זכרונות מעיראק

זכרונות מעיראק

מתוך "הערבים האחרים" בחלק האחרון מדברים בערבית (יהודית עיראקית)

פואד1946

New member
ריבר תודה על הקישור ,מאד מעניין ביחוד עדות

עדות חייה על הפצצות שנזרקו בבתי כנסת ובמרכז מסעודה שם טוב אני לא יודע אם האמת תצא אי פעם לאור העולם אבל מה שחשוב שכמעט כל הקהילה בארץ ומעורה הייטב בכלל עם ישראל.

לפואד- לא נראה שאי פעם נהיה בטוחים

מי באמת זרק את הפצצות. דרך אגב, "הערבים האחרים"- אלה היהודים שאומרים שהם "ערבים יהודים".

Coutal

New member
לגבי הפצצות

אני טוען דבר די פשוט. ככל הנראה, לעולם לא נדע מי באמת זרק את הפצצות. ישנו עיקרון סמי-מדעי הנקרא "התער של אוקם". עיקרון זה אומר - "אל תניח קיומם של דברים מעבר למינימום הנחוץ". ולכן אני אומר דבר שהוא נראה לי פשוט והגיוני: מי שטוען כי יהודים רצחו בדם קר יהודים אחרים, חזקה עליו שיביא הוכחות נחרצות מעבר לספק סביר, ולא, מוטב לו שיסכור את פיו

Coutal

New member
פצצות בביה"כ מסעודה שם-טוב הרגו 1 ופצעו 10

אם אינני טועה.

הטענה הזאת מקוממת אותי ../images/Emo141.gif

אני נתקלתי בטענה הזו בפעם הראשונה בפורום כאן, ושתקתי ואח"כ שתקתי, ואח"כ שתקתי. אבל אני כבר עייף מלשמוע את הטענה הזו, כי בדיוק את הטענה הזו אפשר לפנות לאנשים ולשאול אותם למה עלית ארצה ????? וזה מקומם אותי שדווקא ישראלים עיראקים שהיגרו לארה"ב הם יש להם פה גדול על הסכסוך הערבי ישראלי. אני ממש כועס על העניין הזה, והצרה היא שמראיינים כל הזמן רק אותם. כשמדינת ישראל קמה בארץ ישראל, זה היה נקודת אור עבור כלללל היהודים בעולם. זה היה יום אושר, זאת היתה חגיגה אמיתית. יששכר אם אתה קורא את מה שכתבתי האם אתה יכול להזביר לנו למה אצלכם במשפחה החליטו לעלות ארצה, או שאולי נפתח שירשור וכל אחד יברר בינו לבין עצמו למה עלינו ארצה. אנחנו בעיראק בשנות הששים והשבעים, היינו גאים בישראל והיא היתה נקודת אור בחיינו. אנחנו הכוונה לאני, משפחתי והאנשים שהכרתי. זה מקומם אותי שרק אותם שומעים, מה איתי, שיקשיבו לי פעם, זה יוצא שכאילו כל יהדות עיראק חושבת כמוהם כי רק אותם מראיינים כל הזמן.........

לסייח

לא ברור לאיזו טענה אתה מתכוון, אבל אם הכוונה ל"יהודים ערבים" זה באמת מקומם. אלה שוחט, שמתראיינת בסרטון, עזבה את ישראל וגרה בארה"ב, ומגדירה את עצמה כ arab jew כל הסרט הזה מקומם (שהסרטון חלק ממנו)

mongol1

New member
אני אישית מתקמם מהמושג

"יהודי ערבי" אני לא גזען חלילה אך ערבי הוא אדם שבמקורו מחצי האי ערב ויהודי אחד שבא מיהודה. אני לא אגדיר את עצמי כי לא באתי מהאיזור הזה של חצי האי ערב.

ב ג ד ד י

New member
המושג מקומם

הם רוצים בכח להדביק לעצמם ולנו את החותמת של ערבים, כדי להבדל מהאשכנזים- הכל מרוב שנאה לאשכנזים שהשפילו כביכל את המזרחים בשנות ה 50

Coutal

New member
המושג לא בהכרח מקומם - השימוש הדוחה בו כן.

