זליגת מוחות?

אשרת

New member
ממ...

צר לי לנפץ לך משהו אחר, אבל לא חינכו אותי לכלום בגיל 0. בעייתי לחנך עובר, אורגינל. אתה מוזמן להתנדב ולמצוא את הפרייר שיהיה מוכן למממן את המחייה שלך.

Original DNA

New member
אני לא רוצה שאף אחד יממן אותי

מצחיק שהדרישה הלגיטימית שלי לחברה צודקת ושיווינית נתקלת פה בכאלה חומות של חשדנות, כאילו הכוונה הנסתרת שלי מאחורי כל הודעה היא לחיות על חשבון אחרים.

אשרת

New member
זה מה שזה בעצם אומר.

מי אמר שהחברה הצודקת שלך היא באמת צודקת? למה ה'חברה הצודקת' שלי היא לא הנכונה בהכרח? צודק זה שכל אחד ירוויח את מה שמגיע לו. אם אדם השקיע בעצמו אין סיבה שהוא לא ירוויח על זה. אם אדם לא השקיע בעצמו אז שיעבוד כאיש זבל (שבמקומות מסוימים בארץ מרווחים לא רע...) או כמנקה ניקיון או לא יודעת מה. אין שום סיבה בעולם, שאדם אשר עובד ומרוויח יממן את ממתיקי שלא בראש שלו לנסות ולהרוויח קצת יותר מהמנימום. החברה כן צריכה לדאוג למי שהוא *באמת* חלש. אבל כאשר עוגת התקציב שלך מוגבלת, ואתה צריך בין היתר גם לממן בטלנים אז מי שבאמת צריך לא מקבל.

Original DNA

New member
מה שקורה היום זה בטח לא חברה צודקת

וזה גם נוגד את אמנת ז'נבה. את חושבת במונחים של 'רווח' כשאני חושב על רווחה. אדם שעובד לא צריך לממן אדם אחר שאינו עובד, בשביל זה יש מסים. מאיפה קבעת שאני בעד שאנשים שיכולים לעבוד לא יעבדו? בחברה שאני רואה לנגד עיני כל מי שיכול לעבוד- ילך לעבוד. אבל זאת תהיה חברה צודקת ושיוויונית, לא כמו שיש היום. להגיד לך את האמת? בתנאים שיש היום ובנורמות החברתיות שפושות היום- אני מבין את מה שלא רוצה לעבוד.

אשרת

New member
בוא תסביר לי למה אתה מבין אותו.

כי אני לא מבינה אותו. אני לא מסוןגלת להבין למה אתה חושב שאדם שהוא חסר כישרון להייטק , למשל, צריך להרוויח כמו שאיש הייטק מרוויח, כאשר האדם הראשון משקיע פחות ממנו.

Original DNA

New member
זה בכלל לא רלוונטי

מבחינתי כל המודל החברתי הנוכחי רקוב מהיסוד. המשכורת של איש היי-טק זה או אחר אינה רלוונטית לדיון. הוכח ש"כלכלה חופשית" תורמת להגדלת הפערים החברתיים ולפירור החברה.

Original DNA

New member
אני מבין שבן אדם לא יתלהב לעבוד בתנאים של

ניצול, כשהוא לא מקבל את הזכויות המגיעות לו.

אתה עדיין חייב לי תשובה

בדיוק דסקסנו על הנושא העקרוני הזה, אבל במקרה עזבת את הפורום לכמה ימים ואני מניח ששכחת כבר מהשרשור, אז אני מזכיר לך. אשמח לשמוע את התשובה למה שכתבתי.

Original DNA

New member
אני מבטיח לך שתקבל תשובה

יאמר לזכותך שבניגוד לרבים אחרים כאן, אתה מנסה לנהל דיון רציונלי, לכן בהחלט מגיעה לך תשובה רציונלית ותקבל תשובה רציונלית. אבל בשבילך לענות על זה אני צריך זמן והיום נגמר לי הזמן, אז אני אתפנה לזה מחר.

למה רק מנסה? ../images/Emo13.gif

ותיקח את הזמן. לא בוער לנו שום דבר, בכל מקרה מה שהיה הוא שיהיה ואין כל חדש תחת השמש.

Original DNA

New member
רק מנסה כי לטעמי אתה יותר מדי "דתי" בתפיסה

שלך. לדעתי יש לך בחיים יותר מדי כלכלה ופחות מדי תחומים כמו מדעי המדינה, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, ביולוגיה וגם קצת פילוסופיה עוד לא הרגה אף אחד. אתה מקבל את מה שלמדת בחוג לכלכלה כתורה מסיני, וזה נותן לי את הרושם שאתה מקובע במחשבתך. אני חושב שדווקא יש חדש תחת השמש. האנושות מתפתחת, רעיונות חדשים ומשופרים מתפתחים, אנחנו מתפתחים טכנולוגית כך שאני לא מסכים לתפיסת הקהלתיסטית הזאת.

