זכאות לסייעת בצהרון

המשך עזרה

בנך נמצא בגן טיפולי
עפ"י חוק זכאי להסעה - ניתן לקבוע עם ההסעה שתסיע לצהרון
או במרבית הצהרונים בעיקר הפרטיים יש הסעות - אף ילד בגיל גן לא מגיע לבד לצהרון

Navva

New member
יד אפשרות למטפלת או ביביסיטר שתקח אותו סעה?

יש אפשרות לשכור מטפלת (אשה בוגרת) או ביביסיטר (תיכוניסטית) שתאסוף אותו מההסעה הביתה עד שתחזרי מהעבודה?

מנסיוני זו היתה הדרך המוצלחת עם בני. חזר הביתה לפינה שלו לשקט שלו. 6 שעות עם ילדים זה "מבצע" לא קל לילד עם קשיים להשתלבות חברתית. שחזרתי לעבוד שעות רבות יותר, לבני היתה שכנב תיכונסטית שאספה אותו מביה"ס, היא משיכה איתו עד לקראת סוף כיתה ה'. הוא עצמאי והיא התגייס
.

עד שהוא יגיע הביתה השעה תהייה בסביבות 14:30, ואת תגיעי בעצמך ישר הביתה מהעבודה ללא תחנות נוספות בדרך.

גם לנו (לפני 7-8 שנים ) היה ניסיון עם גן "עכוב התפתחותי" טוב יותר מאשר עם גן תקשורת עם כל ים הטיפולים של העמותה לילדים בסיכון (אני
מהשם). אבל הסדר היה הפוך.

rm12346

New member
רצית לעדכן בהתפתחויות..

בנתיים הגננת שלנו בגן הטיפולי נפגשה עם הגננת של הצהרון, הסבירה לה מה היא עושה במצבים בהם הבן שלי דוחף או "מציק",
בנוסף הקלינאית שלו בגן הכינה כרטיסיות עם תמונות והסברים למה שמצופה ממנו בצהרון, ממש פירקה לו את כל המשימות להסברים קטנים ומובנים
כדי שיהיה לו קל יותר (היא פשוט תותחית הקלינאית הזאת) ואז היא תתן את זה לגננת בצהרון.
מקווה שזה יעזור כי חשוב לי שהוא יהיה משולב, בשנה שעברה נלחמנו כדי שזה יקרה והנה סוף סוף זה קורה ואני לא רוצה לוותר על זה.
תודה לכולם על התגובות

guychen

New member
להתייעץ משפטית

מנסיון אישי אני תמיד ממליץ להתייעץ משפטית עם עו"ד המתמחה בתחום או עו"ד של עמותה - אני נעזרתי לעיתים באלו"ט ולעיתים בפרטי.

SMADAR55

New member
בעיה כאובה גם לילדים משולבים בשילוב היחידני.

מקבלים סייעות רק לשעות הלימודים.

הבן שלי בשילוב מגן חובה ואני מעסיקה מטפלת לשעות הצהריים עד לחזרתי מהעבודה- כיום הוא בכתה ב'.
סבורה שיהיה קשה מידי לבני להיות בצהרון ללא ליווי של סייעת.

למעלה