זכות הבחירה

מלאווח

New member
זכות הבחירה

כמה פעמים שמעתם את המילים הללו בהקשר "רוחני" ? לכל אדם זכות בחירה - לבחור את חייו, פעולותיו, מילותיו דרכו וכו..כו... וגם... את שיטות המדיטציה שלו. אנחנו שטופים באינפורמציה כל הזמן, כל מיני תורות\פילוסופיות\שיטות מובאות ומוצגות : אם זו דרכו של הזן, הבודהא, ההינדו, הסופים, לאו-צה או אפילו דרכים פחות עתיקות, ממש מימינו: זו של טיוהאר, אושו וכל שאר המי ומי. ואני סוחב אותנו אחורה, גורר אותנו לשאלה הבסיסית ששאלתי עצמי ... האם החיים לא בחרו לנו את מי שאנחנו ? אולי החיים בחרו לנו ובוחרים לנו את מי שאנו, מי הורינו, היכן ניוולד, ובכלל את נסיבות חיינו כי זה מה שנכון לנו ? זהו הרצון האלוהי ? כלומר, בדרך זו הוויתנו תשיג את יעודה .. הרי למה אנו כאן ?! האם יש צורך להתרוצץ בין שיטות שקיימות בחצי השני של כדור הארץ ? הרי נולדנו כאן, ויש סיבה לזה שבחרת להיוולד יהודי, לזה שבחרת להיוולד בארץ ישראל ? אז למה לרוץ אחרי לאו-צה ? אחרי הזן ? למה ? אולי כי אני "מסרב" לקבל את רצון האלוהים? אולי אני לא מאמין שמה שנבחר עבורי הוא הטוב ביותר עבורי ? מלאווח משתאה נוכח שאלות קיומיות.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ואולי בדיוק הפוך?

אולי הייקום/טאו/ה´/העצמי מכניס אותך למערכת מסויימת כדי שתנסה להשתחרר ממנה? תאר לך בן למשפחת עבריינים המדבר כמוך - האם גורלו להיות רוצח סנדק ואין עליו לנסות להשתחרר מגורל זה? זה שה"חיים" הכינו לך שולחן ערוך, והשכיבו אותך עליו, אין זאת אומרת שעליך להמשיך את הארוחה בהסח דעת... אבל סביר יותר להניח כי ההכרה שלנו היא זו ה"בוראת" את המציאות מסביב, וכך - אנו בחרנו את הבמה, או בחרנו את המחזה, ועלינו לשחק את התפקיד הראשי... עד מתי? עד שהמשחקים ימאסו. "עליו" או עלינו. פרחים...
אינקה

מלאווח

New member
אתה אומר

בחרת להוולד יהודי-ישראלי-ירושלמי כדי להיות איש זן ... החיים לדעתי הרבה יותר פשוטים ...

Mystic Dawn

New member
איזו תמימות...../images/Emo1.gif

הם באמת הרבה יותר פשוטים. הדברים קורים כמו שהם קורים, כי הם לא יכולים לקרות בשום דרך אחרת. אין פה עניין של בחירה(שלנו או של רצון אלוהי). וגם אם תנסה להשתחרר מהדפוסים, וגם אם לא, זה בכלל לא משנה, כי לאף אחד מאיתנו אין "בחירה" או "רצון". ואם כן תחליט לעשות משהו בקשר למצב שלך, ואם לא,זה יהיה תלוי במשיכה ודחייה שנוצרות בך כל הזמן(למשל ליהדות או לבודהיזם וכו´), ולזה אתה יכול לקרוא שליטה או בחירה??? איך למישהו יכול להיות "רצון" כשהוא מורכב מאלף אני´ים שונים שכל רגע כל אחד מהם לוקח את המושכות לידיים שלו? תנסה להיות ער לעצמך במשך 5 דקות ותיווכח כמה הרצון שלך חסר תועלת.... הדברים מתהווים בכל רגע בדרך מסוימת, פשוט כי הם לא יכולים להתהוות בשום דרך אחרת וזה כל העניין. בלי עבר, בלי עתיד, ובטח בלי מושגים מפוצצים כמו גורל וייעוד. יש קטע מסרט שראיתי שמתאר את הדבר יפה: אסיר אחד תופס פסיכולוג, חונק אותו, מצמיד לו את הראש לשולחן ושואל אותו:"מה אני לקחתי ממך?" הפסיכולוג:"את השליטה". האסיר:" טעות, מה אני לקחתי ממך?" הפסיכולוג:"את החירות". האסיר:"טעות שוב, מה אני לקחתי ממך?" הפסיכולוג:"את האשלייה" תתעוררו אנשים ותריחו את המציאות הרקובה. Mystic Dawn

Mystic Dawn

New member
כשהחיים חיים אותך, ולא אתה אותם..!

