זנב קשיח 29"

jojet

New member
זנב קשיח 29"

מחפש את הזוג הבא
דרישות:
אופניים מהירים, קשיחים, גיאומטריה יחסית קרבית אבל שלא ישברו לי את הגב.

על הפרק: Niner sir 9
Niner Air

תפציצו בהצעות, והכי חשוב, שיהיה אפשר לנסות אותם !
תודה ושבוע שקט

Oldster

New member
SIR9

יש לי כבר יותר משנה בתור זוג XC (יש לי גם AM).
כל מה שקשור לרכיבה - לטובה... ורק לטובה. אופניים זריזות ומאד כיפיות. XC בכוון פאנאן טהור - לא תחרותי (שובר גב) ולא משהו אגרסיבי. אין מה להשוות עם אלומיניום... וכנראה יחזיקו קצת יותר טוב מקארבון.
כל מה שקשור לבניה - קצת פחות. קניתי אותם בחשמונאים בתל אביב והיו כמה פאדיחות בהרכבה (שום דבר נורא, סתם עצבים).

אתה מוזמן לנסות - חורשן, כרמל, עמקים

Oldster

New member
my precious

אולי בעוד כמה שנים, עושה "החלפה" - trade in לקלנועית (אבל גם מ CrMo), עם גלגלים 29

steiff

New member
רוכב על Giant XTC composite ומרוצה

גיאומטריה קרבית אבל נוחה.
המפרט המקורי טוב אבל הגלגלים לא הכי קלים.
בניתי על שלדה כזו מפרט משלי עם מזלג קצת יותר קשיח (Fox Float CTD 34 שקיצרתי מ-140 ל-100 כדי לא לפגוע בגיאומטריה) וגלגלים שימאנו XT ויצאו אופנים קלים ונוחים.
אם אתה רוצה לנסות, מידה לארג׳, אני נוסע לשבועיים בחו׳ל מחר בלילה. צור קשר במסרים.
אלמלא השלדה הזו, אני מניח שהייתי בונה סביב שלדה של 9er Air.

steiff

New member
בעיקר יער קריית אתא, נחל ציפורי

הרבה עליות וירידות. פה ושם סינגלים.
יש לי גם זוג ש׳מ 27.5 שמשמש למסלולים יותר אגרסיביים.

לקח לי חודש להתרגל להיעדר השיכוך האחורי. בהתחלה זה כאב. היום כבר סיגלתי את האינסטינקטים המתאימים להתרומם מהכסא בזמן.

חשוב לציין שהתקנתי גם מוט אוכף מתכוונן, מה שמאפשר רכיבה רציפה גם במסלולים עם ירידות תלולות וטכניות.

לפני חודש רכבתי לאורך המוביל הארצי מחנתון דרך עילבון לחמאם ומגדל. זו הפעם הראשונה שטיפסתי בלי להוריד רגל את ה״קיר״ בעילבון מפתח היציאה של המוביל הארצי לעילבון, ומעילבון להר הקוץ. עליות שבעבר הייתי עושה ברגל.

meedas

New member
אני מאד אוהבת את הקנונדייל שלי

Flash Carbon 29
אבל
א. אלו אופני הזנב קשיח 29 היחידים שהיו לי אז אין לי למה להשוות
ב. אני לא יודעת אם יש אופני הדגמה איפשהו.

jojet

New member
קנונדייל

אכן צריך מקום להשוואה. הביקורות על הקנונדייל מפארות אותם, אבל הם מאד יקרים בגרסת הקרבון ולא נכנסים במסגרת התקציב שלי :/

oren_hershco

New member
זהירות: דעה לא פופולרית לפניך |זהירות

אז ככה: אני כרגע בונה אופניים על בסיס גלגלי 29". השלדה אצלי בבית, החלקים כבר במכס.

קודם כל, לא ציינת תקציב, ולכן קשה לכוון. הבחירות שאתאר כאן הן לאופניים בתקציב של 10000 ש'.

שלדה:
בתקציב הנ"ל, החומר שיש לו יתרון מוחץ על כל האחרים הוא - אלומיניום! (הזהרתי שזו הולכת להיות דעה חריגה)
אני קניתי שלדת Niner EMD חדשה מהיבואן ב- 2000 ש'. מחיר ה"מחירון" שלה באתר היצרן - 550$. עכשיו בוא נראה מה יש לצורך השוואה, אצל אותו יצרן:
שלדת אלומיניום טובה יותר (לא יודע במה טובה יותר - בוא נניח שהיא באמת טובה יותר): Niner Air, שעולה 850$
שלדת קרבון (יש שתיים, זו הזולה יותר): Niner Air 9 Carbon, עולה 1400$
שלדת פלדה: Niner SIR , עולה 850$
אין להם שלדת טיטניום, וזה ממילא כל כך יקר, שאין מה לדון בחומר כל עוד התקציב הוא כפי שציינתי.

