זליגת מוחות?

מהבחינה שתמיד שפוגעים או מקצצים לאחרים הם בעד

ורק כשזה נוגע להם ולטובתם האישית הם יוצאים וזועקים חמס. תראה למשל את הודעתו של אנדרי שפתאום הוא מתבטא כמוני כנגד פקידוני האוצר "שיטת הפרד ומשול", כמה פעמים כתבתי והזהרתי מפני השיטה הזאת שנתניהו הוא חסידה הגדול ביותר... אז פתאום האוצר כבר לא בסדר, ולמה? כי הם פוגעים בו ובציפור נפשו "הליסינג"? לא בגלל שהם פוגעים באזרחי מדינתו באופן כללי ובפרט בחלשים שבהם, אלא בגלל שהפגיעה הגיעה גם אל פתח ביתו ולאף אחד לא ממש איכפת מזה... הזהרתי מזה שמי שהתעלם ממצוקותיהם של אחרים, בסוף כשהפגיעה תגיע גם אליו, את אף אחד כבר יעניין ממנו, בדיוק כפי שאותו לא עניין מאף אחד שפגעו בו לפניו. אך כנראה שאנדרי לא מכיר את השיר הידוע של של מרטין נימילר: "בהתחלה, כאשר יצאו נגד הקומוניסטים לא אמרתי דבר משום שאינני קומוניסט. אחר כך כשיצאו נגד האיגודים המקצועיים שוב לא אמרתי דבר משום שלא הייתי חבר בהם אחר כך כשנטפלו לקתולים גם אז שתקתי כי אינני קתולי. ואז באו ולקחו את היהודים וגם אז לא קמתי והתקוממתי כי לא הייתי יהודי. לבסוף כאשר באו לאסור גם אותי לא נותר כבר איש לאמר דבר מה לזכותי."

omerlich

New member
תתבייש!!../images/Emo5.gif

איך אתה מעיז לצטט את זה בהקשר הזה? יש לך כנראה חוסר הבנה מוחלט למה הוא מייצג?! הוא מייצג רצח!! תתבייש בכלל שאתה משווה את נושא השרשור לציטוט הזה.

אשרת

New member
לעיתים...

כדאי להשאיר כאלו דברים על גבי הפורום על מנת שכולם יראו מי מצטט אותם ולאן הוא שייך. אנשים מתחילים לאבד לחלוטין את מצפונם כאשר מדברים על נושאים כלכלים/פוליטיים ולא בוחלים בשום אמצעי על מנת להשמיץ את הצד השני או להצדיק את עצמם, גם אם זה להשתמש בדברים אשר מצדיקים רצח.

תתפלא, השיר הזה לא מזוהה רק עם השואה

השיר הזה הפך סמל להתעלמות של בני אדם ממצוקות של אחרים. הוא בא להגיד בגדול: אם היום לא איכפת לך מאף אחד אחר מלבדך, אל תתפלא אם מחר כשלך יהיה רע, לאף אחד לא יהיה איכפת ממך. ואין לזה שום קשר לשואה, יש לזה קשר לאפאטיות והתעלמות של בני אדם שטוב להם ממצוקם של אחרים שרע להם. כל עניין הסוציאל דמוקרטיה הוא שיהיה איכפת לאזרחים אחד מהשני, לעשיר מהעני, לחזק מהחלש, לבריא מהחולה, לכשיר מהמוגבל ולצעיר מהזקן. לא כך בקפיטליזם, בקפיטליזם מי שטוב לו דואג אך ורק לעצמו, עד שהוא עצמו נפגע, ורק אז הוא מתעורר ומגלה פתאום שמשהו לא טוב קורה במדינה שלו...

omerlich

New member
לא,לא,לא!

אני לא ארשה לך לעשות את זה! אתה לא תהפוך שיר על אפאטיות לרצח,לבין כוונתך. שיר זה מוצג ב"יד ושם",ואי לכך ובהתאם לזאת,אני מפנה אותך לסעיף 2 בתקנון הפורום,הקובע כי אין להשוות אירועים מהשואה לדברים המתרחשים כיום! כמו כן,אין להשתמש בשיר "כתוב בעיפרון החתום,וכו'..

