זליגת מוחות?

Original DNA

New member
נימוקיך הדלים אינם ראויים להתייחסות.

אבל אם אתה בכל זאת מתעקש: "מה ידחוף אנשים להצטיינות, יצרתיות, המצאות מהפכניות, בקיצור כל אותם דברים שמאפשרים את הקידמה? או שבעצם אתה גם נגד הקידמה?" בתור סוציאליסט דמוקרטי(לא סוציאל-דמוקרט), אני חושב שאני יכול להרשות לעצמי לומר שאני דוגל באידיאולוגיה הכי מתקדמת שידעה האנושות, אז בטח שאני בעד הקידמה. מה ידחוף אנשים להצטיינות? שמעת באיזה מקום היו תלמידי ישראל הסוציאליסטית במתמטיקה בשנות ה60? מקום ראשון. וזאת הייתה תקופה נטולת קפיטליזם לחלוטין. גם בברית המועצות, שאינה המודל האידיאלי שלי כי לא הייתה מספיק דמוקרטית, הייתה הצטיינות רבה של אנשים בכל התחומים, אז אל תגיד לי שלא תהיה הצטיינות. כבר הוכח מזמן שאפשר לחנך בן אדם לכל דבר. אפשר לחנך אותו אדם להיות פציפיסט או להיות פאשיסט. הכל תלוי במי המחנכים ואיך אתה מחנך את הילד. בחברה סוציאליסטית מחנכים את הילדים לאחווה, סולידריות, להיות חלק מקולקטיב חברתי ולתת מקסימום מאמץ למען המטרה המשותפת. אני לא יודע מי סיפר לך את השטות שבחברה סוציאליסטית מחנכים את האנשים להצטיין פחות מבחברה קפיטליסטית. בחברה סוציאליסטית הדגש הוא על מקסימום מאמץ ועבודה קשה, והכל למען הכלל. כמו שצעירי המדינות הקפיטליסטיות רואים את הכסף כערך עליון שבשבילו שווה לעבוד קשה, כך בדיוק רואים צעירי המדינות הסוציאליסטיות את הנושאים הציבוריים כערך עליון שבשבילו שווה לעבוד קשה. אני לא אומר שאצל הצעירים הסוציאליסטיים אין בכלל מימד אינדיבידואלי. יש ועוד איך, והם גם חושבים הרבה על עצמם. רק שאצלם השאיפה להגשמה אישית מתחברת לשאיפה לתרום לחברה. אצל בני קיבוצים זה בולט מאוד(היום כבר לא כולם). "תלמד מניסיונות קודמיך, שיטות כמו שלך הביאו אפילו לרעב המוני בגלל שלחקלאים לא היה מספיק תמריץ כדי לגדל עודפי מזון. אף אחד לא דוחף את עצמו לעבודה קשה כדי שבסופו של יום הוא יהיה שווה לבטלן שרחוק מלטרוח כמוהו." דמגוגיה זולה. גיבוב חסר משמעות של מילים. אתה לא מכיר את השיטות שלי ולא מכיר את כל הפילוסופיה הפוליטית שלי, אז חסוך ממני את שבט ביקורתך. אף אחד לא אמר שבחברה סוציאליסטית כולם ירוויחו בדיוק אותו שכר. גם שם אנשים יוכלו להתקדם, אבל לא על חשבון אחרים ולא ע"י ניצול של אף אחד. בחברה הזה יהיה חופש מניצול.

gershon17

New member
לא, לא נבטל כלל

כל אזרחי המדינה פרט לך מרוצים מהשיטה. אתה תצטרך להסתדר עם השיטה הקיימת. איך תשיג אוכל?

אשרת

New member
מתוך 7 מיליון איש?

אני מניחה שגרשון מכיר יותר שכן מרוצים. למה שלא תקימו לעצמכם קומונה ונסו את השיטה הכושלת הזאת על עצמכם? הרי היה כבר ניסוי כזה בעבר, שאגב, בעלי ההון מימנו אותו- הקיבוץ. האם אינם מסוגלים ללמוד מן העבר ולהפיק לקחים?

אשרת

New member
19 מנדטים, נתחיל עם זה.

