זכות השיבה

ALMIGHTY

New member
זכות השיבה

האם יש בין השמאלנים כאלה שמאמינים שיש להקנות לפליטים את זכות השיבה? האם מהלך זה אפשרי?

yeshgvul

New member
דנים בזה כאן כל הזמן

זכות השיבה היא זכות יסוד של כל פליט, לא רק פלסטיני. אי אפשר לשלול את הזכות הזו. יוזמה כמו יוזמת ז'נבה עוסקת באופן מימושה של הזכות. מה שמעניין אותך הוא לא קיום הזכות אלא השאלה כמה פליטים ייקלטו בישראל. לפי הסכמות שהושגו, מספר הפלסטינים שייקלטו בישראל יהיה נמוך. העיקר מבחינתנו כישראלים הוא לקבל אחריות על פשעים שביצענו כלפי הפליטים, לזכור, להנציח ולהראות שאנחנו מתמודדים עם הבעיה ולא זורקים את כל האחריות על הצד השני. קראת את זה? : http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=459697

זכות השיבה בעולם ובישראל

עשרות מיליוני איש הפכו לפליטים ברחבי העולם במהלך המאה העשרים. ברוב הגדול של המקרים, הם לא הורשו לחזור לארץ שבה התגוררו קודם. המקרים הבולטים הם מיליוני גרמנים שגורשו מפולין, צ'כיה וארצות נוספות לאחר 1945, ומיליוני יוונים וטורקים שגורשו מארצות אלה (יוונים מטורקיה וטורקים מיוון) בשנות העשרים. כמאל אתא-טורק מייסד טורקיה המודרנית הוא יליד סלוניקי, שהיתה בעת לידתו עיר עם רוב טורקי. הוא מעולם לא תבע שתינתן לטורקים כמוהו זכות לשוב לארץ הולדתם. על התביעה לזכות השיבה בסכסוך שלנו, כתבה יפה נעמה כרמי בקישור המצורף.

yeshgvul

New member
ומאות מיליונים נרצחו ורובם לא קיבלו

פיצוי או הכרה. אז?. המאמר של כרמי הגיוני

אז

"זכות השיבה היא זכות יסוד של כל פליט" הוא משפט חסר משמעות (אם "זכות שיבה" אינה קשורה לשיבה והיא סתם צירוף מילים שכזה) או שקרי, אם משמעו שלכל פליט נותנים לשוב.

yeshgvul

New member
לא ראיתי שכרמי כתבה שלפליטים

אין זכות יסוד. לא ראיתי שהיא כתבה שלפליט לא מגיע פיצוי אם אינו יכול לשוב. לא ראיית שהיא כתבה שאסור להכניס לכאן פלסטיני פליט. אתה שוכח שגם אני חתום על איילון נוסייבה, אם כי אני עשוי למשוך את חתימתי בעקבות התנהלותו המתחסדת של איילון, ובעקבות הצהרות מטופשות שלו על העברת המשולש ( הוא אומר שזה תלוי ברצון התושבים, ואינו מדבר על גרוש אבל זה מעיד על משהו כשהוא מדבר על העברת המשולש ולא על העברת כפר סבא, שבה הישראלים רוצים לעבור לפלסטין באותה מידה)

yeshgvul

New member
הבאת את זה 20 פעם.

ככה זה כשלא מבינים את ההבדל בין זכות השיבה ואופןמימושה

the man is back

New member
מה לעשות שרוב הציבור הישראלי וכל

הציבור הפלסטיני הם דיסלקטים וטיפשים שלא מבינים את זה. רק ה'גאונים' מהשמאל הקיצוני יכולים לדעת את ההבדל.

yeshgvul

New member
תרוץ עלוב. הרי אתה לא חתום על איילו

נוסייבה. נוח להשתמש בסיסמאות אימתניות על פליטים כדי להחזיק בקדומים ובאריאל

the man is back

New member
למה לי לחתום על הסמרטוט הזה?

בעיית הפליטים היא שורש הבעיה הפלסטינית ולא החזקת שטחי 67. לכן, כל פיתרון שלא יממש את זכות השיבה ויחסל את קיומה של מדינת ישראל לא יהיה מקובל על הפלסטינים.

Haemek

New member
ואני אביא את זה עוד 20 פעם עד

שתקרא מה ה"שותף" של ביילין אומר ותפנים שגם הוא, כמונו, "לא הבין את ההסכם"

levikon

New member
האר נא את עיני בבקשה

מתי יהודים החליטו שהם מעוניינים להעביר את כפ"ס לפלסטין? ובקשר לערבי המשולש, אף אחד לא שואל אותם. הם ערבים.

yeshgvul

New member
אין לי מה להאיר עיניים

לגזען שממילא לא מעוניין בדיון ולא מעוניין לשאול אזרחים

Haemek

New member
הגזען היחיד כאן בפורום הוא אתה

כשאתה מסוגל להבין אלימות מזוקקת וברוטאלית של האויב וקורא לזה "מאבק" וכשאתה קורא לתגובה ישראלית "פשע מלחמה" זה מעיד על האנטישמיות הבוערת בך. גזען עלוב.

Haemek

New member
זהו שאתה לא מחשיב אנטישמיות כגזענות

מבחינתך, אנטישמיות זה בסדר, כי אתה שונא. להט השינאה לשכמותך גדול ואדיר. זה שוב ושוב מביא אותי למחשבה מה עשו לך כשהיית קטן שגרם לשינאה כל כך לוחשת ליהודים והערצת כל דבר של הערבים. למעשה, די צר לי עליך, על הסבל שמישהו העביר אותך כילד. משהו היה שם. זה לא יכול להיות שמשהו מעוות כמוך יצוץ ללא טראומה ענקית בילדות שלו.

אני חושב שההתחסדות היא שלך

זה יהיה ממש מטופש לדון בהעברת כפר-סבא לפלשתין לפי רצון תושביה, שכן ברור שיש להצעה זו 0% תמיכה שם והנתון לא ישתנה לעולם. אבל פחות מטופש להציע את העברת המשולש בהסכמת תושביו - גם אם כרגע סקרים מראים שרובם אינם מעוניינים. אם הדבר נעשה בהסכמה, הוא אינו בעייתי. ייתכן שדעת הציבור על המעבר תשתנה, כאשר פלשתין תהיה ממש מדינה מתפקדת, ולא משהו בלתי-מוגדר.

yeshgvul

New member
בני אלון יכול לשנות את נתוני המשולש

יש דרכים לגרום להם להסכים לעבור "מרצון". אנחנו יכולים להגיד להם : "תראו, אתם ממילא אזרחים סוג ב אצלנו, אז למה שלא תעברו? ". כי זה מה שיידרש. גם פלסטין מתפקדת תהיה בעתיד הנראה לעין מדינת עולם שלישי עם תל"ג ורמת חיים של כמה? 20% מישראל?

אני מבין את החשש שלך

ואני גם לא בהכרח תומך בקיום משאל במשולש, מטעמים שונים, אבל אני לא רואה בעצם העלאת הרעיון משהו פסול, כל עוד מובהר שהכל נעשה בהסכמה. יהיה מי שיאמר שיש חשיבות גם למשאל שבו הם יחליטו להישאר חלק מישראל. בקשר לעניין התל"ג, יש כל מיני שיקולים בהחלטה כזו וזה לא רק כלכלה. דוגמה מובהקת, החלטתם של הסלובקים, ברוב גדול, להיפרד מצ'כוסלובקיה היא היתה בבירור מוטעית מבחינה כלכלית צרה, ונבעה משיקול לאומי.

למעלה