לשלדות הקרבון יתרון משקל משמעותי, וגם יכולת להיות עמידות לפיתולים ולספוג זעזועים. כל זה מגיע במחיר יקר - אי אפשר לבנות אופניים ב- 10k ש' אם השלדה לבד עולה 1400$. Next.

שלדת ה- SIR היא כמו כל שלדת פלדה אחרת: לא משנה כמה יהללו וישבחו, היא עדיין תתעוות הרבה יותר מכל שלדת אלומיניום, ותשקול משמעותית יותר מכל שלדת אלומיניום. אם נניח ששלדת אלומיניום טובה במידה L שוקלת 1500-1600 גרם, שלדת פלדה, כנראה, תשקול כחצי ק"ג יותר. חצי ק"ג באופניים ברמה גבוהה כזו הוא Penalty די גבוה, ומשהו צריך להצדיק אותו.

עד היום לא הבנתי מה מצדיק אותו (ורכבתי על שלדות פלדה). על העיוותים דיברנו, אי אפשר להגיע לקשיחות הצידית של שילדות האלומיניום בגלל סיבות טכניות, ששוות דיון נפרד. בלימת זעזועים
כל השלדות היום, מכל החומרים, מתוכננות לספק בלימת זעזועים כזו או אחרת. גם אם נניח שהפלדה סופגת יותר, אפשר להשיג את אותו הדבר בלי להוסיף חצי ק"ג לאופניים. למשל, להוריד 2PSI בצמיג. או לשים מלכתחילה צמיג אחר. או לשים מוט אוכף מתוחכם כזה.

ועל כל החסרונות האלה צריך לשלם מחיר מקביל או גבוה יותר משלדת אלומיניום מקבילה.

כמובן שזה גם עניין של טעם, לכל רוכב העדפות אחרות. לדעתי, רוכב שאינו קטן וקל, יקבל איכות רכיבה עדיפה משמעותית על שלדת אלומיניום.

חלקים:
שוב, מאחר ולא צויין תקציב, אני מכוון כאן לאזור ה- 10000 ש'. חשבתי לבנות אופניים על בסיס שימנו XT, ואז גיליתי, דרך המון קריאה של חוות דעת בפורומים ש:
גרופסט שלם של XT (כולל בלמים, ללא גלגלים או נאבות) עולה 700$. לעומת זאת, גרופסט SLX עולה 470$. אם תכלול מיסים, זה כמעט 1000 ש' הבדל.
בתמורה ל- 1000 ש' אתה מוריד 136 גרם (זה ההבדל בין שתי הקבוצות, מישהו שקל חלק חלק), ומקבל ביצועים (ואולי אפילו אורך חיים) כמעט זהים או זהים.

גלגלים:
גם זה תלוי בתקציב, ובבחירה טיובלס או פנימית. לצורך טיובלס, לחלק גדול מהגלגלים הבנויים הקלים בשוק חישוקים צרים מדי (למשל שימנו XT, עם חישוק 19 ממ)

עוד נקודה חשובה לגבי גלגלים ממותגים: כמעט כולם מגזימים בייעוד הגלגל, לפי חוות הדעת בפורומים. כלומר, מי שמוכר לך גלגלי XC קלילים ב- 500$ לסט, מוכר לך גלגלים שמתאימים לרכיבת כביש או שבילים עדינה. קח מאותו היצרן את גלגלי ה- AM, ואז כנראה תקבל גלגלים שמתאימים ל- XC.

כשעולים במחיר, ההצהרות קצת יותר קרובות למציאות. גלגלי Spinergy Xyclone או Mavic CrossMax הם גם קלים וגם חזקים, אבל מחירם גבוה יותר.

אני בחרתי ב- Hope Tech Enduro כגלגלים ל- XC. הם חדשים ועוד אין עליהם חוות דעת, ואלי הם עוד לא הגיעו.

אז ככה: אני כרגע בונה אופניים על בסיס גלגלי 29". השלדה אצלי בבית, החלקים כבר במכס.

קודם כל, לא ציינת תקציב, ולכן קשה לכוון. הבחירות שאתאר כאן הן לאופניים בתקציב של 10000 ש'.

