זכויות בעלי חיים...

Ergil

New member
זכויות בעלי חיים...

איזה זכויות יש לבעלי חיים, אם מותר לי לשאול? חופש הביטוי? הזכות לקניין? חופש הדת?

champ

New member
אני חושב שאם......

תקרא את הודעת המנהלת ...... זה יעזור לך להבין קצת.....

לילךLilach

New member
אני אגיד לך איזה זכויות...

יש להם זכות לחיות בטבע ,כמו שחיו אלפי שנים לפני שהאדם ביית אותם. יש להם זכות לחיות בטבע בלי שישמידו את שטחי המחיה שלהם ,בגלל ביעור יערות כדי להפוך אותם לאדמה חקלאית או שטחים עירוניים. יש להם זכות שלא יטבחו אותם ,בשביל הפרווה שלהם ,או הניבים שלהם או כל דבר אחר. יש להם זכות שלא יתעללו בהם ויכאיבו להם. והכי חשוב ,יש להם זכות לחיות בדיוק כמו להולכי השתיים ואולי אפילו יותר ,משום שלהבדיל מהאדם ,אין סיכוי שבעלי החיים יפוצצו פצצת אטום או ישתמשו בנשק כלשהו שיכול להשמיד את כדור הארץ.

Ergil

New member
החברה האנושית, כמובן!

אותה חברה שנתנה לי את חופש הביטוי והדת.

AGQWE

New member
החברה האנושית לא הכתיבה את ההגיון

היא יכולה לפרש אותו איך שתרצה. ואתה יכול לקבע אותו כמה שתרצה.

תולי 1

New member
בעלי חיים נולדו עם זכויות ../images/Emo124.gif

זכות לחיות, להתרבות, לגדל את הצאצאים שלהם ולהינות מהם, בדיוק כמוך. אי-אפשר לתת להם זכויות, אפשר רק לקחת. לבני האדם לקח איזה עשרים מאות כדי לכתוב את מגילת זכויות האדם, לכתוב את מה שהוא היום כל כך ברור ומובן מאליו. אבל פעם זה לא היה כך. הכל תלוי בהתפתחות של בני האדם. יבוא יום והם יכתבו גם את מגילת זכויות בעלי החיים, רק שאנחנו לא נהיה פה. אולי זה יהיה בעוד עשרים מאות, אולי בני האדם יספיקו הרבה לפני כן להרוס את הפלנטה (נראה לי יותר סביר האפשרות השניה.)

m_shy

New member
אני דוקא מתכוון כן להיות פה...../images/Emo6.gif

כשזה יקרה, תולי...

El Duche

New member
זכויות של בעלי חיים - טיפשות לשמה

אין לבעלי חיים זכויות מוגדרות, ואם לא היה קם האדם, אזי גם לא היו לבעלי חיים זכויות כלל. המושג "זכויות" מרמז על קיומו של מוסר כלשהו. לבעלי חיים (פרט לאדם, להלן בעלי חיים יכונה כל חי פרט לאדם) אין מוסר כי אין להם יכולת לבטא אותו, ולגרום לאחרים לנהוג על פיו. מוסר כלפי בעלי חיים הוא תוצר לוואי של מוסר כלל אנושי (שהוא תןצר לואי של מוסר דתי, בדלני וסקטוריאלי), הטוען שאותו (את המוסר הכלל אנושי) ניתן לישם גם על בעלי החיים, ולא כך הדבר. מוסר כלל אנושי (לפחות סוגים רבים של אותו מוסר, אך לא כולם) חל רק על אלו שמסוגלים להישמע לו. כך הדבר במוסר הקדום יותר - המוסר הקבוצתי: קבוצה (קהילה/חברה/מדינה) שרוצה לשמור על עצמה מטילה אוסף של חוקי על, הנקראים מוסר, כדי לשמור על אחדות ויציבות. אותו מוסר הוא חסר טעם אם לא ניתן לכפות אותו על חברי הקבוצה. הלוחמים השונים למען זכויות בעלי חיים נוטים להתיחס למוסר כלל אנושי כדבר מובן מאליו, ואפילו מפרים אותו בכך שמעדיפים לתמוך (כספית או בעזרת כל משאב אחר) בחיות במקום בבני אדם הסובלים במקומות שונים בעולם. לפיכך, כל מוסר התומך בזכויות של בעלי חיים הוא מנוגד למוסר כלל אנושי ולכל מוסר אנושי-בדלני אחר. ארגוני זכויות בעלי חיים מהווים מחסה לאנשים לא מוסריים ולא איכפתיים שמעדיפים להתעסק במשהו מרוחק, במקום בבני אדם. לרוב חברי הארגונים הללו הם אנשי מוסר - סטייל. אנשים שבשילם תמיכה בבעלי חיים הוא רק סוג של מחאה או אנשים (כוכבי קולנוע) שמקבלים תגמולים (בצורת הערצה וסגידה) על חברותם באותם הארגונים. אם יש טעות בדברי - נע לידע אותי על כך מיד. תודה מראש, המנהיג.

