זליגת מוחות?

baudrate

New member
כללי המשחק

תעשה את מה שאתה עושה טוב מהאחרים , ותרויח יותר מהם.

Original DNA

New member
לא מקובל עלי.

זאת גם המדינה שלי, אני אזרח שוה זכויות כאן ולא מתאימים לי הכללים האלה. אני בז להם ויורק עליהם. מה אזרחים כמוני אמורים לעשות?

gershon17

New member
מה שהם רוצים

לא רוצה לעבוד 14 שעות ביממה? אל תעבוד 14 שעות ביממה. לא רוצה להיות "עבד" של מישהו? פתח עסק קטן עצמאי. תעבוד כמה שעות שאתה רוצה, ולא תהיה חייב דין וחשבון לאף אחד. איזה יופי זה דמוקרטיה, אה?

Original DNA

New member
לא הבנת אותי....

אני לא רוצה להיות חלק מהמערכת הקפיטליסטית. גם אם אני אהיה עצמאי אצטרך לנצל עובדים בשכר, ולזה אני לא מוכן.

gershon17

New member
אל תנצל אף אחד

תעבוד לבד ואל תעסיק אף אדם. למה אתה צריך להעסיק עובדים כדי להרוויח כסף? אתה יכול להיות מורה פרטי לכל מיני דברים (נהיגה, נגינה, יוגה) ולא להעסיק אף אחד. אתה יכול להיות צייר ולמכור ציורים בלי שמישהו יעבוד בשבילך. חסרים דברים לעשות שלא דורשים ממך להעסיק מישהו?

Original DNA

New member
אבל אני נגד עבודה בשכר

אני נגד השיטה הזאת של שימוש בכסף. וגם אם אני לא אנצל עובדים, עדיין ינצלו אותם. לכן אני לא מוכן בכלל להיות חלק מהמערכת הנצלנית הזאת.

gershon17

New member
אז מה אתה רוצה לעשות?

כל עוד כסף קיים, אתה רוצה לא לעבוד ושמישהו ידאג לך לאוכל?

אשרת

New member
אז חוזרים לשיטת סחר החליפין?

שאתה נותן לי עט ובתמורה לכך אני נותנת לך נייר?

Original DNA

New member
המודל שלי היא שיטת הכלכלה המתוכננת

כמו בקיבוץ. כלומר: יש ממשלה, שהיא כמו מזכירות הקיבוץ. יש ענפים שונים: בקיבוץ זה חקלאות, רפת, מפעל, חינוך וכו'...במדינה יש הרבה יותר. כל החברות שנותנות שירותים בידי המדינה. במקום כסף מקבלים תלושים. לדוגמה: תלושי מזון, תלושים לקניית טלוויזיה, וכל מה שצריך בחברה מודרנית. מה טוב בשיטת התלושים? שבשיטה הזאת אין אפשרות לאדם להתעשר על גבם של אחרים, וככה נשמר השיוויון. אל תביני אותי לא נכון- אני לא חושב שכולם צריכים לקבל אותם תלושים, כי אנשים שונים עובדים בתנאים שונים. עובד היי-טק, למשל, שמפרנס משפחה ועובד מהבוקר עד הערב, יקבל הרבה יותר תלושים מפועל בניין שעובד מהבוקר עד הצהריים ושאין לו משפחה.

אשרת

New member
הלו!

אני לא יודעת היכן אתה חי, אבל הקיבוצים, השיטה שעליהם הם התבססו - פשטה את הרגל. גם זה לא עובד.

Original DNA

New member
גם ה"שוק החופשי" פשט מזמן את הרגל

תראי את הקיטוב החברתי והמצב הקשה שהעולם הידרדר אליו בגלל הקפיטליזם האידיוטי הזה. מיליוני אנשים עניים חסרי כל....ומנגד כמה אלפים עשירים כקורח. זאת פשיטת רגל טוטאלית.

אשרת

New member
וואלה.

אני חושבת שבשיטה הקומוניסטית שאתה דוגל בה הרוב המוחלט , פרט לשכבה דקה אף יותר ממה שאתה טוען לגבי הקפיטליזם, אשר היה עשיר. אם אתה חושב שברוסיה לא היו מעמדות ולא היו קטבים רצחניים בין שני הקצוות, אתה משקר את עצמך.

gershon17

New member
דווקא לא

7 מיליון אזרחים בוחרים שוב ושוב ברוב קפיטליסטי מדהים לכנסת. וזה רק בישראל. בכל העולם המערבי אנשים בוגרים ואינטיליגנטים בוחרים מרצונם החופשי להמשיך לקיים חיים במשטר דמוקרטי חופשי ובו כלכלה קפיטליסטית. השיטה לא פשטה את הרגל, היא השתלטה על העולם כי, בדומה לדמוקרטיה, זו השיטה הכי טובה שיש לנו.

adiavn

New member
נשמע לי כמו סמנטיקה

אם יש לי מספיק תלושים אני יכול לקנות פלזמה, לעומת חבר קיבוץ אחר שהתלושים שלו מספיקים רק לטלוויזיה מיושנת. אם יש לי הרבה תלושים אני יכול לקנות מעדני גורמה, כשאחר יאלץ להסתפק בלחם אחיד. ומה עם אגירת תלושים? תאסור את זה? אז איך שיטת התלושים שלך שונה מכסף? גם כסף זה תלוש שמאפשר לרכוש פריטים.....

