../images/Emo27.gif
ספרים טובים באנגלית שכדאי להתחיל עימם הם: 1. Ch'an and Zen teaching series No. 1 2. Ch'an and Zen teaching series No. 2 3. Ch'an and Zen teaching series No. 3 עשיתי חיפוש באינטרנט והם כנראה out of print. אני מציע שתנסה למצוא אותם ב www.bookfinder.com עוד ספר מצוין שכדאי להתחיל ללמוד איתו הוא
Hoofprint of the Ox באשר לשאלתך מדוע אני ממליץ להתרחק ממרכזי הזן בארץ..... ובכן, התשובה תהיה ארוכה ומורכבת, אבל אנסה בקצרה: א. בשם המופשטות והחמקמות של הזן כל אחד (והדבר נכון דרך אגב לגבי מרכזי זן רבים בחו''ל) מהירהורי וממשוגות לבו מלמד. ב. בזמן שבמקור, מורי הזן היו תלמידים רבי שנים לפני שהעזו ללמד, ברוב המקומות תמצא פה אנשים גאים ועזי מצח שמלמדים בעוד שלמעשה רובם עדיין בתחילת דרכם (ולא משנה "ההסמכות" ו"ההרשאות" שלהם ללמד. אלו יפות לקיר ולא לשום דבר ועניין אחר). ג. הזן שלהם ברובו הוא קשקשת זן, ובחלקו אפילו לא זן בכלל. יש למורים פה בארץ אולי את ה"עור" של הזן, אבל לא את ה"לשד". אם תקרא את מה שהמלצתי עליו ותשווה את הדברים למה שמלמדים פה תוכל אולי להבין למה אני מתכוון. יותר מיזה, אם אי פעם תבקר במנזר זן ראוי לשמו, תבין את ההבדלים אפילו טוב יותר. בכל השאר אתה מוזמן לפנות אליי במסרים. לילה טוב