שאני אשיר נומי נומי? או שכולם פה כבר נרדמו?
Mystic Dawn

אינקה

New member
אתה עושה את זה מצויין-אין מה להוסיף

בקצב הזה אפשר יהיה לכבות את האינטרנט בשקט ולדעת שיש מי שידאג לילדים ברשת...

drall

New member
כלבים וחתולים חיים את החיים

בני אדם בוחרים בזה יחודם ובזאת גלומה משמעותם. כל דבר שאדם יחווה או יעשה , מחוץ למסגרת הבחירה , הוא חסר משמעות. יוסי ודני נופלים ממטוס , שניהם ימותו כשיפגעו בקרקע , באותה השניה. זה לא נתון לבחירתם ,לכן זה לא מגדיר אותם בשום צורה. יוסי חושב על המשפחה שלו , הם לא יראו אותו יותר בחיים. הוא חושב על העבודה שלו , אותה לא יצליח לסיים לעולם. הוא חושב על הטיול שתכנן לאינדונוזיה, טיול שהוא לא יזכה לעשות . כל המחשבות האלו עושות את יוסי עצוב מאוד. דני חושב על יוסי. הוא חושב עליו שהוא איש מרושע , טיפש ומגעיל. הוא חושב על זה שעוד כמה שניות יוסי ימות והוא מאוד שמח. זה מה שמגדיר את האנשים האלו , המחשבות שלהם שהן תוצר ישיר של הבחירות שלהם וכשאנחנו יודעים על הבחירות שאדם מסויים עושה אנחנו יודעים עליו כל מה שאנחנו צריכים לדעת. כדי לדעת אם איש הוא טוב או רע , חכם או טיפש , מנוול או צדיק, אנחנו צריכים לדעת את הבחירות שלו , שום דבר מעבר לזה. הגדרת האדם היא דבר חשוב מאוד. שכן ישנם אנשים טובים ורעים ,ישנם צדיקים וישנם רשעים, ישנם גאונים ושוטים ומי שנולד לעולם האנושי חייב גם להבדיל בין סוגי האנשים השונים. ולכן הבחירה היא דבר כל כך חשוב וכל כך מהותי. כי כל האנשים בוחרים , ולפי הבחירות שלהם הם יוגדרו. גם כשאדם בוחר לא לבחור , זו בחירה והיא מגדירה אותו. יש אנשים שבוחרים להאמין בתיאוריה האושואיסטית המגוחכת לפיה בחירה לא קיימת וכל הדברים חייבים להתרחש בדיוק כפי שהם מתרחשים. גם האמונה הזו היא בחירה והיא בחירה מטופשת. היא מין עיוות של הבודהיזם, עיוות מודרני ומתועב שנועד להכשיר מעשים מגעילים שחלאות אדם בוחרים לעשות. זה הכל. בודהא אינו בוחר, זה נכון. אבל בודהא לא נולד בודהא. הוא בחר בשרשרת של בחירות שבסופו של דבר שללו ממנו את הבחירה. זה לא שהוא בחר שלא לבחור , זה קישקוש. לכן בודהא אינו ניתן להגדרה. הוא לא פחדן , הוא לא אמיץ ,הוא לא טוב או רע , הוא לא חכם ולא טיפש. הוא מעבר לחלוקות האלו, במידה רבה הוא כבר לא בן אדם , הוא משהו אחר. ולקיום השונה הזה ,הוא הגיע בגלל שהוא בחר ובחר טוב ובחר כל הזמן. כל שניה הוא חי בטוטאליות , הוא שפט את עצמו , הוא החליט מה הוא רוצה להיות ופעל בהתאם. הוא היה האיש הכי בוחר שיכול להיות , אף פעם הוא לא נתן לדברים להתגלגל, אף פעם לא ניסה להינות מהספק. ומהבחירה המוחלטת הזאת ,הוא נבחר להיות כלי בידי משהו שגדול יותר מהאדם. ולכלים אין בחירה. מי שמנסה לחקות את הבודהא בלי להפוך לבודהא בעצמו , בוחר בחירה נלעגת ומטופשת. הוא מוקיון ,הוא בבון , הוא בדיוק כמו אלו שחושבים שאם איינשטיין היה תלמיד בינוני בפיסיקה , כל תלמיד בינוני יכול להיות איינשטיין. המחשבה הזאת נובעת מבורות וכל מה שנובע מבורות הוא רוע לב, אכזריות , ניוון ומוות. לכן אל תייחסו חשיבות לשום דבר אחר, שימו לב במה אנשים בוחרים ותבינו את דרך הבודהא דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif גם אתה עושה את זה מצויין ../images/Emo8.gif

