זכאות לסייעת בצהרון

rm12346

New member
זכאות לסייעת בצהרון

בני בן 4.9 (PDD NOS) נמצא בשעות הבוקר עד השעה 14:00 בגן טיפולי של החינוך המיוחד.
בין השעות 14-17 הוא עובר לצהרון סמוך לגן. בצהרון יש גננת וסייעת על משהו כמו 20 ילדים.
בצהרון הם אוכלים צהרים משחקים ויש להם גם חוגים. לבני כמו לרוב הילדים שמאובחנים עם PDD יש בעיה חברתית, הוא מאד רוצה לשחק עם ילדים
ומאד רוצה להיות בחברתם רק שכמובן הוא לא מבין קודים חברתיים ואיך לגשת, מתי לגשת..וכו'. הצוות בצהרון לא יודע איך מתמודדים עם ילד מיוחד
וכמעט כל יום מספרות לי שהוא דחף והציק וכו'' ומבקשות שאני אדבר איתו, אך כמובן שזה לא עוזר כי הוא לא עושה את זה בכוונה להציק אלא זו דרכו לתקשר עם הילדים.
ידוע לכם האם אני זכאית לסייעת לזמן של הצהרון? מה הייתם ממליצים לעשות חוץ מלקחת מישהי באופן פרטי, אם לא תהיה ברירה זה מה שאעשה

לדעתי...

משרד החינוך לא ייתן סייעת לצהרון, אבל יתכן ואפשר לבקש סיוע מהרווחה בעניין הזה.
בנוסף, אולי אפשר לבקש דרך הרווחה סטודנטית פר"ח או בת-שירות לאומי.
לא בטוח שזה יעזור, אבל שווה לנסות.

בהצלחה!

rm12346

New member
באמת התקשרתי לעירייה

והם לא נותנים סייעת לצהרון. אנסה לפנות לרווחה אולי משם תבוא ישועה.
אבל אני באמת לא מבינה את זה שמים ילד שהיה בשנה שעברה בגן תקשורת והחליטו שהוא לא מתאים לשם בגלל שהוא בתפקוד די גבוה
אז "העלו אותו מדרגה" לגן טיפולי אבל מה לעשות שהוא עדיין על הרצף והאבחון לא השתנה ואם הם לא מסוגלים לתת מסגרת חינוכית עד השעה 17:00 כמו בשנה שעברה
ואני צריכה לשים אותו בצהרון לפחות שידאגו שיהיה מישהו שיתמוך בו או לשים אותו במסגרת קטנה יותר ששם יוכלו לדאוג לצרכיו המיוחדים לא?

את צודקת במאה אחוז....

אבל זה המצב.

הם חושבים שאם ילד בגן תקשורתי מגיע לו זכויות יותר גדולות מאשר לילד בגן טיפולי - כי אלו"ט נלחמו על הזכויות האלה.
והם חושבים שילד בשילוב מגיע אפילו פחות.
ואין שום התאמה בין הצרכים של כל ילד וילד לזכויות שהוא מקבל, אלא לפי המסגרת שהוא נמצא בה.
המצב הזה גרוע, והלוואי ומשרד החינוך יתחיל להתייחס לילדים לפי צרכיהם ולא לפי המסגרת שלהם.
אבל זה המצב.

ולכן כמעט כל הנטל של הורים לילד משולב הוא על ההורים. ושל הורים לילד במסגרת יותר "קלה" הוא על ההורים. עד שהמצב הזה לא ישתנה. וחלק מההורים שולחים את הילד לח"מ או למסגרת לתפקוד יותר נמוך בח"מ בגלל שאינם מסוגלים להתמודד עם הנטל הזה.

אני מקווה שתמצאו פתרון. בהצלחה!

TikvaBonneh

New member
בעניין הנטל את צודקת לגמרי

רק תיקון, בבקשה:
חינוך מיוחד זה לא מסגרת לתיפקוד נמוך
הוא מיועד לכל התפקודים.
מה שכתבת זו סטיגמה, וחבל להנציח אותה.

dina199

New member
חינוך מיוחד קיים כדי שילד יקבל מענה

בדיוק לפי הצרכים שלו, כשהחינוך הרגיל לא מסוגל לספק את הצרכים האלה.
זה לא שייך לתפקוד ולא שייך לאינטליגנציה.

רואה 6 6

New member
זו בדיוק ה"צרה" שאיתה התמודדתי ואתמודד.

משרד החינוך לא נותן יותר מהשעות המוקצבות לשעות הלימוד הרשמיות לילדים משולבים.
זה מדהים אותי כי גם אם היו מקציבים לכך כספים זה עדיין היה הרבה יותר נמוך מכמות ההשקעה בילד בגן תקשורתי .
בכלל,כל הסיפור של צהרונים הוא בעייתי כלכלית עבור כלל האוכלוסיה ועבורנו ,הורים משלבים זה מורכב עוד יותר.
בשנים שעברו לבני היה צהרון שמאוד הכיל אותו אבל הסקתי שפחות בריא לו להישאר בצהרון אז השנה לא רשמתי אותו.
עם זאת,אצלנו ביה"ס מחכה לנו בשנה הבאה ומה נעשה שם...אני לא יודעת ובכל מקרה,זה לא יהיה כלכלית על חשבון אף אחד חוץ מאיתנו.

שלומות0

New member
פר"ח ובנות שרות

לא מגיעות מהרווחה,
פר"ח בתקופה כזו כבר שיבץ את הסטודנטים,
אבל הגן הטיפולי אמור לתת פרויקט פר"ח להורים{יש להם סידור מיוחד עם המוסדות האקדמיים}
לא קבלתם בגן הודעה על כך?{שאלה לפותחת השרשור!}

rm12346

New member
לא קיבלנו על כך הודעה

ולא נראה לי שיש שם דבר כזה
הם ניסו יותר לכוון אותי לקחת מישהי באופן פרטי

שלומות0

New member
הגן הטיפולי!

הם מקבלים פרויקטים של סטודנטים, אני כותבת מתוך ניסיון!
אולי ניתן עוד לקבל משהו על אף שהשנה האקדמית החלה

שלומות0

New member
ולהוסיף

ששעות פר"ח זה לא כל יום, אבל התרומה לאינטראקציה חברתית היא גדולה

rm12346

New member
גן טיפולי זה גן ששייך למסגרת החינוך המיוחד

מיועד לילדים עם כל מיני אבחנות לדוגמה בעיות קשב וריכוז, בעיות שפה, בעיות רגשיות, אבל במהות של הגן הוא שונה מגני תקשורת.
מבחינת השעות הפעילות והחופשות הוא תואם באופן מלא לגנים הרגילים של משרד החינוך, ז"א עד 14:00 והחופשות הם כמו בחינוך הרגיל.
בגלל זה רשמנו לצהרון כי אנחנו עובדים עד אחר הצהריים וגם בחלק מהחופשות הצהרון פעיל בימים שבחינוך הרגיל אין לימודים.

מרב געש

New member
מאוד מוזר......אם זה חינוך מיוחד אז השעות

צריכות להיות עד 4-5..... לא עד 2, לא מכירה את החייה הזו. טיפולים מקצועיים הם כן מקבלים בגן ?

מרב געש

New member
את צודקת - אני תמיד נדהמת מחדש מהדברים שאלוט

משיגה עבור אוכלוסיית האוטיסטים.

למעלה