אדווה ג

New member
נו באמת... הרי אם לא היה קם האדם

בעלי החיים היו ממשיכים לחיות בטבע באיזון מושלם. האדם הרס והשמיד את הטבע והפר את כל המוסכמות שלו. אם לא היה אדם בעלי החיין האחרים לא היו צריכים זכויות. מכיוון שהאדם "הוציא" את בעלי החיים מהטבע, הרי שמגיע להם זכויות. זכויות בעלי החיים כן מרמזות על מוסר, מוסר של בני אדם. זכויות בעלי החיים מכוונות לאדם ולא לבעלי החיים. את המוסר הזה הלוחמים למען זכויות בעלי החיים רוצים שבני האדם יישמעו למוסר הזה ולא בעלי החיים(מכיון שבעלי החיים לא מסוגלים לתקשר איתנו). זכות באה להגן על דבר כלשהו, במקרה הזה, להגן על בעלי החיים. ולכן זכויות בעלי החיים לא טפשות לשמה. בני אדם צריכים להתנהג במוסר גם לזנים אחרים של בעלי חיים. אני לא מבינה אותך, הרי גם בני אדם הם בעלי חיים, זה שאתה אינטילגנטי יותר מחתול לא נותן לך רשות לעשות בו כרצונך. לכל אחד יש את הדעה שלו אבל לדעתי אתה ממש טועה. אדווה

Ergil

New member
חבל מאוד, האדם בכל זאת קם

ועכשיו גם לאדם יש מקום בשרשרת המזון, המקום העליון.

El Duche

New member
אין לי כוח לכותרת...

"בעלי החיים היו ממשיכים לחיות בטבע באיזון מושלם...והפר את כל המוסכמות שלו" - בולשיט. מה הן מוסכמות הטבע? אינך יודעת? כי אין דבר כזה! האדם, לאחר התבוננות ארוכה בטבע (שנמשכה עשרות אלפי שנים) מצא שה"חוק" היחיד שקיים בטבע הוא שהחזק הוא זה ששורד. אם האדם הוא החזק, וזה מה שאת טוענת, לכן הטבע "נותן" לו "לגיטימציה" מלאה לעשות כרצונו. האדם, בתור אחת החיות המצליחות ביותר בעולם החי, דוחק חיות אחרות שאינן מוכשרות כמוהו לחיים בטבע (שימי לב שטבע הוא גם ג´ונגל אפריקאי וגם בניין משרדים בניו-יורק). כך היה (איה ארכיופטריכסטים? האם הם נשחטו ע"י האדם הרשע?), כך הווה וכך יהיה. לכן זה שאני יכול לעשות בחתול כרצוני, נותן לי את הרשות לעשות כן. "הרי גם בני אדם הם בעלי חיים" - אהה, בעצם מה שאת אומרת זה ש"הגנה על בעלי החיים היא גם הגנה על האדם, מאחר והוא בעל חיים בעצמו"? גם זו דמגוגיה עלובה. אם את מעוניינת בשיפור חייהם של כל בני אדם, את יכולה להפנות את המשאבים השונים שמוקצים לבעלי חיים (קרן WWF לדוגמא) אל ילדים רעבים בניירובי. תופתעי לגלות שהרס "הטבע" (עד גבול מסוים, אך הפורום הזה לא דן בו) יעזור לנו (בני אדם) הרבה יותר משימור זכויות בעלי החיים.

gaia20

New member
Duche

זה לא מי שחזק שורד זה מי שיודע להסתגל הוא השורד...

gaia20

New member
הנחתי שלזה התכוונת...

