זכרונות מעיראק

פואד1946

New member
אז היה שמח כיהודי החופשי בארצו ואל תחפש לך

שורשים לא לך. שכח מהמונח יהודי ערבי כי לא קיים סתם זרקו אותו לאוויר העולם כדי לנגח אותנו את עדות המזרח אבל כמו שכתבתי מספר פעמים...חטא מי שהמציא מונח זה וטעמו באושים כי עבר מן העולם. בחור צעיר אל יעסיקוך באושים אלה..היה גאה במורשת בבל ועל כל מה שנתנה לעם ישראל ובניה היו לתפארת מדינת ישראל.

Coutal

New member
אני מאוד גאה!

הגעתי לתוך כל זה מתוך גאווה בפועלה של יהדות עיראק, בעבר הרחוק, בעבר הקרוב ואף בהווה. אני ציוני בדם. באושים אלו מעסיקים אותי כי היום עדיין יש כאלה המתיימרים לדבר בשמי ובשם תרבותי ואומרים דברים שאני אפילו לא רוצה לחזור עליהם כאן. אבל למה לא לי? גם זה שלי! הייתי רוצה שזה ייכנס ויעשיר את התרבות הישראלית. לא מתוך רוע ונבלות לשמה כמו הקשת, לא כדי לנגח את עדות המזרח, לא כדי לנגח את האשכנזים... כדי להעשיר, ולהפרות ולהרבות ולהפריח וליצור ולקדם. מה רע? בזמנו היה צורך לנסות לצרף את התרבויות מן הגלויות. היום אני כבר לא בטוח שעדיף כך. בעידן הניו-אייג' והחיפוש העצמי אנו זקוקים לתרבות עמוקה ובעלת שורשים יציבים, אני מעדיף שאנשים יתחברו לזה מאשר לסיינטולוגיה ושאר חוצנים. שוב, כל זאת ברגע שעיקרנו מן הנושא את הפוליטיקה הזולה והמגעילה.

פואד1946

New member
ידידי קראתי את דבריך לעומקם וכאן ברצוני להעיר

כל דבריך נאמרו בלהט ובצורה ברורה כמוני כמוך אגב אני יליד 1946 וחייתי ויי את תרבות יהידי עירק ועד היום אני שומע ונהנה לשמוע את אום כולתום ולפני כחודש התחלתי ללמוד ערבית כדי לקרוא את שפת אימי גדלתי על מטעמי עירק טבית וכובה..סלונה..קאהי..ועודאבל לקרוא לעצמי יהודי ערבי זה לעולם לא לא היה ולא יהיה ובטוחני שעוד רבים מידידי חברי הפורום שבקים אלפי מונים ממני בספרות הערבית שגמרו בעירק תיכון או אוניברסיטה לאשבו ולא הגו לשניה אחת שהם גם ערבים ..הם גדלו כמוני עם תרבות ערבית השתמשו בשפה הערבית כתב ושירים והיו לנגנים מפורסמים.שהופיעו בפני מלכים ערבים אבל הם היו רק יהודים..ששמרו על מנהגיהם..דתם וחגיהם..הלכו לבתי כנסת ולא למסגדים..וכאן בארץ היו למיטב המוחות בשירותי מודעין.... אני רק חרד לאי דיוקם דל דברים...לשם העשרת התרבות הישראלית אינני חייב להרגיש את עצמי כערבי ומי כמוך יודע שבשנים האחרונות תרבות המזרח שבה ומתחדשת אם זה בשירים מזרחיים או במאכלים מזרחיים.ויש היום צירוף תרבויות מכל העדות בארץ חגיגות המימונה..ערבי הסהרנה של הכורדים..של הפרסים...ולא לא עוד...אל תשכח שמדינת ישראל נוטה יותר מערבה לתרבות המערב אירופה וארצות הברית כי בארצות האיסלם יש היום נסיגה ולכן..לנו שבאנו מארצות האיסלם יש היום בעיה באנו מארצות של רעלות דשדשות..ובורות..גם בארצות כמו לבנון פוחדים מראקציה כזו שתביא עליהם שוב את חוקי השרעייה....... אז ידידי אין הדברים פשוטים אם ארצות ערב היו מתפתחות כמו שוויץ למשל היה לנו יוצאי עדות המזר יותר קל כי היו מקבלים את תרבות ארצות מוצאינו בעין יפה יותר. תודה על הזמן שגזלתי ממך שלוח עם ברכת ערב טוב וכל טוב פואד .