שלדה:
בתקציב הנ"ל, החומר שיש לו יתרון מוחץ על כל האחרים הוא - אלומיניום! (הזהרתי שזו הולכת להיות דעה חריגה)
אני קניתי שלדת Niner EMD חדשה מהיבואן ב- 2000 ש'. מחיר ה"מחירון" שלה באתר היצרן - 550$. עכשיו בוא נראה מה יש לצורך השוואה, אצל אותו יצרן:
שלדת אלומיניום טובה יותר (לא יודע במה טובה יותר - בוא נניח שהיא באמת טובה יותר): Niner Air, שעולה 850$
שלדת קרבון (יש שתיים, זו הזולה יותר): Niner Air 9 Carbon, עולה 1400$
שלדת פלדה: Niner SIR , עולה 850$
אין להם שלדת טיטניום, וזה ממילא כל כך יקר, שאין מה לדון בחומר כל עוד התקציב הוא כפי שציינתי.

לשלדות הקרבון יתרון משקל משמעותי, וגם יכולת תהיות עמידות לפיתולים ולספוג זעזועים. כל זה מגיע במחיר יקר - אי אפשר לבנות אופניים ב- 10k ש' אם השלדה לבד עולה 1400$. Next.

שלדת ה- SIR היא כמו כל שלדת פלדה אחרת: לא משנה כמה יהללו וישבחו, היא עדיין תתעוות הרבה יותר מכל שלדת אלומיניום, ותשקול משמעותית יותר מכל שלדת אלומיניום. אם נניח ששלדת אלומיניום טובה במידה L שוקלת 1600 גרם, שלדת פלדה, כנראה, תשקול כחצי ק"ג יותר. חצי ק"ג באופניים ברמה גבוהה כזו הוא מחיר די גבוה, ומשהו צריך להצדיק אותו.

עד היום לא הבנתי מה מצדיק אותו (ורכבתי על שלדות פלדה). על העיוותים דיברנו, אי אפשר להגיע לקשיחות הצידית של שילדות האלומיניום בגלל סיבות טכניות, ששוות דיון נפרד. בלימת זעזועים
כל השלדות היום, מכל החומרים, מתוכננות לספק בלימת זעזועים כזו או אחרת. גם אם נניח שהפלדה סופגת יותר, אפשר להשיג את אותו הדבר בלי להוסיף חצי ק"ג לאופניים. למשל, להוריד 2PSI בצמיג. או לשים מלכתחילה צמיג אחר. או לשים מוט אוכף מתוחכם כזה.

ועל כל החסרונות האלה צריך לשלם מחיר מקביל או גבוה יותר משלדת אלומיניום מקבילה.

ההצדקה האובייקטיבית היחידה, לדעתי, לשלדת פלדה, היא שניתן לבנות אותה באמצעים של סדנא קטנה. בעוד שאלומיניום מצריך תשתית כבדה, אתה יכול במחיר סביר להשיג שלדת פלדה Custom Made, במיוחד בשבילך. זה שווה משהו, למי שמעוניין במוצר ייחודי.

חלקים:
שוב, מאחר ולא צויין תקציב, אני מכוון כאן לאזור ה- 10000 ש'. חשבתי לבנות אופניים על בסיס שימנו XT, ואז גיליתי, דרך המון קריאה של חוות דעת בפורומים ש:
גרופסט שלם של XT (כולל בלמים, ללא גלגלים או נאבות) עולה 700$. לעומת זאת, גרופסט SLX עולה 470$. אם תכלול מיסים, זה כמעט 1000 ש' הבדל. (2X10 בשניהם)
בתמורה ל- 1000 ש' פחות אתה מסיף 136 גרם (זה ההבדל בין שתי הקבוצות, מישהו שקל חלק חלק), ומקבל ביצועים (ואולי אפילו אורך חיים) כמעט זהים או זהים.

גלגלים:
גם זה תלוי בתקציב, ובבחירה טיובלס או פנימית. לצורך טיובלס, לחלק גדול מהגלגלים הבנויים הקלים בשוק חישוקים צרים מדי (למשל שימנו XT, עם חישוק 19 ממ)

עוד נקודה חשובה לגבי גלגלים ממותגים: כמעט כולם מגזימים בייעוד הגלגל, לפי חוות הדעת בפורומים. כלומר, מי שמוכר לך סט גלגלי XC קלילים ב- 500$ לסט, מוכר לך גלגלים שמתאימים לרכיבת כביש או שבילים עדינה. קח מאותו היצרן את גלגלי ה- AM, ואז כנראה תקבל גלגלים שמתאימים ל- XC.

