ברוך הבא אלינו ../images/Emo140.gif
יש לנו גולשת בזמביה שמה לילך, חפשי הודעות שלה ותוכלי לפנות אליה. אם אני זוכרת נכון ממה שהיא סיפרה אז יש ישראלים שחיים שם, ואולי דרכה תוכלי להגיע אליהם. לגבי ההריון ולידה, מה שכתבו לך למטה נכון בחלקו, שרותי הבריאות באפריקה לא כל כך מתקדמים, אבל אפשר באמצעות ידע וכסף למצוא מה שצריך. אם את בהריון ראשון... זה יהיה לך יותר קשה, אולי בעיקר מנטלית. אבל אפשר לעשות את רוב אם לא כל הבדיקות הנחוצות להריון (אולי לא גניטיות, ולא הייתי סומכת עליהם לבדיקות פולשניות כמי שפיר) לגבי הלידה - שוב אם זה הריון ראשון ואת עוד לא יודעת איך את מתפקדת בלידות, עדיף לך כמובן ללדת בארץ, אני את שתי הבנות שלי ילדתי בארץ. היתרון הוא שיש לך את מערכת הבריאות שאת רגילה ומכירה ויכולה בד"כ לסמוך עליה. החסרון הוא שצריך לנסוע לישראל באמצע-סוף חודש שמיני, וזה אומר להיות את החלק הכי ארוך וקשה של ההריון בישראל בלי בן-הזוג (רוב הזמן לפחות) ועוד כל מיני קשיים טכניים. לאחר הלידה את יכולה לחזור מתי שבא לך, אני באתי עם תינוקת בת עשרה ימים. כל מה שכתבו לך לדעתי לא נכון. את כל החיסונים לילדים - על פי הפרוטוקול של משרד הבריאות הישראלי או לפי סטנדרטים מערביים, ניתן להדיג כאן. זה עולה קצת יותר ממה שאנחנו רגילים - בשביל זה החברה צריכה לבטח אתכם. חשוב להגיד שבקניה לא מעט מהישראליות יולדות בניירובי, וגם כאן באוגנדה היו כמה אמיצות... אם יש לך עוד שאלות נשמח לענות