מה שנקרא "אל תשפוך את המים עם התינוק". אני נגד ויתור על המושג בשל חבורה של פוחזים אשר מתכסים באצטלה אקדמית כדי לזרוע סופה. השימוש שלהם במושג כנשק חברתי ואנטי-ציוני הוא דוחה, ציני ומגעיל. דווקא בשל זאת, עלינו להציב להם אנטי-תזה חזקה על מנת למנוע את הרוויזיוניזם ההיסטורי. רב-תרבותיות לא חייבת להיות "לעומתית". במיוחד מי שזכה להיות צאצא מעורב - הרי שהוא קיבל מטען תרבותי כפול ומכופל, ויש לו זכות הבחירה. רוצה להתחבר לתרבות יהדות עיראק? תפאדל. רוצה להתחבר לשורשיך הייקים? ביטה. גם אשכנזי? ( לא יודע יידיש, מצטער :) ) וכמובן, הדרך משימור התרבות למאבק "לעומתי" היא מדרון חלקלק מאוד, שסופו בשיקוץ שנקרא "הקשת הדמוקרטית המזרחית". עצוב.

Coutal

New member
הורי הוריך לא חיו אלפי שנים בחצי האי ערב?

לא כתבו שם אבני יסוד בהגות היהודית (תלמוד בבלי)? לא לקחו חלק פעיל וחשוב בקידום התרבות הערבית? לא כתבו, דיברו ויצרו בשפה הערבית עצמה? אני לא רואה סתירה במונח "יהודי ערבי". המקור הוא אכן מיהודה, אבל אין שום סיבה להתכחש לגלות שהיתה. אשריך שזכית במטען תרבותי "כבד" יותר.

פואד1946

New member
אגב הערבים מחצי האי ערב התנשאו על יתר המוסלמי

ממדינות שקיבלו עליהם את האיסלם...וחשבו אותם אזרחים נחותים.כי היו גאים במוצאם הינו מצאצאי מוחמד נביאם להגיד יהודי ערבי הוא בורות הן בהיסורי היהודית והן עמי ערב.. אפשק להגיד יהודי סורי, יהודי עירקי, יהודי צרפתי וכו...לפי ארץ מולדתו...וכבר נפוליון קיבל את ההסבר: נולד בצרפת אבל לעם שדתו יהודית...צרפתי...יהודי אמריקאי ...אבל לא יהודי ערבי כי ערבים הם לאום ולא מדינה...אין אזרחות ערבית.. ובכלל אין טעם לדון שוב על מה שהיה בשנות החמעשים....היו טעויות והם כשלג דאשתקד כל אחד היום מתקדם לפי כשרונו ולא לפי ארף מוצאו או עדתו.. יש לנו נשיא פרסי ושר בטחוןן מרוקאי. כולנו כבר עם אחד..די תפסיקו לבכות.. בהגנה על הארץ נפלו במלחמות ישראל מכל העדות..ובמלחמות עם המחבלים נופלים בחורים צעירים...שהיגיעו לא מזמן מרוסיה או אתיופיה.כמו ילדי הארץ..אז די עם עם העבר הקשה עלינו להסתכל קדימה ולהיות מאוחדים מול אויבים שבפתח..

Coutal

New member
יקירי - לא הבנת אותי.

אני מצטער שאני נאלץ לעשות זאת, אבל המונח "יהודי ערבי" "נגנב" ממני וחולל ביד זדים. לטעמי ערביות אינה לאום ואינה מדינה אלא שיוך תרבותי גיאוגרפי. אני ישראלי - כי אני שייך לעם ישראל וללאום הישראלי היהודי. אני יהודי - כי אני בעל זהות יהודית (שהיא גם דת, גם גזע וגם לאום ולא אף אחד מהם, בעת ובעונה אחת, וכל מי שמנסה לדחוף את היהדות לתבנית אחת מאלו, הרי שהוא עושה לה פשע) אני ערבי - כי מוצא אבות אבותיי הוא מחצי האי ערב (אמנם כגלות, אבל עדיין), כי הם דיברו ערבית, יצרו לא מעט בערבית, העשירו את התרבות הערבית וגם הועשרו ממנה. אשריי שזכיתי בכל אלה. אחת מהסיבות שערביות היא אינה לאום היא דווקא משום שהיא דחתה את היהודים. כשאני אומר "יהודי ערבי" אני מתכוון ליהודי שחלק ניכר מהמורשת שלו והתרבות שלו ספגה (וגם העשירה) את התרבות הערבית ובשפה הערבית ולא איכפת לי מה אחרים חושבים. אני מתכנן ללמוד את השפה הערבית ולהכיר את התרבות שאבות אבותי חיו בה ובנו אותה ונבנו ממנה. זה ממש לא בא מבכי. להיפך - אני מעוניין להעשיר את התרבות הישראלית במטען אותו אני מביא. אני שולל מכל וכל את הבכיינים המקצועיים (שהפכו בינתיים לקיצונים הזויים). מה רע בזה? גם מביא מכה לבכיינים המקצועיים, גם מציב מראה חריפה מול הערבים (מתישהו הם יצטרכו להתמודד עם העבר שלהם) וגם מעשיר את התרבות שלי היהודית/ישראלית.