חלילה וחס

אל תשכח שאני גם מוסיקאי נוסף לכל הצרות. אני גם חובב פילוסופיה ואפילו אספקטים מסוימים של פסיכולוגיה. אני ממש לא מקבל את מה שלמדתי בחוג לכלכלה כתורה מסיני, גם כאשר למדתי מתמטיקה לא קיבלתי את זה כתורה מסיני. לאקסיומות שלי הגעתי דיי בעצמי והיסקים לוגים נראים לי כהליך מחשבתי ראוי ונאות. מכאן, לדעתי, כל אדם שיפעיל הליך חשיבה רציונלי מסודר, על בסיס אותן אקסיומות סבירות, יגיע לתפיסות שלי. לגבי השמש, נו, אתה לא באמת חושב שאני מקבל את הפסוק כלשונו, מה שכן, את חלקו הראשון, שדווקא אותו השמטתי (הכל הבל הבלים) אני מאמץ בצורה דיי מוחלטת.

n i e m a n d

New member
כי אני מחבב אותך? ../images/Emo140.gif

סתם, פשוט ראיתי סרט די נחמד, ג'רי מגוויאר היה שמו, והיה שם משפט דומה למדי לזה שכתבת.

baudrate

New member
הסיבה העיקרית לזליגת המוחות

היא שיש מקומות יותר טובים לגור ולעבוד בהם בהם. תקציבי הפיתוח בהי טק לא יסגרו את הבור שבכביש, לא יבנו בתי ספר וגנים טובים יותר, לא יקטינו את מספר ימי המילואים שנקראים העובדים לעשות, לא יעלימו את התחמנים שכל הזמן מחפשים איך לסדר את הלקוח (בין אם זה האינסטלטור חברת הביטוח או חברת הסלולר), לא יצננו קצת את החמסין בקיץ, וכו' .

אשרת

New member
...

הייתי מוסיפה שיש מצב שבמקומות אחרים לא היו גוזלים מהם אחוז די נכבד מן המשכורת שלהם והופכים אותם לשק חבטות כאלו שבגללם המדינה נראית כמו שהם נראית.

adiavn

New member
שלא לדבר על שנאת חינם

רק תקראי כמה מהתגובות בכתבות על הרפורמה בליסינג כדי לראות איזו שנאה רוחשים לאדם שכל חטאו הוא המגזר בו הוא עובד.

אשרת

New member
אנשים חיים בעולם משלהם.

עושה רושם שהם חושבים שאני הייטק באים.... יושבים מול המחשב.. מחממים את הכסא עד חמש.. ואז יוצאים הביתה, ועל זה מקבלים הרבה כסף.
הגיע הזמן שאנשים ידעו שמעבר להכשרה שאותם אנשים עוברים (קרי: לימודים אקדמים או ממר"ם למשל) הם גם משקיעים המון שעות בעבודה. גם עבודה אשר מפעילה את המוח ללא הפסק היא עבודה קשה, הם עובדים שעות רבות, ועל שעות אלה הם מתוגמלים. גם נזכיר את זה , שמי שרוצה להיות מעודכן, צריך להתעדכן ב"חדשות האחרונות" בתחום ההיטק , וזהו לא תחום אשר קופא על שמריו. אנשים מדברים מתוך בורות וקנאה.

לא בגלל ה"מגזר" שונאים אותם...

אם כבר שונאים אותם בגלל שהם אגואיסטים ותמיד הם נזעקים רק כשמדובר בהם ובטובתם האישית. מה שמנחה אותם זה רק טובתם האישית, כל השאר ממש לא מזיז להם. הם מתנהגים כאילו שהם לא שייכים למדינה הזאת ולעם הזה. כך שאם הם יעזבו או יישארו זה היה היינו הך.

adiavn

New member
אתה מדגים היטב את הטענה שלי

מאיזו בחינה בדיוק עובדי ההייטק יותר "אגואיסטים" מעובדי חברת חשמל, עובדי הבנקים, עורכי הדין, נהגי מוניות, אנשי קבע או כל מגזר עובדים אחר במדינה? עד כמה שזכור לי לפחות גם את הסטודנטים האשמת בעבר בהאשמות דומות. ובפעם האחרונה שבדקתי, המיסים אותם עובדי ההייטק משלמים ממנים לא מעט מהקצבאות היקרות לליבך, כך שאם כולם יעזבו - אתה זה שתממן אותן? אם הייתי צריך לסכם את משנתך כמו שהיא מוצגת בפורום: "סוציאליזם זה שנאה לאחרים".

למעלה