אשרת

New member
באמת...

הוא הרי חושב שאנשי ההייטק עושים את הוננם (עלק) ללא מאמץ... וכאשר אנשי הייטק יעזבו כולם את המדינה אז יוכלו כל האנשים אשר הולכים לתוכנית הזאת להשילח לקורסי הייטק (הרי ברור שלאחד שבונה אתרים או טכנאי מחשבים יש אותו יכולות כמו של מהנדס מחשבים) יכולו להחליף אותם. אתה מנהל דיאלוג עם אדם אשר ההגיון והלוגיקה ממנו הלאה... לעומת זאת... השנאה.. .כלפי כל מי שלא מוכן לחיות בשכר מינימום ודרוש לקבל את מה שמגיע לו ונמאס לו לממן פריזטים כמו ממתיק (כן, אתה פריזט בתור אחד שמתוך בחירה מרוויח מינימום אתה חי על חשבונם של אנשי הייטק) , לא ברור לי למה אתה מצפה.

Original DNA

New member
מה הקשר למאמץ שלהם?

הביקורת שלי על עבדי ההיי-טק היא שהם מעודדים נורמות לא מוסריות, שלא אמורות להיות בחברה סוציאלית, של עבודה מטורפת מבוקר עד לילה, השתעבדות מוחלטת למקצוע על חשבון החיים הפרטיים, אמריקניזציה (עובדי ההיי-טק הם האנשים הכי אמריקנים שיש בארץ) ומנטליות תחרותית דורסנית. אין לי בעיה עם המקצוע עצמו, אלא עם המנטליות האמריקנית שמתלווה אליו. בגלל כל הדברים האלה אני חושב שתרבות ההיי-טק היא תרבות זרה, כובשת, קולוניאליסטית, שמושכת את המדינה הזאת למקום שאינה צריכה להיות בו. אנחנו חיים בישראל, לא באמריקה, ולכן אם עובדי ההיי-טק רוצים להיות כאן, הם צריכים להיות יותר ישראלים ופחות אמריקנים.

אשרת

New member
איזה מזל שאף אחד לא שואל אותך.

עוברי הייטק הם אנשים מספיק בוגרים וחכמים אשר מסוגלים להחליט בעצמם מה הם מוכנים לעשות ומה הם מוכנים להקריב. ברור לי שכואב לך שהם מרווחים לא מעט כסף ומייצגים את התרבות שכה שנואה אליך ומוכיחה שאם עובדים קשה אז גם מרווחים יפה. שאם משקיעים אז יהיו פירות. בסדר. החברה הישראלית לצערך הרב היא חברה מערבית ואת הנורמות שאתה טוען שאנשי הייטק מנסים להנחיל פה, זאת לא המצאה שלא ארה"ב או שלהם. אנחונ מעדיפים להיות דומים לחברה המערבית המתקדמת מאשר לחברה 'הסוציואלית' סטייל קובה וונאצולה או ברית המועצות לשעבר. ששם הסוציאליזם שולט אך ורק תחת דיקטטורה. בזכות אותם משכורות של האנשים שאתה מתעב אפשר לשלם קצבאות לאנשים ולקיים את המדינה הזאת.

Original DNA

New member
מה זו חברה "מערבית" בכלל?

לדעתי המודל הסקנדינבי מייצג הרבה יותר טוב את החברה ה"מערבית". מי קבע שאנחנו צריכים לאמץ את הנורמות האמריקניות הפסולות ולא את השבדיות, למשל? המשכורות שלהם לא מעניינות אותי. יש קצבאות בזכות המיסים, וברגע שמכובדי ההיי-טק לא ישלמו מסים, הם יעופו מפה על טיל(או לכלא).

אשרת

New member
המודל הסנדיבני מאוד נחמד ומאוד אחלה.

