זכות הבחירה

drall

New member
כאן אתה טועה זוזו

ואיתך המהרישי אני עונה לך בהודעה נפרדת דרול

yaga1

New member
חבל דרול

לא הייתי מתנגד לשמוע את תשובתך לזוזו בנושא ככ עמוק ומעניין

drall

New member
אוי , אומנות הניסוח

אתה לוקח אבוקדו וקורא לו תפוז חמאתי ירוק רק כדי להתווכח. אז נכון , אתה צודק בסופו של דבר , אבל לא עדיף להתחיל עם האמת במקום לגרד אותה טיפין טיפין? דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אני אומר, מלאווח...

שאני האינסוף עצמו, והסתבכתי בתוך עצמי להוולד יהודי-ישראלי-ירושלמי, למרות שאין כזה דבר להסתבך, אין כזה דבר להוולד, אין כזה דבר יהודי, אין כזה דבר ישראלי, אין כזה דבר ירושלמי, ואין כזה דבר "אני". מסובך? דווקא פשוט מאוד, והאמת נמצאת אי שם - בשקט שבין המחשבות.
אינקה

drall

New member
מלוואח , אתה סותר את עצמך

בכך שאתה אומר שאם נולדנו יהודים אזי אל לנו לבחור באפשרות אחרת. אבל היהדות כל כולה היא עניין של בחירה (ובחרת בחיים וכן הלאה) ולכן כשאתה טוען שאין לנו ברירה אלא לבחור ביהדות אתה למעשה סותר את שורש היהדות ומוציא מהיהדות את כל המאפיינים שלה. אבל אם שאלת שאלה אני אענה לך ואל תחשיב את זה כאמת מוחלטת אלא רק בתור דוגמא טובה יהודים שהפכו בודהיסטים , נוטים להיות בודהיסטים הרבה יותר טובים מבודהיסטים מלידה. אותו דבר גם נאמר על גרים ביהדות, הם יהודים יותר מוצלחים , יותר חיים. בקיצור רבותי אם נולדתם לדת מסויימת , תחליפו אותה כך תועילו לדתות ולעצמכם דרול

מלאווח

New member
ביהדות אין שום בחירה

היהדות אומרת דבר פשוט : החיים בחרו עבורך שתחיה כיהודי. "ובחרת בחיים" שציטטת,הוא כלשון הוראה, הרי כבר בחרת בחיים. ולהיות יהודי, זוהיא התמסרות. התמסרות לעבודת ה´. "ואהבת את ה´ אלוהיך בכל לבבך בכל נפשך ובכל מאדך." בכל אשר אתה עושה, לא רק בזמן תפילה : "בלכתך בדרך בשכבך ובקומך ". כלומר, היהדות, באמצעות המצוות אומרת : תתמסר. היה טוטאלי. בכל מה שאתה עושה, ביום-יום, היה טוטאלי. קדש את הפעולות הפשוטות, את החולין, את היום-יום, באכילה, בשתיה, ברחיצה, בקיום יחסי אהבה, בשינה, בהליכה וכו... כל אחד מאלו הן מבואות קטנים, מעין נחלים ופלגים, שמובילים אותך לאוקיינוס רחב ואין-סופי, לחסד נפלא. "רצה הקדוש ברוך הוא לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות" - המצוות הן זכות. הן מתנה. המצוות הן רצון האלוהים. הן רצונך העמוק והטהור ביותר. פשוט מאד, עדיין לא הגענו לשם, לאמת הזאת... בעזרת השם, נזכה להיגאל בגלגול הזה ... מלאווח.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif באין בחירה אין שכר ועונש

"בראת צדיקים ביצר הטוב, בראת רשעים ביצר הרע..." הכל מעשי הבורא, על כן אין משמעות לשכר ועונש, ולכן אין משמעות לקיום מצוות. אם איני מקיים מצוות, הרי שהבורא אינו רוצה בכך. ואומר בעל-הסולם: אין בחירה לאדם אלא לבחור את מקום מגוריו, שסביבתו משפיעה עליו ללכת בדרכי תורה או חלילה להכשל בהם וכו´ נו, אז מה יוצא מכל זה: לקיים או לא לקיים?

drall

New member
אם נתעלם מההיבט המיסטי

אף אחד לא חייב להשאר יהודי. אתה יכול לצעוד אל סניף הכנסיה המורמונית הקרוב לביתך, לבקש הטבלה ולהשלח ליוטה באותו החודש. אומנם מבחינת ההלכ עדיין נותרת יהודי , אבל אף אחד לא צריך לדעת מזה וגם לאף אחד לא יהיה אכפת. אז אנא, אנחנו משתדלים בפורום הזה לא להתחבא מאחורי סיסמאות הן לא מקדמות בדבר דרול

למעלה