שבת תהיה ברשות גבר שהוא לא אביה או בעלה (להלן המפקד שלה). בכלל זו מסגרת שלא מתאימה לבת דתית וקשה מאוד מאוד לשמור על הצניעות והעדינות של הבת במסגרת הצבא.. ההחלטה הזו אינה החלטה בפרטית שלי, אלא יצא פסק הלכה כנגד שירות של בנות במסגרות צבאיות. לכן ישנו השירות הלאומי, שהוא זהה לפרק הזמן של שירות בצבא. וכמו בצבא, גם בשירת יש אפשרות להיות "קרבית" או "ג´ובניקית", הכל תלוי במידת המוטיבציה. השרות הלאומי יכול להיות בכל חלקי הארץ, אבל זה כמובן תלוי באיזה מקום מתקבלים, וזה לא כל כך פשוט להתקבל למקומות המבוקשים, כמו בתי ילד למיניהם או בתי חולים. מקווה שאני מובנת
.

למעלה