Coutal

New member
ידידי,

קודם כל, תודה על הזמן שהשקעת. לא רק שלא גזלת אלא העשרת. מה עומד מאחורי המילה "ערבי" בעצם? יש מי שמנסה להעמיד מאחוריה לאום. זוהי צביעות ממדרגה ראשונה, כי אותו "לאום ערבי" דחה משום מה את היהודים שבקרבו. ואם עומדת מאחוריה תרבות, יש לנו חלק ונחלה בה וראוי שנתבע אותו מן העולם הערבי, ואפילו בשמה של עיראק, שחולי הנפש הצליחו להפוך ממדינה מצליחה ועשירה למדינה נחשלת וחרבה. אני רותח מזעם על אלה שוחט ועל יהודה שנהב ועל כל אלו שכרכו את המונח בהצהרה פוליטית לא לי. אלמלא הם, אולי לא היינו מרגישים ככה כלפי המונח. אני כועס על מי שכורך את הערביות באיסלאם. צריך לזכור שדיכוי העושר התרבותי הוא אחד מן הגורמים לנחשלות אצל שכנינו. שומה עלינו להזכיר להם יום יום "תראו כיצד הייתם, תראו לאן התדרדרתם בשל רצחנותכם - ואולי תשקלו שוב את מעשיכם (וגם את חטאיכם כלפי הקהילות היהודיות).". אולי זה אפילו יחדיר בהם את הרצון להחזיר עטרה ליושנה. אסור לשכוח שפעם עיראק ולבנון היו מדינות מודרניות ומצליחות ועשירות. מכאיב לי קצת לראות את תחתיות השאול אליהן הן התדרדרו. וכמובן, מעולם לא שכחתי את התרומה האדירה של יהדות עיראק. במודיעין ובהשכלה ובכלכלה. וכעת תורי להצטער על בזבוז הזמן, אבל כפיצוי אקנח בבדיחה. יחידה 8200 (יחידת הפענוח של חיל המודיעין) נקראה בזמנו "515". והבדיחה היתה שמשמעות המספר היא "505 עיראקים, ואשכנזי אחד באמצע", בשל ריבוי יוצאי עיראק ביחידה.

פואד1946

New member
היה לי העונג להתכתב אתך ולהשתמע בנושא הבא.

שלוח ממרחקים בהוקרה לידיד הצעיר. פואד

Coutal

New member
מסכים בהחלט

חייבים לעמוד בפרץ ולדאוג שעמדת הרוב תיוצג במלואה. ישנו מיעוט קולני בעל השפעה שתפס "טרמפ" על העניין. מה שהחל כמאבק לגיטימי, התדרדר לתהומות פוליטיות וחברתיות שקשה למצוא מוצא מהן. והמבין יבין במי המדובר, והלא מבין, יבוא ויבקש (ויקבל) הסבר.

גלשתם

לדעתי הכנוי בו משתמשים יהודי ערבי בא כהתרסה בלבד כנגד האשכנזים, אשר מלכתחילה שללו את התרבות שבאו אתה העולים ממדינות לא אשכנזיות . העדה האשכנזית היא אשר ייחדה והבדילה את תרבותה מעדות אחרות. בתחילה לא זכור לי שדברו בבית על עדה מסוימת ותמיד אמרו זה יהודי מגרמניה זה יהודי מאנגליה והמכנה המשותף היה יהודי אולם עם העליה לארץ והאיום על ההגמוניה "האשכנזית" נוצר הבידול . תהיתי אם יהודי שנולד בספרד הוא יהודי ספרדי או אשכנזי? כי הוא מתפלל בנוסח אשכנזי אבל הוא ספרדי. יוסיסי

למעלה