זן בודהיזם

yoserian

New member
זן בודהיזם

אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי כיוון (סדנאות, הרצאות, ספרות בנושא)

yoserian

New member
תודה על הקישורים

אני לא מוצא את המאמרים בקישור הראשון...

../images/Emo26.gif

בכל הקשור למרכזי זן בארץ הייתי ממליץ להתרחק מכולם. בקשר לספרות, ישנה ספרות נהדרת בנושא בשפה האנגלית. האם אתה קורא אנגלית?

אינקה

New member
אפילו התגובה הזו היתה אישית

גש למרכז לזן, אבל עשה זאת בידיים ריקות וללא דעה קדומה. אולי תרגול נכון יסייע לך לסגור את הפער בין המילים למעשים.

הייתי כבר

שאם לא כן לא הייתי מעז לכתוב את מה שכתבתי. מעבר לכך גם את האחרים אני מכיר, וגם אליהם אני ממליץ בחום שלא להתקרב. אמרתי לך שזה לא אישי, ואין לי שנאה וקנאה אליהם ובהם (וגם אליך ובך לא, למרות שאתה לא מאמין לי).

אינקה

New member
האם אתה מורה זן?

האם הבנותיך בזן נמצאות מעל אלו של זן מאסטר וו-בונג? סואנג-סאן? של ניסים אמון? כל אלו למדו לימדו או מלמדים במסדר קואן-אום והסמיכו ו/או לימדו ישירות את המדריכים במרכז לזן המסונף לסניף אירופה של המסדר וישירות לזן פטריארך וו-בונג ובפיקוחו. מילא שאתה שונא אנשים כאן בפורום בכללם אותי, אבל אתה מתיימר להיות תלמיד זן בעוד אתה חוטא לרוח הזן באופן שלא יתואר. של נעליך והפסק לזלזל בדעת גדולים ממך עד לאין שיעור.

אינקה.....

לך הלילה לדרכך. אני עוד יש לי מה לעשות
לילה טוב לך

yoserian

New member
קורא גם קורא...

אשמח לכיווני קריאה. מדוע אתה ממליץ בלהט כזה להתרחק ממרכזי זן בארץ?

../images/Emo27.gif

ספרים טובים באנגלית שכדאי להתחיל עימם הם: 1. Ch'an and Zen teaching series No. 1 2. Ch'an and Zen teaching series No. 2 3. Ch'an and Zen teaching series No. 3 עשיתי חיפוש באינטרנט והם כנראה out of print. אני מציע שתנסה למצוא אותם ב www.bookfinder.com עוד ספר מצוין שכדאי להתחיל ללמוד איתו הוא Hoofprint of the Ox באשר לשאלתך מדוע אני ממליץ להתרחק ממרכזי הזן בארץ..... ובכן, התשובה תהיה ארוכה ומורכבת, אבל אנסה בקצרה: א. בשם המופשטות והחמקמות של הזן כל אחד (והדבר נכון דרך אגב לגבי מרכזי זן רבים בחו''ל) מהירהורי וממשוגות לבו מלמד. ב. בזמן שבמקור, מורי הזן היו תלמידים רבי שנים לפני שהעזו ללמד, ברוב המקומות תמצא פה אנשים גאים ועזי מצח שמלמדים בעוד שלמעשה רובם עדיין בתחילת דרכם (ולא משנה "ההסמכות" ו"ההרשאות" שלהם ללמד. אלו יפות לקיר ולא לשום דבר ועניין אחר). ג. הזן שלהם ברובו הוא קשקשת זן, ובחלקו אפילו לא זן בכלל. יש למורים פה בארץ אולי את ה"עור" של הזן, אבל לא את ה"לשד". אם תקרא את מה שהמלצתי עליו ותשווה את הדברים למה שמלמדים פה תוכל אולי להבין למה אני מתכוון. יותר מיזה, אם אי פעם תבקר במנזר זן ראוי לשמו, תבין את ההבדלים אפילו טוב יותר. בכל השאר אתה מוזמן לפנות אליי במסרים. לילה טוב

קמהדנו

New member
על גאווה ודעות קדומות

המממ.. לפי התגובות שקיבלת, הייתי אומר שאתה נמצא ב-מלכוד 22?
הנה כיוון - שב מול קיר ריק

yoserian

New member
../images/Emo13.gif

אני יושב מול קיר ריק ומוצא בו נקודות וחריצים, נדמה לי שאין בי את היכולת לזהות את הריק. אין בי הכרה אפריורית של "כלום" ושל "אינסוף" (או שלפחות כך נדמה לי). אני זקוק להדרכה, והחיים בשלב זה לא מאפשרים לי לנסוע רחוק מדי על מנת לחפש אותה. אני אשמח אם תוכל לתת לי כיוון נוסף.

ההמלצה נהדרת

אבל לא בשביל רובנו. בכל מקרה, אם בכל זאת החלטת להתבונן בקיר, לא צריך שתהיה לך הכרה של "כלום" ו"אינסוף". ממילא הזן לא מכוון לשם. למה הוא כן מכוון? אם תהיה לך הסבלנות להתבונן בקיר, אולי אפילו שנים רבות, בסוף תגלה
. (לשם גילוי דעת נאות אני מוסיף: גם אני לא גיליתי עדיין לאן הזן מכוון. אבל לעומת זאת גיליתי לאן הוא לא). בהצלחה

קמהדנו

New member
קיר

הוא קיר
אתה לא אמור לזהות בו ריק או אינסוף. מה שמועיל בקיר הוא שאינך יכול להאשים אותו בשום דבר. כך שאם אתה מוצא את עצמך משועמם או מעוצבן או יהיר תוך כדי, או רואה יופי או כיעור או סימנים, הרי שכל אלה הם השלכות שלך. ולמה אתה בכלל רוצה "זן-בודהיזם"?

למעלה