זנב קשיח 29"

tal913

New member
כהרגלך תמיד, שטויות במיץ!

מה שלא טוב לך לא מחייב שלא יהיה טוב לאחר, יש הרבה מאוד רוכבים על ריג'יד בשטח שאוהבים את זה.

enigo

New member
אנחנו בפורום אופניים - אני מבקש להצמד לרוח

הפורום!
שטויות במשקה איזוטוני!

tal913

New member

tal913

New member
ברור שחבל

ככה אחד כמוך יוכל לכתוב שטויות ללא הגבלה.
לכתוב לבן אדם שאתה לא מכיר את מה שכתבת על סגנון רכיבה שהמוני
רוכבים נהנים ממנו מעיד על שני דברים
1. שההתנסות שלך לא טובה מפני שיכולת הרכיבה שלך כנראה לא משהו
2. שאתה כ״כ מרוכז בעצמך ובטוח שמה שלא טוב לך לא יכול להיות טוב לאחרים
מאחר ואני מכיר את התגובות הלא חכמות של,ך נראה לי ששתי האפשרויות נכונות.

creth11

New member
תסלח לי שאכתוב הפוך ממך כאחד שהתחיל ומחזיק

אופני ש"מ 140 וגם סס"ר פלדה. אני רטכב עם שניהם בשטח קרי סינגלים וסלעים ונהנה עם שניהם למרות השונות הענקית בין הזוגות ובעצם סגלל השונות הזאת כל מעבר לזוג שני מרגיש כמו עולם אחר.
לא אין בעיה לרכוב עם אופני פלדה כרום-מולי קשיחות ס"ס בשטח גם בסינגלים וגם על סלעים, הטכניקה ועבודת הגוף מפצה על חוסר הבולמים ויעילות הדיווש מפצה על חוסר ההילוכים, להתעתך דווקא בעליות אני מהיא יותר על הס"ס גם מהש"מ באותם תנאים וגם בקבוצה שאני רוכב איתה.
לא הריג'יד לא מרק אותך כלל ואני לא צעיר (59 למען הדיוק) וגם לא הכל בריא כמו בעיות גב שמקשות עלי למשל בטיולים רגליים מאוד ועוד צרות הקשורות לגילי.
אני אבל ממליץ לעבור לסס"ר רק למי שכבר יש כושר וכוח בסיסי כדי להנות מהן ולא ממליץ למתחילים בגלל הכושר והטכניקה הנידרשים.
לרוכבי ש"מ וותיקים אני ממליץ בהחלט לרכב חלקית לפחות על סס"ר בגלל השיפור העצום בטכניקה שזה גורם וגם בכוח ובכושר.
מכיוון שייש לי רק ישבן אחד אז לרוב האופני ש"מ נישארים עצובים בבית (מעדיף את הסס"ר)
דווקא בשטח סלעי הקשיחות היא יתרון בשליטה אם כי ליפעמים על חשבון המהירות, בירידות טכניות סילעיות אצלי הש"מ יהיה יותר מהיר בגלל עקיבת הקרקע הטובה יותר בש"מ אבל השליטה והדיוק במעבר מיכשולים תהיה טובה יותר בסס"ר.

הינה דעה הפוכה וכל אחד יקח כרצונו

enigo

New member
עבודת גוף יכולה לפצות רק עד גבול מסוים

על שטח משובש במהירות גבוהה, למשל, אין תחליף לבולמים איכותיים, במיוחד לפנים. הידיים פשוט לא מסוגלות להצמיד את הצמיג לשטח באותה יעילות כמו בולם טוב.
אז או שבוחרים מראש מסלול שבו ההיגוי פחות קריטי - או שמאיטים.

LeonardoDV

New member
אכן לא פופולרי

אני רכבתי הרבה זמן על EMD ולאחרונה החלפתי בשלדת SIR יד שניה ששיפצתי. אין מה להשוות!
זה כמו ההבדל בין מזדה 3 למרצדס מבחינת הנוחות.
כמו כן, לדעתי אתה עושה טעות שאתה קונה גלגלי סטוק במקום לבנות גלגלים. לרוב, גלגלי סטוק מגיעים עם חלקים יחודיים שמקרה הטוב, יקרים להחלפה ובמקרה הרע אינם זמינים בשוק. גלגל שנבנה מרכיבים סטנדרטים, יהיה לרוב באיכות בניה טובה יותר ולא יעלה הרבה יותר.

oren_hershco

New member
גלגלים קנויים מול בנויים

בעיקרון, אתה צודק.