נמשיך עם זה שאותו מספר מנדטים היו גם בבחירות הקודמות למפלגת העבודה!!! נמשיך עם זה שכדאי שתציץ לרשימה של מפלגתה עבודה, אתה עוד עלול למצוא שם כמה אישים שתומכים במדיניות של נתינהו. נמשיך עם זה שעובדה שהצביעו למפלגת הקדימה - 29 מנדטים!!!! ולליכוד - 11 !!! שניהם ביחד משאירים את האיש והשפם המגוחך הזה מאחור.

Fasz

New member
כמה אנשים תמכו במפלגת העבודה בעבור דרכה

הכלכלית, וכמה תמכו בה בעבור דרכה המדינית?

Original DNA

New member
זה לא עובד ככה.

בדמוקרטיה הפרלמנטרית שלנו, כל מפלגה מציגה מצע לפני הבחירות, ושבו מפורטים עקרונותיה, והבוחרים צריכים לקרוא את המצע ולהחליט האם הם תומכים במצע הזה או לא, ובהתאם לכך להצביע למפלגה. בבחירות האחרונות, המצע של המפלגה היה סוציאליסטי. מי שהצביע לעבודה הצביע למצע שלה. ככה זה עובד בדמוקרטיה הפרלמנטרית שלנו, וככה כל מפלגה עושה. משמע, שבבחירות האחרונות המצע הסוציאליסטי זכה כב20 מנדטים (מנדט אחד נגנב ע"י רע"מ-תע"ל. נפתחה חקירת משטרה והתגלו זיופים לטובת רע"מ-תע"ל, אבל אף אחד לא עשה עם זה כלום. אני זוכר את המקרה הזה טוב מאוד). אין היום, בדמוקרטיה הישראלית, אינדיקטור אחר לרצון הציבור חוץ מהבחירות הכלליות. משאלי עם לא עושים פה, הסקרים הוכחו כבר מאות פעמים כלא אמינים ולא מדויקים, והטוקבקים באינטרנט הם לא אינדיקציה לכלום, אם על זה חשבת. כך שכל ההתחכמויות האלה, כן מצע מדיני, לא מצע כלכלי.....אינן במקום. שיטה דפוקה? ברור. בגלל זה אני תומך במהפכה שתוביל לדמוקרטיה מוחלטת.

Original DNA

New member
אגב

גם הבחירות הכלליות מאבדות ממשמעותן מבחירות לבחירות......כי כש40% לא מצביעים בהזדמנות היחידה שיש להם להשפיע פעם ב4 שנים (או שלוש שנים או שנתיים, זה לא משנה) זה בעצם אומר ש40% מהציבור פרש מהמשחק הדמוקרטי, איש איש מסיבותיו שלו, ולא מעניין אותו מי ינהל את העניינים כאן. כלומר, הם דוחים גם את הדמוקרטיה המועטה שנותנים להם......זה אסון חברתי וסולל את הדרך לדיקטטורה מוחלטת.

Fasz

New member
שטויות, האוכ' מצביעה בעיקר ע"ב שיקולים

מדינים שכן משנתם הכלכלית של המפלגות הזהות הינה דומה למדי, פרט לעילויים יוצאי דופן הלוקחים את מושכות הכלכלה ומצעידים את מדינת ישראל קדימה. אך גם אלה, מופיעים פעם אחת בחצי מאה. שאר האלמנטים הגורמים למצביע הממוצע להצביע בעבור מפלגה זו או אחרת, מתבססים בעיקר על הרקע המדיני של המפלגה. הרי שאין ברור מכך בהסתמך על המציאות הגיאו-פוליטית באזור, כמו גם המצב הבטחוני בארץ. בל נשכח כי פרץ, אינו סוציאליסט. הוא מגדיר עצמו כ'סוציאל דמוקרט', על אף שלמעשה הוא אינו אלא בבון 'חברתי' מתלהם. אני מסופק אם אף כמחצית מבוחריו יודעים בכלל ולו עובדה אחת חסרת תועלת באשר לסוציאליזם, הגל, מרקס וכל המי ומי.

