זכות קיזוז

evil moon1

New member
זכות קיזוז

שלום,
קניתי דירה וקיבלתי את המפתח חודשיים לאחר התאריך שהיה רשום בחוזה(מסיבות התלויות במוכר שהתעכב עם המסמכים בכל השלבים).
בחוזה רשום במפורש שכל יום עיכוב בקבלת הדירה הוא 200ש"ח ללא צורך בהוכחת נזק.
עו"ד שלי שהוא גם עו"ד של המוכר הפקיד את הצ'ק עם התשלום האחרון לפני שקיבלתי מפתח(כשבוע לפני). עכשיו אני רוצה לקבל את ההחזר המגיע לי על העיכוב ועו"ד טוען שהוא לא יכול לתת לי את החזר ואוכל לקבל אותו רק דרך תביעת המוכר בבית המשפט.(אלא אם כן המוכר מסכים עם הטענות שלי, שלזה אין כל כך סיכוי).השאלה שלי אם הדבר נכון ואם התנהלות עו"ד סבירה(לא הודיע למוכר שאני מתכוונת לקזז, למרות שהבהרתי לו מזמן שזה מה שהולך לקרות...כמו כן, גם משך את הכסף של תשלום האחרון מהחשבון שלי לפני שקיבלתי מפתח, הוא טוען שהכסף עד עכשיו בנאמנות שלו ושלא הייתי מקבלת מפתח בלי לשלם את כל הכסף, לא משנה מה).
תודה על התשובה, סליחה על האורך.

מאד מוזר

לא ברור איך קשור מועד המסירה למסמכים. הבנתי שדווקא את איחרת עם התשלום או שאני טועה? בכל מקרה, זה די שכיח שבמועד המסירה חסרים אישורים כאלה או אחרים (עיריה, מס שבח) וזה לא אמור לדחות את מועד המסירה. מה שמקובל לעשות במקרים כאלה, זה למסור את החזקה עפ"י המועד המוסכם ולהפקיד חלק מהכסף בנאמנות עד המצאת האישורים.

משהו פה מאד, מאד מוזר. בכל מקרה התשובה שקיבלת כרגע נכונה. אם לא תצליחו להגיע לפשרה, אז בית משפט יצטרך לקבוע אם הייתה הפרת חוזה ומצד מי, האם ניתנו התרעות כמוסכם, האם הצד המפר תיקן את ההפרה בתוך מסגרת הזמן שניתנה, ולפי כל זאת, אם מגיע לך הפיצוי המוסכם במלואו או בחלקו.

כבר מאוחר מדי מבחינתך אבל אם היה לכל אחד ממכם עו"ד משלו ולא עו"ד משותף, רוב הסיכויים שלא הייתם מגיעים כלל למצב הזה. עו"ד משותף זאת צרה צרורה אחת גדולה.

evil moon1

New member
הוא איחר בהכל

בחוזה היו רשומים כל מיני תאריכים של ביצוע התשלום, חוץ מהראשון, שהוא ביום חתימה על החוזה, שום תשלום לא התבצע בזמן, אבל לא בגללי, אלא בגלל שהמוכר הביא לי באיחור רב את כל המסמכים שהייתי צריכה לקבלת משכנתא(מכתב כוונות ועוד כל מיני דברים). לא מספיק כל זה, המוכר עצמו נמצא בחו"ל באיזה השתלמות ארוכת טווח, ומי שביצע את כל הדברים עבורו היה בן משפחה, שפשוט סירב לזוז. אם כל אישור שהייתי צריכה למשכנתא, התעכבו לי מלא זמן ולכן כן שילמתי באיחור, אבל מהסיבות תלויות במוכר.
לפי מה שהבנתי בזמנו, שני עו"ד שונים זה מסבך את המצב ומקובל להשתמש בעו"ד שמוצע על ידי מתווך(ושלי בדיוק כזה), אבל עכשיו אני נוטה להסכים איתך...
האם כדאי במקרה זה להמשיך את העיניין ולתבוע(גם המוכר פיזית בחו"ל...)?

למעלה