הגלגלים שבחרתי הם בעצם די סטנדרטיים: 32 שפיצים, שפיצים בצורת J (ולא Straight Pull שקשה להשיג). לנאבות של Hope ניתן להשיג חלקים בקלות.

בתחום מחיר הזה, כ- 450$ לסט לפני מיסים ומשלוח, זו בחירה, לדעתי, טובה.

אם אתה רוצה משהו יותר טוב, ומוכן לשלם על זה, תיאלץ כמעט תמיד להיפרד מהסטנדרט המקובל (גודל וצורת הנאבה, מיקום ומספר החורים, צורת השפיץ והחומר ממנו הוא עשוי וכו')

כמעט כל הגלגלים הטובים מאוד, אלו שגם במציאות טובים, לא רק בפרסומת, שברו את הסטנדרטים המקובלים כדי להשיג יתרונות כלשהם.

שתי דוגמאות כבר נתתי בתגובה קודמת: Spinergy Xyclone (שפיצים מחומר מרוכב) ו- Mavic CrossMax (כמדומני שפיצים מסגסוגת אלומיניום כלשהי)

קשה לי להאמין שעם שפיצים "סטנדרטיים" תוכל להגיע לגלגל ברמה של שתי הדוגמאות הנ"ל, כי אפשרויות המשחק שלך מאוד מוגבלות. אסור לך לשנות את קוטר השפיצים, כי הם לא ייכנסו לנאבה; הצרה שלהם במרכז חוסכת קצת משקל על חשבון החלשה משמעותית (DT Revolution, למי שניסה). שינוי כמות השפיצים בגלגל ייתן הורדה במשקל וגם בחוזק - כדי לבנות גלגל חזק עם מעט שפיצים צריך מתח מאוד גבוה, וזה כבר מצריך שפיץ ישר, שמצידו מצריך נאבה ייעודית וחישוק ייעודי.

לי יש נסיון עם ספינרג'י (26") כבר כ- 10 שנים. הם הגלגלים הכי טובים שהיו לי, אף פעם לא נתקעתי איתם, והם אפילו לא חטפו שמיניות. החלקים, מה לעשות, לא זמינים מיידית. צריך להזמין מספינרג'י, והם נותנים שירות טוב - זה לוקח, כמובן, כמה ימים עד שהחלק אצלך. באופניים הנוכחיים אני קונה שני סטים של גלגלים, והספינרג'י חרגו בהרבה מהתקציב

אם גיאומטריה קרבית זה באמת מה שאתה צריך

אז תנסה להשיג את הקנפילד ברודרס יאלי סקרים,
היה זוג אחד למכירה בהרים.
אחרי שתרכב עליהם לא תיגע בשום שלדה אחרת אולי פרט לנימבל 9...
אבל שוב, זה רק אם באמת אתה צריך גיאומטריה "קרבית".

טעות שלי, אני רואה שהתכוונת לקרבי XC

לא ידעתי שיש דבר כזה

תמיד חשבתי שקרבי זה DH\FR וכדומה

jojet

New member
קרבי מקבל משמעות שונה הערב

כוונתי ל"להרגיש קרבי".
ייתכן ואני לא משתמש במושגים הנכונים, זוויות תקיפה , זריזות ,עליות ברבאק.
שלא נדע עוד שכול ושכל מה שיהיה לנו בראש זה רק אופניים. :/

sinamois

New member
גם לא כ"כ שגרתי אבל

כנס לאתר של onone (ידועים גם כ planet x)
בתקציב שלך אתה יכול למצוא אופני 29 מקרבון במשקל טוב ועם חלקים סבירים, או לחילופין אתה יכול להזמין רק את השילדה במחיר של שילדת אלומיניום ממותגת בארץ...
אם אתה מוכן להגדיל את התקציב אתה יכול להתעניין באופני canyon שנותנים תמורה מדהימה למחיר ואופניים נפלאים
שתי החברות מוכרות בעיקר בשיווק ישיר ולכן האופניים זולים משמעותית, כמובן שבמקרה של בעיה צריך להתעסק עם היצרן ואין יבואן שינהל את הדברים בעבורך - זה החיסרון העיקרי ואולי היחיד
אני רוכב (גם) על אופני הקרבון של onone ומרוצה

למעלה