Original DNA

New member
סוף סוף דיון אמיתי! איזה כיף!../images/Emo13.gif

כל הכבוד על השאלה העניינית. על שאלות טובות וענייניות אני עונה בשמחה. עכשיו לתשובה: "אם יש לי מספיק תלושים אני יכול לקנות פלזמה, לעומת חבר קיבוץ אחר שהתלושים שלו מספיקים רק לטלוויזיה מיושנת." התלושים לא יהיו בשיטת ה"נקודות". זה לא שצריך לצבור מספר מסוים של תלושים כדי לקנות טלוויזיה. אחרי תקופה מסוימת בעבודה אתה מקבל תלוש. זה יבנה כך שתקבל כל חודש\שבוע\פרק זמן מסוים תלושים לאוכל, ובמסגרת הסכמי השכר כל עובד יקבל תלושים לטלוויזיה, לקולנוע ולשאר "מותרות". אחרי פרק זמן קבוע, העובד יקבל שוב תלוש כדי לקנות טלוויזיה חדשה. "אם יש לי הרבה תלושים אני יכול לקנות מעדני גורמה, כשאחר יאלץ להסתפק בלחם אחיד." שוב- התלושים לא יעבדו בשיטה של צבירת נקודות. בתלוש שאתה תקבל תוכל לקנות משהו מאוד ספציפי. בצורה כזאת לא תהיה אפשרות לאדם להתעשר. גם אם מישהו יגנוב המון תלושים של לחם, הוא לא יוכל לקנות מעדני גורמה, אלא הרבה לחם, ולא יהיה לו מה לעשות עם זה, כי כמה לחם הוא כבר יכול לאכול
? גם בחברה סוציאליסטית יהיו מעדני גורמה, אבל הממשלה תדאג שלכולם תהיה זכות לטעום מהם. "ומה עם אגירת תלושים? תאסור את זה?" בטח שלא. רק שמאגירת תלושים יהיה בלתי אפשרי להתעשר. אני מסכים שיש אפשרות של סחר מכר בתלושים, ושיכול להיווצר מצב שמישהו יאגור תלושים של לחם, ואז ימכור אותם בתמורה לתלוש של טלוויזיה, אז מקסימום יהיו לו הרבה טלוויזיות בבית. מכאן עד למצב של עושר מופלג ופערים חברתיים ענקיים המרחק גדול. בחברה כזאת אולי לא יהיה שיוויון מוחלט, כי תמיד יש את התחמנים והרמאים, אבל אף אחד, "עשיר" בתלושים ככל שיהיה, לא יוכל לבסס על זה מעמד חברתי גבוהה משל אחרים, ולא יוכל לשלוט בהם באמצעות התלושים, כי כולם בכל מקרה יקבלו תלושים למטרות מאוד ספציפיות. "אז איך שיטת התלושים שלך שונה מכסף? גם כסף זה תלוש שמאפשר לרכוש פריטים....." לסיכום, שיטת התלושים תהיה מאוד שונה מכסף.

adiavn

New member
שמחתי לעזור ../images/Emo13.gif

1) אני בהחלט רואה תרחישים בהם אדם כלשהו יכול לצבור אלפי שוברים ולנצלם כדי לקבל טובות הנאה שונות מאחרים. 2) מה יעשה מובטל או עובד זוטר עם עשרה ילדים? איך יקבל מספיק שוברים לכלכלה? 3) מי מחלק את התלושים? מי מחליט על סוגי התלושים? אתה באמת לא רואה כאן את הפוטנציאל האדיר לשחיתות? אני מזכיר לך שנוסתה כבר שיטה דומה, ונכשלה כישלון חרוץ - בהחלט היו מעמדות שונים בחברה הקומוניסטית. קומוניזם זה רעיון אידיאלי שמתאים לנמלים, אבל ברגע שתנסה ליישם אותו בבני אדם, הוא יקרוס תחת משקל השחיתות.

אנדרי ז

New member
ועכשיו בוא תסביר

מה ידחוף אנשים להצטיינות, יצרתיות, המצאות מהפכניות, בקיצור כל אותם דברים שמאפשרים את הקידמה? או שבעצם אתה גם נגד הקידמה? תלמד מניסיונות קודמיך, שיטות כמו שלך הביאו אפילו לרעב המוני בגלל שלחקלאים לא היה מספיק תמריץ כדי לגדל עודפי מזון. אף אחד לא דוחף את עצמו לעבודה קשה כדי שבסופו של יום הוא יהיה שווה לבטלן שרחוק מלטרוח כמוהו.

למעלה