פואד1946

New member
סלח לי אבל עירק לא שייכת לחצי האי ערב .....

וסלח לי יש לך טעות היסטורית, גיאוגרפית, יהודי בבל מקורם בארץ ישראל.....הערבים כבשו את עירק אבל לא איסלמו את היהודים... כך שאתה רק יהודי...ואין כלל גזע יהודי.... חבל..כדאי שתקרא את ההיסטוריה של הנביא מוחמד והתפשטות האיסלם אז תבין שלמרות התפשטות האיסלם עדיין אתה רק יהודי ולמרות התפשטות הנצרות כל יהודי אירופה הם יהודים ...האם נקראו יהודי בבל יהודים מונגולים כשהמונגולים או הסג'לוקים את כל קדמת אסיה?...כדאי שתתן את דעתך ותתגאה במורשת היהודית של יהודי בבל העשירה ואל תדבק לעם הערבי שמעולם לא קיבל אותך..מאות שנים חיי יהודים תחת האיסלם ןנשארו יהודים ובאחד הימים גורשו לארץ מוצאם.ןהחרימו את רכושם ...אתה חושב שככה היו נוהגים בהוריך אם עבד אילהה היהחושב שהם ערבים? פואד...אני כותב לך בשמי העירקי.. אבל אני רק יהודי ולא ערבי בברכת שלום.

Coutal

New member
אבל זה לא סותר!

יהודי ערבי הוא לא פחות יהודי, אפילו לא בפרומיל שבפרומיל! המוצא שלי הוא מארץ ישראל, ו*גם* מעיראק. ואגב, גם יהודי שהוא לא במקור מארץ ישראל (כוזרי למשל, או מתגייר) הוא יהודי במאת האחוזים, טבין וטקילין לכל דבר ועניין! ערביות היא לא לאום, אבל היא תרבות. נצרות היא לא לאום ולא תרבות, היא רק דת. ערבי לא שווה איסלאמי. אני לא נדבק לעם הערבי כי אין דבר כזה לשיטתי. אני גם לא נדבק לתרבות הערבית, כי אני חלק ממנה. אבות אבותי לקחו חלק פעיל ביצירתה. וכל מי שמנכס אותה ממני, ערבי או יהודי כאחד, הרי הוא גזלן. היא שלי בזכות ולא בחסד. וכל זה אין לו שום שלילה או הפחתה לכך שהיתה גם יצירה יהודית יחודית. דווקא להיפך! היצירה היהודית שנעשתה בארצות ערב היא מתנה ואוצר גם לערבים, לו רק ירצו בו. ידוע לי שהחרימו את רכושם ופגעו בהם רוחנית ופיסית. ודווקא בשל כך אני לא מוותר להם אף לרגע. הם לא יקחו את זכר התרומה היהודית לתרבות הערבית. מבחינתי אני צריך לעמוד כצנינים בעיניהם וכזכר לבגידה הנוראית ולעוול הנורא שהם עשו למי שחיו ביניהם. והמצב היום שערבי הפך להיות כינוי גנאי הוא עצוב. דווקא אנחנו אלה שצריכים להזכיר לערבים העיראקים מה הם היו יכולים להיות, לו רק רצו בכך. הגנאי הוא בהתנהגותם הנחשלת והפושעת ולא בתרבותם הערבית וראוי לעשות את ההבדלה.

למעלה