אבל הן אתה והן החבר שלך מתעלמים מהעובדה הפשוטה שמבנה החברות ממש לא זהה והבעיות שאנחנו סובלים מהן , הן לא צריכות להתמודד איתן. עדיף שתקח את החברה האמרקינית כחברה מהגרים הדומה לנו. לנו יש הוצאות ביטחון שלמשל לדנמרק אין, אצלנו יש שני מגזרים שלמים אשר לא עושים כלום וחיים על חשבון כולם דבר, שגם שם אינו קיים. קודם כל נעיף לכלא את אלו שמרצונם בוחרים לעבוד בשכר מנימום על מנת לא לשלם מיסים. עובדה- 25 אלף עובדי הייטק כבר עפו מפה. המדינה הלכה למעשה הפסידה 6 מיליארד ש"ח בעקבות זאת. וברור לך שיש גם זליגת מוחות מהאקדמיה , שעכשיו מנסים להפוך את העולם על מנת להחזיר אותם לפה. כנראה ששיש אנשים שבכל חוזרת חושבים שיש אנשים שחושב שהם יהיו פה ולא במקום אחר בניגוד לאחד אחר שמצידו כולם יכולים ללכת לעזה.

gershon17

New member
בסקנדינביה גם יש עבדים

יש הרבה מאד שכירים בסקנדינביה, שלא נהנים מהרווחים של החברות בהם הם עובדים. כמה מעובדי נוקיה הם בעלי מניות משמעותיים בחברה? סקנדינביה קפיטליסטית כמו שאר העולם.

Original DNA

New member
אמרתי שסקנדינביה מושלמת?

אין ספק שמבחינתי היא עדיפה עשרות מונים על אימפריית הרשע. אבל כן, גם סקנדינביה היא לא המודל שלי.

gershon17

New member
היא "לא מושלמת" או שהיא תועבה?

מקום נוראי בו מנצלים 99% מהאזרחים ניצול מחפיר? האם סקנדינביה באמת שונה באופן מהותי מאנגליה או מרוסיה?

בסקנדינביה אין עבדים, בטח לא כמו בישראל

מדינה שבקושי סיכה על מפת העולם וכבר הפכה לאימפריה של סחר בבני אדם. סקנדינביה אפילו לא מתקרבת לאכזריותה ושחיתותה של המדינה הזאת ישראל.

אנדרי ז

New member
אתה בהחלט צודק בדבר אחד

עובדי ההייטק אכן יעופו מפה, רק לא לאן שאתה חושב. ואז נראה ממי יישאר לך ולשכמותך לגבות מיסים מטורפים למען כל בטלני המדינה.

baudrate

New member
אני חושב שאתה ניזון משמועות

יש אנשים שעובדים עבודה מטורפת מבוקר עד ערב. זה בהחלט לא הכלל בהי-טק. גם האמריקאים אגב, גם יודעים שבשעה מסוימת צריך ללכת הביתה למשפחה. תמיד יהיו השוליים אבל זה בהחלט לא מוכיח שום דבר על הכלל.

baudrate

New member
עד היום האנשים שפגשתי במציאות

מוקירים ומעריכים את מיקצועות ההי-טק. הרבה פעמים הם מתגאים באוזני על בן דוד או אחיין מאוד מצליחים בתחום, ככה סתם אנשים שפגשתי ברחוב. כך ששנאת החינם, או קנאת החינם די מצומצמת בהיקיפה.

כן "מסכנים" הם מרוויחים ממש קצת

אולי הם יעדיפו להתחלף עם משתכרי שכר המינימום. מעניין שלהם מותר לדרוש יותר, אבל כשמקבלי שכר המינימום מבקשים מעט יותר, אז הם נעמדים על הרגליים האחוריות שלהם, כאילו רוצים לשדוד להם את המדינה... לא פלא שעובדי ההייטק הם גם אלה שתומכים בכל הקיצוצים והגזירות, שהרי כשלא מדובר בהם ובטובתם האישית, אז מצידם שכל השאר יעבדו אפילו בחינם.

למעלה