זקוקה לדעתכם

קריןעדי

New member
זקוקה לדעתכם

שלום לכולם, כתבתי כאן בעבר הרחוק וקיבלתי תגובות מאוד מעניינות. אני בת 38, גרושה ואמא ל-3 ילדים בני 16, 9 ו-6. והשאלה שלי לגבי המתבגרת שלי...בעבר כתבתי כאן בגלל היחסים המאוד מתוחים בינה לבין אבא שלה. מאז, אבא שלה עזב את הבית והתגרשנו. היחסים בינהים ממשיכים להיות מתוחים למרות שהיא אומרת שיתר נעים לה מאז שהוא עזב את הבית (הרבה פחות מתח, הרבה פחות צעקות). לי ולבת שלי תמיד היו יחסים מעולים ותמיד יכלנו לדבר על הכל. בזמן האחרון המצב השתנה ואי אפשר לדבר איתה, הכל מעצבן אותה ואין לה סבלנות לשום דבר. אני יודעת שזה אופייני לגיל הזה אבל קשה לי כי פתאום אני לא יודעת איך לגשת אליה. היא גם טוענת שאני כל הזמן מדברת על המצב הכלכלי. וזה נכון ! כי המצב הפך להיות קשה בעקבות הגירושים וגם כי אבא שלה השאיר לי המון חובות. אני חושבת שחשוב שהיא תדע באזה מציאות אנחנו חיים עכשיו ועם אזה בעיות אני צריכה להתמודד. קשה לה להבין שהמצב הכלכלי לא פשוט ואני צריכה לנסות לחסוך בכל דבר אפשרי. לא מקובל עליה לדוגמא לצמצם את שיחות הטלפון. קשה לי לסרב לה על דברים שהם לפעמים בסיסים ושיש לחברות שלה. אבל אין לי אפשרות ואני לא יודעת איך להסביר לה את המצב. כל נסיון שלי מסתיים במצב בו היא מתרגזת. כמובן שעם החברות היא הכי נעימה שיש ! למרות מסיכת הכעס שהיא לובשת כאן בבית, היא ילדה מקסימה ונהדרת, תלמידה מצטיינת. אז מה דעתכם ? איך כדאי לדבר איתה ? אני פשוט רוצה שתהיה אווירה יותר נחמדה בבית ושהיא תבין גם מה המצב ומול מה אני מתמודדת כדי שלה ולאחים שלה לא יהיה חסר שום דבר. אשמח לקרוא את תגובותכם ! שיהיה שבוע טוב

נומלה

New member
לא לבקש ולא להתחנן

עלייך להעמיד את האופציות לפניה כהוויתן ולא לבקש ממנה התחשבות או עזרה אלא השתתפות. למה הכוונה: אין "לא מקובל עליה לצמצם שיחות טלפון. שני את התכנית שלה לפרה פייד (או איך שקוראים לזה בעברית) הקציבי סכום חדשי ואם היא רוצה היא יכולה להרויח כסף ולהוסיף כרצונה. בכל מקרה של חירום במילא אפשר להתקשר מהטלפון למשטרה ולמד"א. תפסיקי לנסות ולהסביר. זה נשמע שאת מתחננת להבנה. אין לך הרבה ברירות. העמידי אותה בפני העובדות כפי שהן. קשות ככל שיהיו היא מתמרנת אותך למקום לא מוצלח. אל תתני לעצמך להגיע לשם.

ButtercupA

New member
האם היא יכולה לעבוד כדי לחסוך לעצמה?

כי הרבה בגיל הזה עובדים, ויש להם תוספת להוצאות שהם רוצים שבאה בנוסף למה שההורים מקציבים להם. לגבי הכעס שלה, תנסי להסתכל על זה כעל תסכול. היא מתוסכלת, לא כייף לה, והיא עדיין צעירה מכדי לקבל את הדברים בבגרות שאת מצפה ממנה. אני הייתי מציעה שלא תתאכזבי ותכנסי לתוך הקושי שלה (בסך הכל גם לך קשה), כנראה שהיא צריכה יותר זמן להסתגל.

mykal

New member
שלום לך,

המציאות שלכם מורכבת. אבל כתבת דברים חשובים מאוד. חוזרת עליהם--כדי שתזכרי, 1)הבית רגוע יותר 2)הילדה טוענת שנעים לה יותר משעזב. 3) היא היתה ילדה שיכולת לשוחח איתה. אלה דברים חשובים תשמרי עליהם. תבדקי מה קרה שהיא פחות משוחחת--אולי את מעמיסה עליה מדי? שווה להפחית. אולי תשבי ותגידי לה אני מבינה שאינך יכולה לקמץ בשיחות טלפון, מה כן את יכולה לעזור עד שנתארגן כאן? בגיל ההתבגרות לקשר החברי הטלפוני יש סטטוס, אולי היא תמצא מקום אחר לכווץ הוצאות. הדברות והסכמים הם דרך מעולה לתקשורת פתוה ונעימה. מלבד זה אולי תצאי איתה מידי פעם,סוג של יעוץ ושיח סתמי פתןח עם הילדה, שתרגיש שותפה ו'חשובה' לפי גילה? בהצלחה. ובנחת.

Gracei Kelly

New member
את הגורם האחראי בבית

והבית אמור להתנהל ע"פ הקודים שאת מחצינה אל ילדייך. להבהיר שכך זה מעתה כי.. קשה.. כי בלתי אפשרי. ממש לא לבקש ולא להתחנן. להיות ברורה ויחד עם זאת מבינה ואכפתית.

למעלה