אתה בטוח שאינך רוצה להוסיף פרחים לתגובותיך, דרול?

drall

New member
לא נראה לי שתצא גורו , אינקה

לא בגלל מחסור בידע או מחסור בפרחים ידע קל להשיג ופרחים פורחים באביב ובאינטרנט באלפיהם. גורו צריך איזה להט , איזו דבקות איזו טוטאליות. לפעמים היא תוצאה של אגו חולנו ונפוח ולעיתים היא תוצאה חוטי הטאו שמושכים בו (ראה המאמר של אושו על ישו במקדש) גם זה וגם זה חסרים לך והחוסר הזה הוא מהותי מכדי שיוכל להתמלא רק מתוך מניפולציות. ואני הרי כבר אמרתי לך בזמנו שחוכמתך היא חוכמת התחבולה. למה אני מספר לך את זה? כי יכול שפעם כן תהיה לגורו , למרות כל מה שאמרתי קודם . אז , אתה תגלה שיש דברים שגורו לא יכול להרשות לעצמו לעשות. בשום אופן. ואני לא מתכוון לוותר עליהם דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif שוב תחרות?

גורו צריך או תלות מוחלטת בדעתם אנשים, או חוסר התחשבות מוחלט בהם. בדרך כלל זוהי תכונה אחת בעלת שני ראשים... ובקשר לדברים שאינך מוכן לוותר עליהם - תמצא כי גם אותם תצטרך לזנוח לא משנה כמה בכמה מילים תכסה על גחמותיך הטאו הוא טוטאלי בכך שהוא לא משאיר לנו כלום אפילו לא את הפרטיות
א. נ.ב. ושוב תודה, כבר אמרתי?

drall

New member
אתה מזכיר לי את בועת ההיי טק

רק ראית משהו נוצץ וכבר אתה רוצה למכור אותו המיליון דולאר. חלאס ! אולי זו חתיכת זכוכית , שריד של בקבוק מיראנדה? אולי זו חיפושית שדלף עליה שמן? ואולי אני התכוונתי לדיאטה של הגורואים , או לאופנה הרווחת אצלם? יכול להיות , הא? אז relax into the nothingness לטאו יש את הדרכים שלו להיות טוטאלי ולקבוע את הייעוד של האדם , הוא לא זקוק לך כדי שתעשה את העבודה במקומו. דרול

Mystic Dawn

New member
ממש בקצרה...../images/Emo36.gif

חשוב שתבין שהאדם איננו יכול "לעשות",כי פה מונח בעצם יסוד האשלייה לגבי עצמך. זאת עובדה שקשה לקבל, אבל ניתן להבחין בה ברגע שאדם מנסה ללמוד את עצמו. עם זאת, יש סוגים שונים של עשייה: אדם יכול לגלות התנגדות אף על פי נטיות מסוימות שיש לו. בדברים קטנים לעיתים יש לנו בחירה.בן אדם יכול לנסות במשך זמן רב להתעורר, אבל האם הוא מנסה או לא, זאת השאלה. ברגע שקיימת משיכה לדבר מסויים, הגוברת על המשיכות האחרות, יכול האדם לבחור רגעים שבהם הוא יכול להתחיל בעשייה במובנה הפשוט ביותר, ולאט לאט האפשרות לעשות דבר מה במקום לתת לדברים לקרות,תלך ותגדל בהדרגה. במקרים רבים המשיכה מצוייה בדברים ולא באדם עצמו, ולכך אין שום ערך. מן ההכרח להבין כי במצב הנוכחי אין לנו כל שליטה, ובכדי שתהיה לנו שליטה עלינו להשתנות. הדברים קורים מכל עברנו ואנו מושפעים מהם, שכן בכל רגע נחצים חיינו ע"י קווים אחרים של סיבה ומסובב(בנוסף לחוקים אחרים שאני לא אכנס אליהם) ועל כן שולט המקרה ברוב המאורעות. שליטה מתחילה ברמה מסויימת והיא אצלנו, וגם אז ברבדים מאוד מסויימים שיוכלו להתפתח רק בשלב מאוחר יותר. פרט לנסיבות קשות עד מאוד, הרי אם אדם באמת מבקש את האמת הוא יכול למצוא אותה(דוגמת סיפור בודהה שהזכרת). מצטער לנפץ לך את האשליה דרול Wake up smell the coffee
Mystic Dawn

