זמן הבחינה

זמן הבחינה

אני ניגש למועד אפריל הקרוב אבל יש לי בעייה בזמן שאני לא מספיק את הפרק המילולי לעיתים קרובות מדי במבחני החזרה אני בדרך כלל מגיע לחלק של הקטע קריאה כאשר נשארות לי 2-3 דקות השאלה שלי היא מה עליי לעשות על מנת להגיע לחלק זה כשיש לי יותר זמן לפתור אותו זאת אומרת איפה לקצץ בזמן ואיפה להתעמק יותר?

אלוׁנית

New member
לדעתי

על קטע הקריאה במילולית יש ארבע שאלות. לדעתי, דלג על שאלות הסידורים, תעבור לקטע הקריאה, סיים אותו ותחזור לסידורים. ככה תרוויח לפחות עוד שתי שאלות.

פוזנא

New member
אז ככה...

תשאיר את כל , אבל את כל שאלות ההגיון הסדר השיבוץ, האמת והשקר לסוף. תעשה את כל קטע הקריאה (את כל השאלות) ואז תעבור לאמת ושקר ואז לשאר. ותתרגל את הסדר הזה כמה פעמים במבחני דוגמה.

zimik

New member
הצעה אחרת

כיום החלק שנחשב הכי קשה בפרק המילולי הוא דווקא הבנת הנקרא. זה נשמע מוזר, אבל זה נכון. דורשים שם מעבר להבנה בסיסית של הטקסט, שואלים שאלות מתחכמות ומבקשים שתגיע להסקות שונות על סמך הקטע. אם תסתכל על קטעים משנים קודמות ועד היום תוכל לראות שהרמה עלתה, אם לא מבחינת קושי הטקסט אז מבחינת קושי השאלות.דווקא פרק ההגיון הפך להיות קליל יותר- פחות שקרנים, יותר חשיבה מדעית. אני מציעה לך לפתור את כל הפרק כסדרו. כשאתה מגיע להבנת הנקרא קרא פסקה בכל פעם וענה על השאלה שנוגעת לפסקה. השאלות מופיעות בצורה כרונולוגית ובהחלט אפשר לענות על כל שאלה כשקוראים רק את הפסקה הרלוונטית. כך תספיק לענות על 2-3 שאלות ותפספס רק את 2 השאלות האחרונות.

GreatRiver

New member
זה בעיתי

- ואני אסביר למה. משום מה, ברגע שאתה מתחיל להסתבך עם שאלות בפרק ההגיון, יש לך נטייה (מובנת) להתקע יותר מדי זמן על שאלות. כך אתה עשוי למצוא עצמך במצב, שאין לך מספיק זמן להתמודד עם פרק הבנת הנקרא, שניתן לפתור 80% ממנו (5 שאלות מתוך 6) בקלות יחסית. לא חבל? אגב, זה בדוק העניין הזה של הורדת רמת הקושי בהגיון? כל הנושא הסידור-שיבוץ הורג אותי ממש...

Loser

New member
עוד עצה

לא להתקע יותר מדי על אנלוגיות / פ.ט.ל. אם לא מצליח לך אחד/כמה מהם, תעבור הלאה ותחזור אח"כ. בנוסף, אולי כדאי שתפתור בהגיון את שאלות ההגיון הצורני כי זה קליל ומהיר, לאחר מכן את הבנת הנקרא ובסוף תחזור לשאר שאלות ההגיון.

zimik

New member
ההגיון הפך להיות

אחד החלקים היותר פשוטים בפרק. עד כדי כך שלדעתי השלמת המשפטים יותר קשה ממנו (בעיקר יותר מעצבנת ממנו...). שאלות ההגיון שבאוגדן וכן במבחן שהיה היו שאלות ברמה מאוד בסיסית, לא היו שם שאלות שהיית צריך לשבור את הראש כדי להגיע לתשובה. כנס לשרשור של חוויות ממועד 2/2003 ותראה את השאלות. שאלה כמו של שרגא הפיל היתה שאלה קלילה מאוד, לדוגמא. אם אני זוכרת היטב אז היתה שאלת שיבוץ אחת, אבל היא היתה ממש קלה, שאלה שביואל גבע היו מכניסים לפרק "סידורים א'". לגבי בזבוז זמן- זה נכון לגבי כל המבחן: צריך שתהיה לך משמעת עצמית, אתה חייב להיות מסוגל לעזוב שאלה ולעבור לשאלה אחרת אם אתה רואה שאתה לא מצליח לפתור, עד כמה שזה קשה.

למעלה