כשעולים במחיר, ההצהרות קצת יותר קרובות למציאות. גלגלי Spinergy Xyclone או Mavic CrossMax הם גם קלים וגם חזקים, אבל מחירם גבוה יותר.

אני בחרתי ב- Hope Tech Enduro כגלגלים ל- XC. הם חדשים ועוד אין עליהם חוות דעת, ואלי הם עוד לא הגיעו.

חלקי שליטה:

שוב, תלוי חזק בתקציב. בתקציב שלי נכנסו חלקי אלומיניום טובים, ולא חלקי קרבון יקרים.

מזלג:

אין לי מה להמליץ. הבחירה שלי בנושא הזה מאוד לא שגרתית, ועוד לא חייתי איתה כדי להגיד אם היא בחירה נכונה.

jojet

New member
סחתיין. ואוו

התקציב הוא באזור ה-10000.
ה-sir עולים 12800 ש"ח באתר וזו הוצאה לא מבוטלת.
בעיני זו עסקה טובה עם החלקים שאתה מקבל אתם.

אני קורא את דבריך ואכן נראה שיש לך כמה טיעונים משמעותיים. עם זאת אני שואל את עצמי האם רכבת על ה-Sir ,Air ועל אופני אלומיניום?
הגיאומטריה שלהם שונה במעבר מזוג לזוג.

ייתכן מאד ששלדת ה-Sir היא אובר רייטד בעולם כולו. ייתכן וזה ה"שם" שיש למותג. אחרי שבוע וחצי של רכיבה על זוג כזה, באותם השבילים בהם רכבתי עם אופני האלומיניום שלי, הגעתי למסקנה שההבדל הוא עצום.

אני בחור צעיר ( 26) אבל לצערי די מפורק( תנו לצהל ל...) ועם האלומיניום הייתי מרגיש הכל. גם אחרי הורדת psi , אתה עדיין מרגיש את השלדה, ולא יעזור בית דין.

אני לא בטוח שתוספת של חצי קילו תפגע ביכולות הרכיבה שלי. יהיה לי קצת כבד בהעמסת האופניים לאוטו, אבל אני מאמין שבסופו של דבר זה לא משנה. כל המשודרגים עם חלקי הקצה משתרכים מאחורי( עם אופני ענתיקה ז"ק אלומיניום 26")

האם גלגלי ה-xt הם לא טיובלס ready???

שוב אם נחזור לשיקולי השלדה והמותג, אני תוהה בלבי מדוע להשקיע כ"כ הרבה בבניית האופניים מ-0, כשבשוק קיימים אופניים מוגמרים עם חלקים טובים במחיר קטן יותר( לדוגמה Corratec, Jamis )

ללא ספק אתה שנוי במחלוקת, אם כי נשמע הגיוני לפרקים

תודה !

zoharzafon

New member
אני לא מבין בxc

אבל כן מבין בגב ולדעתי אם אתה לא רוצה בעיטות בעמוד השדרה לך על כרומולי אפילו שזה יקר יותר,כבד יותר, מתעוות יותר.
לכל דבר יש יתרונות וחסרונות

oriel29

New member
רק בעניין המזלג..

מזלג זה עניין גדול, גם תקציבית, וגם חשיבותו ברמת ההרכבה

אני על ריג׳ד של ניינר מקרבון, אבל זו החלטה לא פופולארית

אתה צריך להחליט בין fox cdt לבין רוקשוק וגם פה יש שלל אפשרויות (רבה/סיד וכו׳)
יש קראונים מקרבון, יש מאלומיניום והמחירים, טוב, יש שלל מחירים והפרשים גדולים.
אבל המזלג יכול להגיע בקלות ל30 אחוז מעלות אופניים..
אם אתה קונה אופניים חדשות, שים לב למזלג שמורכב בקיט (בד״כ שם ״חוסכים״ עלייך)
ואם אתה מרכיב שילדה +חלקים - אני הייתי ממליץ בחום על מזלג מיד שניה, לא חסרים כאלו.
גם אם הוא יזדקק לטיפול ב400 שקל, ההפרש שוה את זה, בנוסף
יש גרופ שלם אקס טי שdaa משווקים כולל גלגלים ששוה את הכסף שלו - אחלה אופציה להרכבה עם שלדה.

ומאמר מוסגר, ראיתי שני זוגות ניינר קרבון, מזוודים קומפלט ברכיבי קצה, בלוחות יד 2 בהרים, במחירים של 12-13 אלף
אמנם מעל התקציב שלך, אבל מדובר באופניים שעלותם הייתה באזור ה 18-22 והם דגמי 2013 אז אולי שווה לך לבדוק גם אותם

oren_hershco

New member
אז מהיום, ההחלטה שלך קצת יותר פופולרית

זה המזלג שהזמנתי.

