סוף סוף דיון אמיתי! איזה כיף!../images/Emo13.gif
כל הכבוד על השאלה העניינית. על שאלות טובות וענייניות אני עונה בשמחה. עכשיו לתשובה: "אם יש לי מספיק תלושים אני יכול לקנות פלזמה, לעומת חבר קיבוץ אחר שהתלושים שלו מספיקים רק לטלוויזיה מיושנת." התלושים לא יהיו בשיטת ה"נקודות". זה לא שצריך לצבור מספר מסוים של תלושים כדי לקנות טלוויזיה. אחרי תקופה מסוימת בעבודה אתה מקבל תלוש. זה יבנה כך שתקבל כל חודש\שבוע\פרק זמן מסוים תלושים לאוכל, ובמסגרת הסכמי השכר כל עובד יקבל תלושים לטלוויזיה, לקולנוע ולשאר "מותרות". אחרי פרק זמן קבוע, העובד יקבל שוב תלוש כדי לקנות טלוויזיה חדשה. "אם יש לי הרבה תלושים אני יכול לקנות מעדני גורמה, כשאחר יאלץ להסתפק בלחם אחיד." שוב- התלושים לא יעבדו בשיטה של צבירת נקודות. בתלוש שאתה תקבל תוכל לקנות משהו מאוד ספציפי. בצורה כזאת לא תהיה אפשרות לאדם להתעשר. גם אם מישהו יגנוב המון תלושים של לחם, הוא לא יוכל לקנות מעדני גורמה, אלא הרבה לחם, ולא יהיה לו מה לעשות עם זה, כי כמה לחם הוא כבר יכול לאכול
? גם בחברה סוציאליסטית יהיו מעדני גורמה, אבל הממשלה תדאג שלכולם תהיה זכות לטעום מהם. "ומה עם אגירת תלושים? תאסור את זה?" בטח שלא. רק שמאגירת תלושים יהיה בלתי אפשרי להתעשר. אני מסכים שיש אפשרות של סחר מכר בתלושים, ושיכול להיווצר מצב שמישהו יאגור תלושים של לחם, ואז ימכור אותם בתמורה לתלוש של טלוויזיה, אז מקסימום יהיו לו הרבה טלוויזיות בבית. מכאן עד למצב של עושר מופלג ופערים חברתיים ענקיים המרחק גדול. בחברה כזאת אולי לא יהיה שיוויון מוחלט, כי תמיד יש את התחמנים והרמאים, אבל אף אחד, "עשיר" בתלושים ככל שיהיה, לא יוכל לבסס על זה מעמד חברתי גבוהה משל אחרים, ולא יוכל לשלוט בהם באמצעות התלושים, כי כולם בכל מקרה יקבלו תלושים למטרות מאוד ספציפיות. "אז איך שיטת התלושים שלך שונה מכסף? גם כסף זה תלוש שמאפשר לרכוש פריטים....." לסיכום, שיטת התלושים תהיה מאוד שונה מכסף.