Original DNA

New member
20 מנדטים קודם כל

מנדט אחד נגנב ע"י רע"מ-תע"ל ונפתחה חקירת משטרה בעניין, שבסופה התגלה שהיו זיופים חמורים בכפרים ערביים מסוימים לטובת רע"מ-תע"ל בסדר גודל של מאות קולות (העבודה היו צריכים רק עוד כמה מאות קולות כדי להשיג 20 מנדטים). "נמשיך עם זה שכדאי שתציץ לרשימה של מפלגתה עבודה, אתה עוד עלול למצוא שם כמה אישים שתומכים במדיניות של נתינהו. " לא רלוונטי. הדבר היחיד שקובע זה המצע של המפלגה, והמצע היה סוציאליסטי. נקודה. פה כבר עברנו את עניין הלהסכים או לא להסכים. פה זה כבר עניין של עובדות יבשות וידע בסיסי בדמוקרטיה. "נמשיך עם זה שעובדה שהצביעו למפלגת הקדימה - 29 מנדטים!!!! ולליכוד - 11 !!! שניהם ביחד משאירים את האיש והשפם המגוחך הזה מאחור. " לא רלוונטי. שוב הוכחת שאינך מבינה איך עובדת המערכת השלטונית הישראלית. הנשיא בוחר את חבר הכנסת בעל הסיכוי הגדול ביותר להקים ממשלה, ובמקרה הזה זה היה יו"ר מפלגת קדימה, שזכתה בהכי הרבה קולות. אותו ח"כ שנבחר ע"י הנשיא זכאי להקים ממשלה עם מי שבא לו, כל עוד היא עוברת את 61 הח"כים. יו"ר קדימה יכול היה גם להקים באותה מידה קואליציה עם הליכוד ובלי העבודה, באופן חוקי לחלוטין, אבל הוא בחר בעבודה, וזה לגיטימי לחלוטין במערכת הקיימת, ובגלל זה זה לא משנה כמה מנדטים קיבל הליכוד, כי כל עוד הוא לא המפלגה הגדולה ביותר, אין לו את הסמכות להרכיב ממשלה, ובמקרה שלנו האיש שהרכיב את הממשלה החליט להשאיר את הליכוד בחוץ, ובגלל זה 20 המנדטים של העבודה(19 אחרי הרמאות) כן באו לידי ביטוי ו12 המנדטים של הליכוד לא.

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

אתה משעשע מאוד. תודה רבה על שיעור באזרחות, אבל זה אני יודעת טובה מאוד גם מבלי הפטרוניות המגוחכת שלך, שאפילו לזהות את יסודות המשטר הכה נערץ אליך אתה לא מסוגל להבין, וגם את הסכנות אינך מסוגל לזהות. שיהיה. נגיד וכל מה שאמרת על הליכוד - זה נכון. עכשיו אמר לי בבקשה - כיצד המצע הכלכלי של מפלגת האבודה מתבטאת בדיוק בממשלה אשר המצע הכלכלי שלה הוא קפיטליסטי?
אז המציאות קוראת לאורגינל - המצע הכלכלי של מפלגת האבודה לא מתבטאת בשום צורה שהיא. גם עם ה-20 מנדטים. גם בממשלה הקודמת שהיא ישבה עם אותה כמות מנדטים --> המצע הכלכלי שלה, שלא השתנה אגב, לא התבטא. במקומך הייתי נזכרת בבייגה שוחט שלמרות היותו חבר במפלגת האבודה קשה לומר שהוא סוציוליסט גדול. הקיצר, אתה ושני המפלגות שלך - בדיחה אחת עצובה.

gershon17

New member
מפלגת העבודה קיבלה 19 מנדטים

כשפרץ רץ לבד הוא קיבל 3 מנדטים.

gershon17

New member
ובעצם למה שתנצל את העובדים שלך?

אתה יכול לקחת שותפים במקום עובדים. לפתוח חנות ירקות, למשל, ולדאוג שלכל העובדים (לך, לנער שעושה שליחויות ולמוכר השני) יהיה נתח שווה בבעלות, ולכן יהנו כולם באותה המידה מהרווחים. אף אחד לא ינוצל ואף אחד לא ינצל. דמוקרטיה זה אחלה, לא?

gershon17

New member
ומה אתה רוצה לעשות בינתיים?

בינתיים עדיין תצטרך לאכול. מי אתה רוצה שיקנה לך את האוכל הזה?

אנדרי ז

New member
אבל מישהו צריך להתחיל, לא?

אז יאללה, למה שלא תיגש להקמת העסק ותפסיק לחיות על חשבון אחרים?

למעלה