זמן

זמן

כמה זמן ביום מומלץ לילד לבלות מול מסך מחשב.קראתי את המאמר שהביאה ציפי וזה עורר בי תהיות לגבי ההשלכות האופרטיביות והאם המחשב מעמיק את הפרעת הקשב של ילדי.מישהו יכול לחוות דעה
...

אני חושבת שזה תלוי בהרבה מאוד גורמים

בעיקר מה הדברים האחרים שהילד עושה. אם הוא גם משחק ב"חיים האמיתיים", נמצא עם חברים, עושה עוד כל מיני פעילויות, אני לא רואה מניעה בשימוש במחשב. אם המחשב משמש כמפלט או הימנעות מחברויות בעולם האמיתי ולמשחק ממשי, אז יש בעייתיות.

כמה זמן

אני מצטרפת לדעתה של מעיין שמה שקובע הוא מה הילד עושה מול המסך והאם זה מהווה בריחה מפעילויות אחרות.
לי אישית קשה עם האמירה שנשמעת הרבה "הילדים מבלים מול המסכים"
יש הבדל משמעותי בין משחק שמפעיל את הילד לבין בהייה בתכנית שלא תורמת לו כלום.
המחשב כמו הטאבלט יכול להוות גורם מלמד מקדם ומעשיר וזה מצריך מעורבות הורית
מצד שני חשוב שההורים יציבו גבולות וגם ידאגו לפעילויות אחרות.
באחד הכנסים שמעתי דעות שהמחשב לא יכול להעמיק הפרעה נוירולוגית... לא זוכרת מי היה המומחה שדיבר על כך.
אגב, ביום ראשון הקרוב יש כנס בתל השומר: הורות עם משמעות
תהיה התייחסות להתמודדות במשפחה עםהפרעת קשב , של דר חביבה אייל מניצ'ן
אני אהיה שם,
ציפי קוברינסקי

טלי נצר

New member
האם המחשב 'מגביר' הפרעות קשב?

ברמה הניורולוגית כנראה שלא
אבל - וזה אבל גדול

ילדים עם הפרעות קשב, במיוחד ה'היפרים' צריכים להוציא מרץ - אם הם מבלים את היום מול המחשב זה יכול (בלשון המעטה) להגביר את חוסר השקט שלהם.

להרבה ילדים עם הפרעות קשב יש גם לקויות חברתיות שונות - הפתרון לזה הוא להיות במצבים חברתיים, עם עוד ילדים, כדי להתנסות ולתרגל - המחשב לא תורם לכך.

אני כן מאמינה שצריך להגביל "מסכים". לא למנוע. וגם לא בצורה קיצונית.
אבל חלק מהתפקיד שלנו כהורים זה לייצר את המצבים והאפשריות לשחק, להוציא מרץ ולעשות דברים שפעם ילדים היו עושים.

בתור אמא לילד "חולה" מסכים, לא תמיד קל למצוא את האיזון
מצד שני מה הקשר בין קל לבין לגדל ילד עם הפרעות קשב - מאתגר, מתסכל, מצחיק, מקסים ועצוב......הכל נכון, רק לא קל.

טלי

מחשב

תודה לעונים.כמובן כשאני שואלת על נזק מהמחשב אני שואלת על בילוי באתרים כמו קיזי מיק מק גוגל ארת אחתונג מוגובי אקולוקו ומינקראפט.כל אלו אתרים שילדי אוהב. אם הוא רואה ברינפופ אני לא מחשיבה זאת כזמן מסך.למען ההגינות יש לומר שמדובר בילד חברותי ופעיל בחוגים.הבעיה שמטרידה אותי היא החרפת הפרעת הקשב כתוצאה בוא נאמר של ישיבה של שעתיים ביום מול מחשב.

כמה דברים על מחשב וADHD

ילדים עם הפרעת קשב רגישים יותר לתדר של ריצוד המסך, זה לא משהו שאנחנו רואים בברור, זה התדר של השידור של המסך, וזה יכול להיות טלביזיה או מחשב או סמארטפון, שאגב, זה בדיוק כמו התדר של אורות הניאון הלבנים !!!, (בגלל זה בדיוק אצלי בקליניקה צבע הניאון צהוב ולא לבן), בקיצור - ממש לא עושה להם טוב לשבת הרבה זמן מול המסכים למרות שהמינון מאוד שונה בין ילד לילד.
ישנם ילדים שהריצוד הזה גורם להם לכאב ראש..., ישנם ילדים שליד המסכים הופכים להיות עצבניים ואגרסיביים יותר..., ישנם ילדים שסתם בוהים במסך בלי "לראות". ולכן, חשוב למנן (מלשון מנות), את משך הזמן. המסר שלי לילדים ולהורים הוא: "מחשב/TV/סמארטפון כן, אך בהפסקות גדולות ולא יותר מ-3/4 שעה במנה, בשאר הזמן עושים דברים אחרים בהם אנו תורמים ונתרמים".

תודה

תודה רונן.היתה לי תחושה שיש משהו אינרטי מזיק בריצוד המסכים.אנסה להגביל ללא יותר משעה ברצף.ושאלוהים יהיה בעזרי.

למעלה