זמזום של דיסטורשן

רון22992

New member
זמזום של דיסטורשן

אהלן אשמח אם תתנו לי תשובה לשאלה הבאה->
כיצד נפתרים מזמזום של דיסטורשן בעת הפעלתו (מבלי להוריד את הגיין לרמה נמוכה)?

MetalicBluz

New member
באיזו גיטרה מדובר?

(האם מדובר בסינגל קוילז או האמבקרים?)
במצב זמזום קיצוני אפשר להשתמש בנוייז גייט.

רון22992

New member
תשובה

js1000, המבקרים. שמע בגדול הוא עושה לי זמזום בכל גיטרה, בדקתי בפורומים אחרים ושם אומרים שיכול להיות שהשנאי דפוק/הערקה לא טובה/ פדאל דפוק. עכשיו תיקנתי את הפדאל במעבדה(היו לו עוד בעיות) ולמרות זאת יש בעיה של זמזום. מה זה הנויז גייט שאתה מדבר עליו?

MetalicBluz

New member
בכיף :)

שוב, לא סיפקת מספיק פרטים אז אני לא יודע על איזה פדאל מדובר והאם הבעיה עם רעש הרקע (האם/זמזום) קרתה לפתע פתאום.
ז"א יכול להיות שהבעיה היא בפדאל עצמו או בשנאי או אולי בפדאל אחר שמשורשר לפניו או אחריו (במקרה וקיימים).. יכולות להיות הרבה סיבות לזמזום הזה.

אבל אם אתה בטוח שאין בעיה בפדאל או בכל מה שמסביב הנוייז גייט הוא ה"פתרון הסופי" להתמודד עם הבעיה הזו.

rolere

New member
כל דיסטורשן מזמזם

כאשר הוא פועל. הרי מה שהוא עושה זה לעוות את התדר, וגם כשאין צליל בתדר הוא "מעוות את השקט".

אם הזמזום, "Hum" כזה, קורה כשהגיטרה לא מנגנת - זה טבעי לרוב הדיסטורשנים (פדאלים או מגברים). במקרה הזה אפשר כשלא מנגנים לכבות את הפדאל או להוריד את הווליום בגיטרה.

אם הזמזום קורה בזמן הנגינה אז יש בעיה כלשהי. אם זה מחשמל או מהאלקטרוניקה (של הפדאל, גיטרה וכו'), אני לא בטוח מכיוון שזה לא ממש נושא שאני מבין בו.
בגלל שלא הבנתי בדיוק באיזה רעש מדובר, או מתי זה קורה נתתי תשובה כללית לפי הידע שלי, אז אשמח אם יתקנו אותי / ירחיבו במקרה ואני טועה או לא מדייק ^^

שים לב!!

אני קיבלתי את ה ISP דסימיטר, מאותה סיבה,היה חסר לי גיין והפדאלים שכן נתנו לי עשו יותר מידיי רעש, (כמו MXR דיימבג,ביג מאף ופאזים למינהם)

קניתי אותו לפני חודש,ניגנתי איתו פעם אחת,וכמו שמישהו פה בפורום אמר לי, הוא כן עושה את העבודה,אבל הוא עושה רק את העבודה.

זאת אומרת שגם הרבה בעיות,
למשל אם אתה בליין אחד,אז המודולציה בבעיה לא קטנה (לא משנה איפה היא תשב!)
צריך להיות מאוד מדויק עם הKNOB כי אם לא זה בולע את הצליל.
בפאז-זה מאבד את כל הקטע,במיוחד ג'רמניום.
וגם שהוא פתוח הוא לא הכי נקי.

בקיצור תשמע לפני שתקנה,אם בא לך לנסות את מוזמן אלי.

ilanmar

New member
מה נסיון הנגינה שלך בחשמלית בכלל

ועם דיסטורשן בפרט?
זה פשוט כדי לדעת אם יש מקום לשאלות בסיסיות כמו - כשיש זמזום, האם הוא ממשיך אם אתה שם יד על המיתרים כמו בהשתקה?
מה שכתב רולר נכון.
אולי תספר קצת יותר איך ומה כדי שיהיה ברור מה קורה אצלך.

למעלה