זקוקה לטיפים

r u t i m

New member
זקוקה לטיפים

אני צמחונית וחשוב לי לאכול בצורה בריאה. יש למישהו המלצות על ארוחת בוקר שגם יכולה להיות בריאה (ספציפית לצמחונית) וגם טעימה..? (בנוסף אני גם מנסה לשמור על משקל...). ארוחות הבוקר די מתסכלות אותי..

motior

Member
מה את אוכלת היום לארוחת בוקר?

אני בד"כ אוכל רק משהו קטן (למשל פריכיה עם חמאת בוטנים או קורנפלקס עם חלב סויה) לארוחות יותר מלאות סלט ירקות זה מצוין, לא? אפשר גם להוסיף לסלט לא מעט דברים בריאים ומזינים כמו לדוגמא טחינה, גרגרי חומוס, קינואה...

AmirProg

New member
קשה להגמל מסמים, אבל זה בהחלט אפשרי.

לא שהייתי מכור.

AmirProg

New member
כל הכבוד לך.

כשאוכלים בריא ושותים מספיק מים (לא מיד לפני, בזמן ואחרי) הגוף לא רוצה את ההתייבשות שהקפה מייצר...

marx04

New member
מספר רעיונות

שלום לך, אני מקפיד לאכול ארוחת בוקר שתאפשר לי לתפקד במהלך היום עד ארוחת הצהריים (אותה אני אוכל בד"כ בין 12:30 ל-13:30). לכן אני משתדל שהיא תהיה משביעה וממלאה, אך לא מכבידה מדי. הנה מספר דוגמאות למזונות שאני אוכל בארוחת בוקר - חלקם מתאימים לצמחונים וחלקם לטבעונים: - קערה בינונית של שיבולת שועל עם יוגורט ועם זרעי פשתן טחונים (מי שרוצה יכול להוסיף דבש, סילאן, סירופ אגבה או כל סירופ אחר. כמובן אפשר להוסיף גם פירות) - פרוסה או שתי פרוסות של לחם מלא (מעדיף שיפון או כוסמין) מרוח בטחינה, גבינה לבנה וכיו"ב (הבת שלי מעדיפה ממרח חרובים). אפשר ורצוי לאכול יחד עם זה עגבניה, מלפפון וירקות נוספים. בנוסף אפשר לאכול גם גבינה צפתית 5% או גבינה בולגרית. - הבת שלי ואשתי אוהבות דגני בוקר מקמח מלא עם חלב או משקה אורז (או שניהם) - בנוסף או במקום כל הנ"ל אפשר לאכול פירות: תפוח, אגס, מלון וכיו"ב. [ לא מזמן חזרתי מביקור בהולנד שם התארחתי אצל משפחה (שמורכבת מאנשים רזים למדי) שבה כל אחד מבני הבית אוכל לארוחת בוקר באופן די קבוע קערה גדולה מאד (בכל אופן בעיני) של סלט פירות מאד מגוון - אננס, מלון, תות שדה, אגס, תפוח, מנגו וכיו"ב. הם טוענים שזה משביע אותם להרבה זמן (אין ספק שזה טעים להם מאד), כך שהם אוכלים ארוחה קלה בצהריים, ואת הארוחה הגדולה הם אוכלים בערב. ] בברכה, אורי.

r u t i m

New member
התפריט שלך נשמע מעניין

מעניין אותי מה בריא במה שכתבת מבחינה צמחונית

marx04

New member
אינני תזונאי או בעל מקצוע בתחום

שלום לך, למיטב הבנתי כל רכיבי המזון שכללתי בהודעה שלי הם בעלי ערך תזונתי, ומעניקים לגוף גם את האנרגיה שהוא זקוק לה, אך גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כמו כן אצלי הם יוצרים תחושה של שובע אך אינם מכבידים. אני מבקש לסייג שאינני תזונאי או בעל מקצוע בתחום התזונה או הרפואה, כך שיש לקחת את דבריי בעירבון מוגבל. האם יש משהו במזונות שפירטתי שנראה לך לא בריא או חשוד ? בברכה, אורי.

marx04

New member
תמונה מארוחת בוקר של יום שישי

שלום לכולם, הנה תמונה מארוחת הבוקר שבת זוגי ואני אכלנו הבוקר. עבורנו הארוחה הזו טעימה מאד, ממלאת את הבטן עד הצהרים, וגם אסתטית בעיניים. הארוחה הורכבה מירקות חתוכים (עגבניה, מלפפון, פלפל אדום) בשמן זית ולימון (ללא תיבול נוסף). בייגלה ולחמניה מתוקה (שניהם לצערי מקמח לבן רגיל) טחינה אורגנית גולמית זיתים פרוסות גבינת חמד 16% תה ארל גריי משובח קפה עם משקה אורז מים. ברקע אפשר לראות קערת פירות, זמינים לכל דורש (בסופו של דבר לא טעמנו מהפירות). שבת שלום, אורי.