עכשיו, הבה נבדוק מי מסתגל יותר טוב... אנחנו, לפי טענתך? טוב, זו לא חוכמה להסתדר עם מיים זמינים, חשמל, גז... את חושבת שיכולת להסתדר, לבד, במדבר נגיד? מקום שבו יש לצוד בידיך את המזון, ללכת עשרות קילומטרים על מנת למצוא מקור מיים, להתמודד מול חום ממיס ביום וקור מקפיא בלילה.... נראה לי שלא הית מסתגלת לחיים כאלה, בואי ננסה מקום אחר... ג´ונגל? לא צריך לחפש הרבה אחר מיים ואוכל אף פעם לא בא בקלות... אבל... נחשים, נמרים, אריות? הם באים בהמוניהם כשיש בשר קל כמוך... ובכן, לדעתי בכל מקום שבו צריך להלחם על מיים, אוכל, חימום ועוד כמה דברים שהתרגלנו לקבל בלי בעיה, לא נצליח לשרוד... או אולי נשרוד לזמן קצרצר... את מבינה? אם הינו עליוניים וחזקים מכל יצור אחר הינו יכולים לשרוד בכל מקום, אבל לא כך המצב, יש ששורדים יותר מאיתנו. ולכן אנחנו לא המין העליון. גאיה.

gaia20

New member
אופס....

כתבתי בטעות הכל בלשון נקבה ועכשיו ראיתי שאתה זכר... סליחה... גאיה.

El Duche

New member
את כנראה חושבת שהכל בא יש מאין?

"מיים זמינים, חשמל, גז" - את סבורה שכל זה בא מעצמו? את חושבת שאלוקים הוא זה שנתן לנו מים זורמים? את חושבת ששדי העניק לנו כבלי חשמל? את חושבת שהשכינה הוציאה גז מהאדמה? אם כן, אז יש לי חדשות בשבילך - הוא לא! ה´ לא אמר ביום השמיני "ויהי תשתית", הכל נבנה בידי אנשים. אנשים ולא בידי אדם (וזהו הבסיס לאידיאולוגיה הפאשיסטית שלי, אך הפורום הזה איננו המקום לדון בה). אנשים הם אלו שהצליחו, בכמה רבבות שנים, להתקדם מחברות קטנות ומסכנות של מספר ציידים-מלקטים לחברות ענק של מדינות ושל אימפריות. האינטלגנציה שלנו, למרות שבאה על חשבון כוחו הפיזי של כל פרט ופרט, היא זאת שמקנה יכול הישרדות והסתגלות פנומנליות למין האנושי. החברה האנושית בנויה כמו חברת עכברושים, או נמלים, בהן ליחיד יש כוח אפסי לעומת כוחו של הכלל. כלומר, אני יותר חלש הנמר אחד, אבל מאה אנשים כמוני הרבה יותר חזקים ממאה נמרים (כי הם חיות מתבודדות, וניתן יהיה להוריד אותן אחת אחת). ככה השמדנו את נמרי שן חרב.

feline9

New member
מקלחת היקר

זה שאתה ספציפית אינך מעונין להשתמש בכלי המפותח ביותר מבחינה אבולוציונית על פני כדור הארץ, זו בעיה שלך. אני מעונינת להשתמש במוח שלי, גם ה mind וגם ה brain ולהביא אנשים אחרים גם למצב כזה. "רדומים" כמוך (אולי איזה duche קרה תעזור?)הם שיביאו לכליון המין האנושי. אז אולי זה גם טבע וגם אבולוציה, וכן נורא בא לי שהיום הזה יגיע אבל לא נראה מדבריך שאתה מעונין שזה יקרה. אז למה שלא תתחיל להשתמש במודעות שלך, תתעורר ותבין שיש לך מתנה ואתה יכול לעשות איתה טוב!

למעלה