אם אצליח לחיות איתו - זה עוד נראה.

oren_hershco

New member
תשובות

גלגלים: כולם מבטיחים "tubeless ready" , אבל בפועל, טיובלס לא עובדים טוב על חישוקים צרים.

גלגלי AM, או גלגלים שנבנו מראש עם חישוק קל-אך-רחב (כמו WTB Frequency i23) יתמכו יותר טוב בצמיגי טיובלס.

משקל: כולם חושבים שהם "לא מרגישים" חצי ק"ג או ק"ג הפרש, אבל זה לא באמת נכון. בכלל, רוב העלות באופניים נובעת מהרצון לייצר רכיבים שהם גם עמידים וגם קלים. אין שום בעיה לייצר רכיבים עמידים וכבדים, בעלות נמוכה בהרבה. תחשוב על אופניים חזקים כמו שלך, רק ברבע מחיר. שווה, לא

אז התשובה היא שלא. זה לא שווה, כי זה ייצא כל כך כבד, שחלק גדול מההנאה ברכיבה ייפגם. לפעמים קל לשכוח גם כמה נקודת ההתחלה מחורבנת: באופניים יש מנוע עלוב. ממש עלוב: גם רוכב חזק מאוד, יפיק לאורך זמן בסה"כ משהו כמו 200-250w, והאופניים הם כלי שצריך לבצע את המשימה הבלתי אפשרית לכאורה - לקחת את ההספק המעאפן הזה ולהפוך אותו לתנועה מהירה. למשקל הנמוך יש תפקיד מאוד משמעותי ביכולת הזו.

זה שרוכבים עם חלקי קצה משתרכים מאחוריך, לא רלוונטי לכלום: אתה תמיד תהנה יותר על אופניים קלים יותר, בהינתן שכל השאר נשאר זהה.

בניה מאפס לעומת אופניים מוכנים: אני מחליף אופניים בתדירות נמוכה, במונחים ישראליים אפילו מאוד נמוכה (כי אצלנו כולם אוהבים שיהיה להם הכי-חדש והכי-עכשיו). כשאני מחליף, אני לא רוצה להתפשר - כל חלק חייב להיות בדיוק מה שאני רוצה, אפילו שיש מגבלת תקציב. אם מסגרת התקציב נמוכה זה לא אפשרי, אבל ב- 10k כבר יש אפשרויות סבירות.

אם הייתי קונה אופניים "מהמדף", הייתי מקבל חלקים שאני לא רוצה (למשל בלמים של
Avid ), ונאלץ לחיות איתם תקופה ארוכה או להוריד אותם ולקנות אחרים, וזה כרוך בעלות כספית.

לי אישית, הרבה פחות כיף לקנות אופניים מוכנים. אני מעדיף להרכיב את האופניים בעצמי, חלק חלק. פרט להרכבת המזלג, אפשר להרכיב את כל האופניים עם מפתח לציר המרכזי (מקבלים עם הקראנק) ומפתח אלן 5mm.
גילוי נאות: יש לי נסיון בתחום, זו לא המלצה גורפת לכולם.

ronenal10

New member
מזלג קשיח הוא רעיון רע מאוד בשטח!

בתור אחד שרכב בתחילת דרכו עם מזלג קשיח.
אני יודע על מה אני מדבר.
כל התענוג של הרכיבה יעלם לך .
במיוחד בסוף הקיץ.
לא משנה עם כמה אויר תיסע בצמיגים.
אתה תעבור פירוק לגורמים.
אך זו בחירתך. לי נראה שלא תהיה מסוגל לממש אותה לאורך זמן.

oren_hershco

New member
גם אני רכבתי שנים על מזלג קשיח, ועל 26"

ייתכן שזה יהיה לא סביר.
האופניים האלה אמורים להחליף אצלי 3 זוגות: אופני הרים, אופני כביש ואופני טורינג.
הדרך שלי לגשר על הדרישות הסותרות היא באמצעות 2 סטים של גלגלים: אחד לכביש ואחד לשטח.
בשטח, לצערי, יוצא לי לרכב מעט. כשיוצא, זה שטח קל יחסית - בן שמן, פארק קנדה או הרי ירושלים.
עוד כמה חודשים אדווח כאן אם ה trade off שביצעתי - מתלה תמורת משקל - היה משתלם.
אם לא, כל מה שאצטרך לעשות הוא להחליף מזלג. ה steerer הוא tapered מודרני, הציר הוא 15 מ"מ מודרני.

למעלה