זכריה באומל היום בן 46

masorti

New member
מה בדיוק "מידע מודיעיני" כאן?

ביצעו תחקיר של החיילים שנכחו בקרב, ויודעים שהטנק נשרף. השלימו פינות חסרות כשחזי שי חזר מהשבי. זהו. שום "מודיעיני" ושום בטיח. כל ה"מאמץ המודיעיני" במשך 24 שנים הניב אפס מאופס. חוץ מהחצי-דיסקית שקיבלנו מערפאת, אנחנו לא יודעים היום שום דבר שלא ידענו ב-1985.

יוסי ר1

Active member
לתם ונשלם, מתנגד לחלוטין לדבריך.

א, השרשור החל בדיון על פעילות משפחתו של באומל. ולענ"ד, למשפחת חטוף או נעדר יש כל הזכות נמוסרית להפוך עולם ולתבוע כל מחיר, כולל הקצאת כל תקציב הבטחון של 10 השנים הבאות להשבת יקיריהם. למדינה יש תפקיד לשקול מה המחיר ההגיוני שהיא עומדת לשלם כדי לבצע משימה זו, ודרור שלמדינה קיימת החובה לקבוע גבול למחיר. וזה אף מעוגן בהלכה, יחד עם המצווה הגדולה של פדיון שבויים, קיימים הסייגים של עד כמה להיענות לדרישות כופר וכו'. עם זאת, מעבר להיבט המעשי, אין כזה דבר רגישות ייתר. כיהודים (וכישראלים) יש לנו מחוייבות ייתרה לחיים ולכבוד האדם בין חי ובין מת. וטוב שאנו היסטרים וחסרי פרופורציות לגורל נעדרים. הגישה הסטואים של נעדר - אז מה, אינה מתאימה לנו. הערך של לעשות הכל כדי לחלץ פצוע צריך להישמר, גם אם בבחינה של עלות מול תועלת הוא לא נשמע רווחי. באשר להתנהלות הצבא בחטיפה, זה היבט טכני שאינו שייך לשיקול המוסרי. הצבא טעה טעות טאקטית כשניסה לחלץ בלי לקחת בחשבון את כח האש שחיזבאלה הכין מראש. שוב התייחסו אליהם כאל הערבים שמורידים נעליים ובורחים, ולא ככח צבאי מיומן וחושב. זה שהמדינה יצאה למלחמה מטומטמת בלי לדעת מראש מה היא נכנסת, כתבתי כבר ביום השני למלחמה את דעתי על הטמטום, ואת ביקורתי על עמיר פרץ שנאם נאום ניצחון לפני שירה את הכדור הראשון. כללו של דבר לסיכום, אני סבור שצריך להיות רגישים במאכסימום לאנשים שנשארו בידי האוייב, ולעשות למען השבתם יותר מהראוי על פי התועלת. מצד שני, צריך שתהיה מדיניות ברורה, שלא יווצר מצב שעל סוחר סמים נותנים הכל, ועל נווט שבוי עשו פחות מכלום.

על נווט שבוי לא עשו "פחות מכלום"

הפציצו את חצי לבנון, חטפו את דיראני והשני, עינו אותם והחזיקו אותם בכלא שנים רבות, חטפו עוד עשרות לבנונים חפים מפשע, , הוציאו עשרות מיליוני דולרים עך תשלום על מידע שהוכח כחסר ערך ועשו עוד הרבה הרבה דברים שאינם ידועים. החיילים שנחטפו שוב ושוב בלבנון נחטפו כדי להחזיר את דיראני והאחרים, שישראל המשיכה להחזיק בהם למרות שידעה שאין להם מידע על רון ארד ושלחזבאללה אין מידע על רון ארד. באשר להשבתם של השבויים בלבנון. על פי מה שצה"ל יודע, הם כנראה נהרגו. העובדה שחיזבאללה לא משחרר מידע היא מכיוון שהוא רוצה להגיע להסכם על חילופי שבויים, בלי שיראל תדע אם הם חיים או מתים. צה"ל לא מודיע רשמית שאינו מעוניים בעסקה כזו, מתוך חששו לתגובת המשפחות.

אטיוד5

Active member
באופן כללי מסכים

ולא יודע אם לכנות את הענין הזה רגישות יתר. נכון שצריכים במקרים האלו לבצע חישובים קרים של נזק מול תועלת. נכון שלא בכל מחיר. נכון שאין לעצור מבצע צבאי כדי להציל חיי חיל אחד אם בעצירת המבצע משלמים אח"כ בחיים אחרים ונוספים. לעומת זאת, נראה לי נכון להשמיד ולחרב בלי שום פרופורציה. נסיון השנים מראה לנו, לצערנו, שכשפועלים בפרופורציה, זה לא עובד. תגיד, למה אתה חייב תמיד להגזים ("מליוני פצצות מצרר")? זה גורם לך איזו הרגשה טובה? ועוד דבר, אני מציע שלא יצאו ל"משימת הגנה" על שדרות. אני מציע שיצאו למשימת התקפה. התקפה רבתי. בלי שום פרופורציה.

למעלה