drall

New member
כנראה שבקרוב תעבור לגור במנזר

או באיזו קומונה היפית ,יחד עם יתר האנשים שמעדיפים לחיות במרחק בטוח מהמציאות שמנפצת מטיבה את התיאוריות המופרכות שלהם. קווי הנסיבות שחוצים שחוצים את דרכו של האדם יוצרים את אינספור הצמתים בהם עליו לבחור. והאדם נושא איתו את נטל הבחירות שעשה לכל צומת חדשה. אנשים כמוך להתייחס אל המשא הזה כאל מין "גורל" על מנת להיות משוחררים מאחריות למעשיהם , וזה מה שכתבתי מקודם. מקור האמונה הפרימיטיבית הזאת , נעוץ בימי החושך שאחרי נפילת אטלנטיס , כשמטבע הדברים שקעו הניצולים בהלך רוח דטרמיניסטי בניסיון להוריד מעל עצמם את אשמת החורבן. האמונה הזאת שרדה עדיין בכל מיני איזורים נחשלים , בעיקר במזרח הרחוק וכנראה שהיא קוסמת גם לכל מיני טיפוסים מהמערב שבסך הכל ניסו לתת גיבוי דתי לעצלנות שלהם. מעבר לזה , אני לא רואה סיבה להמשיך להתייחס לאמונה הטפלה הזאת. כמוה כיתר ההבלים המצויים אצל אוכלוסיות נבערות. גם שימוש בכל הלקסיקון האינלקטואל לכאורה לא תציל אותן. אין להן שחר והמציאות מנפצת אותן לרסיסים כל רגע מחדש. דרול

אינקה

New member
דרול, שחר רק מדבר על להיות "מתופעל"

ולא שום דבר אחר. נכון שכל עוד אתה חושב שיש לך זכות בחירה עליך השתמש בה. עליך לשתמש בה בתבונה ולנסות להיג מטרות ממטרות שונות - כדי להבין כי היא מעולם לא היתה לך. שכן האינסוף הוא תמיד האינסוף ומעולם לא היה דבר אחר. אז מי בכלל הבוחר?

Mystic Dawn

New member
איזה קונצרט של מילים...../images/Emo79.gif

דרול היקר אתה מתייחס לדברים בצורה אקדמית, בתור מילים בלבד. אולם אתה שוכח שבין שינה להתעוררות יש דרגות שונות. אתה מתייחס לאדישות, אבל זו אינה אפשרית במצב שאני מדבר עליו, שכן הוא ההפך המוחלט ממנה. אתה מתעלם מהמכונה המורכבת שהאדם מהווה, ומהצורך ההכרחי בלימוד עצמי, הסתכלות עצמית והבנה עצמית, לפני שהוא מנסה לפעול לשינוי דבר מה. ברגע שיהיה מסוגל לעשות זאת, יתחילו הדברים לקרות בדרך שונה, אך עדיין אין פירוש הדבר שהוא שינה משהו, אלא שהדברים "קורים" בצורה אחרת. כאשר מפסיק האדם את המקריות הפנימית, משתחרר הוא בהדרגה מן המקריות החיצונית, או אז הוא יוצר מרכז כובד המאפשר לו עשייה במובן הרחב יותר של המילה. אין זו הטפה לאי עשייה ולהתנערות מאחריות "כי הדברים פשוט קורים", אלא ההפך המוחלט, שכן ההתייחסות למושג ה"עשייה" הולכת ומתרחבת בהתאם ללימוד האדם את עצמו. שלך תמיד Mystic Dawn

zoozoo7

New member
אשליה ומציאות

העניין הוא שכולם צודקים. מנקודת מבטו של הלא מואר, יש לו איזה ציר זמן שאותו הוא רוצה לקצר במסעו אל ההארה. על הציר הזה הוא אמור לקבל החלטות שיקצרו את הזמן הזה ואולי ככה יוגדרו כהחלטות נכונות. ולכן החלטות הן מה שמגדירות אותנו. מבחינת מבטו של המואר, לא קיים בכלל דבר כזה שנקרא ציר הזמן. זה אשליה שיש כזה דבר. בדיוק כמו שזה אשליה שיש טוב ורע, נכון ולא נכון או כל שאר הניגודים. זה כי קיימת רק ההוויה הטהורה וכל השאר זאת אשליה. ככה שכל עוד אנחנו בעולם האשליה, אנחנו מתפקדים עם כלים עשויים מאשליה. כמו שאמר מהרישי: אי אפשר להרוג את הנמר מהחלום עם רובה מהערנות.

למעלה