Xylophone

New member
תה שחור מונע את ספיגת הברזל

רצוי לא לשתות תה או קפה שעה לפני ואחרי הארוחה. אבל ניחא, גם אני לפעמים שוברת את הכלל הזה

נהראש

New member
זאת ארוחת הבוקר הקבועה שלי

בשנים האחרונות. גרסת חורף: שש כפות גדושות שיבולת שועל שלמה כפית סוכר חום קמצוץ קינמון אבקה מוסיפים מעל מים שרתחו עד שהכל מוצף. עכשיו מוסיפים פרי חתוך, כגון חצי תפוח בקוביות קטנות, ענבים חתוכים לחצי, בננה, וכל פרי שאוהבים. מעל מוסיפים כחצי כוס אגוזי מלך שבורים ביד ומערבבים. תוספות מעולות הן מעט תמצית וניל, כמה טיפות ורוטב מייפל לפי הטעם. מערבבים הכל וניתן להוסיף מעט מים חמים לשם דילול התערובת. זאת ארוחת בוקר מהירה להכנה (כחמש דקות), טעימה מאוד ומזינה.

AmirProg

New member
המלצות בריאות, טעימות ואנרגטיות

אלו חלק מהדברים שאני אוכל במשך השנה: דבר ראשון מים, אחרי זה: 1. מלון או שניים 2. אבטיח חצי/שלם 3. מיץ ירוק המורכב מחופן מקלות סלרי, חופן פטרוזיליה או עלה אחר, תפוח, גזר, 2 מלפפונים, לימון שלם, ג'ינג'ר, ועוד דבר או שניים 4. מיץ משני רימונים גדולים (יוצא בערך 4 כוסות מיץ רימון) מממ מאוד טעים, זה מה שאני צורך בתקופה הזאת (למרות שזה לא יחזיק אותך כמו שייק ירוק למשל, אז אחרי 3-4 שעות אני מרגיש צורך לאכול שזה נורמאלי) 5. שייק ירוק: לדוגמא, מורכב מ (פירות העונה): 4 בננות, 3 אפרסמונים, מיץ מ 4 תפוזים גדולים, מנת שומן כמו כף שמן קוקוס או 3 כפות פשתן שלם או אבוקדו, ועוד, חופן של עלה ירוק שמתאים לשייק. סה"כ משהו כמו 1000+ קלוריות בערך. זה מה שמספק אותי בכל אופן, אולי תרגישי צורך להוריד בננה או שניים. 6. 12 תמרים מיובשים (מושרים במים בלילה) או טריים עזרי מטבח שתצטרכי לחלק מהן זה מסחטת מיץ, בלנדר... יש עוד הרבה אפשרויותאפשר להוסיף מלא דברים כמו אגוזים וזרעים (לא הייתי מוסיף יותר מ 3 סוגים שונים), קינמון, שמן קוקוס, פרי ועוד.

AmirProg

New member
תיקון המשפט אחרון

אפשר להכין דייסת קוואקר ואליה להוסיף מלא דברים כמו אגוזים וזרעים (לא הייתי מוסיף יותר מ 3 סוגים שונים), קינמון, שמן קוקוס, פרי ועוד.

AmirProg

New member
תודה
ניסית משהו ממה שכתבתי?

אני הכי ממליץ על שייק ירוק בבוקר כי הוא הכי עשיר בערכים תזונתיים והכי מספק, וגם מאוד טעים!

AmirProg

New member
אני גם צריך להתחיל לקנות תותים

אבל מחכה שהמחיר שלהם קצת ירד, כרגע עולה קופסא קטנה של איזה 6 תותים ב 12 ש"ח ליחידה, מחיר די מטורף, והם אפילו לא אורגניים. כרגע אני נהנה מלאכול רימון או שניים כשאני חוזר מהעבודה. בקרוב התותים יחליפו אותם, רק שבתוך שייק ירוק עם בננות ועוד

למעלה