זקוקה לדעתכן (ארוך)

לורליי43

New member
אולי אפשר היה לעשות דבר אחד נוסף

לפני ההליכה הביתה. להשאר איתו במקום כדי שיסתכל על הפעילות בלי להשתתף. אולי אחרי שהוא יתרגל ויסתגל לסיטואציה ולאוירה של המקום- לזה שזו קבוצה ומה יש לקבוצה להציע- הוא יהיה מסוגל גם להשתתף. אצלינו יש חוסר נכונות להשתתף, בגלל קושי של הסתגלות, שמתבטא בישיבה על הברכיים (של אמא). אולי אצלכם זו גם חוסר נכונות, אבל שמתבטאת אחרת.

ההליכה כמקצרת תהליכים

גיליתי ומצאתי, שלקום וללכת זה קיצור תהליכים מאוד משמעותי. פשוט חותך באיבחת הליכה אחת הביתה את ההתנהגות הבעייתית גם לפעמים הבאות, בהן אני נותנת רפרנס לתגובתי בפעם הקודמת. ה-גבול שיכול להיות, בלי עימותים מיותרים שמביאים תמיד למקומות לא רצויים כשהם נמשכים יותר מדי. סיפרתי פה פעם שיש חנות הכל בדולר בביאליק בר"ג, שעומר קורא לה כבר 5 (!) שנים "החנות שהוצאת אותי ממנה אמא". ברור לו שבהתנהגות מאוד לא ידידותית אני לא נשארת חשופה בקונטקסט המקורי להתנהגות הזו אלא הולכים הביתה. היה עוד קטע בחנות נעליים ברעננה לפני שנתיים וחצי בערך, כשהוא רצה נעל שלא נשאר ממנה במידה שלו (לא התנגדתי לבחירה שלו - פשוט לא היה) והתחיל סצינה. ויצאנו מיד ובלי לקנות (למרות שהוא נזקק לזה עבור הכדורגל למחרת). עם עומר לא היו לי התנסויות כאלו בהקשר של הצקה חברתית (כנראה שעם רעות תהייינה גם תהיינה
) אולם אני נוהגת ככנ כשיטה וגישה עקרונית כך שמשערת שהייתי נוהגת כמוך. רק תזכרי שעשית את הדבר הכי נכון מבחינת תיחום גבול והקניית כישור חברתי בסיסי שמדבר על מחיר אלטרנטיבי של התנהגות לא ידידותית, כשהמחיר כאן הוא אפקטיבי יותר מבחינת העברת המסר וחסך לו מחיר גבוה יותר של דחייה חברתית בהקשרים דומים, אם לא יתאים את עצמו לקודקס החברתי או ישתלב. זה תפקידנו, לא? וזה לדעתי גם התפקיד (שכשלה בו גם מולך) המדריכה. אגב - הייתי בבאר שבע היום...חם אצלכם בעיר

kashke

New member
../images/Emo45.gif אני חושבת שעשית נכון. גם אני

הייתי לוקחת אותו משם.

הילהל, לא רק שהייתי נוהגת (ונהגתי)

כמוך, אלא שהייתי בהחלט נכנסת במדריכה על החדירה הגסה שלה ליחסים בינך לבין יונתן. יש הבדל בין הלגיטימיות של מדיניות ההכלה שלה כשאת לא בסביבה, לבין האוטוריטה שלך כשאת כן. מעבר לכך, תסבירי לה שלא פגעת בהנאה של יונתן. הוא חכם דיו להבין את גבולותיו ואם הוא נהג כמו שנהג אחרי שיצאתם וחזרתם, הרי שאת כאמא נענית לצרכיו טוב יותר ממה שהיא נענתה לצרכיו וצרכי שאר הילדים כמדריכה. אוףףףף, מעצבנות אותי ה"מתערבות" האלה

הילהל

New member
../images/Emo51.gif על ההארות חברותי../images/Emo142.gif

בסופו של דבר נמנעה האפשרות לשיחה עם המדריכה, מכיוון שהאיש שלי הפתיע והגיע לפעילות גם (בד"כ רק אחד מאיתנו נוכח). אני מרגישה שע"י תיאור הסיטואציה וההתנהגות שלי, וקריאת ההתשובות שלכן קיבלתי שיעור מצויין. מעין "סדנא וירטואלית" לבחינת ההתמודדות שלי עם דרכים חדשות שאני מנסה ללמוד ולהפעיל, ע"י קריאת חומר כתוב. הפידבק שלכן תרם לי המון. תודה לכולן.

למעלה